FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
31
19%
Grupnu fazu
45
28%

Ukupno glasova: 159

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 15 apr 2024, 12:47

scholsey je napisao/la:
15 apr 2024, 12:41
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
15 apr 2024, 12:13
Ja sam uvjeren da bi 11 na 11 najbolje šanse imali za pobjedu, kone koje napadaju, dosta prostora za Francisa, ono što nam generalno prolazi zadnjih par kola u 352 formaciji i sa igračima koji su sinoć izašli na teren.
Najviše mi smisla ima da ni Simon nije znao da smo ostali sa igračem manje, jer ne mislim da bi onakve izmjene pravio.
Poremetilo nas je i to sto je Buljubašić morao izaći, u sredini si mogao uvesti Matanovića, Dulju ili Liju, a realno koliko god Duljević fizički loše spremljen bio, bolje i on nego Matanović.
Grešaka ima, propusta otkad je trener itekako, ali ne mislim da ga treba mijenjati na kraju sezone. Ne jer je posebno dobar, nego nećemo ništa boljeg trenera moći dovesti. Otprilike trener sa sličnim CVem će te preuzeti, sve isto samo drugo lice, nema nikakve svrhe od toga, bar po meni.
Zimski rok je valjda bila investicija za budućnost( Mehmedović, Krdžalić koji bi nam itekako valjao i Matanović ), jedino Iliev je doveden da odmah igra.
Nek se odradi i taj ljetni rok kad je već tu, navodno se dosta lijepih stvari sprema glede toga, pa da vidimo šta će biti.
Ako i tad bude loše, onda ybg, sve smo probali.
Bilo kako bilo, Simonov i dijelom Radovićev poraz. Idemo dalje, dolazi nam Borac i trebamo doći u što većem broju.
Danas bi trebala i skupština biti, možemo očekivati neke informacije u vezi direktora, eventualno neke promjene i u UO?
Pa vjerovatno bi.. jer Rožman fura reaktivan fudbal, što faktički samo 11vs11 može doći do izražaja. Problem je (i to ogroman) što to ne smije biti način na koji ćemo mi igrati.

Tako može Evropa i eventualno kup. Ono, utakmice na ispadanje, ideš na rezultat, dovoljno je jednom biti dobar, jednom solidan.. i prošao si. Sa 3-4 dobre utakmice možeš osvojiti trofej (mislim na kup). Ovo je jedan od razloga što je Rožman dosad imao uspjeha prvenstveno u tim takmičenjima.

Znao sam da je takav kad je došao. Ali sam mislio da će ga loš kvalitet lige natjerati da to promijeni, jer ovdje, dragi ljudi, imaju 2-3 iole ozbiljne ekipe. Pravi trener bi sve osim Zrinjskog, Borca, Veleža i malenih na Grbavici redovno preslušavao.

Međutim, tim reaktivnim fudbalom ćeš baš teško biti prvak. Moraš imati ogroman kvalitet u ofanzivi (da iskoriste i najmanje šanse), a i moliti Boga da ti se ne "podrepi" pa da pogađaš prečke, stative, da se golman ne pretvori u hobotnicu, itd.

Za titulu moraš napadati planski i u kontinuitetu, ne može biti pravilo da prepuštaš igru protivnicima i čekaš kontre. Bude izuzetaka kad takva vrsta fudbala bude efikasna kroz čitavu godinu (ala Leicester sa Ranijerijem), ali to je eksces.. jednom se desi i Boga pitaj kad će opet. Ako idemo na to da u ovoj bari od lige "ukolko kad" budemo prvaci, onda okej.

Ne mislim da je Rožman loš trener. Zna on oko fudbala, mlad je, željan znanja, on sigurno može biti samo bolji. E poenta je što mislim da mi (prvenstveno zbog konkurencije) nemamo vremena čekati njega da sazrije i pohvata konce u ekipi koju je sam sebi sastavljao.

