Pa ne znam bas. Da bi igrao lige 5 pa cak i lige 7-8 po kvaliteti moras imati prvo kapacitet pluca, fizicke predispozicije, oporavak... A onda vremenom ispunjavati komplikovanije takticke zamisli i biti disciplina i rad 24h.HeraklitMracni je napisao/la: ↑13 jun 2024, 19:24Mi kojeg god talenta imamo toliko je dobar da ga liga nikad nije imala , ovaj je 100 za kojeg se tako govoriBordoSaga2 je napisao/la: ↑13 jun 2024, 19:20Celik nije kalibar Mujakica, Celik je daleko jaci kalibar i potencijal kakvog ova liga nije imala na poziciji stopera.
Čelik u igri ima top stvari tipa duel i skok. Smio bih reci evropski. Igra na zemlji i brzina mogu biti problem. On je najbolje dane igrao u paru sa Husicem koji jako dobro čita igru na zemlji, i Čelik kao takav "skupljac" je top prospekt. On i Mujakic se ne mogu porediti. Mujakic je brzi, jaci na lopti ali nema duel igru i skok kao čelik tako da je glupo porediti ih.
Na kraju, prrlazak juniori/prvi tim je nagazna mina a tek onda zamisli bosna-evropa kakav je to šok za igraca. Čelik je disciplinovan momak, radan i sigurno moze napraviti ginu karijeru ali gledajuci na vropske standarde stopera Mujakic je bio nas winer>>> zasto nije uspio? E pa to du te stvari "van terena"... Prilagodba, disciplina, glava...
Da se mene pita, ja bih ga prodao. Zasto?
Jer ce tamo de sigurno bolje razviti, a ako uspije, mi smo na konju jer ce ti onda evropski klubovi poceti kupiti sve redom.
Kao golmane sto kupe nakon kove... Ako ne uspije ti vec moras imati sljedeceg "čelika".