FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
48
29%

Ukupno glasova: 168

Hz1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hz1946 » 19 maj 2024, 14:40

Kada bi bar vratili na 5 stranaca valjalo bi nam pravo, ako taj Grk dolazi baš me zanima šta se misli o ostalim strancima jer bi ih onda baš imali... Guliashvilli, Viveros te trenutni Renan, Kyeremeh i Penaranda.

Kolike su šanse da se šta zaganja za Kyeremeha kada bi on dobio papire da se vodi kao domaći igrač dobili bi baš puno ma širini jer je itekako zahvalan i koristan igrač, djeluje da ulazi u pravu formu i pokazuje svoju brzinu :D

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 19 maj 2024, 14:48

Prvo sto se mora rijesiti da utakmica ne smije poceti dok na stadionu ne udju svi navijaci. Domaci i gosti.

Ako zelimo da liga napreduje, ukinuti strance i da mladi igrac mora biti u prvih 11.

Stadioni se kolko tolko sredjuju.

Ako ima mogucnost, traziti strane sudije da sude ligu 10.

Odmah za 40% bi se kvalitet lige poboljsao.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 maj 2024, 14:55

Hz1946 je napisao/la:
19 maj 2024, 14:40
Kada bi bar vratili na 5 stranaca valjalo bi nam pravo, ako taj Grk dolazi baš me zanima šta se misli o ostalim strancima jer bi ih onda baš imali... Guliashvilli, Viveros te trenutni Renan, Kyeremeh i Penaranda.

Kolike su šanse da se šta zaganja za Kyeremeha kada bi on dobio papire da se vodi kao domaći igrač dobili bi baš puno ma širini jer je itekako zahvalan i koristan igrač, djeluje da ulazi u pravu formu i pokazuje svoju brzinu :D
Pa od trenutnih je samo Kyeremeh u opticaju. Ova druga dvojica sto bojkotuju treninge treba da idu na kraju sezone.
You are someone else I am still right here

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 19 maj 2024, 14:57

TurkishAirlines je napisao/la:
19 maj 2024, 14:48
Prvo sto se mora rijesiti da utakmica ne smije poceti dok na stadionu ne udju svi navijaci. Domaci i gosti.

Ako zelimo da liga napreduje, ukinuti strance i da mladi igrac mora biti u prvih 11.

Klubovi se trebaju udruziti i jasno dogovoriti da utakmica ne pocinje dok gostujuci navijaci ne udju na tribinu.Koji god teren i koji god navijaci.

Ne razumijem glupo razmisljanje da je lakse uvesti gostujuce navijace u 30.minuti nego sat vremena ranije.Pa to se nigdje ama bas nigdje ne radi jer nema 2% logike ni mozga.Uvedi sat ranije na tribinu i problem rijesen.Kao u svakoj ligi.

Isto bi dodao da treba nam zajednicka 2.liga.Zasto?
Jer imas u federaciji svake godine 2 kluba sto se bore za ulazak i 3-4 sto se bore za opstanak.Ostali 10 igra po 10 kola cisto za prestiz.Klubovi trose sredstva koja ionako nemaju na nebitne utakmice bez znacaja a osim toga nemaju zelju ni motiv da igraju.
Zajednicka druga liga od 12 klubova.2 ispadaju iz PL lige 10 a 2 ulaze iz druge lige.3.mjesto iz druge lige igra baraz sa 8. iz PL.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 19 maj 2024, 15:03

NajvecaRadosti je napisao/la:
19 maj 2024, 14:34
H8Z7 je napisao/la:
19 maj 2024, 14:19
hordasDoboj je napisao/la:
19 maj 2024, 14:11

Vratiti ga i povesti ovog Rojasa sa njim, i da Vico vrati na 5 stranaca.
Ukinuti pravilo stranaca skroz. Nismo mi (BiH) Francuska sa tolikom bazom igrača plus migranti iz Afrike. Ko god želi dobro BiH fudbalu ovo se mora sprovesti u djelo.
Najgluplje pravilo u historiji fudbala koje se slabo gdje vise primjenjuje ali mi smo ostali idalje u 2002.
Ako neko moze placati strance ne vidim problem da na teren izadje sa 11 Nigerijaca i Peruanaca.
Liga bi bila interesantnija i atraktivnija svima da je tako nego da imamo bazu igraca koji se 15 godina vrte tu i promjene 10 klubova samo u Bosni.Ako Gosk i slicni nece ili ne mogu dovoditi i to je okej neka istrce sa 11 BiH igraca ali daj omoguci klubovima da probaju napraviti neki rezultat u Evropi.

Mi smo drzava koja ima malo jace od 3 miliona ljudi i sto kazes nemamo toliku bazu fudbalera.Ovim tempom dovest ce nas u rang CG lige jer i oni imaju ovo pravilo da mozes imati 2-3 stranca.To i nas i njih najvise koci jer ovo definitivno nisu dovoljno skolovani igraci da mogu praviti razliku u evropskim utakmicama.Cast pojedinim.

