FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Maloprije sam dobio informaciju da je dogovoreno s Papetom. Sjedili su na golf terenima. Kako sam cuo u petak nije predstavljanje trenera vec je nesto drugo, mozda razlaz sa rozmanom?
Mala digresija.. Bio je on autoritet kad je tek došao apsolutno svima, pa i Džeki i Spahiću.. Hotel je bio ograđen i čuvan kod prvih okupljanja.. Da ne kažem kako se Papeta pitalo, može li stari ili buraz ući na kafu..Lucas je napisao/la: ↑05 jun 2024, 14:02Šta misliš jel Džeki bio autoritet, jel mu smio pisnuti dok je bio selektor.Džeko je kod Papeta dovodio maltene kompletnu familiju i one ublehe od jarana u hotele, na pripreme, radio šta je htio, to sam lično vidio, a šta se radilo u Brazilu 2014 i ko je sve tamo bio i boravio po hotelima, bolje je da ne pišem.U Čikagu, prije utakmice sa Meksikom 2012, Džekini roditelji se vozali u autobusu sa igračima i stručnim štabom, a Džekin stari mu redovno hodao terenom tokom treninga, a 2014 u Inzbruku mu upao u svlačionicu nakon utakmice sa Egiptom i očitao mu bukvicu.Imaš također na YouTube Papetovu izjavu sa pressa, prije utakmice sa Slovačkom u Zenici 2013. (uoči koje je Džeko bio u Istanbulu nekoliko dana), kada Pape govori novinaru da će Džeko igrati makar došao uoči same utakmice.Jel to autoritet ili strah ? Također, neki novinari su mi rekli, da je Džeko uslovio Papeta prije Brazila, da nece dole putovati, ako Ibričić ne bude na spisku.Pape je bio autoritet Vršajeviću i Avdukiću, Džeki i Spahiću nije sigurno.bvsic je napisao/la: ↑05 jun 2024, 13:28Treba nam neko s mudima, a ima ih sad koliko ce to znaciti igracima koji imaju velike plate a sviraju krcu vecina, plata ista izgubio pobijedio. Zato samo odbijat za krcobolju a premije davati za igranje. To je nacin da proigrajuTrofejiSuTu je napisao/la: ↑05 jun 2024, 13:23Nisam siguran sta sve dobijamo s Papetom,osim lozione od 7-77 godina,sto je naravno super stvar,ali…
Kad se bolje pogleda ne mozemo nesto posebno ni izgubiti u odnosu na trenutno stanje.
Pape je specifican i lik koji je tvrdog karaktera. Svjestan je on sebe i svog imena.
Ono na cemu mu cestitam je sto ima muda,pa i kad nesto fuli (ala Nigerija) ne moze mu niko osporiti nacin na koji je dosao do tog momenta i te tekme.
Ako prelomi,a izgleda da bi ipak mogao i na kraju krajeva trebao jer to je i njegov klub,ne sumnjam da cemo gledati elegantan i dopadljiv fudbal.
Vremenom, poslije dobrih igara Pape je računao na profesionalizam igrača... Tu se i zaj**'o..
Na stranu što mislim da je najbolji selektor kojeg smo imali, mislim da Sarajevu treba neki mlađi trener koji će praviti sistem od prve ekipe, nadgledati i pratiti i rad Akademije..
- Maroon1946
- Kontakt:
Ne slazem se da nije nikad bio dobar trener. Jeste bio dobar trener ali prije 10 godina sto nama ne ide u prilog.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑05 jun 2024, 14:16Ispast cu negativac i serator, ali stvarno mi to nije cilj. Nisam za Papeta iz vise razloga.
