Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Željezničari najaktivniji u periodu kad nema utakmica.
Simptomatično.
Simptomatično.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Spinujes , nigdje rezultat nisam spomenuo govorim ti konkretno organizacijski. Prosle sezone ste zavrsili ispred nast jer i na klocnama kad ste imate sudijsku pomoc to vam je valjda u krvi. Naravno da imate komplekse, nekad od velikog i organizovanog kluba do putujuceg cirkusa u cije strukture nije usao samo ko nije prosao Grbavicom. Sto se Veleža druze tice za mene je trodupla kruna samo postojanje imena poslije svega sto se izdesavalo s ovim klubom i ljudima u gradu i oko kluba. Velež igra lijep fudbal, radi se rezonski, ulaze se u infrastrukturu i privlace se ljudi oko kluba. Suprotno od toga vama je ove godine ostalo da se takmicite u posjetama i proslavljate tu prva mjesta- na cemu vam svakako cestitam, nije lako gledati svoj klub u borbi za zivot. Sa ovakvom organizacijom Veležu ce i doci to sto treba da dodje, a i da ne budemo nikad prvaci Velež ce nam uvijek najveci biti jer je najveci simbol otpora svemu neljudskom i nemostarskom u nasem okruzenju.Virtu4l je napisao/la: ↑08 jun 2024, 21:12Cernica22 je napisao/la: ↑08 jun 2024, 20:58Jednostavno lakse je priznati kad pogrijesis i kazes do mene je volim se puno praviti pametan, a mozda i nisam ili jednostavno reci boli me sto mi nismo vise u vrhu bh fudbala, zadugo necemo biti, a i da pokusamo sad je tu opet pored Sarajeva, Zrinskog, Borca i tak Velež i nama zadugo tu nema mjesta.
O čemu ti? Pa pretprošle sezone smo završili ispred vas na tabeli ili ćemo ponovo računati vremenske distance onako kako vama odgovara? Uozbilji se.
21/22 ste završili bod ispred nas, ukratko, od posljednjih pet sezona, tri ste bili ispred nas.
Da te ovako sluša neko sa strane pomislio bi da vam posljednjih 10 godina gledamo u leđa i to sa minusom od 20 bodova.
Cernica22 je napisao/la: ↑08 jun 2024, 20:58Velež je tu gdje jeste zato sto nema mahale u klubu, zato sto se sistemski radi i obnavlja ono sto je godinama politicki unistavano i bilo pokusavano izbrisati iz historije da se ikad desilo. Kao plod svog tog rada ljudi u klubu, oko kluba i navijaca dodje nagrada u vidu par miliona koja ce biti potrosena za ono od cega ce sutra drzava imati koristi. Marke Velež od drzave nije ulozio u igrace i plate. Malo vam tukne prica na ono daj meni nemoj njima. Godinama vam se davalo pa niste u stanju trafo stanicu da sacuvate, a kamoli teren ili nesto ozbilinije. Vas je problem sto u Veležu konacno postoje ljudi kojima je stalo do kluba i grada, a u svoju upravu ne mozete privuci nijednog ozbiljnog biznismena zeljovca. To je konkretno vas problem, zavist. Ne od Veleža kao pojave jer toboze nema titulu nego od toga sto vidite da vama nema tog svjetla na kraju tunela pa vas malo pocinju kompleksi na tom planu hvatati.
Ponovo ista priča, kompleksi od Veleža? Vi fakat živite na nekoj drugoj planeti. Ne možeš imati komplekse od nekoga ko je neuporedivo manji od tebe po svim fudbalskim aspektima.
A gdje je to Velež? Jer ponovo kako pišeš, stičem dojam da ste uzeli bar dvije duple u posljednjih pet godina. Velež je treći na tabeli legendo, ponajviše zato jer je Sarajevo totalno podbacilo.
Znači svi ti hvalospjevi, sva ta rapsodija i na kraju treće mjesto? Ok.
19V22
Ja ne znam zašto se trudite bilo šta objašnjavati.
Pustimo da vrijeme radi svoje i uživajmo.
Pustimo da vrijeme radi svoje i uživajmo.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Kao što sam gore napisao, samo ćemo razgovarati o onome što vama odgovara, uzimaćemo vremenske raspone koji vama statistički odgovaraju, sve to da bi se vi predstavili kao neki uber klub.
Nećemo o rezultatima, o organizaciji ćemo. Nećemo o ostalim sezonama, samo ćemo o prošloj. Nećemo o posljednjih 20 godina, uzećemo posljednjih 5, itd, itd.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Opet kurccenje bez pokrića. Jbt led mi smo toliko uspješniji od njih, 3 titule prvaka i dva kupa naše države i opet se ne bahatimo ni blizu kao dotični. Svašta.
-
- Kontakt:
Sta cete se vi bahatit sa 535 clanova i klubom koji nikad nista nije osvojio. Haj bjezi odavde ovaj nije dobarRubikovaKocka je napisao/la: ↑08 jun 2024, 21:37Opet kurccenje bez pokrića. Jbt led mi smo toliko uspješniji od njih, 3 titule prvaka i dva kupa naše države i opet se ne bahatimo ni blizu kao dotični. Svašta.

