AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

sarajlija89
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la sarajlija89 » 23 mar 2011, 18:50

Pa zar sumnjas u moje informacije :lol:

http://www.corrieredellosport.it/serie_ ... +contratti i to ne male pare Bgm :roll:

Al totti je legenda :mrgreen:

EDit:

[youtube][/youtube]
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 24 mar 2011, 17:49

totti je registrovan narkoman koji slucajno zna ganjat loptu . . . .

inace prodaja rome konacno zavrsena, di benedetto (novi vlasnik) dolazi u ponedjeljak i naravno vec pola europe se povezuje s nama :D
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 24 mar 2011, 19:27

inace prodaja rome konacno zavrsena, di benedetto (novi vlasnik) dolazi u ponedjeljak i naravno vec pola europe se povezuje s nama :D
:lol: :lol:

Ajd malo izbacite podatke o njemu..ko je ..sta je..da ne trazim....jel bas mocan,jeste li optimisti da moze napraviti jak klub???
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 24 mar 2011, 19:53

ma joj druze sta da ti pisem, amerikanac je tako da sam veliki skeptik odma :D cak mislim da sam nekad ranije pisao kako bi volio sve ali ne amerikance, medjutim, kad ti se klub nadje u ovakoj situaciju tj ne vadi se iz nje par sezona za redom (nakon scudetta pa ovamo sve neki dugovi i pijacarsko dovodjenje igraca) onda je svako s parama dobro dosao . . . par stranica prije sam neke clanke citirao u vezi njegovih planova (inace radi se o thomasu di benedettu koji i jedan od vlasnika boston red soxa) koji na papiru izgledaju poprilicno spektakularno i ako bi se pola od njih ostvarilo ja bi bio prezadovoljan. cilj je naravno scudetto u nekoj od naredne dvije sezone i podmladjivanje ekipe (dakle, smjena generacija i lagano oprastanje od veterana koji su do sad nosili teret kluba) - 100 miliona je predvidjeno za ulaganje u nove igrace, nova uprava (sto je najbitnije franco baldini bi se trebao vratit kao covjek zaduzen za transfere), vjerovatno novi trener mada se vicenzo pokazuje kao solidno rjesenje u ovih par utakmica i ako bi napravio neki zapazen rezultat moguce je produzenje ugovora s njim (ancellotti je prva meta) i neke marketinske novine (nova stranica je vec podignuta, novi sponzori i potpisivanje ugovora sa adidasom ili nikeom umjesto kappe, vec su krenule i price o stadionu al' o tom po tom).
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

romaaaa
Kontakt:

Post Postao/la romaaaa » 24 mar 2011, 20:40

imal kakvih najava o pojačanjima i šta je sa mexesom :shock:
hvala bogu Adriano olakšao platni spisak nek mu je sa srećom 8-)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 24 mar 2011, 22:07

Ma jarane kakvo je ovo podmladjivanje ekipe kada Caseti i Perota produzuju ugovore, ubjedljivo uz tadeija najgori igraci Rome trenutno :roll:
nema potpisa

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 24 mar 2011, 22:13

Oho, pa taj lik je jedan od partnera FSG-a (Fenway Sports Group), koji je odnedavno i vlasnik Liverpoola.

Ali da se razumijemo...

...Tom Werner said that the group is not involved in the AS Roma venture.

"NESV is not involved or aware of any discussions in this matter, and NESV has no interest in this investment," Werner told Boston.com on Thursday.

Dakle, DiBenedetto sam, odvojeno od NESV-a (koji se sada zove FSG), kupuje klub, i vjerovatno pravi jedan veliki projekat.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 25 mar 2011, 07:12

Admir_Sa je napisao/la:Ma jarane kakvo je ovo podmladjivanje ekipe kada Caseti i Perota produzuju ugovore, ubjedljivo uz tadeija najgori igraci Rome trenutno :roll:
pa i jedan i drugi su imali par svijetlih momenata u prethodnim sezonama zbog kojih su i dobili jos jednu godinu ugovora iako, evo citam, baldini sa kojim je izgleda sve dogovoreno se protivi tome i kao i ti admire gleda buducnost sa nekim novim nadama :D doduse, ruku na srce, rekli su 'postepeno zahvaljivanje veteranima' tako da im je vjerovatno ovo zadnja sezona (tj iduca) i da ce sluziti samo kao iskusna zamjena s klupe jer nisu za prvih 11 mnogo slabijih ekipa a kamoli 'nove rome'.
polga je napisao/la:
Dakle, DiBenedetto sam, odvojeno od NESV-a (koji se sada zove FSG), kupuje klub, i vjerovatno pravi jedan veliki projekat.
je, on sam je uzeo romu kao solo projekat al' eto sarajlija me nagovori da napisem koju o njemu pa sam spomenuo da je povezan sa red soxima.