Prvo, nikad nije bio neki trener. Nece to sigurno postati u 70 godini.
Drugo, autoritet je nama koji volimo klub i znamo njegovu istoriju. Sto napisa Dondon iznad, **** se Peni i drugima sta on znaci u tom kontekstu. U reprezentaciji isto nije imao nikakav autoritet, ismijavali ga igraci i radili sta su htjeli.
Trece, nasu ligu uopste ne poznaje.
Cetvrtvo i najbitnije, vrlo je izgledno da dodjemo u situaciju gdje ce se jednog Papeta tjerati, psovati mu se, pa kasnije kad ode proglasavati ovim ili onim, uz obavezne pogrdne nadimke kakve samo mi mozemo smisliti.
Zbog sebe, zbog kluba, zbog navijaca i zbog onoga sto njegovo ime znaci, Pape ne bi trebao doci. Potrosicemo ga i ukaljati, a necemo dobiti nista.
Mi smo u rasulu kao klub. Finansijski smo stabilni, ali nismo nigdje drugo. Ja znam da se ljudima gadi ovo cuti, ali kad si vec u ovakvoj situaciji kao mi, onda je najbezbolnija opcija neki prekaljeni PLBiH strucnjak, tipa Husref ili Baka. Neko ko zna ligu, zna s nasim ljudima i zna plivati u ovom mulju.
U idealnom svijetu, kad bi mi bili klub kakav trebamo biti, sve bi bilo poslozeno kako treba od vrha do dna, pa bi mogli razmisljati dugorocnije o nekim modernijim trenerima. Ovako, opcije su nam ogranicenije nego sto mislimo.
Također ne znam koliko mi moramo modernih trenera da dovedemo da bi ljudi shvatili da od toga nema nista?
Najbolja recenica ti je ovo za Husrefa ili Baku. To je jedina opcija s kojom mi sljedece sezone necemo biti 30 bodova iza prvog mjesta.
Super bi bilo da je sa Feđom prošlo bolje. Nikom nije smetao, voli klub, igra moderan fudbal međutim puca pod pritiskom to se ne smije dešavati na klupi FKS. Ja stvarno ne vidim nijednog trenera u našoj ligi ali i šire koji je mlad, moderan, zna sta je FK Sarajevo, nece puknuti pod pritiskom, i s kojim se mozemo potuci za titulu...
Pa kakvo je stanje u klubu šta ćeš očekivati drugo...belosevic23 je napisao/la: ↑05 jun 2024, 14:31jesu ovi naši omladinci propali ko muda kroz gace 3-0 ih tuce buducnost pg...ponajvise losem vođenju akademije...od generacija Mihojevica, Andjusica, Kadusica, Suareza, Čatakovica, Salčina, Kovačevića itd. koji su bili izuzetno dobri u omladinskim kategorijama...sad nemas u koga uperit prst da kazes taj mali je dobar...
-
- Kontakt:
Odma ban za ove izmisljotine, cuo sam od komsije u granapu ili kod tetke mevle.
I ne mogu sjediti na golf terenima nikako...
-
- Kontakt:
Allah dragi mi je svjedok da nemam nista protiv nikoga,niti jednog covjeka/insana,generalno,ali pored svih ovih husrefoljubaca i ostalih koji favoriziju ovog ili onog,valjda imam i ja pravo i slicni meni po razmisljanju i gledanju jednom se ovdje oglasiti po pitanju nekih favorita,tj. u ovom slucaju trenerskih imena…
Pa cu reci samo,sarni Maestro pa nek’ ide sve u p.m.

