Pa ne, ja sam se smijao i u momentu napada, bilo mi smijesno kako informaticki nepismene sda patriote padaju pod uticaj propagande i laznog informisanja.

I onda se smijete Vucicu na koji nacin vlada nepismenom i poglupom stokom sitnog zuba
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Pa ne, ja sam se smijao i u momentu napada, bilo mi smijesno kako informaticki nepismene sda patriote padaju pod uticaj propagande i laznog informisanja.
Padaju isto onako kako si ti pao na propagandu medija pa pisao kako je mater prodala malu Dankunumanumaye22 je napisao/la: ↑14 apr 2024, 11:15Pa ne, ja sam se smijao i u momentu napada, bilo mi smijesno kako informaticki nepismene sda patriote padaju pod uticaj propagande i laznog informisanja.![]()
I onda se smijete Vucicu na koji nacin vlada nepismenom i poglupom stokom sitnog zuba
enobarca je napisao/la: ↑14 apr 2024, 11:24Padaju isto onako kako si ti pao na propagandu medija pa pisao kako je mater prodala malu Dankunumanumaye22 je napisao/la: ↑14 apr 2024, 11:15Pa ne, ja sam se smijao i u momentu napada, bilo mi smijesno kako informaticki nepismene sda patriote padaju pod uticaj propagande i laznog informisanja.![]()
Ili djeca ili duboko nesretni i neostvareni likovi, koji svako jutro mole Boga da se desi neki epski pičvajz, pa da barem i svi ostali budu u qrcu.sljivo je napisao/la: ↑14 apr 2024, 11:35Strasno je koliko likova prizeljkuje apokalipse, svjetske ratove i slicno a misljenja sam da su najteze od eksplozije culi petardu. A kad bi vidio kako nekom. granata cupa noge i ruke upiso bi se na sup.ak. Plus sto ne razumiju kako svijet fjnkcionise, da bi neko samo tako zaratio sa svima i baco atomske ko petarde. Ti isti su kukali sto su od 6 pod lokdaunom i sto nema tariguza u trgovinama.
Da, to ni meni nije jasno. U ovom slučaju nećemo računati Palestinu i šta se tamo sve radi, nije ih Iran ni napao radi toga. Znači zaboravit ćemo na to jednu minutu. Izrael je namjerno ili nenamjerno uništio ambasadu Irana ubijajući vrlo visoke zvaničnike i generale same države Iran. Po tom internacionalnom pravu napad na ambasadu predstavlja napad na tvoj teritorij. Iran im apsolutno ništa nije uradio osim prijetnji u prazno od prije što manje-više svi rade pa to i ne shvatam toliko ozbiljno. Zapad je MORAO, ako ništa, osuditi ovaj napad. Ne mogu ovako jednostrano posmatrati stvari. Ok, Izrael je saveznik i to je legalno i legitimno ali nemoj biti licemjeran. Nisam naivan da mislim da bi Izrael izvinjenjem postigao nešto kod Irana ali je to bila njihova moralna dužnost bez obzira na sve. Bilo je par primjera u prošlosti kad su se dešavale slične stvari i pojedine države su učinile sve u svojoj moći da se izvinu, da pokušaju zaustaviti potencijalni odgovor, da nije bilo namjerno itd.
prvo oni nisu baš tolika bijeda kako ti kažeš. Za jednog švicarca jesu, ali švicarac teško da može biti mjera. Tu su oni negdje po standardu sa nama. Kod nas jeste prosjećna plata veća, ali je kod nas litar dizela 3 KM, a kod njih 10 feninga. Zbog sankcija naravno nije im baš toliko dostupna legalna zapadna tehnologija, ali Kina to sve nadoknadi. Obišao sam mnogo zemlja ali ljubaznijeg naroda od Iranaca nisam vidio. Kada smo kod bijede veća bijeda su trurci ili egipćani. U Teheranu će se svako sa tobom ljubazno pozdraviti, a turci i egipćani npr te samo zaskaču da te uvale nešto svoje. Dakle, oni su tu negdje sredina što se tiče bogatstva.
to ti vidio ili, i kako se opće uguše od čega i zašto baš u zoru, i zašto baš kran može i bager poslužiti da digne čovjeka.
Eh sad zamislite šta bi tek bilo da se ovaj sukob s Iranom protegne na nekoliko mjeseci.Israel's economy has been badly affected by its war with Hamas following the attack on Israel on 7 October 2023, with output in the final three months of 2023 falling a dramatic 19.4% compared with the same period of 2022.
Čitajući sinoćnje komentare na forumima i klixu stekao sam dojam da više vole Palestinu i Iran nego vlastitu državu.AshburtonG je napisao/la: ↑14 apr 2024, 12:17Nas narod da sa makar 10% entuzijazma iskazuje zabrinutost za svoju drzavu i svoje interne probleme, kao sto se bakce problemima drugih naroda i drzava, odveo bi Bosnu i Hercegovinu na nivo Svicarske.
