Velež je dobro prošao s obzirom da je bio nenositelj, jedini bolji izbor bili su ovi iz San Marina jer oni su baš amateri, a ovi iz Andore ipak igraju malo ozbiljniji fudbal. Ukoliko ih ne potcijene, vjerujem u Velež, ali ako bude "lako ćemo" onda bi moglo biti svega jer nisu oni baš toliko lošiji od naših klubova nažalost.
Što se Sarajeva tiče, dalek put i zeznut protivnik mada nije ni Aktobe bauk. Problem je što i oni ulažu, nisu više kazahstanski klubovi toliko jaki kao prije par godina jer nemaju ni toliko stranaca, ali zato ulažu u svoje igrače i vjerovatno će im se to isplatiti kroz koju godinu. Reprezentacija im već ubire plodove toga jer se pomalo dižu. Sve u svemu loša opcija za kone s ozbirom da su bili nositelji.
Borac i ovi Albanci, ne znam vala, Albanci zadnjih godina samo štancaju igrače ali nekako im klubovi ipak nisu toliko jaki tako da ne mora značiti ispadanje za Borac ali djeluje tako na prvu.
Generalno je problem što meni izgleda da Sarajevo i Borac tek trebaju raditi na pojačanjima, mislim da nisu ni počeli sa pripremama a tekme su im za 20-ak dana faktički. I to je, između ostalog, dokaz amaterizma našeg fudbala.
Velež je imao dobru situaciju i solidan igrački kadar ali ne znam koliko će ovaj Klafurićev iznenadni odlazak sad to sve poremetiti. To je još veći pokazatelj amaterizma u bh. fudbalu gdje ti trener nakon dobre sezone odlazi dan (lupam, ali tu je to negdje) uoči početka priprema za novu sezonu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"