Pročitaj opet. Ne nužno ali to je realnost u 95% slučajeva. U protivnom do tog sporazuma vjerovatno ne bi ni došlo osim ako ta i ta osoba kaže idem ja sam, do mene je i slično. To je u fudbalu česta praksa, ništa neobično. Posao im zavisi od dosta faktora i to je način da se osiguraju. Klub kada otjera igrača/trenera pod ugovorom nikada ne kaže evo ti papiri/slobodan si već automatski ponudi kompenzaciju, u zavisnosti od dužine ugovora.hz033 je napisao/la: ↑06 jun 2024, 15:11Pa radite li vi na svojim poslovima majku mu, ili jos niste dobacili do togaNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑06 jun 2024, 14:14Upravo tako. Generalno raja cuje rijec sporazumni i misli sve rijeseno, a ugovori su takvi da moras isplatiti ili dio po dogovoru ili sve u ratama. Kakve jos sve klauzule imaju ne znam i vjerovatno nije kod svakog isto. Drugo je kad neko oprosti i odrekne se svega, ali rijetki su takvi., sporazumni otkaz ne znaci nuzno isplatu, svakako znaci da su se sporazumno razisli il ti ga dogovorili !!! Uglavnom, sporazumni ne uslovljava isplatu koju bi morali isplatiti po ugovoru van sporazumnog raskida istog!
Koliko ja znam Mirvić je već ponudio određenu kompenzaciju na šta ovaj dvojac nije pristao ali uzmi informaciju sa rezervom.
Znači može Rožman otići sutra a ti se dogovoriš da ćeš ga plaćati mjesečno do kraja ove godine ili nešto slično.