Postao/la jurisicduska » 04 jun 2024, 14:15
Nek se potegnula ova priča sa Safetom samo da vidite svi da i među nama leži dio problema zbog kojeg smo u situaciji u kakvoj jesmo. Kad pročitam komentare pojedinaca shvatim da smo mi jedna bolesna sredina, bolesno nerealni navijači/simpatizeri/fanovi nazovi kako hoćeš. Zamišljam da Barcelonini navijači pljuju po Krojfu ili navijači Reala po Di Stefanu, a u tom je rangu.
Pored toga što nam je vlasnik upravljačkih prava čovjek koji je prvi fudbalski meč pogledao kad je preuzeo Sarajevo, što nam u klubu sjede ljudi kojima je jedini motiv da uzmu platu i da što manje rade za istu, preko tog što nam je od akademije do prvog tima struka vrlo tanka, preko fluktacija miliona maraka i miliona ljudi u zadnjih 10 godina, do tog da definitivno kad povučeš crtu, mi (čast izuzecima) smo najveći problem ovog kluba, i uopšte me ne čudi što igrači kad odu negdje drugo proigraju. Mi smo sredina koja nakon 2 loša pasa počne psovati porodice i vrijeđati istaknute članove kluba bez kojih bi Sarajevo bilo ko Vrbanjuša. To smo radili Krsti, Ahmetu u novijoj historiji, mlađi sam al vjerovatno smo to radili i Hasetu i Papetu. Mi smo debili koji ne zaslužuju bolji klub. Od Mirvića do nas. Svi odreda bi trebali malo sjest sa sobom razmisliti šta čini jedan klub. Njegova historija, legende, trofeji, tradicija i navijači. Ovo zadnje je pljunulo po svemu iznad navedenog. Mi nemamo nikakav sistem vrijednosti, apsolutno, mi nemamo kult kluba, kult tradicije , ne njegujemo ništa, mene uopšte ne čudi što smo tu gdje jesmo. Ima 200 ljudi koji istinski vole ovaj klub i svi ostali koji liječe svoje frustracije. Nemoguća sredina, i molim Boga da Pape odbije jer će uprljati svoj status i bit popljuvan od kluba od kojeg je on izmeđuostalog napravio najbolji klub u državi. Zbog njeg je masa ljudi počela da navija za Sarajevo, zbog njeg je klub izdignut na jedan veći nivo nego prije tog. A da ne govorim da je u svjetskim okvirima jedan od najboljih ikad. Sarajevo bi bilo i bez njeg, ali je Sarajevo s njim veći i bolji klub. Najveća živa legenda bh sporta.
Zadnja izmjena:
jurisicduska, dana/u 04 jun 2024, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.