FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
95
41%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 233

mnon46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mnon46 » 18 jun 2024, 07:16

E pazi ovo, Mujkić iz slobode je dobar iako igra drugu ligu i iako je sloboda Boga oca namjestila sa sudijama, dvojica garavih iz zvijezde su dobri iako su ispali iz lige, al je Jović koji je isto ispao iz lige polovnjak. A kakvih sve idiota ima.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 18 jun 2024, 07:28

Pena je napisao/la:
18 jun 2024, 06:39
GalileoGalilei je napisao/la:
18 jun 2024, 00:54
Sve dok se ne počnu plačati dobra obeštećenja za igrače, ne možeš očekivati uspjeh. Dovesti ćeš tog Jovića i njega Zekić mora učiti osnovama fudbala i onda kažu "ma qarina ovaj trener" itd. Rožman mora učiti Beganovića da u odbrani nema zaebavanja i da loptu degažira na zapad ili Durakovića godinu dana učiti kako da se postavi na prekidu. To su neke stvari koje su od krucijalne važnosti. U Osijeku je Zekić imao školovane igrače zato je i napravio uspjeh. Koliko će to moći ovdje, upitno je.

To je ono što sam ja jedno vrijeme stalno pisao. Smiješni igrači dolaze kod nas, nemamo tri klasna igrača u ekipi i očekujemo nešto. Nemamo klasa, nemamo mudonja, nemamo autoriteta, uz to sve dodaj luzerski mentalitet, neosvajanje trofeja, konstantno haotično stanje u Klubu, stalne smijene trenera i ostalih radnika i dobiješ to što dobiješ.
Hoćemo titulu, nemamo ni "k" od kvaliteta.
Kakva obestecenja, pa Real Mardid ne placa obestecenja, platis Beganovica 100k, Borac dovede Kvržića djaba, nisu obestecenja bitna, bitno je koliko imas keša za platu, ti kad imas keš za platu ti mozes dovesti Kantea, dadnes 50k mjesecno za nekog stranca napadaca, znas da imas 20 golova u sezoni, a ne ti dajes za Penjerandu, covjek dao 10 golova u karijeri, nije mogao igrati ni u Cska Sofiji, nije to neki nivo iznad nas
Kakvi likovi ovdje pisu ovo je postalo fascinantno. Kazu Kantea dzaba daju samo mu trebas dogovoriti platu,ko jos placa obestecenja.

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 18 jun 2024, 07:31

mosarajvosa83 je napisao/la:
18 jun 2024, 07:28
Pena je napisao/la:
GalileoGalilei je napisao/la:
18 jun 2024, 00:54
Sve dok se ne počnu plačati dobra obeštećenja za igrače, ne možeš očekivati uspjeh. Dovesti ćeš tog Jovića i njega Zekić mora učiti osnovama fudbala i onda kažu "ma qarina ovaj trener" itd. Rožman mora učiti Beganovića da u odbrani nema zaebavanja i da loptu degažira na zapad ili Durakovića godinu dana učiti kako da se postavi na prekidu. To su neke stvari koje su od krucijalne važnosti. U Osijeku je Zekić imao školovane igrače zato je i napravio uspjeh. Koliko će to moći ovdje, upitno je.

To je ono što sam ja jedno vrijeme stalno pisao. Smiješni igrači dolaze kod nas, nemamo tri klasna igrača u ekipi i očekujemo nešto. Nemamo klasa, nemamo mudonja, nemamo autoriteta, uz to sve dodaj luzerski mentalitet, neosvajanje trofeja, konstantno haotično stanje u Klubu, stalne smijene trenera i ostalih radnika i dobiješ to što dobiješ.
Hoćemo titulu, nemamo ni "k" od kvaliteta.
Kakva obestecenja, pa Real Mardid ne placa obestecenja, platis Beganovica 100k, Borac dovede Kvržića djaba, nisu obestecenja bitna, bitno je koliko imas keša za platu, ti kad imas keš za platu ti mozes dovesti Kantea, dadnes 50k mjesecno za nekog stranca napadaca, znas da imas 20 golova u sezoni, a ne ti dajes za Penjerandu, covjek dao 10 golova u karijeri, nije mogao igrati ni u Cska Sofiji, nije to neki nivo iznad nas
Kakvi likovi ovdje pisu ovo je postalo fascinantno. Kazu Kantea dzaba daju samo mu trebas dogovoriti platu,ko jos placa obestecenja.
Druze nisi skontao poentu, jesil platio obestecenje za Benku, ali si na osnovu njegove plate imao sigurno 20 golova po sezoni, dao si 100k€ za Beganovica, ali je za njeg Kvrzic Carvajal, a doveden je bez obestecenja, za koga Zveda placa obestecenja, pa dovedu igrace iz lige petice