Ne bih stvarno da komentarišem igrače. Čeliku i Buljubašiću svaka čast, ovo ostalo haman svi amateri, nije vidjelo profesionalnog fudbala.. čast par izuzetaka. Da ima imalo pameti u rukovodstvu kluba, ozbiljno bi se odgovaralo za sastavljanje ovog rostera.
Lijepa analiza, da se bar ovako više piše :salut:
Odgovorit ću na boldirano primarno.
A imamo li neke alternative? Teško.
Možda je u ovom trenutku bolje sa Simonom probati i iduću sezonu, nego novi trener i nova tjeranja, sve u krug.
A to znači i dovođenje novog SD, jer sumnjam da bi i Ibro ostao u tom slučaju.
Za ljeta nam treba veznjak, stoper i bek(ovi). Ofanzivno nešto mijenjati ako ode Renan, a svakako Gulash se nazad vraća pa će nam i to pojačanje biti.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 15 apr 2024, 12:49

boki86 je napisao/la:
15 apr 2024, 10:29
ŠTA_JE je napisao/la:
15 apr 2024, 10:21
fks74 je napisao/la:
15 apr 2024, 10:05
Radoviću treba podršku dati, ja da sam bio na njegovom mjestu udavio bih Štilića ua psovanje djece. I opet on dobio karton a Štilić ništa.
Treba, naravno, pruziti mu podršku. A on treba kao i svi igrači da izvuku pouku, da sazriju kao ljudi i shvate da su to sve smišljene provokacije pa da ostanu mirni i hladni. A zamislite vi klošara štilića koji igraču opsuje dijete. E jesi sportista štiliću u pm. Pravi onaj šupak.
Treba radovicu **** mater i nogom ga nabiti. Znaci imas dva igraca manje, priliku da pobjedis, sve na tvojoj strani i ti pustis da te isprovocira. On tebi djete opsuje, ti njemu uzvratis daBogda tvoja poginula i odes sa osmjehom. Kakav debil
Ma trebo hladno bez grimase na licu da samo produži dalje.

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 15 apr 2024, 12:49

Jao price ovih gurbeta po njihovoj priči oni nas pojeli pa ljudi dragi nisu izašli iz svog sesnaesterca kao oni igrali sa 8 u polju pa mi smo sa 9 pa oni su iz nemoci nas udarali cuj kao oni bolji bore se za opstanak baci putine atomsku sa kakvim idiotima mi dijelimo Grad
Zadnja izmjena: kraljlavova, dana/u 15 apr 2024, 13:06, ukupno mijenjano 2 puta.

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 15 apr 2024, 12:51

Bas se borac uigravao :roll:

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 15 apr 2024, 12:51

NajvecaRadosti je napisao/la:
15 apr 2024, 09:59
Nakon prespavane noci

Rozman je jako tvrodglav lik.Kad se uhvati necega nece da popusti.Ljudi se brane sa 8 igraca ti umjesto da bacis sve karte u napad i zabijes ti cuvas yebeni bod.Pa bolje da smo izgubili podjednaka sramota.Covjek je pokazao da ne zna voditi jace utakmice i da moze samo dobijati ove levate ko Tuzla i Igman(i to jedva).Velez nas nadigrao u obadvije utakmice,Siroki nas dobio oba puta,Borac trebao pobjediti na Kosevu,Zrinjski nas nadigrao tamo a vamo dobili iz penala u 90oj minuti.Sloga nam yebala majku u dvije utakmice.Svaka iole ozbiljna ekipa nas je dobila ove sezone.Ne zna voditi utakmicu ne zna praviti izmjene i najgore ne zna pametno kalkulisati pogotovo oko kartona.

Dalo mu se i vise nego dovoljno vremena.Te price treba 18 rokova i 25 priprema okacite macku o rep.Jakirovicu trebale jedne pripreme i jedan rok,Vinku kod nas isto da naprave dominaciju.Nema tu cekanja to je ili ili.Ili znas posao ili ne znas.Dosao si u organizovan klub i dobio svu moc da radis sta hoces tjeras i dovodis.Nikad vecu podrsku navijaca.Sve na dlanu bukvalno.A kad cemo poceti igrati?Citavu sezonu nekakve oacilacije 1-2 pobjede pa 2-3 horora od utakmice i sve tako u krug.Pic.kasto odigrano,dosli samo da ne izgube protiv predzadnje ekipe na tabeli.

