Radobolja je napisao/la: ↑15 apr 2024, 12:47
Fino si ti to napisao ali moram te i demantivati u nekim stvarima,da poznajes nas mentalitet znao bi da nas boki neka stvar sta ce ko reci i da se nemamo potrebe nikome dodvoravati,kazes da se sa navijacima sarajeva slazemo u vecini pa najvece mozda svadje na forumu su bile izmedju nas i njih,vrati unazad nekoliko postova pogledaj sta se sve pisalo,govorilo.Jednostavno imam osjecaj da je nesto “sramota” biti u dobrim odnosima sa jednom grupom iz BiH,da je “in” biti sa nekom grupom iz druge drzave.Meni je drago kad kod nas dodju navijaci sarajeva pa budu na istoj tribini sa nama i nebude nikakvih incidenata,ljudima u ovoj napacenoj zemlji je “dozivljaj” doci u drugi grad sa svojom familijom da pogleda utakmicu svog voljenog kluba znajuci da mu nece faliti dlaka sa glave,primjer jednog navijaca sarajeva nekih 60 tak godina koji je bio sa zenom i djecom koji nam je poslije utakmice rekao u ovim godinama meni je gust doci u drugi grad sa zenom i djecom da navijam za svoj klub jer sta je meni vise ostalo u ovim godinama i ovo je jedino sto me ispunjaje i osjecam se lijepo,i za mene je “IN” biti dobar sa nekom NASOM navijackom skupinom vec sa neznam ni ja tamo nekim cetaljima!
Zato sam i napisao da nisam kompetentan nešto reći za Red Army i vaš mentalitet koji si spomenuo (Red Army + raja koja navija za Velež), zato što poruke i mišljenje desetak forum korisnika nisu toliko relevantne da se one trebaju smatrati nekim mjerilom. Navijači Veleža koje poznajem su ipak dosta stariji ljudi koji su prije rata navijali za Velež i to strastveno, naravno da navijaju i danas ali ne žive u Mostaru, nisu u mogućnosti aktivno ići na utakmice, itd. Ali ako ćemo opet samo o navijačima Veleža na forumu, pofatao sam da su krenula neka prepucavanja sa navijačima Sarajeva da li od posljednje utakmice ili od zimskog prijelaznog roka, ali to koga ćete vi više simpatisati u Sarajevu meni ne predstavlja bitnu stvar. Isto kao što se vi ne trebate hvatati za glavu što je neko iz Sarajeva rekao da bi više volio da Zrinjski pobjedi, ja evo prvi gledam samo interese svog kluba i sve ostalo mi je skroz nejasno. Meni se lično najviše gade oni "manji" klubovi koji negdje sa sredine tabele ili niže odluče prvaka izvođenjem različitih postava, dogovaranjem utakmica, različitim zalaganjem, itd.
Što se toga tiće, zvanična prijateljstva i neprijateljstva su nešto što bih ostavio navijačkim skupinama i ne bih se petljao u takvo nešto. Ono što ja želim je da navijači svojih klubova koji su kupili kartu nemaju problem doći na tribine u dresovima svog kluba, bili oni u bojama domaće ili gostujuće ekipe. Ako je gostujući navijač bio bezobrazan i provocirao, dovoljno je pogledati kako su na svjetskom prventstvu u Katru rješavali taj problem - besplatan ispraćaj sa tribine. Međutim tako ti nažalost nikad ili bar zadugo neće biti kod nas i zato ćeš biti impresioniran ako te neko lijepo ugostio i nisi imao problema.
Privatna druženja nisu isto što i prijateljstva na nivou grupa, ali za očekivati je da će takvo nešto druge navijačke skupine iskoristiti za svoje parole. Samo što su se Horde zla smislile 10 parola vezano za to, uhvatili se za riječ "četnik", a izdanje im je bilo poprilično tanko izuzev par perioda u prvom poluvremenu. Zato im preostaje da slike parola postavljaju 50 puta na dan, to im je valjda jedino pozitivno što im se desilo jučer, ako se u tome može vidjet bilo šta pozitivno.