DzemoSmjecanin je napisao/la: ↑21 apr 2024, 15:47
Ti kao da si Rozman lično ili Murinjo sa taktikom autobusa. Koji **** rizik, onaj sa igračem više protiv raspadnutih kona, kada sa igračem više nismo mogli hadaljima gola dati? Ta utakmica pičakasto odigrana i sinoć isto tako sa previše respekta što je bilo inekako razumiljivo zbog profila protivnika. U nekim dijelovima utakmice, nakon izjedančenja, Rozman rukama gestikukira da smirimo, a imaš 1:1.Njih mozes dobiti jedino sa dva, ako ne i tri gola viška kao što ih Zrinjski dobije, pa i mi one godine u BL. Pa ko će riješiti tu anemičnost veznog reda bez kvalitetnih igrača veznog reda, ako ne jedan od novih igrača, od ove trojice samo Muhamed treba da ima mjesto. Balta i Mario su nam itekako mogli valjati u ovakvim utakmicama, ali sujeta veća, jbg.
Pričam o riziku pri dovođenju igrača drug, ne o onome u samoj igri.
Primjer je zadnji prelazni rok - gdje se nevjerovatno lošom procjenom Matanovića i povredom Krdžalića dovedeš u situaciju da unatoč tolikim centralnim/defanzivnim veznim u rosteru, ti nemaš haman pa nikakvog prostora za rotacije i promjene. To se može oprostiti Igmanu ili nama kad se borimo za Evropu, ali u borbi za titulu se takve greške skupo plaćaju.
Pogledajte šta je Zrinjski sebi uradio nepromišljenim dovođenjem Balića, Bradarića i ostalih "nekad bili" igrači - dok se oni snađu, glavni konkurent na 10+. Tako možeš biti prvak na Malti i sličnim ligama, jer je konkurencija go qrac pa imaš vremena da eksperimentišeš i hvataš konce.
Imaš negdje na prethodnim stranicama par mojih iscrpnih mišljenja o ziheraškom pristupu u derbiju. Uglavnom, daleko od toga da to branim, nego pišem o mogućim razlozima takvih odluka. Mogu da razumijem što se Rožman tako ponaša. Recimo, možda ima informaciju da će nam vratiti bodove pa zbog toga nije htio bezglavo napadati u derbiju, možda sinoć uopšte nije smio pobijediti.. šta znam, Bosna je zemlja čuda, sve je moguće. Ja samo komentarišem fudbal, ništa drugo me ne interesuje.
Rožman je pismen trener. Sigurno vidi sve ovo, samo sad razumljivo nema prostora za neke drastične promjene. Anemičnost veznog reda će riješiti jedan ili dva ofanzivno potentna centralna vezna u kombinaciji sa korekcijama sistema igre. Što kvalitetniji igrači, to su manje korekcije koje su potrebne.
Pravo su se zaj.ebali što su otjerali Vrančića i to je fakat.. štagod ko pričao, on bi nam u ovom trenutku bio zlata vrijedan.
The saddest thing in life is wasted talent.