FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
44%
Prolazak u Play off
52
25%
Grupnu fazu
65
31%

Ukupno glasova: 208

miky_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la miky_hz » 19 jun 2024, 22:03

Prema neslužbenim informacijama Zeljković i Sarajevo su dogovorili sporazumni raskid saradnje, no ovaj fudbaler neće dugo biti bez kluba.

Naime, čim raskine ugovor sa Sarajevom, Zeljković će put Srbije, odnosno Kragujevca gdje je u prošloj sezoni sjajan posao radio njegov nekadašnji trener Feđa Dudić.
Neznam sto mu raskidaju ugovor koji je do 2026.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 19 jun 2024, 22:05

miky_hz je napisao/la:
19 jun 2024, 22:03
Prema neslužbenim informacijama Zeljković i Sarajevo su dogovorili sporazumni raskid saradnje, no ovaj fudbaler neće dugo biti bez kluba.

Naime, čim raskine ugovor sa Sarajevom, Zeljković će put Srbije, odnosno Kragujevca gdje je u prošloj sezoni sjajan posao radio njegov nekadašnji trener Feđa Dudić.
Čekamo nekog da kaže da ga je i Zekić otpisao jer nije htio vježbe da radi. :kafa:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 jun 2024, 22:09

miky_hz je napisao/la:
19 jun 2024, 22:03

Radnički će ga vezati ugovorom tako da neće više od nas uzimati.
Po meni je to u dure ako već ne računamo na njega.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 19 jun 2024, 22:10

Feđa će i Baltu dovest i ući u KL :urnebes:

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 19 jun 2024, 22:11

Možda smo u zamjenu dobili onog špica što je neko provukao danas na forumu. Ristić? :think:

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 jun 2024, 22:15

ledesma je napisao/la:
19 jun 2024, 14:31
nokee je napisao/la:
19 jun 2024, 14:27
ledesma je napisao/la:
19 jun 2024, 14:24
Po meni jaci protivnik od Cluja 😅 al hajd sreca pa necemo ni prvo proci, bolje odmah neka registruju 3 0, da đaba ne placamo put
Po cemu jaci, ne blamiraj se. Ovo je vjerovatno nivo Aktobe-a

Mislim da se moze igrati i sa jednim i sa drugim i niau bauk ni jedni. Aktobe je eben jer je u formi i uveliko igra prvenstvo,ali nisu Atletico Madrid
Hajd se ti matereti ne blamiraj, vidi se da ne pratis dovoljno koliko je spartak u posljednjih 10 godina dominantan u evropi i koliko je igrao evropska takmicenja, vama su haman samo pouzdane cifre na transfermarktu, i vi odmah sve znate.

Da se nadamo sa jovicima rockovima bla bla, ista rpica evo vec godinama, a mene samo zanima gdje li ih izvuko i jel iko ih ikad pogledao uzivo?

Koliko se svinjski mucio s njima i ispadao?

Preslusaj sta je Dudic rekao o mogucim protivnicima, njima su bili isti potencijalni za 2 pretkolo.
Evo ukratko:
Cluj daleko najbolja ekipa od mogucih.
Ararat dobra ekipa, trebali proci Zrinjskog.
Spartak trnava apsolutno se ne treba njih bojati, slovacki fudbal generalno ne odskace, dokaz i da je Zrinjski trebao proci Slovana koji je dosta bolji od Trnave.
Dinamo ili Mornar najpozeljniji od svih itd..

Al eto ti bolje znas da je Trnava prejaka za Cluj.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 19 jun 2024, 22:17

ledesma je napisao/la:
19 jun 2024, 21:44
donDondon je napisao/la:
19 jun 2024, 21:44
Ibrakovic je baba za sve kvazimenadjere i direktore koji su bili u klubu i koji će biti
Bogami tako ispade
Nismo imali za kifle a najjaci igrači dolazili sad nam surdulica ekipa iz koje uzimamo pojačanje i golman koji 2 godine nije stalo na gol a drugi golman izgubio startno mjesto od ilieva koji ozlijedjen bolje branio

Ali nakon puno godina vidim i na forumima i na zvanicnoj raja je ogorcena transferima, do sad smo bili vazda hajp i razocarenja, valjda sad bude kontra
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 jun 2024, 22:18

Sve je to u 5 deka, i Aktobe i mi i Trnava, 3 manje više ovako na papiru barem, podjednake ekipe.

Loša stvar je što su ovi Kazahstanci u takmičarskoj formi a u nas se ne zna ko pije ko plaća i dalje nit kako će izgledati ekipa, a eto dvomeča za tri sedmice.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 19 jun 2024, 22:21

I trebaju nas zayebavati. Nakotili ovih prekodrinasa vise nego Borac. Nemam nista protiv njih ali neka mjera se mora znati.
Bolje dati sansu kojem Akademcu nego likovima kojima je u karijeri maks domet srbska i naša liga.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 19 jun 2024, 22:23

bodi123 je napisao/la:
19 jun 2024, 22:18
Sve je to u 5 deka, i Aktobe i mi i Trnava, 3 manje više ovako na papiru barem, podjednake ekipe.

Loša stvar je što su ovi Kazahstanci u takmičarskoj formi a u nas se ne zna ko pije ko plaća i dalje nit kako će izgledati ekipa, a eto dvomeča za tri sedmice.
Momački i pametno uči u svaku i nema brige. :thumbup:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 jun 2024, 22:23

hazarder je napisao/la:
19 jun 2024, 22:11
Možda smo u zamjenu dobili onog špica što je neko provukao danas na forumu. Ristić? :think:
I sta imamo od njeg.

