FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 15 apr 2024, 10:41

ŠTA_JE je napisao/la:
15 apr 2024, 10:21
fks74 je napisao/la:
15 apr 2024, 10:05
Radoviću treba podršku dati, ja da sam bio na njegovom mjestu udavio bih Štilića ua psovanje djece. I opet on dobio karton a Štilić ništa.
Treba, naravno, pruziti mu podršku. A on treba kao i svi igrači da izvuku pouku, da sazriju kao ljudi i shvate da su to sve smišljene provokacije pa da ostanu mirni i hladni. A zamislite vi klošara štilića koji igraču opsuje dijete. E jesi sportista štiliću u pm. Pravi onaj šupak.
Normalno da je sportista i jako mudar lik.Nama treba jedan takav igrac vise nego ista jer od Rahmana ga nemamo.
Veliki kvalitet znati isprovocirati igraca da dobije karton i pomoci svojoj ekipi.To u svijetu skupoooo kosta.

To sto nas idioti nasjednu i sto do 30.godine nisu shvatili sta je provokacija to je njihov amaterizam i nekvalitet.Ko im yebe mater kad su glupi ko 100 quraca.I treba da mu psuje.
Provociraj i ti njega nemoj ostavljati ekipu na cjedilu glupane idiotski.Yebem ti sve Radovicu sto imas mrs iz kluba
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 apr 2024, 10:57

ŠTA_JE je napisao/la:
15 apr 2024, 10:21
fks74 je napisao/la:
Radoviću treba podršku dati, ja da sam bio na njegovom mjestu udavio bih Štilića ua psovanje djece. I opet on dobio karton a Štilić ništa.
Treba, naravno, pruziti mu podršku. A on treba kao i svi igrači da izvuku pouku, da sazriju kao ljudi i shvate da su to sve smišljene provokacije pa da ostanu mirni i hladni. A zamislite vi klošara štilića koji igraču opsuje dijete. E jesi sportista štiliću u pm. Pravi onaj šupak.
Štilić je glumio Gatuza cijelo prvo poluvrijeme, ono baš hinjski udarao u rebra i gazio naše igrače, nije on trebao ni dočekati poluvrijeme na terenu.

Sivca treba diskreditovati za naše naredne utakmice, nek sudi kome hoće, nas nek zaobiđe!
Koševo Zapad

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 15 apr 2024, 11:06

Jel Renan bas van forme ili mu se be igra, sinoc totalno beskoristan.
You are someone else I am still right here

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 apr 2024, 11:08

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 15 apr 2024, 11:12

Iskreno samo je gol falio ubili smo ih u svi segmentima igre jos su igrali seljacku njihovu igru i pomoć sudije

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 15 apr 2024, 11:15

fks74 je napisao/la:
Majstore, sačekaš kraj tekme, na zadnji zvižduk đon u usta
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 15 apr 2024, 11:15

Rožmanov poraz, opet.
....sve drugo će proći!

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 15 apr 2024, 11:16

MortemHz je napisao/la:
15 apr 2024, 11:08
slika
Tesko je spojiti komentare sa pdfa i ovu statistiku.
E cuj traze smjenu Rozmana :urnebes:
Poslije 3 pobjede, uzmes bod na Grbavici i ono trazi smjene.
Zamjeram i ja vadjenje Kyeremeha, manjak ideje u napadu i sta vec, ali smjene.. Kakav smo mi cirkus.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 15 apr 2024, 11:17

OldTownDistrict je napisao/la:
15 apr 2024, 11:15
Rožmanov poraz, opet.

