FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 194

jurisicduska
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la jurisicduska » 16 apr 2024, 11:40

Ma dati mu , ali da Sarajevo zakasni 100 bodova u 3 sezone to je stvarno bruka i sramota. Ok da je situacija teška, horor, da nemamo gdje trenirat, da trener daje za gorivo.

Ova liga je poluprofesionalna, ako ne možeš iskautirat za ove pare 3 igrača da znaju igrat lopte onda nismo ni za šta. Daj ba. Plaćaju se nekakvi stranci masno a nikakve koristi od njih nema, nešto smo kao doveli a nismo ništa. Peneranda i Viveros koštaju ko sastav Goška i na kraju niti jedan ni drugi nemaju doprinos ničem. Ja ne sumnjam u namjere Ismira Mirvića, trudi se pokušava na kraju balade daje svoj novac, ali drugo ako vidiš da ne ide,daj klub u ruke nekom ko se razumije, nemoj bit naivna budala koju muzu svi i koja ne može trofej da osvoji u 100 ligi svijeta sa enormnim ulaganjima.

Ne mogu više da podnesem da igramo kući sa Igmanom i da ti ne znaš hoćeš li pobijediti, da strahujem od gostovanja Zvijezdi 09 i da nas ta Zvijezda dobije , nekakva Sloga demolira sa majmunom na klupi.

Fkt nema više izgovora, odriješi kesu dovedi 3-4 mašina igrača, napravi ugovore po učinku, 2 vezane pobjede po 3 milje, 4 vezane pobjede po 6 milja, 8 vezanih pobjeda po 12 milja premije, 10 duple premije, tako u Zrinjskom funkcioniše, kad im zafali para stisnu dobiju 10 zaredom i to je to.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 16 apr 2024, 11:45

jurisicduska je napisao/la:
16 apr 2024, 11:40
Ma dati mu , ali da Sarajevo zakasni 100 bodova u 3 sezone to je stvarno bruka i sramota. Ok da je situacija teška, horor, da nemamo gdje trenirat, da trener daje za gorivo.

Ova liga je poluprofesionalna, ako ne možeš iskautirat za ove pare 3 igrača da znaju igrat lopte onda nismo ni za šta. Daj ba. Plaćaju se nekakvi stranci masno a nikakve koristi od njih nema, nešto smo kao doveli a nismo ništa. Peneranda i Viveros koštaju ko sastav Goška i na kraju niti jedan ni drugi nemaju doprinos ničem. Ja ne sumnjam u namjere Ismira Mirvića, trudi se pokušava na kraju balade daje svoj novac, ali drugo ako vidiš da ne ide,daj klub u ruke nekom ko se razumije, nemoj bit naivna budala koju muzu svi i koja ne može trofej da osvoji u 100 ligi svijeta sa enormnim ulaganjima.

Ne mogu više da podnesem da igramo kući sa Igmanom i da ti ne znaš hoćeš li pobijediti, da strahujem od gostovanja Zvijezdi 09 i da nas ta Zvijezda dobije , nekakva Sloga demolira sa majmunom na klupi.

Fkt nema više izgovora, odriješi kesu dovedi 3-4 mašina igrača, napravi ugovore po učinku, 2 vezane pobjede po 3 milje, 4 vezane pobjede po 6 milja, 8 vezanih pobjeda po 12 milja premije, 10 duple premije, tako u Zrinjskom funkcioniše, kad im zafali para stisnu dobiju 10 zaredom i to je to.
Ma slažem se, nije to nikako u redu, samo ybg, ne može se Simonu zamjeriti nešto 3 sezone unazad što ide( ne kažem da si to rekao, nego neki komentarišu kao da je on trener zadnje 3 godine ).
Ismir kad bude okružen maksimalno stručnim ljudima koji će ga iskreno savjetovati bez da gledaju svoj džep, možemo ići naprijed. U zadnje vrijeme se vidi na tom polju neki pomak, nek se drži Matthiasa i sličnim njemu, i ne mislim da će biti zime.
Uglavnom, definitivno pustiti i taj ljetni rok Simonu pa kud puklo da puklo.
A s obzirom da kažu da će tek na ljeto fokusirati se na jakim pojačanjima, hajde da i to vidimo, pa da onda sudimo. Onda neće biti nikakvih opravdanja.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

kosevodom
Kontakt:

Post Postao/la kosevodom » 16 apr 2024, 11:50

Ma ovo je sve super, nema potrebe za crnilom i histerisanjem. 4 utakmice, 3 pobjede sa 12 golova i remi u derbiju.
Izborice se evropa, spremna ekipa i strucni stab za narednu sezonu, jos ako zadrzimo bolje igrace, par pojacanja, bice jos bolje.
Ne nervirajte se, nismo imali sanse biti prvaci zbog politickih stvari koje se desavaju u savezu.

