Vidim bavio si se fudbalom i znas iz iskustva da je lahko pri prijemu loptu tik uz protivnika promijeniti fintom pravac kretanja i na prvom koraku zavuci loptu u neodbranjivi kontraugao. Aferim.
Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- Beduin
- Kontakt:
Re: Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Vazda debili u isto vrijeme napadaju ne bi me cudilo da je isti debil kempes i moony
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Prije tekme "Daj samo da ošutamo, pokažite muda" .. Poslije tekme "Nije dobro plasirao, đe ćeš to"Beduin je napisao/la: ↑10 jun 2024, 16:51Vidim bavio si se fudbalom i znas iz iskustva da je lahko pri prijemu loptu tik uz protivnika promijeniti fintom pravac kretanja i na prvom koraku zavuci loptu u neodbranjivi kontraugao. Aferim.

Onaj sut Hajradinovica je odbranio Donaruma krajnjim naporom i to bi uspjelo mozda još 5,6 golmana u svijetu.
U pitanju je klasa. On onakve suteve redovno brani puno boljim igračima od Hajradinovica.
Protiv Engleske bi recimo onaj sut ušao u gol.
Valjda je jasna poenta.
U pitanju je klasa. On onakve suteve redovno brani puno boljim igračima od Hajradinovica.
Protiv Engleske bi recimo onaj sut ušao u gol.
Valjda je jasna poenta.
Nije nam dzeko falio. Dzeko treba da bude tu kao podrska da udje zadnjih 20 minuta. Tako ga eventualno mozemo i duze zadrzati. Ako se bude racunalo na to da ce on igrati 90 minuta, otici ce u reprezentativnu penziju do septembra.Kobayashi je napisao/la: ↑10 jun 2024, 15:33Zaboravljamo ko je sve falio. Kolasinac, Krunic, Dzeko, Dedic.
Za nas je ovo previse.
Plus - Odbrambeni segment i zalaganje po meni je bilo super. Fino zatvaranje strana, veza pomagala odbrani.
Minus - Iznosenje lopte od golmana do stopera i prema dalje (ono sto je Pjanic zatvorenih očiju radio).
Minus - manjak kreacije u napadu. Nedostatak krila se mora pod hitno srediti, pa makar i trpili neke igrače nekoliko utakmica. Tu bi nam legli Hasic i Bajraktarevic ko budali samar.
Minus - neuigranost kornera i slobodnjaka.
Sve u svemu nije lose za pocetak.
Meni se čini da je problem u tome sto smo igrali ofanzivno neku 3-6-1 formaciju, a defanzivno 5-4-1. Pa gledajte kako hocete.
Demirovicu treba konkretan neki napadac da se upari sa njim. Zao mi je sto se barem nije isprobalo to u spicu da ide Demirović i Tabaković ako je vec Tabaković bio jedina opcija. Ne bi nam bio los ni jedan kreativac u vezi, ali to su eto neki minimumi.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Ne znam odakle toliko misljenja da je Demirovicu neko trebao pa mi centra presli nismo a to se ne bi promijenilo s Tabakovicem u spicu.
Dzeko je WC igrac i jedan od rijetkih na kojeg mozes nabiti loptu, zagradi se medju dvojicom, primi je i posalje u stranu i trci u spic i vuce tu dvojicu sa sobom i otvara prostor veznom redu da pridje. Znaci s jednom nabijenom loptom na njega mijenja ritam i prebacuje teziste igre. To drugovi moji nije Tabakovic i nikad nece ni biti. Moze dobiti koji zracni duel ko Djuric nekad, pa se odbije do nasih.
Nama je vezni red i nedostatak Dedica razlog sto smo izgledali kao San Marino u dobrom dijelu ove dvije utakmice.
3 5 2 igrati protiv slabijih ili bara - bara ekipa a i to mozda. U sustini trebamo prvo vidjeti kako ova formacija sa jednim spicem funksionise kad ustvari predjemo centar na utakmici neki solidan broj puta pa da vidimo da li ustvari fali igrac u 16 ili ne.
Dzeko je WC igrac i jedan od rijetkih na kojeg mozes nabiti loptu, zagradi se medju dvojicom, primi je i posalje u stranu i trci u spic i vuce tu dvojicu sa sobom i otvara prostor veznom redu da pridje. Znaci s jednom nabijenom loptom na njega mijenja ritam i prebacuje teziste igre. To drugovi moji nije Tabakovic i nikad nece ni biti. Moze dobiti koji zracni duel ko Djuric nekad, pa se odbije do nasih.