100%
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 15 apr 2024, 11:21

Ma i pitanje je sta bi Francis napravio na totalnu defanzivu...to mu je najmanja greska.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 apr 2024, 11:30

nokee je napisao/la:
15 apr 2024, 11:16
MortemHz je napisao/la:
slika
Tesko je spojiti komentare sa pdfa i ovu statistiku.
E cuj traze smjenu Rozmana :urnebes:
Poslije 3 pobjede, uzmes bod na Grbavici i ono trazi smjene.
Zamjeram i ja vadjenje Kyeremeha, manjak ideje u napadu i sta vec, ali smjene.. Kakav smo mi cirkus.
Ma ocekivalo se ocigledno da ce stajat u bloku niskom kojem je i ocekivat da ce stajat ekipa sa igracem manje...Kyeremeh je igrac kojem je prednost igra kada odbrana stoji visocije gdje on moze koristiti brzinu sto je radio i u prvom poluvremenu,u drugom se vjerovatno razmisljalo da oni nece izlazit iz 20 metara sto i nisu i da on na malom prostoru nema tu sta pomoc specijalno kad se oni uvuku

Btw situacija kad je Karic igrao rukomj drugom poslije duela sa Hasicdn ,nisam nesto vidio da se spominje, jel bilo materijala za penal ,meni se ucinilo da je uštopao rukom na zemlji :hmmmmm:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 15 apr 2024, 11:34

BernardBarnjak je napisao/la:
15 apr 2024, 11:17
Rožmanov poraz, opet.

100%
Nije poraz, nerijeseno je
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 15 apr 2024, 11:41

napoleon72 je napisao/la:
15 apr 2024, 07:51
Slazem se i ja da je remi iskljucivo Rozmanu na dusu. Da je ostao Radovic i da smo jos dva igraca ubacili, mi ne bismo gol dali.

Al takodje treba i reci da ne moze uvijek sve bit do trenera. Riba smrdi od glave. Mi smo postali Chelsea za sirotinju, ili jos bolji primjer, Man Utd. Nesto je truhlo u klubu i to ti najbolji strucni stab ne moze promijenit. Nemoguce je da su i Murinjo i ETH i Van Gal neznalice, sve su to trofejni treneri, al s Unitedom ne mogu qrca. Kao ni mi sa Rozmanom, Vasoskim, Dudicem... Ne moze uvijek bit do trenera, ima i drugih faktora. Evo prvi, koja je sad strategija Fudbalskog kluba Sarajevo? Kad je Rozman dosao, otjerao je igraca radi nediscipline, a nocas mu lik samara igraca u tunelu bez njegovog znanja. Otjerao je igraca koji nece da trenira, a ubacuje Duljevica koji evidentno nije spreman ni za 10 minuta igre. Rijesio se Vrancica koji ne trci, ubacuje istog tog Dulju koji NE MOZE potrcat, jos se spominje propali Besic. Pa cekaj malo, jesmo li se mi ikako makli iz 2016. ili su ovo sve samo ljepse upakovani Ikande i Stepanov? Duljevic ce vjerovatno bit novi Said iz 2017., vracen da smiri navijace. Koji ce ti qrac Besic pored Buljubasica? Ne treba nam trkac nego kreator. Ko povlaci te retardirane poteze?

Druga stvar, u klubu je atmosfera preopustena. Jednom ranije sam pisao da je najveca greska nase qrcenje da smo najtrofejniji. Ja da sam na celu kluba, prestao bih isticat da smo najtrofejniji, ne bih dao da ikom spomene to sve dok ne budemo imali pet trofeja vise od ostalih, i to pet major trofeja. Oblijepio bih svlacionicu prije svake utakmice trofejima Zelje i Zrinjskog, utakmice Zrinje u grupnoj fazi itd. Neko je juce postavio video, kako Klopp ne da igracima da dodirnu znak This is Anfield dok ne osvoje nesta. To je odlika velikana, da se qrcis tek kad zasluzis. Mi tri godine nismo primirisali trofeju, u tri godine imamo dva cetvrta mjesta, evo vjerovatno i trece u nizu. Sarajevo je samo jednom poslije rata triput u nizu zavrsilo van top 3, i to izmedju sezona 07/08 i 09/10. A treba li spominjati kakvi smo bili tad finansijski, a kakvi smo sad?

