Premijer liga BiH - aktuelno

Dovoljan
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Dovoljan » 16 apr 2024, 00:50

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
16 apr 2024, 00:38
Dovoljan je napisao/la:
16 apr 2024, 00:29
Ova priča ko je prvi počeo, ko je prvi prekršio čuveni kodeks me podsjeća na onu šta je starije koka ili jaje?
Ma djecija prica, ali nazalost je puse najvise ovi koji u njoj ucestvuju. Ne znam ko ovo moze obuzdati, otelo se davno kontroli. Da ne slutim, ali na kraju rezultat svega vrlo lako moze biti da se ime nekog (ili nekih) pokojnika skandira u odredjenoj minuti. Kome to treba ja ne znam, ali dzaba pricati.
Ne može i neće niko obuzdati.
Meni lično ne smeta toliko sve dok niko nevin odnosno ko nije u priči ne fasuje, a mislim da bi svako ko učestvuje u ovim belajima trebao da zna da lako može izgubiti život (sjetimo se momka u Mostaru kad je bio belaj RA vs UM koji je dobio kamen u glavu, pa je bila opasna situacija) tako da nek svako zna u šta se upušta i kakve posljedice ovo sve može imati.

Dodatna situacija koja koliko god to zvuči nekom smiješni, ali mislim da doprinose i komentari na društvenim mrežama, prozivanja... Ybg nije isto kad momak od 16, 17 godina pročita neki dušmanluk od suprotne strane, udari im na ego, pa krene u dokazivanje neko.

Nestalo je struje, sretno.
Odin, I await thee
Your true son am I

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 16 apr 2024, 00:56

Dovoljan je napisao/la:
Ova priča ko je prvi počeo, ko je prvi prekršio čuveni kodeks me podsjeća na onu šta je starije koka ili jaje?
Ma djecija prica, ali nazalost je puse najvise ovi koji u njoj ucestvuju. Ne znam ko ovo moze obuzdati, otelo se davno kontroli. Da ne slutim, ali na kraju rezultat svega vrlo lako moze biti da se ime nekog (ili nekih) pokojnika skandira u odredjenoj minuti. Kome to treba ja ne znam, ali dzaba pricati.
Veće je čudo što se još nije dogodilo.Hladno oružje se koristi uveliko,a nije da se ne nosi i vatreno.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 16 apr 2024, 00:59

Dovoljan je napisao/la:
16 apr 2024, 00:50
Dovoljan je napisao/la:
Ne može i neće niko obuzdati.
Meni lično ne smeta toliko sve dok niko nevin odnosno ko nije u priči ne fasuje, a mislim da bi svako ko učestvuje u ovim belajima trebao da zna da lako može izgubiti život (sjetimo se momka u Mostaru kad je bio belaj RA vs UM koji je dobio kamen u glavu, pa je bila opasna situacija) tako da nek svako zna u šta se upušta i kakve posljedice ovo sve može imati.

Dodatna situacija koja koliko god to zvuči nekom smiješni, ali mislim da doprinose i komentari na društvenim mrežama, prozivanja... Ybg nije isto kad momak od 16, 17 godina pročita neki dušmanluk od suprotne strane, udari im na ego, pa krene u dokazivanje neko.

Nestalo je struje, sretno.
Informacije koje kruze na drustvenim mrezama odluce izbore u Americi, da ne uticu na ovu saku jada kod nas. Sve doprinosi vjeruj, pa cak i ovaj forum, koliko god to smijesno zvucalo. S vremena na vrijeme i parolu mozes upratit da se digne na tekmi, a krenula prica bukvalno odavde. Najtuznije je sto su najveci lozionicari djeca, simpatizeri koji ni na domacim utakmicama nisu redovni i ljudi koji u BiH dodju samo na odmor.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 16 apr 2024, 01:00

Dovoljan je napisao/la:
16 apr 2024, 00:57
Ali bit ću iskren, mislim da su manijaci doprinijeli dosta ovom korištenju palica, presretanje iako ne idu na gostovanje i slično pa sad svaka grupa fura od palica do sve moguće opreme za napad/odbranu.