-
- Kontakt:
Šta ste vi osvojili ? Imate ovaj jedan kup više na sreću osvojen i to je sve !? Za toliko kurccenje i bahaćenje, mizerija.
- MocMahale444
Stojko vojvoda, kako da ti podrzavas ono goFno od insana @pitarsam 

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Imamo dva kupa marsala tita i jedan cjelovite bosne i hercegovine. To sto ste vi osvajali u trecini drzave niko ne pika. Bar ne mi koji drzavu smatramo u ovim granicamaRubikovaKocka je napisao/la: ↑08 jun 2024, 21:48Šta ste vi osvojili ? Imate ovaj jedan kup više na sreću osvojen i to je sve !? Za toliko kurccenje u bahaćenje, mizerija.

Jako bolna tabela za nas koji smo tu gdje jesmo ali jos bolnija za vas koji nikada u istoriji nista niste osvojili. Tako ti je nemas se sta koprcat i izmisljat trofeje
-
- Kontakt:
Cjelovita je ona bila i medjunarodno priznata kada je Čelik osvajao titule. Valjda ? Druga stvar je to što neki nisu htjeli da igraju ligu. Ispade da si isti kao ovi što negiraju sve živo za BiH pa tako i ove sezone do zajedničke lige. Sramota.
-
- Kontakt:
Lupas gluposti onda je Siroki najtrofejniji klub u ligi jer pored 5 trofeja iz cjelovite BiH ima 5 titula i 1 kup herceg bosne. Ako svojatas te trofeje treba onda ljudima upisati i tih 6RubikovaKocka je napisao/la: ↑08 jun 2024, 21:57Cjelovita je ona bila i medjunarodno priznata kada je Čelik osvajao titule. Valjda ? Druga stvar je to što neki nisu htjeli da igraju ligu. Ispade da si isti kao ovi što negiraju sve živo za BiH pa tako i ove sezone do zajedničke lige. Sramota.

