Kako divan post i opservacija svega.napoleon72 je napisao/la: ↑28 maj 2024, 11:18Mentalitet Bosnjaka i uz to i Sarajlije sanera. Bez negativnog konteksta, da me ko ne razapne odmah, al Sarajevo je i u Jugi bilo poznato po sanerima, jalijasima, bunarenju po tramvajima, varanju turista... a poslije rata najvise po ispijanju kafa i kukanju kako nista ne valja. Mentalno se nije odmaklo od tog, nisu slucajno propali i Zeljo i Sarajevo, i KK Bosna i RK Bosna. Svako bi u Sarajevu za sitni sicar mater rodjenu prod'o. Ja i dalje ne mogu da se nacudim da je sarajevska mahala jednog Mattea Cioffija proglasila ublehom, a da su se navijaci klanjali Zeki i Torlaku. I kako da ne budu turbulencije, kad nam je 90% bivsih igraca ser.onje koje nisi mogao puskom natjerat da pomognu klubu kad je trebalo, a sad kad su pare tu motaju se ko hijene oko kluba? Pa evo Skoru zaposlili u klub, a taj covjek (koji mi je i dalje najdrazi FUDBALER koji je poslije rata zaigrao ovdje) izabrao trecu austrijsku ligu umjesto povratka na Kosevo tamo 2011. I sad kad su pare tu, daj mu poziciju, on neka legenda. Svaka mu cast za prikazano na terenu al ne bi smio vise pric stadionu osim u svostvu gledaoca na tribinama.Zeko87 je napisao/la: ↑28 maj 2024, 09:46Ma meni nije jasno kako smo mi čini mi se jedini klub sa ovolikim turbulencijama. Pogledati evo jedan Velež, ljudi okupe sposobne ljude koji vole klub i hoće raditi. Organizacijski i rezultatima nam bježe, ljudi do jučer igrali federalku. Mi kakvi smo da ispadnemo jednu sezonu klub bi se iz registra izbrisao i nikad na zelenu granu ne bi stao.
O kakvoj mi evropi pričamo kad se patimo sa ekipama koji se bore za opstanak najjadnije lige u evropi.
Da mi gajimo neki stil fudbala i ustrajavamo rekao bih treba vremena, nadoći će. Ali mi lutamo iz formacije u formaciju i ni blizu nismo od kristalisanja prvih 11.
A Mirvic kao predsjednik i investitor je personifikacija svega gore nabrojanog. Pojma nema gdje udara.