Neka ostane na 3 stranca ali da igraci iz ex yu+igraci sa EU pasosem nisu stranci.I eto neka ostane pravilo da 1-2 U21 igraca moraju startati ne smeta mi to
Igrači iz Europe bez obzira bili država članica EU ili ne, trebaju se voditi kao domaći igrači. 5 stranaca na terenu smije biti, plus 3 na klupi, izmjena stranac za stranca može, ali više od 5 ne smije biti. Barem ovo ako ništa.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 maj 2024, 15:04

H8Z7 je napisao/la:
19 maj 2024, 13:43
fera je napisao/la:
19 maj 2024, 12:59
H8Z7 je napisao/la:
19 maj 2024, 11:31
@MortemHz @tabba77 @Amcho1 hvala momci na podršci.

Evo ovog sam prošlo ljeto postavljao, evo ga sad u Ruskoj ligi ekipa Sochi 21 godina 9 utakimca, 7 golova i 1 asistencija
https://www.transfermarkt.com/saul-guar ... ler/814273
Pored skautiranja, kulturan momak s kojim se moze zdravo diskutovati, jedan od rijetkih takvih na nasoj temi.
Ima ih jos sto znaju znanje ali kad ne ide psuju djecu igracima i slicne gadosti...
Svaka cast decko sigurno te ceka svijetla buducnost.
Hvala brate :thumbup:

Da ti odmah odgovorim i za beka, meni je zanimljiv Matija Kavčić iz NK Bravo, 12 asistencija upisao. Može se reći da je još mlad 26 godina. Još mu ugovor ističe sad na ljeto.
Majstor svog zanata
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

unforgiven87
Kontakt:

Post Postao/la unforgiven87 » 19 maj 2024, 15:25

stvarno mi nije jasno kako strucnjaci s foruma misle uvesti gostujuce navijace sat vremena prije utakmice obzirom da se u datom vremenu nalazi ogroman broj domacih navijaca oko stadiona?
jel zaista mislite da vec niko do sada nije razmotrio sve sigurnosne opcije i da se na kraju ipak doslo do zakljucka da je nacin na koji ulaze gostujuci nacin trenutno, jedini bezbjedan

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 maj 2024, 15:27

hordasDoboj je napisao/la:
19 maj 2024, 14:09
MortemHz je napisao/la:
19 maj 2024, 13:56
Širi se Mirvić opasno
slika
Sta mislis kolika ce biti posjeta? Ja mislim ako budemo 5k+ da nas kone ne mogu stici ni kad bi napunili stadion.
Ponedjeljak u 17h a već sve odlučeno tako da ne vjerujem da će biti puno raje, jako teško. Znaš kakvi smo.
Doduše radili su naši na pozivanju djece proteklih par dana tako da ćemo vidjeti. Ja očekujem 3K + djeca i da sa tim završimo sezonu.

Hz1946
Kontakt:

Post Postao/la Hz1946 » 19 maj 2024, 15:37

unforgiven87 je napisao/la:
19 maj 2024, 15:25
stvarno mi nije jasno kako strucnjaci s foruma misle uvesti gostujuce navijace sat vremena prije utakmice obzirom da se u datom vremenu nalazi ogroman broj domacih navijaca oko stadiona?
jel zaista mislite da vec niko do sada nije razmotrio sve sigurnosne opcije i da se na kraju ipak doslo do zakljucka da je nacin na koji ulaze gostujuci nacin trenutno, jedini bezbjedan
Jedini način jeste kao evo sada što je bilo na derbiju da se tako razgraniči i puste gostujuci dosta ranije mada i tada je patnja bila na onom suncu stajati a u istom smo gradu, to raditi za druge što dolaze iz BL i Mostara bi bila tortura, da ne spominjem kako bi i domaći morali da čekaju onda da uđu i da bi tu frustracije bile ogromne tako da s obzirom koliko nam je policija sposobna kao što kažeš jedini je ovo način.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 19 maj 2024, 15:38

Pa da su pokusali vidjeli bi da je moguce lahko rijesiti.

Kako u svim drugim drzavama moze, kod nas kao ne moze i misaona je imenica.

Da ljudi zele da rade, to se lahko moze zavrsiti.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 19 maj 2024, 15:39

NajvecaRadosti je napisao/la:
19 maj 2024, 14:57
19 maj 2024, 14:48

Klubovi se trebaju udruziti i jasno dogovoriti da utakmica ne pocinje dok gostujuci navijaci ne udju na tribinu.Koji god teren i koji god navijaci.