Ako se nije pustio nakon poraza od 3-0 nece ni sad.Sad ga vec moramo trpiti jer smo cvrsto stali na taj put.Evo otici cemo u evropu istrpit ce se,ali sta dodje nakav Milsami i opet nas izbaci?Ili sta ako nam sljedece sezone opet prvi pobjegne 20 i kusur bodova?Bit ce "Ee cu rec izvinite ovo nije za mene ipak,halalite aj vidimo se"
Cinjenica da nijedan stranac nikad nije osvojio ovu ligu govori puno toga
Baciš sve karte u napad, kreneš silovito i onda primiš iz kontre? Njima u napadu brzi Amoah i iskusni Krpić. Trebali smo više napadati i to je jasno, ali igrati tako da pošalješ sve u napad je malo smiješno. Morala se naći neka sredina.

Široki nas dobio oba puta, a ne spomeneš kako nas je dobio prvi put? A spomeneš kako smo mi pobijedili Zrinjski na Koševu? **** ga, ne ide. ;) Ne spomeneš u derbiju 3:0 i protiv Borca 0:1 do 93. minute (znamo kako su došli do boda)? Nije nas Borac trebao pobijediti na Koševu, nego smo mi njih trebali pobijediti jer smo bili bolji.

Malo smo zaboravili šta se dešavalo među igračima na početku ove polusezone. Malo se trebaš podsjetiti. ;)

Hoćemo li se ovo sad ravnati po Jakiroviću, koliko je njemu trebalo vremena? Ako ćemo se ravnati, onda nam je to u startu greška.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 15 apr 2024, 12:53

jurisicduska je napisao/la:
15 apr 2024, 12:03
Apsolutno trenerov poraz.

Jedini put kako ne možemo dati gol je primijenio i još detaljno obraložio zašto , izveo je vezni red i počeo igrati po boku, a pri tom je pazi ubacio Duljevića umjesto Mehmedovića koji kad je ušao smo imali i jedinu šansu u tom svemu. Sve je uradio pogrešno, prvobitna postavka je bila loša, mi ne možemo postavljati se protiv ekipa koje su gore od nas kao autsajderi i igrati nekakav tranzicijski fudbal, mi smo Sarajevo nek mu neko to objasni, igramo pozicioni fudbal, dominantan, odnosno težimo tome, nekad ne može ne može ali moraš tako htjeti igrat.

Vjerovao sam u njegove trenerske kvalitete jer shvatam da svemu treba vrijeme da zaživi i lako je sad bit general poslije bitke, ali na ključnim stvarima Rožman je pao test, prvo nije stvorio koheziju u svlačionici nego mu se stvorila na drugi način, tjeranjem, dovođenjem etc. Druga stvar na svim velikim mečevima osim Zrinjskog kući koji je tad bio u lošem peroidu taktički je podbacio i tu je pogodio jer smo se postavili kao autsajderi.

Ovo je najgora ekipa koja je igrala za Sarajevo u zadnjih 20 godina, najgora , ne fudbalski, nego ekipa i oko ekipe.

Radović već dugo ne zaslužuje dres Sarajeva a nakon ovog još manje. Radi se o mentalnom patuljku koji treba igrat za neki manji klub.
Evo i ti kao strucnjak progledao i pises ono sto smo mi ‘pljuvaci’,’neznalice’ i ‘husrefoljubci’ govorili vec duze vremena.
Ok, razumijem da si ti to sve gledao iz nekog drugog ugla ima i to smisla.
Jednostavno,Simon nije kapacitet trenera za Sarajevo i nije taj koga treba trpiti jer kao rezultat mozemo samo svi dobiti cireve.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 15 apr 2024, 12:55

Stroj1946 je napisao/la:
15 apr 2024, 12:43
zagorski je napisao/la:
15 apr 2024, 12:37
Nakon prespavane noci

Rozman je jako tvrodglav lik.Kad se uhvati necega nece da popusti.Ljudi se brane sa 8 igraca ti umjesto da bacis sve karte u napad i zabijes ti cuvas yebeni bod.Pa bolje da smo izgubili podjednaka sramota.Covjek je pokazao da ne zna voditi jace utakmice i da moze samo dobijati ove levate ko Tuzla i Igman(i to jedva).Velez nas nadigrao u obadvije utakmice,Siroki nas dobio oba puta,Borac trebao pobjediti na Kosevu,Zrinjski nas nadigrao tamo a vamo dobili iz penala u 90oj minuti.Sloga nam yebala majku u dvije utakmice.Svaka iole ozbiljna ekipa nas je dobila ove sezone.Ne zna voditi utakmicu ne zna praviti izmjene i najgore ne zna pametno kalkulisati pogotovo oko kartona.