Racuna se samo cjelovita drzava i jedino takvu je svi trebamo posmatrati. Celik u takvoj nema trofeje isto kao sto nema u bivsoj drzavi nista osvojeno. I molim te popusti rasprava je bila izmedju Zelje i Veleza. Uz Sarajevo tri najveca kluba u drzavi nemas sta u tim raspravama trazit. Idi uclani se
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Prosjek 953 u sezoni 2017/18
Prosjek 1250 u sezoni 2016/17
Prosjek 883 u sezoni 2015/16
Prosjek 837 u sezoni 2014/15
Prosjek 997 u sezoni 2013/14
Prosjek 760 u sezoni 2012/13
Prosjek 1100 u sezoni 2011/12
Prosjek 1050 u sezoni 2010/11
Guess the club challenge?
Prosjek 1250 u sezoni 2016/17
Prosjek 883 u sezoni 2015/16
Prosjek 837 u sezoni 2014/15
Prosjek 997 u sezoni 2013/14
Prosjek 760 u sezoni 2012/13
Prosjek 1100 u sezoni 2011/12
Prosjek 1050 u sezoni 2010/11
Guess the club challenge?
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
-
- Kontakt:
To mu je otacMocMahale444 je napisao/la: ↑08 jun 2024, 21:50Stojko vojvoda, kako da ti podrzavas ono goFno od insana @pitarsam![]()
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Pa jel to nije bila cjelovita i medjunarodno priznata BiH kad je Čelik osvajao titule ?CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑08 jun 2024, 22:03Lupas gluposti onda je Siroki najtrofejniji klub u ligi jer pored 5 trofeja iz cjelovite BiH ima 5 titula i 1 kup herceg bosne. Ako svojatas te trofeje treba onda ljudima upisati i tih 6RubikovaKocka je napisao/la: ↑08 jun 2024, 21:57Cjelovita je ona bila i medjunarodno priznata kada je Čelik osvajao titule. Valjda ? Druga stvar je to što neki nisu htjeli da igraju ligu. Ispade da si isti kao ovi što negiraju sve živo za BiH pa tako i ove sezone do zajedničke lige. Sramota.![]()
Racuna se samo cjelovita drzava i jedino takvu je svi trebamo posmatrati. Celik u takvoj nema trofeje isto kao sto nema u bivsoj drzavi nista osvojeno. I molim te popusti rasprava je bila izmedju Zelje i Veleza. Uz Sarajevo tri najveca kluba u drzavi nemas sta u tim raspravama trazit. Idi uclani se
- tutankamon1905
- Kontakt:
Izleti mi video kad je Ciro vodio Slobodu, pa uze mikrofon i rece: Bez vas, mi smo qrac obicni
Pa povedose navijanje prvo Ciro p.ederu, pa onda Ciro majstore Fukare su uz tebe
Bile jednom jedne fukare i jedna Sloboda