Nama je vezni red i nedostatak Dedica razlog sto smo izgledali kao San Marino u dobrom dijelu ove dvije utakmice.
3 5 2 igrati protiv slabijih ili bara - bara ekipa a i to mozda. U sustini trebamo prvo vidjeti kako ova formacija sa jednim spicem funksionise kad ustvari predjemo centar na utakmici neki solidan broj puta pa da vidimo da li ustvari fali igrac u 16 ili ne.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Nesto nema navijača Islanda da kenjaju nakon poraza od Nizozemske 4:0?!
Pričajte šta hoćete ali mene i dalje duša boli za ovim Eurom. Nismo imali ni jaku grupu,baraž je isto bilo moguće proći, a u Njemačkoj bi nas bilo 100 + hiljada. Šteta što nas nema na ovom turniru, igrali bi kod kuće.
Valjda bude jednom, da sa porodicom odemo...
Valjda bude jednom, da sa porodicom odemo...
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD
Ma to su ti znalci

I sutra da BiH izgubi od Holandije nekih 1:0, bilo bi Sergej nema pojma i treba dati ostavku, kao da u najmanju ruku imamo 3x kvalitetniju selekciju od njih.
Mene Barbarez malo brine u tvrdoglavom forsiranju necega sto se bas i ne pokaze kao dobro, ne odstupa od toga. Bojim se da bi to, nastavi li na taj nacin, limitiranu ekipu poput nase moglo kostati boljih rezultata. Ako vidis da Šarić ne igra dobro, formacija i postavka igre nisu odgovarajuce, treba ti 'pomocni' igrac (napadac) Demirovicu (bezveze primjere navodim), mijenjaj, uvodi druge igrace, rotiraj, ako treba i odmah na poluvremenu. On mi djeluje da se cvrsto drzi prvobitne zamisli i da eventualno ima jos 1-2 igraca u glavi kao opcija ulaska s klupe cisto eto da zamijene umorne igrace. Nemamo u prvih 11 igrace Reala i Barselone, pa da budu nezamjenjivi ili totalno izbaceni iz rotacije za pocetni sastav.
I dalje mi nije jasno iz kojeg razloga recimo Huseinbasic nije poceo u Italiji, ili Tabakovic dobio barem 45 min, ovaj mali Sosic 20 min. Prijateljska je utakmica, pojedinci jedva disali na terenu, gubio si, sta je problem nesto promijeniti. Moguce da je isao s namjerom da ne izgubi ili izgubi sto manjom razlikom, pa je htio provjerene igrace zadrzati (sto duze) na terenu.
Oni bar nekad a mi nikad
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- JayCatwright
- Kontakt:
...očito ne kontas poentu a pričaš o nekoj logici.JayCatwright je napisao/la: ↑11 jun 2024, 09:19logika pokeroljubaca je za izučavanje, bolje je izgubiti 3:0 od Engleske i 1:0 od Italije, nego dobiti 1:0 i izgubiti drugu utakmicu 4:0![]()
S dr.strane, u ovom trenutak je POKERAS sa svojim timom bolji izbor nego što bi bio recimo Vaha. Ali ni to ne možete skontati zašto, tako da bolje zaobići neznalice i površne forumase u širokom luku.
@Federer17, mislim da je cilj bio da se ne izgube dvije utakmice u par dana s visokim rezultatom. Zato je kasnije mijenjao u odnosu na Englesku (nakon 5 promjena protiv Engleske smo prilimili još 2 komada) i zato nije krenuo ofanzivno jer bi ostavio previše prostora nazad. S psihološkog aspekta sasvim razumljivo.
Neko je pisao, u ove dvije utakmice je bilo važno "utegnuti" golmane i odbranu, donekle vezni red...bit ce prostora za napad. Ovaj put su nam nedostajali igrači za napadačke akcije i opcije.
Realnost, ništa drugo.
Zaboravljamo svoju limitiranost u ovom trenutku ali i snagu oba protivnika s dr.strane...kao i psihološki momenat (sve sami porazi zadnjih godinu dana a rasulo u reprez.fudbalu vec 10 godina).