inace, trenutno je u klubu najaktuelnija prica oko meneza koji je prije par dana izjavio da je nezadovoljan minutazom pa je poslije 90 minuta u firenzi njegov agent promjenio pricu nakon cega ga je roma htjela kaznit (jer je bez njihovog znanja dao intervju za francuske novine) da bi to sve rezultiralo natpisom u trigoriji koji jasno porucuje 'odlazi'. poznavajuci njegovu 'osjteljivost' tj razmazenost ne bi me cudilo da odluci napustit klub osim ako ga montella (ili neko drugi) ne dovede u red. naravno, donekle ga i razumijem - nije lahko sjedit na klupi i gledat kako ti jedan taddei uzima mjesto u ekipi :oops:

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 25 mar 2011, 08:43

"cujem" vraca vam se Baldini, super, mislim da bi vi ako vec Juve ne moze, trebali ove sezone u LP, kakv Udinese i Lazio, vi ce te bit mnogo ozbiljniji klub slijedece sezone, mnogo jaci tako da je to bolje, al pod hitno morate naci nekog novog Tottia, ne u smislu kvalitete jer to je veoma tesko, nego nekog novog vodju,jer jbes tim bez vodje, vi to najbolje a i Juve znate
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 25 mar 2011, 09:21

ma imamo de rossija . . . il capitano futuro, koji je doduse shrvan privatnim problemima al' kakav god da je nas je :D

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 mar 2011, 14:23

Jel ovo zvanicno da je Adriano potpisao za Corinthians? :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 26 mar 2011, 14:27

Devil je napisao/la:Jel ovo zvanicno da je Adriano potpisao za Corinthians? :?
Cini se da jeste, steta, upropastio je i poslednju priliku da se vrati ozbiljnom fudbalu
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 26 mar 2011, 16:01

Otkako su ovi novi vlasnici dosli tamo na fejs stranici rome svaki dan drugi igraci se spominju, buffon, drogba, pastore, bale, sanchez, marko marin :roll: :roll:
nema potpisa

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 26 mar 2011, 20:28

Adri u Corinthiansu

slika
#samoRudar #zauvijek

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 27 mar 2011, 19:42

adrianu sve najbolje i iskreno se nadam da ce konacno naci svoj mir . . .

muka mi je vise od vijesti/glasina oko mexesa:
Ostalo je manje od nedelju dana do konačne odluke, u vezi Francuskog defanzivca Mexesa.
Romin igrač čeka dolazak novog predsjednika Rome DiBenedetta, i njegovu odluku sa organizacijom kluba. Mexes će imati privatan sastanak sa njim u vezi budućnosti u Romi, ukoliko dođe do dogovora potpisati će novi ugovor, ukoliko ne, uprkos izvještavanju novinara da će otići u Englesku, Mexes će ostati u Italiji a prvi u redu za kupovinu Philippe-a su Juventus i Milan. Adriano Galliani čeka da se riješi situcija s'obzirom da je već ostvario usmeni dogovor sa Rominim igračem. U Milanu računaju da će im Mexes dobro doći kao zamjena za Nestu koji je na kraju karijere i ima dosta problema sa povredama. Mada i Juventus ima dobru ponudu jer bi u tom klubu igrao sa Italijanskim reprezentativcem Chielliniem i mladim Bonucciem i tako činio možda i najbolju odbranu u Italijanskoj ligi. Dolazak novog predsjednika Rome Thomasa DiBenedetta se očekuje sutra oko 7:45 sati ujutro kako bi konačno preuzeo A.S. Romu.
Admir_Sa je napisao/la:Otkako su ovi novi vlasnici dosli tamo na fejs stranici rome svaki dan drugi igraci se spominju, buffon, drogba, pastore, bale, sanchez, marko marin :roll: :roll:
ma samo nek dovedu sancheza da taddeija vise ne gledam

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 28 mar 2011, 02:33

Stvarno su pretjerali vise sa tim glasinama oko dolaska pojedinih igraca...!!!

Samo treba planski dovoditi igraca,igrace koji su nam potrebni,a ne,daj samo da se kupi pa sta bude...!!!

da se ja pitam:1-jedan dobar golman(kad imas dobrog golmana odma je i odbrana sigurnija)2-Pojacati odbranu(sa Mexesom obavezno produziti ugovor)-desni bek obavezno.3-Jedan polu-spic i jedan dobar ubojit napadac,koji moze dati preko 20-golova u sezoni...Meneza prodati-jer je fakat lik poceo dosta da smara...utrpat ga Juventusu,jer daju dosta love za polovnjake,nekih 20-tak milki i onda za te pare dovesti Sancheza...!!!