Ne razumijem glupo razmisljanje da je lakse uvesti gostujuce navijace u 30.minuti nego sat vremena ranije.Pa to se nigdje ama bas nigdje ne radi jer nema 2% logike ni mozga.Uvedi sat ranije na tribinu i problem rijesen.Kao u svakoj ligi.

Isto bi dodao da treba nam zajednicka 2.liga.Zasto?
Jer imas u federaciji svake godine 2 kluba sto se bore za ulazak i 3-4 sto se bore za opstanak.Ostali 10 igra po 10 kola cisto za prestiz.Klubovi trose sredstva koja ionako nemaju na nebitne utakmice bez znacaja a osim toga nemaju zelju ni motiv da igraju.
Zajednicka druga liga od 12 klubova.2 ispadaju iz PL lige 10 a 2 ulaze iz druge lige.3.mjesto iz druge lige igra baraz sa 8. iz PL.
Pustit stranaca koliko ko hoće. Kakav napredak sa našim igračima.
🇵🇸

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 19 maj 2024, 15:45

Naši igrači će upravo i napredovati kad ih okruzis odličnim stranim saigracima. Okruzi Buljubasica, Čelika i naprimjer Nurkovica, tri top talenta, osmoricom stranih skupo plaćenih saigraca, pa ćete vidjeti kako će za godinu napredovati vise nego sto bi za 10 okruženi domaćim polovnjacima.

unforgiven87
Kontakt:

Post Postao/la unforgiven87 » 19 maj 2024, 16:14

19 maj 2024, 15:38
Pa da su pokusali vidjeli bi da je moguce lahko rijesiti.

Kako u svim drugim drzavama moze, kod nas kao ne moze i misaona je imenica.

Da ljudi zele da rade, to se lahko moze zavrsiti.
a evo objasni nam kako?
ja cu poslati mail mupu ks s tvojim prijedlogom
da su zakoni ostriji gdje bi se navijacki neredi tretirali kao trze krivicno djelo svakako da bi moglo, ali ovako dok je to sve jos na prekrsaju tesko..

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 19 maj 2024, 16:21

On voli Sarajevo pravi je Hordas Djurickovic Miomir jedan je od nas :salut: :salut:

Bravo doktore,zasluzeno!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 19 maj 2024, 16:33

Bravo za Đurija, sad mi još više žao što je onaj kmet otjerao Martinovića, zadnja linija Martinović-Čelik-Đuričković dobro zvuči.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 maj 2024, 16:39

Sutrašnja domaća utakmica protiv Posušja je i posljednja sa našim prisustvom za ovu sezonu, obzirom da u posljednjem kolu gostujemo ekipi Širokog Brijega koja svoje domaće utakmice igra na zamjenskom stadionu na kojem nije dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača. Posljednja sezonska domaća utakmica sa sobom donosi i dodijeljivanje nagrade Ismir Pintol za najborbernijeg igrača po odabiru navijača, a tu nagradu ove godine zasluženo nosi naš kapiten Miomir Đuričković.
Obzirom da je naša naredna utakmica na programu tek 11/18. jula, obaveza svih nas je da se u što većem broju pojavimo na sjevernoj tribini i oprostimo se od ove sezone od našeg voljenog kluba.
Ponedjeljak, 17 sati, sjeverna tribina stadiona Koševo!

slika

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 19 maj 2024, 16:43

Hvala Senijadu na Djurickovicu.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 19 maj 2024, 17:08

Dobrih vijesti ima. Samo polako, govorim to odavno. Iz utakmice u utakmicu. Nakon dužeg vremena imamo ljude koji su zaista stručni i moderni, a i imaju pravo razmišljanje po klub, graditi igru od temelja,.mladi igrači, akademci se ne smiju zapostaviti, nego treba pojačati rad u akademiji, a dobro dođe i koje zvučnije ime u svlačionici. To je put kojim trebamo ići, a sada kad se krenulo ove ljude ne smijemo izgubiti.

Gore je pisao neko kako je francuska druga liga dobro tržište za nas. Krenuli se raditi tu kada je Kepčija bio, ali eto zbog nekog si izgubio njega i nije se nastavilo. A da možeš dobre igrače naći možeš. Kao što možeš naći i u Holandiji, Belgiji, Švicarskoj, Hrvatskoj. Ali treba sjest i raditi, i kontinuitet. Tokom ove sezone 3 skauting tima su bila u klubu, zamislite kakve su to turbulencije, promjene. A to su uz SD jedne od najbitnijih funkcija, normalno ako se gleda ozbiljno na njih.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 19 maj 2024, 17:22

mnon46 je napisao/la:
19 maj 2024, 16:33
Bravo za Đurija, sad mi još više žao što je onaj kmet otjerao Martinovića, zadnja linija Martinović-Čelik-Đuričković dobro zvuči.
Sve 5 drug, a ko je tu ljevak?
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, Dave, juka55, mma_hz, Redred i 54 gosta.