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 18 jun 2024, 07:42

Pena je napisao/la:
18 jun 2024, 07:31
mosarajvosa83 je napisao/la:
18 jun 2024, 07:28
Pena je napisao/la:

Druze nisi skontao poentu, jesil platio obestecenje za Benku, ali si na osnovu njegove plate imao sigurno 20 golova po sezoni, dao si 100k€ za Beganovica, ali je za njeg Kvrzic Carvajal, a doveden je bez obestecenja
Kvrzicu je 35 godina uostalom suditi igrace iz ekipe Borca je suludo,ljudi ne odigraju jednu normalnu,takmicarsku tekmu u sezoni.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 18 jun 2024, 07:44

Tatamata1946 je napisao/la:
17 jun 2024, 21:34
TurkishAirlines je napisao/la:
17 jun 2024, 20:43
Aduka87 je napisao/la:
17 jun 2024, 20:40

Covjeku istekao ugovor :rol:
Ne kontas poentu
Poenta je da pokusavas ismijavati nas klub i nazivas ga nekim samo tebi smijesnim imenima
:rol:
Ja ismijavam klub koji kazem onako kako jeste, a ne ismijava ga neko unutar kluba koji postavlja pavlake, sireve pa od sveg toga mi dobijemo cireve.

Nisam ja zapoalen u klubu da bi isti ismijavao :kafa:
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 18 jun 2024, 07:49

mnon46 je napisao/la:
18 jun 2024, 07:16
E pazi ovo, Mujkić iz slobode je dobar iako igra drugu ligu i iako je sloboda Boga oca namjestila sa sudijama, dvojica garavih iz zvijezde su dobri iako su ispali iz lige, al je Jović koji je isto ispao iz lige polovnjak. A kakvih sve idiota ima.
Smatram da je bolje dovesti i probati/ forsirati mladog igrača kao što je Mujkić koji ima 20 godina i naše papire nego na tim pozicijama gurati igrača kojem to nije primarna pozicija kao Đuričković ili Solda koji je limitiran brzinom.
Mujkić je odigrao 29 mečeva za Slobodu sigurno ga nije Nalić gurao na štelu, čak ga je i hvalio, igra poziciju CB i LB, pozivan u mladu repku, bio naš pionir i kadet. Doveo bih i Dilavera ako ima čiste papire, i ako ćemo igrati sa tri stopera.
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 18 jun 2024, 07:53

Nermin Mujkic ne vidim nista lose u dovodjenju ovog igraca. Istekao mu ugovor, nema obestecenja. Pokriva naredne 2 sezone u21 igraca, mlad i sigurno perspektivan, talenat ocito. Sa njim nemas nekog rizika kao sa igracem tipa Penarande, kojem das ogromne pare a macak u vreci. Pogotovo jer mi zivimo od prodaje igraca, gdje mozes razmisljati o prodaji Celika i da ga ovaj odma mjenja.

Emil Rockov iskreno vise bi volio da se produzila saradnja sa Ilijevom ali eto ocito se nisu dogovorili iz nekog razloga. Htio se zadrzati on, bar ja mislim jer da su htjeli raskinuti davno bi, ko sa Radovicem i Anicicem.
Ovaj novi je u najboljim godinama za golmana, e sad vidjecemo ga na terenu.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 18 jun 2024, 08:45

ado-hz je napisao/la:
18 jun 2024, 01:32
Necu da trčim pred rudu sa pojacanjima i najavama ovih nekih Jovica iz Surdulice al imam pitanje pa ko zeli neka odgovori.
1. Ako vecina pojacanja budu anonimusi ala Jovic
2. Ako sudjenje bude iole bolje i hajmo reci podnošljivo

Ko ce biti kriv ako ne osvojimo titulu?

Zekic, Mirvic ili osoba zaduzena za dolazak igraca a nama prezentovaše da je to Matthias i famozna neka skauting sluzba.