Jbg koliko god pokušavam bit realan, ipak nakon što su čekali Leševe sa svom mogućom opremom, Robiju napali u drotovskom stilu, RA uzeo od UM na fazon molera, kako da se očekuje od ostalih grupa razum?

Kako npr. da isti RA ne očekuje da sutra UM na neki sličan način/akciju ne napadne njih. Kako da TM očekuju da ih Robijaši ganjaju na neki pošten način? Ili da Lesevi nekad u budućnosti idu protiv TM bez motki, presretanje i čega sve ne.

Laku noć.
Gore je što raja puši priče o poštenim načinima,kodeksima i generalno što se uopšte identificira sa tim grupama. Bez obzira što svi gajimo simpatije prema navijačkoj grupi kluba za kojeg navijamo činjenica je da je davno prošlo vrijeme kad je svaki željovac bio i Manijak makar donekle,a svaki pitar Hordaš. Te grupe imaju svoje interese i ratove sa kojima ni mi ni klub često nemamo puno veze.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 16 apr 2024, 01:04

Dovoljan je napisao/la:
16 apr 2024, 00:57
Ali bit ću iskren, mislim da su manijaci doprinijeli dosta ovom korištenju palica, presretanje iako ne idu na gostovanje i slično pa sad svaka grupa fura od palica do sve moguće opreme za napad/odbranu.

Jbg koliko god pokušavam bit objektivan moram ih podkačit 😂, ipak nakon što su čekali Leševe sa svom mogućom opremom, Robiju napali u drotovskom stilu, RA uzeo od UM na fazon molera, kako da se očekuje od ostalih grupa razum?

Kako npr. da isti RA ne očekuje da sutra UM na neki sličan način/akciju ne napadne njih. Kako da TM očekuju da ih Robijaši ganjaju na neki pošten način? Ili da Lesevi nekad u budućnosti idu protiv TM bez motki, presretanje i čega sve ne.

Laku noć.
Npr RA u hrasnici kad je bila tekma sto su nosili palice, ne mozes svaliti to na jednu grupu ili nesto. Kod nas je to medijski popraceno pa sad djeluje, mogu i ja napisati da je to krenulo kad su Hz napali djecu na Grbavici,ali nije u tome poenta, vec da ne sluti na dobro odavno.
Fk Željezničar.

LaHaineLaHaine
Kontakt:

Post Postao/la LaHaineLaHaine » 16 apr 2024, 01:05

Ja ne znam sta je problem. To je navijacki svijet, subkultura ta, koja podrazumijeva i fajt sa protivnickim grupama.
E sad, ovo sto pretezno manijaci rade, sa nozevima, palijama, suzavcima pa cak i kacigama i suzavcima je neki novi level koji je jako retardiran. Aj da se ljudi pobiju, pa ko jaci, ruka ruci.. ali ovako zaista neko moze glavu izgubiti, i to neko mlad nazalost, jer sigurno stariji se nece ganjati kod scc i slicno.

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 16 apr 2024, 01:11

Ma sto se tice te opreme, izgleda da grupe igraju na kartu better safe than sorry.

A kakva je sigurnosna situacija i običan plebs treba tako razmišljati ili okrenuti glavu i pobjeći na drugu stranu ako se nadje u neugodnoj situaciji.
Odin, I await thee
Your true son am I