Nesto je truhlo u drzavi Danskoj. Tacnije, malo koje tkivo je zdravo.
Druže preko deset godina imamo investitora i nismo u stanju da se odlijepimo od ostatka lige. Ko je tu onda kriv? Kodro, Musemić, Jesić, Vasoski, Dudić, Rožman? Normalan klub bi do sada igrao tri grupne faze dok mi sanjamo 3. pretkolo i do koga je? Sudija, trener, onaj oblak što je bio ovakav, mreža nije dovoljno bijela. Ko je kriv?
Jednostavno smo nespoboni i to je to. Jedini trenutak kad smo ličili na ozbiljan klub jeste u vrijeme Nama, tih skoro 2 godine jesmo bili klub. Ostalo je sve prdimahovina. Od predsjednika do igrača. Sve segmente kluba treba izmijenuti, sve!
A, kriviti Rožmana za psihu igrača koji imaju najveće plate, najbolje uslove, sve što im duša zaželi je suludo. Očekujemo od Rožmana da popravi situaciju u klubu a mi se još nismo oporavili od gubitka one titule.
Btw ja sam postavio ona video.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 15 apr 2024, 11:43

Pisao sam sinoć, moram još koji put, u nadi da će barem neko otvoriti oči i prestati pušiti luzerske priče, jer se j.ebenog centimetra nismo pomjerili barem pola godine.

Jest teško probiti bunker - tačno. Ali bunker sa 10 igrača. Stanu u blok, pokriju linije dodavanja, i bez obzira na eventualnu razliku u kvaliteti, teško je naći rupu.. i puno jačim ekipama, a ne kamoli pokušajima fudbalera u našem klubu.

Nije ni blizu teško probiti "bunker" sa 8 igrača u polju. Bojim se da mnogi od vas ne shvataju koliki je teren, koliko treba trčati da stignu pokriti prostor, koliko se pri tome umoriš.. pa da ih se 8 u dvorani na male brani, moglo bi im se dati gol. Spustiš loptu, dovoljno da jednog izvučeš iz bloka (jer ih je samo 8, 7 će ih ostati u postavci), praviš višak, vrtiš strane, umaraš ih.. ne centriraš ko debil.

Nemaš se čega bojati. Jednostavno im fali igrača za kontru. Nisu na j.ebenom motoru da pretrče 70 metara, oslobode se i daju ti gol. Koji će ti qrac 3 stopera?

Jedine situacije gdje se brojčana razlika toliko ne osjeti su prekidi. Imaš igrača više, imaš korner, ti radiš skoro pa isključivo ono u čemu imaju realnu šansu da se odbrane.. ubacuješ. Naravno da je ispravna stvar kratki korner, vraćanje lopte u polje, i ponovo vrti do iznemoglosti dok se negdje ne otvori prostor.. 8 ih je, otvoriće se, ogroman je teren. Mogu se sjetiti da jednom to nismo uradili, Buljubašić šutao sa 16, pukom srećom nije bio gol.

Zašto me sve ovo ovako nervira? Nije zbog toga što je derbi, što smo spasili one debile, i takve priče.. nego zbog toga što je relevantna utakmica za nešto vidjeti. Jaka utakmica, tu se ba vidi šta se uopšte radi. Gdje je poenta analizirati bilo šta protiv amaterskih ekipa koje za 2-3 godine neće postojati? A ni u tim pobjedama nisi briljirao.. štaviše, znao si po 60 minuta djelovati kao qrac.

I ovo su samo najgluplje stvari koje je kvazi glavni trener Rožman radio. Vjerujem da on daje sve od sebe da bude mangup i lider, ali ne ide. Zašto? Zato što je u duši p.ička.. volio bi i on da nije, ali s tim se jarani rađaš, to se ne uči.

Do kraja sezone i Tschüss. Sve drugo je vrćenje u krug.
Zadnja izmjena: scholsey, dana/u 15 apr 2024, 11:54, ukupno mijenjano 1 put.
The saddest thing in life is wasted talent.