Po meni naravno da Zekic nece biti kriv nikako.
I sta cemo onda tj sta misli Mirvic onda nakon cetvrte sezone u kojoj eventualno ne osvoji titulu???
Na press jučer je rečeno da je titula dugoročni cilj. 6:20 stavi vrijeme.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 jun 2024, 08:46

Ovi do sad što se spominju, ne odgovaraju najavljenim ambicijama.

Niti jedan od njih nije igrač s kojim se osvajaju titule. Nama trebaju igrači koji će za 20 dana biti prevaga i praviti razliku. Mi se raspravljamo isplati li se probat s malcem od 20 godina. Imamo djece taman koliko treba. Nama trebaju ozbiljni igrači u svakoj liniji.

Naš niti jedan štoper nije top i ima 5 boljih u našoj ligi. Barišić je za sve naše štopere Jap Stam npr.
Također nam ni bekovi ne valjaju i u ligi imamo boljih bekova.
Veznjaci nemamo niti jednog veznjaka koji pravi razliku i također u našoj ligi ima boljih veznjaka npr Čavar je klasni veznjak za sve naše vezne igrače
Krila nemamo ni krila koja prave razliku, ne mogu 1na1 nikog probiti
Napadača 2 imamo top po meni njih ne bih ni dirao.
Golmana nemamo nikako

I mi se raspravljamo treba li nam junior il ne treba. Ok je junior kad ti je složeno prvih 11 kako treba.
Sa ovom ekipom i dolascima juniora, bekova iz Surdulice, opet ćemo biti četvrti i pričati o nekakvom kvalitetu koji objektivno ne postoji.

Treba nam vrhunski golman, vrhunski štoper, vrhunski lijevi bek, vrhunska dve vezna igrača koja mogu zadržat loptu duže od 5 sekundi što je sad slučaj i jedno krilo jer nam je Hasić otišao njegovog tipa da može nešto i iskreirat i da imamo i tu širinu. I to ne Mujkića, surdulica nego ozbiljni igrači koji su iznad ove lige. Inače ćemo tjerat i trenera i sve ostalo za 3 mjeseca.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 18 jun 2024, 08:49

ado-hz je napisao/la:
18 jun 2024, 01:32
Necu da trčim pred rudu sa pojacanjima i najavama ovih nekih Jovica iz Surdulice al imam pitanje pa ko zeli neka odgovori.
1. Ako vecina pojacanja budu anonimusi ala Jovic
2. Ako sudjenje bude iole bolje i hajmo reci podnošljivo

Ko ce biti kriv ako ne osvojimo titulu?

Zekic, Mirvic ili osoba zaduzena za dolazak igraca a nama prezentovaše da je to Matthias i famozna neka skauting sluzba.

Po meni naravno da Zekic nece biti kriv nikako.
I sta cemo onda tj sta misli Mirvic onda nakon cetvrte sezone u kojoj eventualno ne osvoji titulu???
Pojedinci ovde namjerno ili iz neznanja su protumačili rečenicu "borba za trofeje" kao da to znači "samo titula dolazi u obzir".
Niti Klub ima 20 miliona, niti Leterme ima takve konekcije niti je Zekić toliko sposoban da se stvori ekipa koja če za dva mjeseca da dominira.
Isto tako moramo biti svjesni da je trenutni igrački kadar za 50% slabiji u odnosu na septembar 2023 i da se ponovo treba puno raditi da bi se došlo na taj nivo, jednostavno Rozman i njegova "plava cigla" su nas unazadili skoro godinu rada i tu egzibiciju moramo trpiti.
Takođe po 101 put ne trebamo se paliti na medijske špekulacije oko dolaska novih igrača jer su 101 put povriješili i jednostavno nemaju pojma i prave neke naslove jer im svaki natpis sa FK Sarajevo donosi "klikove"
Očekujem napredak, konstantan, kroz sezonu da trener kroz zvanične utakmice uvidi na kojim pozicijama mu trebaju novi igrači/pojačanja. Da igra ima neki smisao pa makar i ne bilo rezultata a da jeenostavno na kraju sezone imamo ekipu spremnu koju če činiti 10-12 igrača spremnih za Europske utakmice i sezonu.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 18 jun 2024, 08:54

Samo su se klimoglavci ušutili sad kad su vidjeli kakav odron od rostera je Simon ostavio iza sebe.
U odnosu na Mirzinu ekipu smo sada za dvije klase slabiji.Ali nema veze sabur,daj mu tri prelazna roka :damn:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 18 jun 2024, 08:56

Ma vala i to za pojačanja su možda šuplje, jednostavno mahala očigledno više nije toliko involvirana u klub - u eter se pusti samo ono što klub želi.