Dalo mu se i vise nego dovoljno vremena.Te price treba 18 rokova i 25 priprema okacite macku o rep.Jakirovicu trebale jedne pripreme i jedan rok,Vinku kod nas isto da naprave dominaciju.Nema tu cekanja to je ili ili.Ili znas posao ili ne znas.Dosao si u organizovan klub i dobio svu moc da radis sta hoces tjeras i dovodis.Nikad vecu podrsku navijaca.Sve na dlanu bukvalno.A kad cemo poceti igrati?Citavu sezonu nekakve oacilacije 1-2 pobjede pa 2-3 horora od utakmice i sve tako u krug.Pic.kasto odigrano,dosli samo da ne izgube protiv predzadnje ekipe na tabeli.

Ako se nije pustio nakon poraza od 3-0 nece ni sad.Sad ga vec moramo trpiti jer smo cvrsto stali na taj put.Evo otici cemo u evropu istrpit ce se,ali sta dodje nakav Milsami i opet nas izbaci?Ili sta ako nam sljedece sezone opet prvi pobjegne 20 i kusur bodova?Bit ce "Ee cu rec izvinite ovo nije za mene ipak,halalite aj vidimo se"
U klubu ako su pametni vec trebaju sa njim poceti pregovore oko raskida ugovora,neka privede sezonu kraju i do videnja.
A vec poceti planirati koga dovesti kao zamjenu.
Puno para. Ja mislim da bi on letio vec davno, medjutim tu su i ljudi njegovi iz ss i sporstki direktor. To jako puno kosta i dobro se ogradio Slovenac. Mudro. Nazalost morat ce se on trpiti jos neko vrijeme.
Zato mu treba napraviti ambijent da sam ode.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 15 apr 2024, 12:55

Ja vas nikako ne kontam sta ste to vi ocekivali prije derbija, da ih nakantamo i posaljemo u drugu ligu?! Eto mi redovno ih deremo da Grbavici pa je oaj remi tragedija...jeste li gledali kad prijasnje derbije
Prije derbija sam molio Boga da ne izgubimo i nikad nisam opustenije gledao derbi, nisu nam mogli prici golu
Provukli su se postenski ali to nije razlog da toliko placemo i sirimo negativu

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 15 apr 2024, 12:55

Vi ljudi ba, niste normalni.

- najgora ekipa ikada
- psovanje igracima
- prodana utakmica

:puke:

Ne bi osvojili ligu da smo Livepool, Salah u ovoj ligi ne bi dao vise od 10 golova. Jel mozete vise shvatiti, da nije ambijent za osvajanje bilo cega.

Investitor je totalno iskljucen iz desavanja unutar savezaa, u ligi gdje ako nemas nikog za stolom si donji.
Zadnja izmjena: kempes, dana/u 15 apr 2024, 12:57, ukupno mijenjano 1 put.

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 15 apr 2024, 12:57

holyman je napisao/la:
15 apr 2024, 12:15
I klub jos danas da opet javno kritikuje mup zbog onog logora i "terora" nad navijacima.
Pa na gostovanjima u rsu sam se slobodnije osjecao nego sinoc na grbavici. Da ne bi onih nena i djedova da bace koju flasu vode, popadali bi po asfaltu ko kerovi
Izvini na upadu
I nama je isto bilo
Jug u 6 pusten tek i to 5 ljudi radi u kabinama
Izuvali si skoro sve.....jako sporo je islo
Oba kluba se moraju zaliti mupu jer oni na ovaj nacin stvaraju tenzije....

Pa.vi kad ste usli raja je provalila ograde i krenuli trcati prema ulazima za isto...fakat nema smisla bas mucenje....

