AVNOJ je napisao/la: ↑16 apr 2024, 13:31
NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑16 apr 2024, 12:53
Pa bravo, ja i aludiram na to da je problem manjak vizije i kvalitetne sportske struke. Odrjesuj ti kesu do sutra, ali kad Bekric dovede bolja pojacanja od Rozmana i Ibricica, o cemu onda pricamo?
Taj isti Bekrič kao sportski direktor za sezonu je promjenio tri trenera i 30+ igrača i ima četvrtu možda čak i treču najskuplju ekipu u prvenstvu i nakon svega ti isti "bolji" igrači vode grčevitu borbu za opstanak u 100 ligi svijeta, tačnije da nisu krenuli u kupovinu utakmica bili bi sigurniji za ispadanje od Zvijezde 09.
Nekad stvarno napišeš smisleno i ok komentar vezan za utakmice igru ili taktiku ali ovo sad je baš totalno promašeno i bez ijednog valjanog dokaza, ustalom samo poređenje sa njima je besmisleno, naše nezadovoljstvo što se ne borimo za prvo mjesto i njihovo što se bore za opstanak.sasvim dovoljno govori.
Kazem na papiru ne moze se reci da su nesto gori zimski prelazni rok odradili od nas, ali hajde **** njih. U pravu si da je glupo tu paralelu vuci.
Problem je sto mi u hodu mijenjamo pristup i nemamo nikakve vizije. Neces Vrancica jer je star i isluzen igrac, hocemo brze i moderne, hajde ok. I dovedemo Duljevica. Gdje je logika? Svaki rok otjeras i dovedes bruku igraca, potrosis enormne pare za nase uslove (daj Boze da 10x vise trosimo, nisu moje), ali sta imas od toga na kraju? Ja sam mislio da ce se presjeci sa Ibricicem i Rozmanom, ali ne vidim smisao svega ovoga. Sad opet treba rekonstruisati ekipu, tjerati i dovoditi. Znaci das im maksimalnu slobodu i odrijesene ruke, na kraju corak opet. Prije ili kasnije ce to dosaditi Mirvicu, Tanu i ostalima.
Vise nije da nemamo strpljenja i da se skidaju glave. Ruku na srce, trpi se sto se nije trpilo nikad. Znaci sve smo varijante moguce probali. Da bar postoji neki pomak u igri, pa makar sesti zavrsili, da kazes hajde, iduca sezona je nasa. Ali ne postoji, bolje smo igrali na pocetku prosle polusezone.