Kolike su šanse da se šta zaganja za Kyeremeha kada bi on dobio papire da se vodi kao domaći igrač dobili bi baš puno ma širini jer je itekako zahvalan i koristan igrač, djeluje da ulazi u pravu formu i pokazuje svoju brzinu

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Pa od trenutnih je samo Kyeremeh u opticaju. Ova druga dvojica sto bojkotuju treninge treba da idu na kraju sezone.Hz1946 je napisao/la: ↑19 maj 2024, 14:40Kada bi bar vratili na 5 stranaca valjalo bi nam pravo, ako taj Grk dolazi baš me zanima šta se misli o ostalim strancima jer bi ih onda baš imali... Guliashvilli, Viveros te trenutni Renan, Kyeremeh i Penaranda.
Kolike su šanse da se šta zaganja za Kyeremeha kada bi on dobio papire da se vodi kao domaći igrač dobili bi baš puno ma širini jer je itekako zahvalan i koristan igrač, djeluje da ulazi u pravu formu i pokazuje svoju brzinu![]()
Klubovi se trebaju udruziti i jasno dogovoriti da utakmica ne pocinje dok gostujuci navijaci ne udju na tribinu.Koji god teren i koji god navijaci.TurkishAirlines je napisao/la: ↑19 maj 2024, 14:48Prvo sto se mora rijesiti da utakmica ne smije poceti dok na stadionu ne udju svi navijaci. Domaci i gosti.
Ako zelimo da liga napreduje, ukinuti strance i da mladi igrac mora biti u prvih 11.
Stadioni se kolko tolko sredjuju.
Ako ima mogucnost, traziti strane sudije da sude ligu 10.
Odmah za 40% bi se kvalitet lige poboljsao.
Igrači iz Europe bez obzira bili država članica EU ili ne, trebaju se voditi kao domaći igrači. 5 stranaca na terenu smije biti, plus 3 na klupi, izmjena stranac za stranca može, ali više od 5 ne smije biti. Barem ovo ako ništa.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑19 maj 2024, 14:34Najgluplje pravilo u historiji fudbala koje se slabo gdje vise primjenjuje ali mi smo ostali idalje u 2002.H8Z7 je napisao/la: ↑19 maj 2024, 14:19Ukinuti pravilo stranaca skroz. Nismo mi (BiH) Francuska sa tolikom bazom igrača plus migranti iz Afrike. Ko god želi dobro BiH fudbalu ovo se mora sprovesti u djelo.hordasDoboj je napisao/la: ↑19 maj 2024, 14:11
Vratiti ga i povesti ovog Rojasa sa njim, i da Vico vrati na 5 stranaca.
Ako neko moze placati strance ne vidim problem da na teren izadje sa 11 Nigerijaca i Peruanaca.
Liga bi bila interesantnija i atraktivnija svima da je tako nego da imamo bazu igraca koji se 15 godina vrte tu i promjene 10 klubova samo u Bosni.Ako Gosk i slicni nece ili ne mogu dovoditi i to je okej neka istrce sa 11 BiH igraca ali daj omoguci klubovima da probaju napraviti neki rezultat u Evropi.
Mi smo drzava koja ima malo jace od 3 miliona ljudi i sto kazes nemamo toliku bazu fudbalera.Ovim tempom dovest ce nas u rang CG lige jer i oni imaju ovo pravilo da mozes imati 2-3 stranca.To i nas i njih najvise koci jer ovo definitivno nisu dovoljno skolovani igraci da mogu praviti razliku u evropskim utakmicama.Cast pojedinim.
Neka ostane na 3 stranca ali da igraci iz ex yu+igraci sa EU pasosem nisu stranci.I eto neka ostane pravilo da 1-2 U21 igraca moraju startati ne smeta mi to
Majstor svog zanataH8Z7 je napisao/la: ↑19 maj 2024, 13:43Hvala bratefera je napisao/la: ↑19 maj 2024, 12:59Pored skautiranja, kulturan momak s kojim se moze zdravo diskutovati, jedan od rijetkih takvih na nasoj temi.H8Z7 je napisao/la: ↑19 maj 2024, 11:31@MortemHz @tabba77 @Amcho1 hvala momci na podršci.
Evo ovog sam prošlo ljeto postavljao, evo ga sad u Ruskoj ligi ekipa Sochi 21 godina 9 utakimca, 7 golova i 1 asistencija
https://www.transfermarkt.com/saul-guar ... ler/814273
Ima ih jos sto znaju znanje ali kad ne ide psuju djecu igracima i slicne gadosti...