Bukvalno hahaha ljudi se zabavili ekonomijom Izraela bokte vidio dok nasa cvjetaAshburtonG je napisao/la: ↑14 apr 2024, 12:17Nas narod da sa makar 10% entuzijazma iskazuje zabrinutost za svoju drzavu i svoje interne probleme, kao sto se bakce problemima drugih naroda i drzava, odveo bi Bosnu i Hercegovinu na nivo Svicarske.
Pa vise se ljudi okupilo za podrsku Gazi nego u zadnjih 30 godina protiv kancerogenog sistema. Svaka cast svakome, dabogda niko nevin nikad nastradao ali valjda ti treba bit tvoja porodica i tvoj komsija na prvom mjestu. To mi je isto kao ona raja sto se hoce pokazat i pomazu nekim random ljudima, dok im npr roditelji nemaju za lijekove ili zive u nenormalnim uslovima. Mozda sam ja lud, ali meni je to nepojmljivo.Marsal je napisao/la: ↑14 apr 2024, 12:21Čitajući sinoćnje komentare na forumima i klixu stekao sam dojam da više vole Palestinu i Iran nego vlastitu državu.AshburtonG je napisao/la: ↑14 apr 2024, 12:17Nas narod da sa makar 10% entuzijazma iskazuje zabrinutost za svoju drzavu i svoje interne probleme, kao sto se bakce problemima drugih naroda i drzava, odveo bi Bosnu i Hercegovinu na nivo Svicarske.
Pa nije dizel sve. Daj skini navijačke naočale, kako možeš porediti to s Turskom. Ljudi su odsječeni od Svijeta.LegendKiller je napisao/la: ↑14 apr 2024, 11:42
prvo oni nisu baš tolika bijeda kako ti kažeš. Za jednog švicarca jesu, ali švicarac teško da može biti mjera. Tu su oni negdje po standardu sa nama. Kod nas jeste prosjećna plata veća, ali je kod nas litar dizela 3 KM, a kod njih 10 feninga. Zbog sankcija naravno nije im baš toliko dostupna legalna zapadna tehnologija, ali Kina to sve nadoknadi. Obišao sam mnogo zemlja ali ljubaznijeg naroda od Iranaca nisam vidio. Kada smo kod bijede veća bijeda su trurci ili egipćani. U Teheranu će se svako sa tobom ljubazno pozdraviti, a turci i egipćani npr te samo zaskaču da te uvale nešto svoje. Dakle, oni su tu negdje sredina što se tiče bogatstva.
Što se tiče protesta, to se forsira često po zapadnim medijima, ali kada pogledaš Teheran ima sa okolinom nekih 15 miliona stanovnika, i kada na ulice izđe 10000 ljudi, to je smiješno i nazvati masovnim protestima. Sa druge strane vlast je vlast, i svaka sebe čuva. Eto kada na zapadnu krenu neke ozbiljnije demonstracije, vlast šuti. Vidjeli smo u SAD prije par godina kako tuku demonstrante, u Parizu istu, a šta je to nego gušenje protesta nasilno. Pa zamili da u Minhenu neko krene da ruši sve kako bi promijenio vlast, šta bi radio Šolc, rekao da je to demokratsko pravo nekoga ili bi poslao leoparde. Ne trebamo se lagati. Nije da branim niti podržavam njihov režim koji jeste autokratski, ali ne volim dvostruke standarde.
Kakav Iran, da nije bilo NATO i Amerike sa HVO i dalje bi bio u rovovima protiv JNAArvid je napisao/la: ↑14 apr 2024, 12:25Pa dobro, taj neki odnos "Bošnja" i Irana se gradi još od devedesetih, poznato je koliko je Iran pomagao samo u naoružavanju Armije, što je u tom periodu bilo možda i od ključnog značaja u odbrani od agresije.
Plus, relacije koje je izgradio Munib Ušanović također ne treba zaboraviti.
Bokte vidionumanumaye22 je napisao/la: ↑14 apr 2024, 12:22Bukvalno hahaha ljudi se zabavili ekonomijom Izraela bokte vidio dok nasa cvjetaAshburtonG je napisao/la: ↑14 apr 2024, 12:17Nas narod da sa makar 10% entuzijazma iskazuje zabrinutost za svoju drzavu i svoje interne probleme, kao sto se bakce problemima drugih naroda i drzava, odveo bi Bosnu i Hercegovinu na nivo Svicarske.![]()
![]()
Upumpava im citav svijet pare bokte vidio a bosnjo se brine o propasti Izraela.![]()
Bosnjo se nasao solidarisat i sa Iranom iako ga ne zna ni na mapi nac, ma samo nek je musliman dobar je, pa nek i ubije.
Ovdje mjesecima kmeze ljudi protiv ubijanja djece i rusenja bolnica u Gazi a onda to isto pisu jucer gdje likuju i govore da se to treba raditi Izraelu i da to podrzavaju.![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: JackW, leo1946, VolimBiH96 i 7 gostiju.