Te podatke sto sam ja stavio su gdje ti pokazuje Europu i BiH.alemsa je napisao/la: ↑06 jun 2024, 18:48Kralju neamo se sta vrtit u krug, govorim za govedinu, ovo @asteriks sto je napisao sam svatio kao da se gleda cijelokupni uvoz, pa nece Bosna uvoziti kao Eng kad ima 3 miliona ljudi. Prosjecni Evropski covjek jede 10kg govedine, u Bosni jedu 12.84 kg (eto postavio si), sto je za 3 kile vise, sto nije ispod prosjeka, nego iznad.soko je napisao/la: ↑06 jun 2024, 18:09
U Europi zive ljudi razlicitih religija. Meso nije samo govedina.
U Bosni zive 50% muslimana i 50 % ne muslimana.
Imaju domacini i po drugim drzavama ne samo u BiH, pusti te price. Evo nek ti raja ovdje na forumu iz BiH navede kad su zadnji put uzeli cijelo tele ili jagnje kod domacina osim mozda za prvi maj, ne znam jel se to uopste i radi vise
Nemoj opet da idemo u krug jbg ja
![]()
Naravno da zive i ostali ne kazem, ali barem 40% drzave ne jede krmetinu, sto nije slucaj u velikoj vecini Evrope, tako da nije fer gledati cijelokupno meso. Eto poredi sa ostalim drzavama koje ne jedu svinetinju Bosna jaca od velike vecine i od njih po govedini i ostalom mesu.
Prosjek u europi je 13.5 kg u BiH je 12.84. vidi sliku
To sto si ti stavio samo pise za europu je 10, na nekoj drugoj stranici pise prosjek u BiH je 9 tako da opet ispod prosjeka.
Normala da je fer gledati cjelokupno meso po Europi, nije fer gledati govedinu kad ljudi imaju drugih opcija.
Eto u BiH se jede 12.8 kg govedine i 9.3 svinjetine, to je 22.1 kg za te dvije vrste mesa.
50 % muslimani njima 11, ne muslimani 11
Znaci po prosjeku ovi ne muslimani u BiH jedu samo 1.7 kg govedine od 11 kg sto pojedu