Svaka cast decko sigurno te ceka svijetla buducnost.![]()
Da ti odmah odgovorim i za beka, meni je zanimljiv Matija Kavčić iz NK Bravo, 12 asistencija upisao. Može se reći da je još mlad 26 godina. Još mu ugovor ističe sad na ljeto.
Ponedjeljak u 17h a već sve odlučeno tako da ne vjerujem da će biti puno raje, jako teško. Znaš kakvi smo.hordasDoboj je napisao/la: ↑19 maj 2024, 14:09Sta mislis kolika ce biti posjeta? Ja mislim ako budemo 5k+ da nas kone ne mogu stici ni kad bi napunili stadion.
Jedini način jeste kao evo sada što je bilo na derbiju da se tako razgraniči i puste gostujuci dosta ranije mada i tada je patnja bila na onom suncu stajati a u istom smo gradu, to raditi za druge što dolaze iz BL i Mostara bi bila tortura, da ne spominjem kako bi i domaći morali da čekaju onda da uđu i da bi tu frustracije bile ogromne tako da s obzirom koliko nam je policija sposobna kao što kažeš jedini je ovo način.unforgiven87 je napisao/la: ↑19 maj 2024, 15:25stvarno mi nije jasno kako strucnjaci s foruma misle uvesti gostujuce navijace sat vremena prije utakmice obzirom da se u datom vremenu nalazi ogroman broj domacih navijaca oko stadiona?
jel zaista mislite da vec niko do sada nije razmotrio sve sigurnosne opcije i da se na kraju ipak doslo do zakljucka da je nacin na koji ulaze gostujuci nacin trenutno, jedini bezbjedan
Pa da su pokusali vidjeli bi da je moguce lahko rijesiti.unforgiven87 je napisao/la: ↑19 maj 2024, 15:25stvarno mi nije jasno kako strucnjaci s foruma misle uvesti gostujuce navijace sat vremena prije utakmice obzirom da se u datom vremenu nalazi ogroman broj domacih navijaca oko stadiona?
jel zaista mislite da vec niko do sada nije razmotrio sve sigurnosne opcije i da se na kraju ipak doslo do zakljucka da je nacin na koji ulaze gostujuci nacin trenutno, jedini bezbjedan
Pustit stranaca koliko ko hoće. Kakav napredak sa našim igračima.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑19 maj 2024, 14:57Klubovi se trebaju udruziti i jasno dogovoriti da utakmica ne pocinje dok gostujuci navijaci ne udju na tribinu.Koji god teren i koji god navijaci.TurkishAirlines je napisao/la: ↑19 maj 2024, 14:48Prvo sto se mora rijesiti da utakmica ne smije poceti dok na stadionu ne udju svi navijaci. Domaci i gosti.
Ako zelimo da liga napreduje, ukinuti strance i da mladi igrac mora biti u prvih 11.
Stadioni se kolko tolko sredjuju.
Ako ima mogucnost, traziti strane sudije da sude ligu 10.
Odmah za 40% bi se kvalitet lige poboljsao.
Ne razumijem glupo razmisljanje da je lakse uvesti gostujuce navijace u 30.minuti nego sat vremena ranije.Pa to se nigdje ama bas nigdje ne radi jer nema 2% logike ni mozga.Uvedi sat ranije na tribinu i problem rijesen.Kao u svakoj ligi.
Isto bi dodao da treba nam zajednicka 2.liga.Zasto?
Jer imas u federaciji svake godine 2 kluba sto se bore za ulazak i 3-4 sto se bore za opstanak.Ostali 10 igra po 10 kola cisto za prestiz.Klubovi trose sredstva koja ionako nemaju na nebitne utakmice bez znacaja a osim toga nemaju zelju ni motiv da igraju.
Zajednicka druga liga od 12 klubova.2 ispadaju iz PL lige 10 a 2 ulaze iz druge lige.3.mjesto iz druge lige igra baraz sa 8. iz PL.
a evo objasni nam kako?TurkishAirlines je napisao/la: ↑19 maj 2024, 15:38Pa da su pokusali vidjeli bi da je moguce lahko rijesiti.unforgiven87 je napisao/la: ↑19 maj 2024, 15:25stvarno mi nije jasno kako strucnjaci s foruma misle uvesti gostujuce navijace sat vremena prije utakmice obzirom da se u datom vremenu nalazi ogroman broj domacih navijaca oko stadiona?
Kako u svim drugim drzavama moze, kod nas kao ne moze i misaona je imenica.
Da ljudi zele da rade, to se lahko moze zavrsiti.
Sve 5 drug, a ko je tu ljevak?