Zaboravljamo da nam falilo hamam 20 igraca. Itd.
Nije lahko.
-
- Kontakt:
A sta rec na ovu temu, hrvat je za fudbala, bosnjo je za zvijezda granda, tamo je jak ko Real u ligi prvaka hahah
Salu na stranu, kao prvo rezultati su bili ocekivani, kad smo mi uzeli neku jaku repku? najblizi smo bili onomad protiv francuza da nas sudija ne **** haha
Jbg proslo je nase zlatno vrijeme,pali smo, sad smo prosjecna repka, treba se pomirit sa tim.
Protiv Italije je se mogo izvuc x da Anel na kraju zabi, ako nista znacilo bi igracima radi samo pouzdanja ako nista drugo, da stalno ne gube.
Tu smo imali par sansi u odnosu na Englesku,koja nas je ubila posebno u drugom poluvemenu.
Doslo mi je da promjenim program kad sam vidio da im nemozemo uzet loptu haha
Elem da plaho ne duzim, prijateljske su utakmice, neki je novi pocetak, docekali smo eto i Barbu ko selektora, sudit cemo mu na vecem uzorku.
Ono sto je jasno, da nismo mogli bolje ljude dobit sto se tice repke, jos da se Vickana rijesimo hahha
Dat ce Barba i njegovi sve od sebe da pokusaju sta napravit od ovih momaka, a puno puno posla ce imat.
Valja od govana pitu napravit, sto je Ferguson jedino znao.
Prvo ce se trebat poradit na fizickoj spremi, to nam je boljka, mi poslije 60-te lipsamo, nemamo snage nizasto, da dodje kakva dobre treba oni je nebi mogli **** haha
Drugo treba poradit na samoj igri. Mucimo se da iznesemo loptu, i da je prenesemo do napadaca, nemamo razradjenih mehanizama.
Sve u svemu, prvi utisak je solidan, momci se bore, nekih novih je se izganjalo u ovom periodu, ta tendecija ce se nastavit i u buducnosti, svjesni smo svi da bez dijaspore nema nista. Barba ima moju podrsku, zelim mu svu srecu da nesto napravi, da docekam dok sam ziv da odemo jos na jedno prvenstvo makar.
Salu na stranu, kao prvo rezultati su bili ocekivani, kad smo mi uzeli neku jaku repku? najblizi smo bili onomad protiv francuza da nas sudija ne **** haha
Jbg proslo je nase zlatno vrijeme,pali smo, sad smo prosjecna repka, treba se pomirit sa tim.
Protiv Italije je se mogo izvuc x da Anel na kraju zabi, ako nista znacilo bi igracima radi samo pouzdanja ako nista drugo, da stalno ne gube.
Tu smo imali par sansi u odnosu na Englesku,koja nas je ubila posebno u drugom poluvemenu.
Doslo mi je da promjenim program kad sam vidio da im nemozemo uzet loptu haha
Elem da plaho ne duzim, prijateljske su utakmice, neki je novi pocetak, docekali smo eto i Barbu ko selektora, sudit cemo mu na vecem uzorku.
Ono sto je jasno, da nismo mogli bolje ljude dobit sto se tice repke, jos da se Vickana rijesimo hahha
Dat ce Barba i njegovi sve od sebe da pokusaju sta napravit od ovih momaka, a puno puno posla ce imat.
Valja od govana pitu napravit, sto je Ferguson jedino znao.
Prvo ce se trebat poradit na fizickoj spremi, to nam je boljka, mi poslije 60-te lipsamo, nemamo snage nizasto, da dodje kakva dobre treba oni je nebi mogli **** haha
Drugo treba poradit na samoj igri. Mucimo se da iznesemo loptu, i da je prenesemo do napadaca, nemamo razradjenih mehanizama.
Sve u svemu, prvi utisak je solidan, momci se bore, nekih novih je se izganjalo u ovom periodu, ta tendecija ce se nastavit i u buducnosti, svjesni smo svi da bez dijaspore nema nista. Barba ima moju podrsku, zelim mu svu srecu da nesto napravi, da docekam dok sam ziv da odemo jos na jedno prvenstvo makar.
Ja iskreno i nisam bas zadovoljan kako ovo izgleda.