Neće Zekić sigurno doći bez garancija i što se tiče pojačanja.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 18 jun 2024, 08:56

SamoDaKazeem je napisao/la:
18 jun 2024, 08:54
Samo su se klimoglavci ušutili sad kad su vidjeli kakav odron od rostera je Simon ostavio iza sebe.
U odnosu na Mirzinu ekipu smo sada za dvije klase slabiji.Ali nema veze sabur,daj mu tri prelazna roka :damn:
Dosta zdraviji i spreminiji roster u odnosu na ono sta je narkoman ostavio.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 18 jun 2024, 08:59

soe je napisao/la:
18 jun 2024, 08:56
SamoDaKazeem je napisao/la:
18 jun 2024, 08:54
Dosta zdraviji i spreminiji roster u odnosu na ono sta je narkoman ostavio.
Važni je da se nisu ušutili ovi što im ,,ništa" ne štima. Plave okice.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 18 jun 2024, 09:03

Ma mi smo divlja sredina, kod nas ni Vrancic nije pravio nikakvu razliku. U zadnjih 10 godina imali jedva tri veznjaka da kazes da mogu s loptom uradit nesta i izbacit odbranu jednim pasom. Ovi najskuplji od kojih se najvise ocekuje "diktiraju tempo". Kakav tempo ba, nismo Arsenal. TSS, Kapic, Vrancic, tri zvijezde od kojih se mnogo ocekivalo, a na kraju za sve njih (po vidjenom na terenu) Radovac bio Skols, i to sa 20 godina.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 18 jun 2024, 09:10

Eh sto se tice ovog Mujkica, imam informaciju od neke raje da generalno nikad nije bio neki igrac dok je dijete bio i da su ga vazda gurali da je gradsko dijete itd itd.
Eh sad kako je dobio regularne nastupe u Slobodi i kako je za repku igrao, vjerujem da je bar malo krenuo prema profesionalnijem zivotu pa sad ne znam ni kako je bilo tacno ni kako je sad.
Al kako god, das sansu kroz sezonu/dvije 5 mladih igraca, 1 ce bar isploviti da ispadne dobar za buducnost, i tako vjerujem da se moze svake sezone izbaciti po koji igrac, kako kroz posudbe tako i kroz sanse u prvom timu kod nas.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 18 jun 2024, 09:16

I opet nema logike dovesti Mujkica iz slobode.
Npr 2006. Godiste sroper Buducnosti je bio bolji od njega a dosta mladji (izabran za tim lige, Berbić)
Drugo, imas u akademiji upravo to LB i Cb u Alajmovicu 2006.
Treba nekada razmisljati tri koraka naprijed a ne dovesti samo jer je neko izvikan. U federalnojnse ganjaju igraci 2006. Godiste, vec iduce 2007... Jer ako u tim godinama dobro tu igraju, onda imaju potencijal.
Mi smo duplu osvojili koliko se sjecam sa mujakic pidro, šabanovic (solidna minutaza) i na golu kovacevic a potencijal čelika i alajmovica nisu daleko, čak sta više
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 18 jun 2024, 09:52

Ma polako, kao prvo vidjecemo sta su spekulacije sta ce potpisati.
Generalno nisam nikad protiv da se neki mlad igrac potpise ako ima perspektive, pa i nas neki akademac da se promovise,pa nek se fajtaju za mjesto.
Naravno da ne mislim da ce ovo biti nosioci igre i igraci koji ce nas odvesti do barem postene borbe za trofej. Od ovih spekulacija jedino se cini ovaj Djordjevic igrac tog kalibra (iako nisam momka gledao uzivo) onako po karijeri i statistici. A i to zna zavrati!

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 18 jun 2024, 09:56

Asmir Begovic
domaci igrac previse iskustva, u godinama al za ovu ligu najzvucnije ime ikada i to na poziciji koju trebamo po hitno,ceka se odgovor
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 jun 2024, 09:57

donDondon je napisao/la:
18 jun 2024, 09:56
Asmir Begovic
domaci igrac previse iskustva, u godinama al za ovu ligu najzvucnije ime ikada i to na poziciji koju trebamo po hitno,ceka se odgovor
Frajer ima ponudu Newcastlea.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”