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 16 apr 2024, 01:16

imekorisnicko je napisao/la:
16 apr 2024, 01:00
Gore je što raja puši priče o poštenim načinima,kodeksima i generalno što se uopšte identificira sa tim grupama. Bez obzira što svi gajimo simpatije prema navijačkoj grupi kluba za kojeg navijamo činjenica je da je davno prošlo vrijeme kad je svaki željovac bio i Manijak makar donekle,a svaki pitar Hordaš. Te grupe imaju svoje interese i ratove sa kojima ni mi ni klub često nemamo puno veze.
Svakome je njegova grupa najbolja, najmoralnija, najpostenija i najbolje se drzi kodeksa. U stvarnost se na svakoj ozbiljnoj tribini kod nas pitalju ljudi s dosjeom. Nije to sto su grupe naopake i kriminalne same po sebi, nego jednostavno takvi ljudi isplivaju u takvom miljeu. Nece nigdje glavnu rijec voditi student prava koji konzumira iskljucivo sok od narandze na tekmi. Ali to su tabu teme o kojima se ne smije pricati.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 16 apr 2024, 01:22

LaHaineLaHaine je napisao/la:
16 apr 2024, 01:05
Ja ne znam sta je problem. To je navijacki svijet, subkultura ta, koja podrazumijeva i fajt sa protivnickim grupama.
E sad, ovo sto pretezno manijaci rade, sa nozevima, palijama, suzavcima pa cak i kacigama i suzavcima je neki novi level koji je jako retardiran. Aj da se ljudi pobiju, pa ko jaci, ruka ruci.. ali ovako zaista neko moze glavu izgubiti, i to neko mlad nazalost, jer sigurno stariji se nece ganjati kod scc i slicno.
Ne znam cemu toliko to na manijake, hoces reci da svi ostali hoce posteno na sake? Glupa prica, nego svi koji furaju to pretezno omladina je slabog karaktera i boje se, pa svi nosaju sa sobom bez posljedica. Kod manijaka na derbiju u terenu je to slucaj bio, kod pitara je to momak koji lezi zbog noza..
Fk Željezničar.

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 16 apr 2024, 07:10

Koji je po vama veci rezultatski fijasko ?
Sa najplacenijom ekipom (mozda i drugom :hmmmmm:) biti 4 na tabeli, a zavrsititi treći... ili sa trećom najskupljom ekipom biti 11 na tabeli :shifty:
Molim ostale nek se ocituju :geek:
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 16 apr 2024, 07:14

let3 je napisao/la:
15 apr 2024, 23:47
BordoBBoja je napisao/la:
15 apr 2024, 23:38

Opet se vracamo na isto. Desit se hoce ono najgore sigurno, i opet ce plakanja biti po drustvenim mrezama. Hajde ti meni objasni ja se vracam sa utakmice sarajeva sa djevojkom, ne derbi, lijeva neka utakmica….ulazi 3 klosarcica s vase strane, lafo bi se tukli, nozeve pokazuju vamo-tamo
Pa debili, sta se ima tu objasnjavati.

Pa vidis da o tome i pricamo ovdje, yebo ga ti :mrgreen: Da se zaustave i odbace takvi kreteni. Pisao sam to ovdje na ovoj temi i kada su maltretirali onog momka na Ilidzi. Za mene to nisu nikakvi navijaci, to su idioti nadrogirani.
Malopije pises kako imamo nesto protiv policije. Da, imam. Ne rade svoj posao, ne hapse takve kretencice sa nozevima. A i ako ih uhvate, puste ih odmah.
To je itekako do policije. Nemoj da ih branis.
Nije do policije, nego do tuzilastva

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 16 apr 2024, 08:01

invincible1921 je napisao/la:
15 apr 2024, 23:34
AlemC85 je napisao/la:
15 apr 2024, 23:25
BordoBBoja je napisao/la:
15 apr 2024, 23:19

Kakva zamjena teza.
Klosarcici sa juga su bukvalno poceli sve i jedan incident koji si naveo, i tu stavljas neku kolektivnu krivicu
I jos policiju krivis na sve to
Nije vise bitno ko je prvi poceo, jer ovom gradu prijeti sudbina Beograda sa kraja 90-ih godina 20 vijeka. Drzava je ovdje zakazala ali i drustvo u cjelini, koje je dozvolilo da ova danasnja omladina odrasta u kicu i sundu.