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 16 apr 2024, 11:55

Blago onda nama ako ne mozemo dovesti boljeg od Rozmana a ovako trenutno igramo s njim :crazy:

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 16 apr 2024, 12:01

| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 16 apr 2024, 12:03

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
16 apr 2024, 10:02

i ti kao covjek s diplomom i karijerom
Koja diploma je potrebna za karijeru vozaca u KP Rad?
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 16 apr 2024, 12:09

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
16 apr 2024, 11:35
NajvecaRadosti je napisao/la:
16 apr 2024, 11:19
16 apr 2024, 10:38
Sezona 21/22 pobjego nam Zrinjski 38 bodova
Sezona 22/23 pobjego nam Zrinjski 26 bodova
Sad nam bježi Borac 21 sa tendecijom rasta

38+26+cca 25 = 89 bodova

u 3 sezone ti pobjegli prvaci 100 bodova i pričamo o nekakvom zadovoljstvu. Hajte molim vas. Za mene je ovo lično propast propasti. Kad nismo imali za viršle nije se ovo dešavalo.

Mi slijedeće godine moramo osvojit titulu. Ništa drugo nema smisla, logike. ničeg. Eto biće na okupu, trener će ostat, imaš najviše para, imaš najbolje uslove, imaš mogućnost dovest najbolje igrače, ne znam koji izgovor još treba potrošit.

Drago mi je zbog prekida, ovog onog jer će ostati stručni štab, inače bi ih potrošili, valjda ćemo igrat tu Eruopu, i kako god prošli tu ne treba dirat trenera. A iskreno nisam nešto optimističan više u vezi njih nikako, sve čekam neki napredak, a bogami kako je krenulo mrka kapa, sve nekakve sramote i blamaže.
100%

Sve cekam kontam hajde krenut ce nas nekad ali mi citavu sezonu osciliramo.1-2 dobre utakmice pa 4 horora i sve tako.To smo imali i dok smo dugovali po 6 plata ako ne i bolje.Kad smo na virslama bili drzali smo 2.mjesto.

Nije problem ova sezona,evo izborit cemo Evropu 3./4.mjesto nebitno.Ali kako dalje?Ako ostavimo ovaj strucni stab hocemo li se boriti sljedece sezone za titulu i na zimsku pauzu otici kao prvi ili 3-4 boda iza prvog?Ja mislim da necemo.Cinjenica da ovu ligu nikad stranac nijedan nije osvojio.Ovu ligu uzimaju Husref,Osim,Baka,Vinko itd.Znaci moras imati ligu u malom prstu.Mislio sam da mozes doci do izrazaja ako strancu dadnes vremena ali evo sve smo vidjeli.Mirza bez posla 4 godine bolji posao odradi...

Ismiru je ovo 3.sezona i nijedne se nismo primakli tituli uopste.Bar neki respektabilan zaostatak a ne 25 bodova...Ne vidim ni kako je sljedece sezone mozemo uzeti jer Simon je imao sasvim dovoljno vremena i sve se svodi na individualni kvalitet u prvom dijelu Hasica i Renana u drugom Catakovica i Kyeremeha.Luta previse ne znas ni sam sta hoce i evidentan je strah od neuspjeha jer u tom slucaju i on gubi na reputaciji.Zna i sam kakvu moc ima.Ne zna na iskustvo odraditi neke utakmice,ne vodi racuna koji igrac ima 2 zuta i kad bi bilo najbolje da ocisti.Ne kalkulise nikako sve idemo grlom u jagode.Isto se priprema ekipa za Zvijezdu 09 i Zrinjski.