Beli91
Kontakt:

Post Postao/la Beli91 » 15 apr 2024, 11:45

napoleon72 je napisao/la:
15 apr 2024, 11:34
BernardBarnjak je napisao/la:
15 apr 2024, 11:17
Rožmanov poraz, opet.

100%
Nije poraz, nerijeseno je
Ziljkic mu opet prodao taktiku

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 15 apr 2024, 11:49

Ljudi jesmo li ijednu ekipu dobili koja se branila
Oliveira od onih priča kako treba u Belgiju,nije utakmice dobre odigrao
Hasic kakav god šta god mora igrati od prve
Ja kao laik to vidim

Jedan bljesak ekipe svaku petu utakmicu je za mene nedovoljan
I hoće li iko da uputi pismo mupu, gradu i svim nadležnim za one provjere ispred stadiona i onoliko držanje do utakmice
Pa majku mu ovakve uslove ne bi palestinci imali da igraju sa Makabiem
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 15 apr 2024, 11:56

Meni je sve ono sinoć sumnjivo bilo, isključivo zbog letargičnosti, zaebavanje, otezanja igre itd. Ni u jednom trenutku u drugom dijelu nismo krenuli žustro, požurili, ubrzali, već je to sve bilo kao na prijateljskoj utakmici.

Jeste eto Rožman je jedini krivac. Za mentalitet ne može jedini on biti krivac zato što se mentalitet ne stiče za par mjeseci već sezonama. Mi odavno imamo loš mentalitet, pogotovo u ovim derbi utakmicama. Također, mentalitet i samopuzdanje se stiče trofejima.
Jedna Barcelona ima problema s tim sezonama unazad, dešavaju im se "crne rupe" i ne može Xavi to odmah riješiti, kao ni bilo koji trener. Arsenal prošle godine, a i ove će, ispasti iz borbe samo zbog tog luzerskog mentaliteta. Za razliku od njih, City će ovo do kraja s pola snage izvući. To je ta razlika.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 15 apr 2024, 12:01

MortemHz je napisao/la:
slika
za ekipu koja napada skoro citavu utakmicu i ima posjed 60% da ima toliko vise prekrsaja, a nismo mesari. Sta dalje reci
Jos raja pise dobro sudio Sivac sem nadoknade :urnebes: :urnebes: :urnebes: :clap: :clap:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 15 apr 2024, 12:02

uvezali par pobjeda, pozitivan niz, dobra atmosfera, super podrška u Tuzli u toku ramazana, odlična podrška kući, razgovor i navijanje na tribini... tamam kontaš sve na mjestu.

mrski protivnik nikad lošiji, sve im u dubiozi, ganjaš evropu, njih guraš gdje im je i mjesto... ne fali motiva!

momci koji su došli navijati, prošli golgotu, prethodni put ih sklonili, razlog više za srce na terenu.

otvore se stvari kako treba, igrač više, drugi igrač... kad... kar'na!

nadalje, jahao bi na pozitivnoj energiji u idućim još bitnijim utakmicama, protiv Borca bi imao sigurno 10 ako ne i više hiljada na tribinama...

ovako, ja sam od jutros stuko tri kahve i evo spremam se za 4., ispušio kutiju cigara i moram po novu...

sinoć nisam sa ženom progovorio do spavanja, s rajom se posvađ'o jel' trebo ući penaranda ili anđušiuć ili nije, jutros se šefu ne javljam...

kome, čemu? ma je*ite se odreda! gadite mi se!

Simone razguli!

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 15 apr 2024, 12:02

Još nešto, ja ne vidim da je ekipa fizički spremna po tim nekim evropskim normama i standardima. In fact, malo (ako je i malo) bolje nego što je bilo sa zalizanim kronerom i Seferovićem.

Ne valja se praviti budala. Vjerujte mi, em nije zdravo po vas, em samo produbljujute rupčagu u kojoj se nalazimo.
The saddest thing in life is wasted talent.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, Bing [Bot], keli, nedimmmm1337, Proximic i 41 gost.