Svoju negativnu energiju trebaju istresati na poslu i da konacno pocnu zivjeti od svoga rada, pa im onda nece pasti napamet da prave probleme.
Omladina nece ni da zivi ni da radi...nije to vise ni do para ni do izgovora sta dezava pruza...evo pitaj ta godista sta bi voljeli da rade, vise od pola ih nema pojma.

Da zaradi pare naukom ne moze jer nije da su neki nobelovci u pitanju koji ce fakultet zavrsit, a da zarade od zanata nece jer im je i ofirno a i valja radit..pa taman da su milioni u pitanju.

Nece ni kriminalci da budu sto je njgore..jer i tu treba truda

Hoce da glume da imaju iako nemaju, a voljeli bi da imaju tako da ne rade nista

Surova istina promasene generacije
Iako te ne volim, bravo ! :mrgreen:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 16 apr 2024, 08:11

Ja sam mozda i previse morbidan i moguce da ce mi ovaj post bit obrisan, al ovo se moze zaustavit samo kad neko pogine. Tek tad ce svi shvatit koliko je sati i da su to mogli bit oni, pa ce se malo primirit. A ruku na srce, draze mi je da strada debil koji sa sjekirom hoda oko SCCa navece da bi se mlatio s nekim nego da mene neko ubije kao kolateralnu stetu. Hej, odes s curom u kupovinu, neki mangup te slozi sjekirom po glavi ili pogodi kamenom, jer se eto mlati s nekim drugim mangupom radi boje dukserice. Ili ti slupa auto koje si mozda na kredit kupio. Pa da mi neko auto slupa tako na pravdi Boga, ja bih bio spreman pucat u njega, ja nisam huligan ni ultras i za mene ti wannabe kodeksi ne vrijede. Tako da, samo naprijed debili, kad neko strada skontat cete valjda koliko je ljudski zivot vrijedan.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 16 apr 2024, 08:23

SedrenikHz je napisao/la:
16 apr 2024, 07:24
Kakvi klosari su se naselili u moje Sarajevo :crazy:
Najjace mi je kad za sve krivite "nekog ko se naselio u vase Sarajevo". Ja bih smio ruku dat da je 80% ovih mangupa generacijama unazad vezano za Sarajevo. Al eto, uvijek je lakse uperit prstom u nekog "seljaka koji je sljeg'o" nego pomest ispred svojih vrata.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 16 apr 2024, 08:28

OsmaDolazi je napisao/la:
16 apr 2024, 08:01
invincible1921 je napisao/la:
15 apr 2024, 23:34
AlemC85 je napisao/la:
15 apr 2024, 23:25

Nije vise bitno ko je prvi poceo, jer ovom gradu prijeti sudbina Beograda sa kraja 90-ih godina 20 vijeka. Drzava je ovdje zakazala ali i drustvo u cjelini, koje je dozvolilo da ova danasnja omladina odrasta u kicu i sundu.

Svoju negativnu energiju trebaju istresati na poslu i da konacno pocnu zivjeti od svoga rada, pa im onda nece pasti napamet da prave probleme.
Omladina nece ni da zivi ni da radi...nije to vise ni do para ni do izgovora sta dezava pruza...evo pitaj ta godista sta bi voljeli da rade, vise od pola ih nema pojma.

Da zaradi pare naukom ne moze jer nije da su neki nobelovci u pitanju koji ce fakultet zavrsit, a da zarade od zanata nece jer im je i ofirno a i valja radit..pa taman da su milioni u pitanju.