Volio bi da grijesim i da proigramo u nekom kontinuitetu ali fkt mislim da necemo ni sljedece sezone uzeti titulu.Dobar covjek koji je pokazao da voli klub ali nije dorastao da ga vodi jer nema naviku osvajanja titula.
Proci cemo jedno kolo u Evropi u drugom ispadamo,na pocetku sezone kiksat cemo 2-3 utakmice i to je to.Evropu mozemo izboriti i sa Dzenom Uscuplicem sa Hebom,Dupovcem,Secerovicem,Palicem i sl.Nema potrebe za ulaganjima onda i nekim hajcom svaki rok.Sarajevo je slavan klub koji mora svake godine bar da se bori za neki trofej.Titule nema 4 godine kupa 3.Ne zelim da se dovedemo u situaciju kona i da od najtrofejnijeg kluba postanemo klub kojem je pehar stran pojam po 10 godina and still counting.

Podrska idalje do zadnjeg dana jer stali smo na taj put,ali da sam optimistican nisam.
Sarajevo!
Rendulić se ne bi složio koji je duplu krunu osvojio :kafa:
Ne bi se statistika složila sa tobom.
Mirza 17 utakmica, prosječan broj osvojenih bodova 1.65
Simon 29 utakmica, prosječan broj osvojenih bodova 1.76
Mirza je imao 2 cijela prelazna roka da bi na kraju izgledali ko raštimani orkestar, ako smo tom klocu dali 2 roka da on nešto sastavlja, onda treba i Simonu pustiti taj drugi prelazni rok( okej, imao je i mali dio ljetnog, ali ne cijeli ).
Boljeg trenera sigurno ne možemo dovesti, bar sam ja takvog mišljenja.
Rendulic dosao na polusezoni kad mu je Jakirovic vec napravio finu bodovnu zalihu.I na sistem koji mu je Jakirovic napravio samo naslijedio.Cim je trebao neki novi vic tu se pogubio i krenuli neki kiksevi npr protiv Posusja 0-2 protiv Veleza 3-0 iako mislim da je on jako dobar trener.

Sto se tice ovog PPM ne treba zaboraviti da je Mirza uspio da stigne 9 ili koliko vec bodova nam je Zeljo bjezao nakon onog poraza u Kaknju protiv Veleza i kolo ranije obezbjedio Evropu.Da nismo pustili Igman zadnje kolo vjerovatno bi imali isti PPM a Mirza je doveo 10 igraca i nije mu puno trebalo da licimo na ekipu.Necemo se lagati znamo kod koga smo bolje igrali i imali bolje rezultate.

Naravno da ce dobiti i Simon jos jedan rok ali nakon toga nema vise izgovora sto se tice titule i apsolutne DOMINACIJE.Da li ce uspjeti u tome ostaje da vidimo.
Imat ce Var imat ce dobre terene imat ce sve zivo.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 16 apr 2024, 12:16

Sve ok osim ovog zadnjeg paragrafa. Odrjesivana je kesa vec, ne jednom, pa dzaba. Odrijesice je Mirvic opet za ovaj rok, mozda i vise nego ikad, ali vidjecemo hocemo li znat s tim parama.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 16 apr 2024, 12:17

Aduka87 je napisao/la:
16 apr 2024, 12:01
sudije treba krivicno goniti, jer ne staju u zastitu igraca vec svojim odlukama pogoduju ugrozavanju ljudskog zdravlja.
Pored nelogicnih odluka uticu i na atmosferu na stadionu pa i na taj nacin mogu ugroziti i svoj i zivote svih ostalih sudionika.

Npr M Musa je mogao izazvati nevidjene nemire svojim sudjenjem. Malo studioznije prici rjesavanju ovog goruceg problema dok nije mrtva glava il mrtav igrac pao.
JVVVST je napisao/la:
16 apr 2024, 12:03
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
16 apr 2024, 10:02

i ti kao covjek s diplomom i karijerom
Koja diploma je potrebna za karijeru vozaca u KP Rad?
bolje mu je nego mnogima s diplomom :mrgreen: a sad mi je jasnije sto on ovako zagadjuje
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 16 apr 2024, 12:29

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 16 apr 2024, 12:48

FKSzuti je napisao/la:
16 apr 2024, 12:29
Ovaj Stilicev zuti je u engleskoj cisti crveni.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 16 apr 2024, 12:51