Svjestan sam da nam fali nekoliko igrača, ali mi se generalno ne svidja postavka igraca i ono kako mi se cini da je njihov plan. Ovakve formacije i taktike mene podsjecaju vise na san marino ili tako neke ekipe. Ni oni ne bi bili nista defanzivniji od nas.
Okej, izgubiti 1-0 od italije nije los rezultat. Ali isto tako moramo biti svjesni da ni velikani ne zabijaju uvijek po pet komada.
Meni ova nasa postavka djeluje bukvalno kao da je cilj samo se braniti, a naprijed ako se sta slucajno desi, desilo se.
Svjestan sam da nam fali nekoliko igrača, ali mi se generalno ne svidja postavka igraca i ono kako mi se cini da je njihov plan. Ovakve formacije i taktike mene podsjecaju vise na san marino ili tako neke ekipe. Ni oni ne bi bili nista defanzivniji od nas.
Okej, izgubiti 1-0 od italije nije los rezultat. Ali isto tako moramo biti svjesni da ni velikani ne zabijaju uvijek po pet komada.
Meni ova nasa postavka djeluje bukvalno kao da je cilj samo se braniti, a naprijed ako se sta slucajno desi, desilo se.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Ne mogu da nadjem sad postavku za vrijeme plasmana na SP tacno se znalo da Medunjanin ulazi izmedju lijevog beka i stopera uzima loptu zatim je daje do Pjanica Misimovic se izvlaci na lijevoj strani i onda se trazi Dzeko ili na desnom Krilu ibisevic i taj System smo uvijek igrali i uvijek iznosili loptu stvarali sanse..Ja sad ne vidim ovo kod Barbareza sa 3 stopera i 3 defanzivna da mi mozemo Ikome dati go osim ako se ne posreci..Ne znam zasto nije probao 4 5 1 da li bi bolje iznosili loptuDeeWa je napisao/la: ↑11 jun 2024, 22:41Ja iskreno i nisam bas zadovoljan kako ovo izgleda.
-
- Kontakt:
Haman ce se tako igrat protiv jacih.DeeWa je napisao/la: ↑11 jun 2024, 22:41Ja iskreno i nisam bas zadovoljan kako ovo izgleda.
Od igraca koji su falili, ja nevjerujem da ce donijet neki veci upgrade kad se vrate.
Dzeko trpa po Turskoj, ali isti taj Dzeko ima 38, i mozda je za 20 min ozbiljnog fudbala, kad je neku dobru tekmu odigro u ovim godinama za repku? A pitanje dal je on uopste bio povrijedjen, vidim na insti da se provodi

Krunic je rezerva u Feneru haha Sejo je dobar, a on je odbranbeni igrac, gdje smo dobri bili u ove dvije utakmice.
Amar je uz Anela i Ermedina najvrijedniji igrac ove repke, al nece ti bek napravit neku razliku jbg.
Nama je sredina tanka, **** motkom smo Pjanu ocerali, a sad niko nezz lopte. Ljudi nemogu 2-3 pasa sastavit, imaju traume kad prime loptu hahah
Od Luksemburga smo u 2 meča primili 6 golova. Nama ni ne trebaju velikani da nas natrpaju.DeeWa je napisao/la: ↑11 jun 2024, 22:41Ja iskreno i nisam bas zadovoljan kako ovo izgleda.
Ruku na srce, kada se vrate ovi što fale (Kolašinac, Dedić) i u ofanzivi ćemo mi djelovati donekle bolje.
Lično bih volio da sam vidio dodatnog napadača (Tabakovića) uz Demirovića, ali okej, nije to fokus bio. Možda protiv Mađarske u LN izađemo ofanzivnije.
Rečeno je više puta, vraćanje kulta reprezentacije, dovođenje novih igrača i stabilizacija odbrane. Ne trebamo ništa očekivati prvih godinu ili dvije. Mjenjali smo selektore kao čarape pa ni to nije ništa donijelo, samo smo dublje tonuli.
Treba nam jedan "hard reset" i potpuni remont. Za takvo nešto treba mnogo strpljenja i biti svjestan toga da neko određeno vrijeme mi ne možemo parirati boljim europskim selekcijama. (Možda čak ni osrednjim).
Gradi se ekipa za EURO 2028.. To znači da narednu Ligu Nacija i kvalifikacije za Svjetsko možemo otprilike zaboraviti. (Nije nemoguće da nešto uradimo i u tim kvalama, ali čisto sumnjam).
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.