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 28 mar 2011, 10:38

slazem se . . . mislim da ce se prije svega rjesit pitanje trenera, licno bi volio montellu i dalje na klupi rome jer svidja mi se cinjenica da legendu kluba imamo kao trenera. sto se tice pojacanja: odbranu trebamo pojacat tj desni bek nam treba od onog tenutka kad je cafu otisao, jedan od prvih koraka ka jacanju odbrane je i produzenje mexesovog ugovora dok se o golmanima vec uveliko pise (sirigu, curci). takodje veznjak il' dva su nam potrebni (definitivno jedan mladji i mozda pirlo ili spektakularan povratak aquilanija) :lol: menez jeste kvalitetan al' ako vec hoce da ide (iako su ovo mozda sve medijske price jer evo citam da mu je agent izjavio kako nema sanse da ide iz rome) onda bi trebali izvuc fine pare za njega (barem koji milion vise od iznosa za koji smo ga doveli). imam osjecaj da bi sancheza mogli dovest jer i proslo ljeto smo pokazivali interes za njega i nekako mi je on najrealnije pojacanje od svih ovih koji se spominju po medijima samo se nadam da inter, barca il' neko treci ne pokvare to sve :D jedan ofanzivni vezni bi nam isto tako dobro dosao tj neko ko bi uletio u prvih 11 umjesto perrotte na poziciji izmedju dva krila/krilna napadaca. sto se tice napada, ja nemam pojma kakva je situacija s borriellom? negdje citam da imamo pravo otkupa za 10 miliona koje necemo iskoristit jer, navodno, nije zadovoljio; drugi pisu da moramo platit te pare jer je takav dogovor bio na pocetku sezone; treci opet kazu da on sam nije zadovoljan i da ce zavrsit u nekom trecem klubu . . . iskreno, odradio je solidno svoj dio posla al' romi treba neko bolje rjsenje i nadam se da cemo konacno imat pravog napadaca jer dosta mi je vise polovnjaka :evil:

golman?; desni bek? - mexes - juan/burdisso - riise; de rossi - pizarro/pirlo?; sanchez?/menez - menez/? - mirko; totti/?

sta vi mislite?

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 28 mar 2011, 13:07

DIBenedetto je stigao jutros u Rim...tako da bi se u narednih par sati moglo ocekivati i zvanicno obavjestenje da je preuzeo klub...!!!!

Ardiano i zvanicno u Corinthiansu:
slika

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 28 mar 2011, 13:45

Evil Genius je napisao/la:
golman?; desni bek? - mexes - juan/burdisso - riise; de rossi - pizarro/pirlo?; sanchez?/menez - menez/? - mirko; totti/?

sta vi mislite?
Iskreno meni ni Doni, ni JSB nisu loši golmani. Desni bek je svakako neophodan. Što se Mexa tiče, sam ne znam- sjajna je osoba, pravi Romanista, borac i sigurno je jedan od najboljih štopera u Serie A kad je dobar fizički i PSIHIČKI, ali je problem što je u takvom stanju desetak puta godišnje. Ostale utakmice ili kiksa gdje se najmanje nadaš ili je pod suspenzijom. Juan je do ove sezone bio perfektan, ali sad je i on počeo kiksati nemoguće. Tako da ja nemam ništa protiv da se jedan od njih dvojice proda, a dovede jedan extra štoper.
Pizarro može povući još sezonu-dvije, ali treba dovesti nekog mladog i perspektivnog playa koji će ga u dogledno vrijeme zamjeniti, ne vjerujem da Greco ima te kvalitete.
Meneza trebamo zadržati pod svaku cijenu, igračina je on već, a ubrzo će biti jedan od najboljih na svijetu- garantujem!
Boriella bi volio da se riješimo. Na njegovo mjesto dovesti ili boljeg (pokretljivijeg) napadača ili dovesti Sancheza a Mirka gurnuti više u špic. Mirko bi u špicu uz kvalitetne lopte veznog reda zabijao dvadesetak komada po sezoni k'o od šale..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 28 mar 2011, 14:30

ima smisla to sto govoris u vezi mexesa, i sam sam nesto slicno htio napisat al' kako god da okrenemo tu pricu jedno je sigurno - izgubit ga tek tako jer mu ugovor istice je van svake pameti tako da vjerujem da je njegov ostanak po meni prioritet sad kad je klub u sigurnijim finansijskim vodama. isto tako mi se cini da ove sezone nekako sazrijeva (a i bilo je vrijeme jbg) i kroz klub a pogotovo i kroz reprezentaciju francuske sto mu je nekako i bila tiha patnja. sto se tice golmana jsb je radio cuda prosle sezone al' ona se dogodi jednom u 100 godina i tesko da se mozemo u njega uzdat kao u prvi izbor, solidna zamjena OK al' nikako u prvih 11. doni je prica za sebe, skine nemoguce al' primi jos nevjerovatnije stvari i nerijetko nas je znao kostat bodova i ja bi ga se najradije rjesio za koliko god da mozemo izvuc miliona. menezu bi rado pozelio da napusti klub AKO su tacne ove izjave jer ne treba nam neko zadovoljan ko ce kukat i pruzit dobru igru svake prestupne godine, u suprotnom njegov kvalitet je neupitan i uz malo zalaganja i rada na taktickom planu bio bi igracina.

inace, kao sto google rece novi vlasnik je stigao u rim i jedna od prvih izjava je ova:

"Želim da od Rome napravim najbolji klub na svjetu. Prvo moramo da organizujemo budžet, po novim pravilima fair play-a. Zatim ćemo dovesti pet ili šest novih igrača da bi pojačali tim,ali samim tim to ne znači da će Roma odmah postati najbolja, to će značiti da smo na dobrom putu."
Zadnja izmjena: Evil Genius, dana/u 28 mar 2011, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 1 gost.