"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
- Maroon1946
- Kontakt:
Nestor?TrofejiSuTu je napisao/la: ↑05 jun 2024, 15:39Allah dragi mi je svjedok da nemam nista protiv nikoga,niti jednog covjeka/insana,generalno,ali pored svih ovih husrefoljubaca i ostalih koji favoriziju ovog ili onog,valjda imam i ja pravo i slicni meni po razmisljanju i gledanju jednom se ovdje oglasiti po pitanju nekih favorita,tj. u ovom slucaju trenerskih imena…
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne pratitet, gore su otisli momci koji nisu dobijali priliku ili bili ozlijedjeni. Najboljih igraca nema.Istinasamo123 je napisao/la: ↑05 jun 2024, 15:33Odma ban za ove izmisljotine, cuo sam od komsije u granapu ili kod tetke mevle.
I ne mogu sjediti na golf terenima nikako...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- TurkishAirlines
Ko ono kad smo cekali Slavka Petrovica i Zahirovica pa samo izadje vijest da su oni novi uposlenici komsija

Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
Ja koliko znam razlog zašto još nije trener predstavljen je izvlačenje za LK jer se čeka hoćemo li opet dobiti Torpedo, u tom slučaju ponovno na kormilo ide Mirza da se osveti za ono ispadanje 

U ovoj ligi je radilo i radi dosta trenera koji su bili vrhunski igraci kao sto su Baka Sliskovic, Musemic, Kodro itd. Sigurno bi dolazak Papeta na Kosevo bio veliki iskorak za ligu i za klub naravno. Radi se o nekada mozda i najboljem igracu Evrope u svoje vrijeme. Covjek koji ima ok trenersku karijeru, trenirao 10 tak inostranih klubova, reprezentaciju odveo na SP. Sad jasno je da trener u ekipi nije jedina garancija uspjeha kluba, trebaju tu i kvalitetni igraci, a sad da ih Sarajevo ima, nisam bas siguran.. uz trenera trebaju i pojacanja, pa cemo vidjeti.
-
- Kontakt:
Sensini?Maroon1946 je napisao/la: ↑05 jun 2024, 15:40Nestor?TrofejiSuTu je napisao/la: ↑05 jun 2024, 15:39Allah dragi mi je svjedok da nemam nista protiv nikoga,niti jednog covjeka/insana,generalno,ali pored svih ovih husrefoljubaca i ostalih koji favoriziju ovog ili onog,valjda imam i ja pravo i slicni meni po razmisljanju i gledanju jednom se ovdje oglasiti po pitanju nekih favorita,tj. u ovom slucaju trenerskih imena…
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma,jok…

"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ
I izmedju njih pavlaka
Sjebavaju oni nas godinama i svi koji misle da ce se nesto promjeniti dok se ne napravi cistka i ozbiljno pristupi poslu zive u velikoj zabludi
Svake godine sve isto
-
- Kontakt:
Sta li nam spremaju u petak
Samo da ne bude neko iznenadjenje ko sa Mirzom bukvalno iz vedra neba niko nije znao
A bas tako nesto ocekujem
Samo da ne bude neko iznenadjenje ko sa Mirzom bukvalno iz vedra neba niko nije znao

Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ja bih banovao ove sto pokusavaju biti humoristicni i lupaju razna imena
Ban i zdravo. Nije ovo osnovna skola V2, ili mozda jeste..
Ban i zdravo. Nije ovo osnovna skola V2, ili mozda jeste..
- FKS -
Kakav ba Nestor
nakon 1-2 utakmice ili on nekoga ubiti ili neko njega. taj lik u glavi ni normalan. 

ne smijes vise ni sarkastican bit na forumu, dodju ti ljudi na vrata da ti uzmu onu petobu
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
-
- Kontakt:
Otkud uopste ideja da je nesto u petak?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑05 jun 2024, 15:55Sta li nam spremaju u petak
Samo da ne bude neko iznenadjenje ko sa Mirzom bukvalno iz vedra neba niko nije znao![]()
-
- Kontakt:
Pa pise raja da su sazvali press za petakIstinasamo123 je napisao/la: ↑05 jun 2024, 16:21Otkud uopste ideja da je nesto u petak?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑05 jun 2024, 15:55Sta li nam spremaju u petak
Samo da ne bude neko iznenadjenje ko sa Mirzom bukvalno iz vedra neba niko nije znao![]()
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, ajdohordas, bhfanatic14, ErosViverosViv, Evander, hajroooooo, JavierBosnia, miguelramos, mohz1987, MokraKifla, muhamedhulk, N3R3D, Napapijri, OzmoodPinglewood, plisek, roccosiffredi, Simi, Tatamata1946, THEC i 153 gosta.