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
16 apr 2024, 12:16

Sve ok osim ovog zadnjeg paragrafa. Odrjesivana je kesa vec, ne jednom, pa dzaba. Odrijesice je Mirvic opet za ovaj rok, mozda i vise nego ikad, ali vidjecemo hocemo li znat s tim parama.
Odrijesio je i Boehly pa mu ekipa deseta na tabeli. Jbg, ova liga je fakat specificna, to nije floskula nikakva. Mnogo velikih imena nisu pokazali nista, mnogo anonimusa je pokidalo. Najvise zato klubovi i posezu za povratnicima, jer misle da idu na sigurno. Evo daj prosjecnom pitaru 5 mil u ruke da sklapa ekipu, 90% bi ti odmah vratilo Rahmanovica, Mujakica, Cimirota... Skauting sluzbe ne postoje, filozofija kluba ne postoji, igraci se dovode na osnovu statistike na transfermarketu i youtube highlightsa.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 16 apr 2024, 12:53

Pa bravo, ja i aludiram na to da je problem manjak vizije i kvalitetne sportske struke. Odrjesuj ti kesu do sutra, ali kad Bekric dovede bolja pojacanja od Rozmana i Ibricica, o cemu onda pricamo?

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 16 apr 2024, 12:54

napoleon72 je napisao/la:
16 apr 2024, 12:51
16 apr 2024, 12:16

Odrijesio je i Boehly pa mu ekipa deseta na tabeli. Jbg, ova liga je fakat specificna, to nije floskula nikakva. Mnogo velikih imena nisu pokazali nista, mnogo anonimusa je pokidalo. Najvise zato klubovi i posezu za povratnicima, jer misle da idu na sigurno. Evo daj prosjecnom pitaru 5 mil u ruke da sklapa ekipu, 90% bi ti odmah vratilo Rahmanovica, Mujakica, Cimirota... Skauting sluzbe ne postoje, filozofija kluba ne postoji, igraci se dovode na osnovu statistike na transfermarketu i youtube highlightsa.

:urnebes: :urnebes:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 16 apr 2024, 13:09

16 apr 2024, 10:38
Sezona 21/22 pobjego nam Zrinjski 38 bodova
Sezona 22/23 pobjego nam Zrinjski 26 bodova
Sad nam bježi Borac 21 sa tendecijom rasta

38+26+cca 25 = 89 bodova

u 3 sezone ti pobjegli prvaci 100 bodova i pričamo o nekakvom zadovoljstvu. Hajte molim vas. Za mene je ovo lično propast propasti. Kad nismo imali za viršle nije se ovo dešavalo.

Mi slijedeće godine moramo osvojit titulu. Ništa drugo nema smisla, logike. ničeg. Eto biće na okupu, trener će ostat, imaš najviše para, imaš najbolje uslove, imaš mogućnost dovest najbolje igrače, ne znam koji izgovor još treba potrošit.

Drago mi je zbog prekida, ovog onog jer će ostati stručni štab, inače bi ih potrošili, valjda ćemo igrat tu Eruopu, i kako god prošli tu ne treba dirat trenera. A iskreno nisam nešto optimističan više u vezi njih nikako, sve čekam neki napredak, a bogami kako je krenulo mrka kapa, sve nekakve sramote i blamaže.
Nismo istrpili trenere koje smo mozda trebali istrpiti i dati im sansu, a sad silom prilika cemo izgleda istrpiti onoga koji nicim nije pokazao da to zasluzuje. Cudni smo mi,ali bas.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 16 apr 2024, 13:17

Simon Rozman nije kapacitet trenera koji moze voditi klub koji ima ambicije kao sto je FKS.
Moze ga Ismar ostaviti koliko hoce i dovoditi mu ne znam kakve igrace nece biti fajde.
Isto tako i Ibricic se nije pokazao u svom poslu, na stranu to sto je klasicni krkan.
Jednostavno sa ovom strukom nema rezultata ni napretka pa kad bi ih trpili i davali sansu jos 2 sezone najmanje!
Zalutao je Ismar u izboru (opet).

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 16 apr 2024, 13:24

Svo fudbalsko neznanje i sve sto ide uz njega se ogleda u Mirvicu.
Jednostavno igra se fudbalskog menadzera sa nasim klubom zajedno sa majmunima kojima se okruzio.
Populisticki potezi i svaljivanje krivice na druge ih cuva samo jos od bijesa navijaca, nakon neke blamaze u evropi vjerujem da ce se i to promjeniti...