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 apr 2024, 12:57

Zipa moralnih gromada
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 15 apr 2024, 13:01

Morpheus je napisao/la:
15 apr 2024, 12:36
ajdohordas je napisao/la:
14 apr 2024, 23:57
TurkishAirlines je napisao/la:
14 apr 2024, 23:42
Vole ljudi treneru pushit qurac i branit ga tako sto ce izmisliti neko namjestanje.

Jednostavno trener nam je p.e.d.e.r i od takvog pakasa ne mozes ni ocekivati muda
A ybg očigledno da ne znamo dovesti trenera...
Feđa kloc
Dženo alkos
Vinko ziheraš
Ješić taldžija
Simon skijaš
Husref kočijaš
Vasoski ubavo devojče
Obuću, Hurtića i Repuha neću ni komentarisat
Mirza mafijaš
Pa onda imamo unazad dalje Plišeka kladioničara, Janjoša opštinara, Jarnija defanzivca itd itd
Nije ti palo napamet da je možda i do nas, do samog kluba? 10-tak trenera da ne valja? Je li ovo La Liga ili Bundesliga? Isto važi i za igrače kada se govori da niko ne valja. Ne može da ne valja 30-40 igrača koje si doveo u par prelaznih rokova.
Pa zato sam ovo i napisao i vrati par postova mojih od sinoc vidjet ces o cemu pisem cijelo vrijeme.
Ovdje kad kazes nesto sto pojedincima smeta odmah si etiketiran... ili si fb navijac ili Husrefoljubac ili Sabrinin igrac, sto je apsurdno po meni.

Treba malo siru sliku sagledati nekada pa vidjeti zasto nam sw desavaju neke stvari. Stoji da ima do nase nesposobnosti ali stoji i to sa smo za neke stvari krivi i mi kao navijaci i to je cinjenica.

U zadnjih 10 godina promjenili 10 trenera i 150 igraca i niko ne valja a eto mi valjamo. Jednostavno smo previse toksična sredina u kojoj nije moguce uspostaviti bilo kakav sistem na duži period. Nemamo mi taj mentalitet i osim tog nekog instant uspjeha nikad necemo nesto ozbiljnije napravit. Sa tim sam se odavno pomirio.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 15 apr 2024, 13:03

Pola vas ovdje treba da prati Real i Barselonu i ligu prvaka.
Cuj bruka bod na Grbavici, trebamo se ugasiti, ispisnice dijeliti, imali dva igraca vise i nismo pobijedili....sta ste vi do sad gledali i pratili, jeste li prije bili na derbiju

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 15 apr 2024, 13:06

Sreca Simonu pa nam je dojadila konstantna promjena trenera inace bi davno bio bivsi sto jest jest
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 15 apr 2024, 13:10

Morpheus je napisao/la:
15 apr 2024, 12:51
Nakon prespavane noci

Baciš sve karte u napad, kreneš silovito i onda primiš iz kontre? Njima u napadu brzi Amoah i iskusni Krpić. Trebali smo više napadati i to je jasno, ali igrati tako da pošalješ sve u napad je malo smiješno. Morala se naći neka sredina.

Široki nas dobio oba puta, a ne spomeneš kako nas je dobio prvi put? A spomeneš kako smo mi pobijedili Zrinjski na Koševu? **** ga, ne ide. ;) Ne spomeneš u derbiju 3:0 i protiv Borca 0:1 do 93. minute (znamo kako su došli do boda)? Nije nas Borac trebao pobijediti na Koševu, nego smo mi njih trebali pobijediti jer smo bili bolji.

Malo smo zaboravili šta se dešavalo među igračima na početku ove polusezone. Malo se trebaš podsjetiti. ;)

Hoćemo li se ovo sad ravnati po Jakiroviću, koliko je njemu trebalo vremena? Ako ćemo se ravnati, onda nam je to u startu greška.
Jok trebali smo se jos povuci sa igracem vise protiv 11 ekipe na tabeli.Meni je ovo gore nego da smo izgubili.Da smo izgubili yebalo bi im se od do,ovako imamo ovakve situacije da se narodu zamazuju oci kako smo sinoc dobri bili i nekakve sanse stvarali.Ovo je velika tragedija!