Pa povedose navijanje prvo Ciro p.ederu, pa onda Ciro majstore Fukare su uz tebe

Bile jednom jedne fukare i jedna Sloboda

- svrakino1921
- Kontakt:
@CampobelloDiMazara inace moj brat je mislio na zajedničku ligu
Inace ovo piše na stranici NFSBiH i mislim da je na ovo mislio
Meni je samo čudno što ljudi iz Čelika nisu postavili pitanje NFSBiH gdje su njihove titule
Ovo je istorijat i Bošnjacka komponenta bi trebala da traži da pored istorijat piše i historijat
Istorija
U Bosni i Hercegovini fudbal se počeo igrati za vrijeme Austro-Ugarske vladavine, 1908. godine, kada je prva lopta donesena u grad na Neretvi, Mostar.
Do Prvog svjetskog rata, već su bili formirani klubovi u Mostaru, Sarajevu, Banjaluci, Tuzli, Zenici i Bihaću.
Prva takmičenja započela su 1908. godine. Za vrijeme Kraljevine Jugoslavije, broj klubova i igrača rastao je iz dana u dan.
Na nivou Drinske i Vrbaške banovine postojali su fudbalski savezi.
Nakon drugog svjetskog rata formiran je Fudbalski Savez SR Bosne i Hercegovine kroz organe za fizičku kulturu republike.
Fudbalski Savez SRBiH bio je u sastavu Fudbalskog Saveza tadašnje SFRJ. U to vrijeme fudbal je bio organiziran u svim kategorijama i na različitim nivoima (republička, regionalna, međuopćinska i općinska liga).
Najbolji klubovi učestvovali su na saveznom nivou u prvoj, drugoj i trećoj ligi.
Timovi iz bosanskohercegovačke prve lige bili su nekoliko puta šampioni SFRJ: FK Sarajevo (1965/66 i 1984/85), FK Željezničar iz Sarajeva (1971/72). FK Velež iz Mostara i FK Borac iz Banjaluke osvajači su kupa Jugoslavije - Velež 1981. i 1985. godine, a Borac 1987. 900 klubova učestvovalo je u strukturi Fudbalskog Saveza.
Na međunarodnoj sceni, najdalje je došao FK Željezničar, koji je igrao u polufinalu UEFA kupa 1985. godine.
U aprilu 1992, NSBiH je podnijela zahtjev za primitak u članstvo u FIFA i UEFA.
Zbog rata, NSBiH je primljen u puno članstvo FIFA-e i pridruženo članstvo UEFA-e, tek 1996. godine.
1998. godine u Dublinu, Irska, NSBiH postaje punopravni član UEFA-e.
Tako su domaći klubovi dobili šansu da učestvuju u kupovima UEFA-e.
U periodu tranzicije, 1997/98, odigran je play-off u kome su učestvovali klubovi NSBiH i NS "Herceg Bosne".
Prvi šampion bio je FK Željezničar, koji je u finalu savladao FK Sarajevo sa 1:0.
U sezoni 1998/99, play-off nije odigran, ali već u slijedećoj sezoni u play-offu učestvuju klubovi iz cijele Federacije BiH, izuzev Republike Srpske.
15. aprila 2000. godine, održana je generalna skupština NSBiH na kojoj je donesen novi statut saveza.
Predstavnici FS Republike Srpske nisu učestvovali na ovoj skupštini, i zbog toga je UEFA suspendovala njihove timove iz play-offa (1999/2000).
U međuvremenu, sve reprezentacije ("A", "A2", U-21, U-18, U-16, futsal, ženska i ženska U-18) učestvuju na svim takmičenjima FIFA-e i UEFA-e. Reprezentacije igraju i međunarodne prijateljske utakmice.
Inace ovo piše na stranici NFSBiH i mislim da je na ovo mislio
Meni je samo čudno što ljudi iz Čelika nisu postavili pitanje NFSBiH gdje su njihove titule
Ovo je istorijat i Bošnjacka komponenta bi trebala da traži da pored istorijat piše i historijat
Istorija
U Bosni i Hercegovini fudbal se počeo igrati za vrijeme Austro-Ugarske vladavine, 1908. godine, kada je prva lopta donesena u grad na Neretvi, Mostar.
Do Prvog svjetskog rata, već su bili formirani klubovi u Mostaru, Sarajevu, Banjaluci, Tuzli, Zenici i Bihaću.
Prva takmičenja započela su 1908. godine. Za vrijeme Kraljevine Jugoslavije, broj klubova i igrača rastao je iz dana u dan.
Na nivou Drinske i Vrbaške banovine postojali su fudbalski savezi.
Nakon drugog svjetskog rata formiran je Fudbalski Savez SR Bosne i Hercegovine kroz organe za fizičku kulturu republike.
Fudbalski Savez SRBiH bio je u sastavu Fudbalskog Saveza tadašnje SFRJ. U to vrijeme fudbal je bio organiziran u svim kategorijama i na različitim nivoima (republička, regionalna, međuopćinska i općinska liga).
Najbolji klubovi učestvovali su na saveznom nivou u prvoj, drugoj i trećoj ligi.
Timovi iz bosanskohercegovačke prve lige bili su nekoliko puta šampioni SFRJ: FK Sarajevo (1965/66 i 1984/85), FK Željezničar iz Sarajeva (1971/72). FK Velež iz Mostara i FK Borac iz Banjaluke osvajači su kupa Jugoslavije - Velež 1981. i 1985. godine, a Borac 1987. 900 klubova učestvovalo je u strukturi Fudbalskog Saveza.
Na međunarodnoj sceni, najdalje je došao FK Željezničar, koji je igrao u polufinalu UEFA kupa 1985. godine.
U aprilu 1992, NSBiH je podnijela zahtjev za primitak u članstvo u FIFA i UEFA.
Zbog rata, NSBiH je primljen u puno članstvo FIFA-e i pridruženo članstvo UEFA-e, tek 1996. godine.
1998. godine u Dublinu, Irska, NSBiH postaje punopravni član UEFA-e.
Tako su domaći klubovi dobili šansu da učestvuju u kupovima UEFA-e.
U periodu tranzicije, 1997/98, odigran je play-off u kome su učestvovali klubovi NSBiH i NS "Herceg Bosne".
Prvi šampion bio je FK Željezničar, koji je u finalu savladao FK Sarajevo sa 1:0.
U sezoni 1998/99, play-off nije odigran, ali već u slijedećoj sezoni u play-offu učestvuju klubovi iz cijele Federacije BiH, izuzev Republike Srpske.
15. aprila 2000. godine, održana je generalna skupština NSBiH na kojoj je donesen novi statut saveza.
Predstavnici FS Republike Srpske nisu učestvovali na ovoj skupštini, i zbog toga je UEFA suspendovala njihove timove iz play-offa (1999/2000).
U međuvremenu, sve reprezentacije ("A", "A2", U-21, U-18, U-16, futsal, ženska i ženska U-18) učestvuju na svim takmičenjima FIFA-e i UEFA-e. Reprezentacije igraju i međunarodne prijateljske utakmice.
- MocMahale444
Treba to halaliti lavovima kao neku nejac19vendetta87 je napisao/la: ↑08 jun 2024, 22:13To mu je otacMocMahale444 je napisao/la: ↑08 jun 2024, 21:50Stojko vojvoda, kako da ti podrzavas ono goFno od insana @pitarsam![]()

