Dok su Bosanci katolicke i pravoslavne vjeroispovjesti sve vrijeme bili protiv.
I sta sad Bosnjaci cekaju? Da se Bosanci katolicke i pravoslavne vjeroispovjesti smiluju i prihvate zahtjeve?
Zasto su Bosnjaci ti koji uvijek budu "donji"? Zasto da se trpe vise razno razne nepravde?!
Zasto posljednjih godina PLBiH osvajaju Zrinjski,S.Brijeg,Modrica i slicne nepostojece ekipe?
I mnoga druga "Zasto" pitanja..
Stoga, treba da dodje do suspenzije, pa ako Bog da na celo Bh.fudbala da dodju normalni ljudi,tu prije svega mislim na legende naseg fudbala.
Iskreno se nadam da cemo biti suspendovani,da ce pravi ljudi biti na pravim mjestima, da ce moje Sarajevo pokazati zasto je najveci klub u BiH, da ce dominirati klubovi koji su bili neko i nesto u bivsoj nam drzavi, da ce se sistem kompletan popraviti, da ce Velez igrati Pod Bijelim brijegom itd itd..
BiH kao drzava ima mnogo vece predispozicije od komsija(Srbije i Hrvatske) kad je fudbal u pitanju.
Oni imaju bolje omladinske kampove,trenutno imaju mnogo bolji sistem,ne mogu reci "mnogo bolji",ali podosta bolji.Ali, ako na celo nase kuce fudbala dodju pravi ljudi, za 2-3 godine BiH bi postala prava fudbalska drzava.
I ponavljam jos jednom... Svima nama na licnim kartama,pasošima i ostalim dokumentima pise DRŽAVA - Bosna i Hercegovina. Stoga, zivimo za ovu drzavu, navijajmo za nju i za bolje sutra! Budimo ko jedno,a ne 3 covjeka u jednom!!! Izvinjavam se za ovaj podugacak post,ali sam osjecao potrebu da ga napisem.