Jedina utakmica vrijedna postovanja je 1:1 u BL ovo sve ostalo sto si napisao je suplja.

Naravno da cemo se ravnati.Sta je Bgt to ovaj uradio da ima toliki kredibilitet?Pitaj koga hoces iz Rijeke reci ce ti da je kloc.Ne bi pao bezveze iz Rijeke u mrtvo Domzale
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 15 apr 2024, 13:10

scholsey je napisao/la:
15 apr 2024, 12:02
Još nešto, ja ne vidim da je ekipa fizički spremna po tim nekim evropskim normama i standardima. In fact, malo (ako je i malo) bolje nego što je bilo sa zalizanim kronerom i Seferovićem.

Ne valja se praviti budala. Vjerujte mi, em nije zdravo po vas, em samo produbljujute rupčagu u kojoj se nalazimo.
Tuzno, ali istinito. Zeljkan je za dobrih 30% spremnija ekipa od nas. Julardzija odskace doduse, prespreman.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 15 apr 2024, 13:11

15 apr 2024, 12:47
scholsey je napisao/la:
15 apr 2024, 12:41
15 apr 2024, 12:13
Ja sam uvjeren da bi 11 na 11 najbolje šanse imali za pobjedu, kone koje napadaju, dosta prostora za Francisa, ono što nam generalno prolazi zadnjih par kola u 352 formaciji i sa igračima koji su sinoć izašli na teren.
Najviše mi smisla ima da ni Simon nije znao da smo ostali sa igračem manje, jer ne mislim da bi onakve izmjene pravio.
Poremetilo nas je i to sto je Buljubašić morao izaći, u sredini si mogao uvesti Matanovića, Dulju ili Liju, a realno koliko god Duljević fizički loše spremljen bio, bolje i on nego Matanović.
Grešaka ima, propusta otkad je trener itekako, ali ne mislim da ga treba mijenjati na kraju sezone. Ne jer je posebno dobar, nego nećemo ništa boljeg trenera moći dovesti. Otprilike trener sa sličnim CVem će te preuzeti, sve isto samo drugo lice, nema nikakve svrhe od toga, bar po meni.
Zimski rok je valjda bila investicija za budućnost( Mehmedović, Krdžalić koji bi nam itekako valjao i Matanović ), jedino Iliev je doveden da odmah igra.
Nek se odradi i taj ljetni rok kad je već tu, navodno se dosta lijepih stvari sprema glede toga, pa da vidimo šta će biti.
Ako i tad bude loše, onda ybg, sve smo probali.
Bilo kako bilo, Simonov i dijelom Radovićev poraz. Idemo dalje, dolazi nam Borac i trebamo doći u što većem broju.
Danas bi trebala i skupština biti, možemo očekivati neke informacije u vezi direktora, eventualno neke promjene i u UO?
Pa vjerovatno bi.. jer Rožman fura reaktivan fudbal, što faktički samo 11vs11 može doći do izražaja. Problem je (i to ogroman) što to ne smije biti način na koji ćemo mi igrati.

Tako može Evropa i eventualno kup. Ono, utakmice na ispadanje, ideš na rezultat, dovoljno je jednom biti dobar, jednom solidan.. i prošao si. Sa 3-4 dobre utakmice možeš osvojiti trofej (mislim na kup). Ovo je jedan od razloga što je Rožman dosad imao uspjeha prvenstveno u tim takmičenjima.

Znao sam da je takav kad je došao. Ali sam mislio da će ga loš kvalitet lige natjerati da to promijeni, jer ovdje, dragi ljudi, imaju 2-3 iole ozbiljne ekipe. Pravi trener bi sve osim Zrinjskog, Borca, Veleža i malenih na Grbavici redovno preslušavao.

Međutim, tim reaktivnim fudbalom ćeš baš teško biti prvak. Moraš imati ogroman kvalitet u ofanzivi (da iskoriste i najmanje šanse), a i moliti Boga da ti se ne "podrepi" pa da pogađaš prečke, stative, da se golman ne pretvori u hobotnicu, itd.