Nece ni kriminalci da budu sto je njgore..jer i tu treba truda

Hoce da glume da imaju iako nemaju, a voljeli bi da imaju tako da ne rade nista

Surova istina promasene generacije
Iako te ne volim, bravo ! :mrgreen:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Potpuna istina …
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 16 apr 2024, 08:30

napoleon72 je napisao/la:
16 apr 2024, 08:23
SedrenikHz je napisao/la:
16 apr 2024, 07:24
Kakvi klosari su se naselili u moje Sarajevo :crazy:
Najjace mi je kad za sve krivite "nekog ko se naselio u vase Sarajevo". Ja bih smio ruku dat da je 80% ovih mangupa generacijama unazad vezano za Sarajevo. Al eto, uvijek je lakse uperit prstom u nekog "seljaka koji je sljeg'o" nego pomest ispred svojih vrata.
nebitno to toliko, odakle god da je roditelji su tu da to sprijece, a ne ovako da puste, ali pos.erem im se ja na takav odgoj
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 16 apr 2024, 08:37

kod mene kuci 6 osoba i svaki dan sekunda da se pobijemo
a vi se cudite kad u nekoj drzavi se neko pobije sa milionskim stanovnistvom ,ajde ba

nego imal neko da preprica sta je bilo to sinoc
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Orden43
Kontakt:

Post Postao/la Orden43 » 16 apr 2024, 08:39

Kakvi ljudi nozevi, pa svi ti narkomani sto nozeve pokazuju ne smiju ga ni upotrijebiti, oni da su neki frajeri ne bi nozeve nosili sa sobom, a to su sve neki balavci ba sta vam je raja pustite ih neka se rokaju ko ih hebe, a ima ba tu medju forumasima takvih a vecina su pitari prvi je ovaj SedrenikHz vidis po pisanju da je narkomancina propala
Crni Cerak 🐦‍⬛

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 16 apr 2024, 08:41

Vanja8 je napisao/la:
15 apr 2024, 22:01
godrina je napisao/la:
15 apr 2024, 21:51
Vanja8 je napisao/la:
15 apr 2024, 21:45

Jarane, ne znam za tebe, ali statistiku nikako nisam mogao pratiti na sjeveru, vjerovatno kod vas na jugu ili istoku postoje neki monitori kod nogu pa vam stalno izbacuju podatke tako da ste u toku...
Jes vala, zaboravio si napomenuti i da nam je Selimovic nabio ovih 5 faulova u drugom, a da su nam Ovcina i Anicic bili poprilicno grubi...
Vjeruj mi da ne bi ona dva crvena kartona UEFA bi vam garant dodijelila nagrada za fair play, jer ne vjerujem da u svojoj istoriji od osnivanja ima i jedan klub da se brani 45 minuta i pri tome napravi jedan jedini faul...
Aferim... :bow:
Mi mozda imamo " svilene akademce", ali i za njih je Zeljkan Hor Beckih djecaka... :kralj:
E jbg sad si udrobio svega. Nema veze sa statistikom ali kojeg se nedosudjenog faula sjecas a da nije sviran ?
Evo ja se sjecam kad je Selimovic zicno Oliveiru ali ti to nisi mogao vidjet.
Jest cudna brojka ali i nije vala bilo nekih teskih startova.
Nemam ja drug sta udrobiti...
Hamza kod kaznenog, ondje ti je drug kao i kod penala,svira se, start na Duljevica, Amoah na Beganovica...
Naravno da nije bilo teskih startova jer su se svi bojali crvenog, ali matere ti, navedi mi i jedan derbi bilo gdje na svijetu, bilo koju tekmu da ekipa sa 9 igraca napravi jedan jedini faul...De ba...
Ne trazim ja nikakav alibi za 0-0, vama svaka cast na borbenosti, no , ovaj kancer od sudijske organizacije se mora odstraniti...
Ja se sjecam samo tog starta Selimovica nad brazilcem.
I kazem da jest cudno toliko mali broj al jbg. Nije nijedan nedosudjen koji bi mogao uticat na rezultat. Bili ste jalovi i to je to.
I ovi levati sto pisu slavi se bod. Eto nadjite mi ekipu koja bi se raspustila nakon sto odigraju derbi bez 2 igraca i ne izgube. Jest da ste losi al niste bas toliko dno da vas mlatimo i bez 2 igraca.
I nije niko slavio, vecinom su komentari bili kako je izgledalo prvo pol dobro je.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337 i 8 gostiju.