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Šteta što se ovoga nisi ranije sjetio, mogao si odmah upast na temu u onom rusvaju od prošle sezone, a ne obitavati po drugim temama dok se ovdje piša raja po tvom klubuVirtu4l je napisao/la: ↑08 jun 2024, 20:29Dva puta u zadnjih 36 godina. Može i tako, zar ne?
Nije to nikakav bumerang, samo sam bio neinformisan. Nisam znao da ste prikačeni na budžet kao da ste neko ministarstvo a ne UG.killafrommanilla je napisao/la: ↑08 jun 2024, 19:55Ovu ljetnu pauzu samo umjereno gadjaj s prognozama, sve ti se vratilo k'o bumerang prosle godine![]()
Vodio sam se logikom kao što bi svako normalan, niste izašli u Evropu, generišete nedovoljno novca od sopstvenih aktivnosti, poprilično jasna situacija, ali nisam imao Nermina Nikšića u toj jednačini.

Mada, opet, ovo je tvoj post iz oktobra 2023, otprilike kad si nam predviđao "grčevitu borbu za opstanak"
A ni ovo nije baš najbolje ispalo. Zato ja kažem, pazi čovječe vidiš da ti se sve vrati

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
- BijeliBordo1946
- Kontakt:
Pa upravo si potvrdio ono što pišem, da nisam bio informisan. Post na koji se referiraš sam napisao u avgustu, a ovo iznad sam pisao u oktobru.killafrommanilla je napisao/la: ↑08 jun 2024, 22:29Šteta što se ovoga nisi ranije sjetio, mogao si odmah upast na temu u onom rusvaju od prošle sezone, a ne obitavati po drugim temama dok se ovdje piša raja po tvom klubu
Mada, opet, ovo je tvoj post iz oktobra 2023, otprilike kad si nam predviđao "grčevitu borbu za opstanak"

killafrommanilla je napisao/la: ↑08 jun 2024, 22:29A ni ovo nije baš najbolje ispalo. Zato ja kažem, pazi čovječe vidiš da ti se sve vratiBudeš malo dobar i možda prodišete konačno
![]()
Ispalo je odlično, 3 miliona veći budžet za prošlu godinu, po papirima. E sad koliko su vaši slagali u finansijskom izvještaju - to ne znam.
Znači, sate si proveo tražeći postove i na kraju ispao smiješan.

Kontra je fakat sve u pravu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.