Za titulu moraš napadati planski i u kontinuitetu, ne može biti pravilo da prepuštaš igru protivnicima i čekaš kontre. Bude izuzetaka kad takva vrsta fudbala bude efikasna kroz čitavu godinu (ala Leicester sa Ranijerijem), ali to je eksces.. jednom se desi i Boga pitaj kad će opet. Ako idemo na to da u ovoj bari od lige "ukolko kad" budemo prvaci, onda okej.

Ne mislim da je Rožman loš trener. Zna on oko fudbala, mlad je, željan znanja, on sigurno može biti samo bolji. E poenta je što mislim da mi (prvenstveno zbog konkurencije) nemamo vremena čekati njega da sazrije i pohvata konce u ekipi koju je sam sebi sastavljao.

Ne bih stvarno da komentarišem igrače. Čeliku i Buljubašiću svaka čast, ovo ostalo haman svi amateri, nije vidjelo profesionalnog fudbala.. čast par izuzetaka. Da ima imalo pameti u rukovodstvu kluba, ozbiljno bi se odgovaralo za sastavljanje ovog rostera.
Lijepa analiza, da se bar ovako više piše :salut:
Odgovorit ću na boldirano primarno.
A imamo li neke alternative? Teško.
Možda je u ovom trenutku bolje sa Simonom probati i iduću sezonu, nego novi trener i nova tjeranja, sve u krug.
A to znači i dovođenje novog SD, jer sumnjam da bi i Ibro ostao u tom slučaju.
Za ljeta nam treba veznjak, stoper i bek(ovi). Ofanzivno nešto mijenjati ako ode Renan, a svakako Gulash se nazad vraća pa će nam i to pojačanje biti.
A šta ćeš jbg, iznerviraju se ljudi. Još dodaj da ima fakat dosta djece, dosta iskompleksiranih debila koji pišu sa više profila, i dobiješ šta dobiješ. Nije da nismo navikli. :kafa:

E to je do Mirvića i njegovih planova. Ibro okej, al iskreno, ne vjerujem u tu priču "ako odu njih dvojica, moraju i svi oni iz omladinskog". Ovo je na kraju krajeva ozbiljan posao, kakvi su to ugovori u kojem ne smiješ otpustiti nekog zbog nekog šestog? Ja za njih ne znam, ali u Bosni je sve moguće, pa eto nek postoji mogućnost da je fakat tako.

Vjeruj da bih platio da nekako učine da fakat vjerujem da mogu unaprijediti sve ovo (pogotovo igru). Al kad vidim u šta smo skršili zadnjih 6-7 mjeseci, kakvi su igrači došli preko zime, kakvi otišli, kakva je atmosfera i priča oko svlačionice, kako izgleda generalna slika.. jednostavno u svojoj glavi ne mogu naći razlog zbog kojeg bih se nadao da će se od iduće sezone sa ovim ljudima nešto drastično promijeniti na bolje.
The saddest thing in life is wasted talent.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 apr 2024, 13:12

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
15 apr 2024, 13:10
scholsey je napisao/la:
15 apr 2024, 12:02
Još nešto, ja ne vidim da je ekipa fizički spremna po tim nekim evropskim normama i standardima. In fact, malo (ako je i malo) bolje nego što je bilo sa zalizanim kronerom i Seferovićem.

Ne valja se praviti budala. Vjerujte mi, em nije zdravo po vas, em samo produbljujute rupčagu u kojoj se nalazimo.
Tuzno, ali istinito. Zeljkan je za dobrih 30% spremnija ekipa od nas. Julardzija odskace doduse, prespreman.
Vidjeli smo koga su hvatali grčevi :kafa:
Koševo Zapad

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 15 apr 2024, 13:13

Ne znam da li je neko pohvalio Soldu, par puta sinoć fino je uposlio napadače.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 15 apr 2024, 13:15

Tatamata1946 je napisao/la:
15 apr 2024, 13:03
Pola vas ovdje treba da prati Real i Barselonu i ligu prvaka.
Cuj bruka bod na Grbavici, trebamo se ugasiti, ispisnice dijeliti, imali dva igraca vise i nismo pobijedili....sta ste vi do sad gledali i pratili, jeste li prije bili na derbiju
sramota kao sa igracem manje ne dat gol, a u vecini slucajeva je ustvari tesko prici golu jer se protivnik brani totalno.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 9 gostiju.