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 16 apr 2024, 13:27

Bespotrebno pišete romane, krivac za loše rezultate kluba jeste gospodin Mirvić. Ono ne znači da ga trebamo otjerati već čovjek treba otvoriti oči i gledati kako drugi rade. Mi smo bosanska verzija Chelsea, trošiš hrpu novaca a nidje rezultata. Iskopiraj šta je Nam radio, zaposli stručne ljude a ne da ti dovodiš igrače (Viveros). Ulaži novac i nadgledaj rad kluba, a ne da ti upravljaš klubom.
Dobronamjerna je kritika nemojte odmah skakati.
Svima nam je želja da budemo kao najbolji ali ovim načinom daj Bože.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 16 apr 2024, 13:31

16 apr 2024, 12:53
Pa bravo, ja i aludiram na to da je problem manjak vizije i kvalitetne sportske struke. Odrjesuj ti kesu do sutra, ali kad Bekric dovede bolja pojacanja od Rozmana i Ibricica, o cemu onda pricamo?
Malo vi to pogresno rezonujete to što mi imamo investitora neznaci da mi dovodimo igrace iz Serija A a ostali iz Pakistana pa da se vidi ta razlika...

Primjer Sarajevo u prelaznom roku dovede igraca iz Crne Gore,dovede ga i Zeljeznicar i sto cemo mi ocekivat da ce ovaj naš biti neki svemirac koji ce letiti u odnosu na ovog njihovog,isti su to igraci u 5 deka sve s tim sto mi imamo problem sto tom igracu koji vrijedi 2 hiljade tamo 10 e samo je to naš problem i zato imaju se pogresna ocekivanja.Jel kazem nista Sarajevo ne dovodi ni bolje a ni gore nego sto dovodi cijela liga,ako je neko "ime" to je obicno neko kome treba oziviti karijeru i nista više,ostalo klasika ko sto i svi dovode.

Nemože se odriješiti kesa u tolikoj mjeri da mi mozemo biti ono što je Bayern u Njemackoj pa kupi od konkurenata sve što valja.Mi kad budemo u stanju otici u Mostar pa kupit 2 najboljaod Zrinjskog,u BL pa kupit 2 najbolja itd onda mozes reci e mi imamo "investitora" pa smo iznad lige e onda je svjetsko cudo ako nebudemo prvaci ovako nije imamo igrace koje ima i 90% lige.

Ovako nismo ,dovodimo i radimo kao sto dovode svi,igrace koji prije nas nisu igrali ,igrace kojim treba ozivit karijeru,i rijetko koji igrac u usponu forme ce se odluciti doci ovdje(sem Renana nepamtim da se takav doveo).

I sto neko rece ovdje je plafon odriješiti kesu dovesti bivse igrace,opet se vracam kad budes mogao otici u Mostar i Banja Luku po najbolje igrace i pljunut keš za njih onda mozes reci e mi smo iznad,ovako nismo tu je to sve fifti fifti,s tim sto mi imamo gresku sto pretplacujemo igrace koji u bilo kojem drugom timu igraju za dosta manje i samo je to ta razlika koja nije dobra.
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 16 apr 2024, 13:32, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 16 apr 2024, 13:31

16 apr 2024, 12:53
Taj isti Bekrič kao sportski direktor za sezonu je promjenio tri trenera i 30+ igrača i ima četvrtu možda čak i treču najskuplju ekipu u prvenstvu i nakon svega ti isti "bolji" igrači vode grčevitu borbu za opstanak u 100 ligi svijeta, tačnije da nisu krenuli u kupovinu utakmica bili bi sigurniji za ispadanje od Zvijezde 09.

Nekad stvarno napišeš smisleno i ok komentar vezan za utakmice igru ili taktiku ali ovo sad je baš totalno promašeno i bez ijednog valjanog dokaza, ustalom samo poređenje sa njima je besmisleno, naše nezadovoljstvo što se ne borimo za prvo mjesto i njihovo što se bore za opstanak.sasvim dovoljno govori.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bordobijeli, JavierBosnia, Kyle88, newton_heath_lyr, OsmanhodzicBuco, skoJaa, Vanja8 i 78 gostiju.