U srbiji nikad igrac nije zalicio na igraca da ga Zvezda I Partizan nisu doveli ili makar Cukaricki I Vojvodina. Da se desi da dobar igrac ode iz njihove lige u Sarajevo to nema teorije. Ili ode vani za milionsku cifru ili ode u neki od ta 4 kluba.

Prestanimo bit glupani. Ovo sto su doveli samo slucajno moze bit igrac. Ovo sistemski , skautski , fudbalski ne dovodis. Jednostavno nema niti jedan logican razlog da u klub koji se treba (po izjavama celnika ) boriti za sve trofeje, klub koji ima 2-3-4 investitora koji ima novca da iskesira jednog od tri najskuplja trenera u HNL-u u tom momentu se dovode takvi igrači.

Da hoce bar uvesti pravilo ili prevaga ili akademac. Dosadili su mi polovnjaci koje nisu vidjele dvije prejake skauting sluzbe koje kad se pojavi igrac na ibarskoj magistrali na dva kamena budu obavjesteni a ne ovi sto igraju prvu I drugu ligu godinama. I sve da te I te dvije fule imas jos dvije rezervne. I njih niko da zapazi nego posred Sarajeva. Das 5 golova u Bankoku menadzer te u Sarajevo gurne. Kod nas izgleda moze igrat ko god hoce samo da se dobro uveze.

Jedino sto ne kontam sto Zekica boli cuna ovoliko. Al skontam ne bi ni Husrefa bolila cuna da ode trenirat Lokomotivu za pare. E tako I ovaj razmislja.

Nekad imam osjecaj da ovdje ljudi namjerno ne rade svoj posao kako treba da bi ih ovaj majmun amercki iskesirao.

Fuj.

Ima mali bek u akademiji , u biljeznicama europskih velikana. Ljudi ne mogu da vjeruju kako dijete od 16-17 godina trci I razmislja I kakav je fizicki potencijal. Ne mi dovedemo nekakvog majmuna iz zadnjeg kluba u Srbiji. Ko da smo ljude niz kazane bacali tako nam se nesto vraca.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 19 jun 2024, 22:27

Jasno nam je da je u prošloj sezoni timu najviše nedostajalo brzine u igri, dovedeno je dosta igrača koji pokrivaju jednake pozicije i praktično su isti tip igrača i onda su im se tražile pozicije koja nisu za njih. Nažalost, imali smo i slučajeve dovođenja igrača bez bilo kakvog praćanja i ozbiljnih analiza.

U poboljšavanju svega toga će nam puno pomoći Recruitment department koji smo osnovali i očekujemo da već od ljeta i ovog prelaznog roka vidimo prve rezultate njegovog rada.

Također, želim istaknuti i Akademiju FK Sarajevo kao veoma važan i uspješan segment i siguran sam da ćemo u narednom periodu iz njenog pogona imati nove fudbalere za prvi tim i to je jedan jako uspješan projekat koji treba nastaviti.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 jun 2024, 22:29

jurisicduska je napisao/la:
19 jun 2024, 22:23
hazarder je napisao/la:
19 jun 2024, 22:11
I sta imamo od njeg.

U srbiji nikad igrac nije zalicio na igraca da ga Zvezda I Partizan nisu doveli ili makar Cukaricki I Vojvodina. Da se desi da dobar igrac ode iz njihove lige u Sarajevo to nema teorije. Ili ode vani za milionsku cifru ili ode u neki od ta 4 kluba.

Prestanimo bit glupani. Ovo sto su doveli samo slucajno moze bit igrac. Ovo sistemski , skautski , fudbalski ne dovodis. Jednostavno nema niti jedan logican razlog da u klub koji se treba (po izjavama celnika ) boriti za sve trofeje, klub koji ima 2-3-4 investitora koji ima novca da iskesira jednog od tri najskuplja trenera u HNL-u u tom momentu se dovode takvi igrači.

Da hoce bar uvesti pravilo ili prevaga ili akademac. Dosadili su mi polovnjaci koje nisu vidjele dvije prejake skauting sluzbe koje kad se pojavi igrac na ibarskoj magistrali na dva kamena budu obavjesteni a ne ovi sto igraju prvu I drugu ligu godinama. I sve da te I te dvije fule imas jos dvije rezervne. I njih niko da zapazi nego posred Sarajeva. Das 5 golova u Bankoku menadzer te u Sarajevo gurne. Kod nas izgleda moze igrat ko god hoce samo da se dobro uveze.

Jedino sto ne kontam sto Zekica boli cuna ovoliko. Al skontam ne bi ni Husrefa bolila cuna da ode trenirat Lokomotivu za pare. E tako I ovaj razmislja.

Nekad imam osjecaj da ovdje ljudi namjerno ne rade svoj posao kako treba da bi ih ovaj majmun amercki iskesirao.

Fuj.

Ima mali bek u akademiji , u biljeznicama europskih velikana. Ljudi ne mogu da vjeruju kako dijete od 16-17 godina trci I razmislja I kakav je fizicki potencijal. Ne mi dovedemo nekakvog majmuna iz zadnjeg kluba u Srbiji. Ko da smo ljude niz kazane bacali tako nam se nesto vraca.
:bow:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

kogmagie46
Kontakt:

Post Postao/la kogmagie46 » 19 jun 2024, 22:30

Lavcina je napisao/la:
19 jun 2024, 22:21
I trebaju nas zayebavati. Nakotili ovih prekodrinasa vise nego Borac. Nemam nista protiv njih ali neka mjera se mora znati.
Bolje dati sansu kojem Akademcu nego likovima kojima je u karijeri maks domet srbska i naša liga.
Zar je bitno ko je ko, ako cemo tako gledati dabogda nikad nista ne uzeli

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 19 jun 2024, 22:30

jurisicduska je napisao/la:

Fuj.

Ovo postaje biti i najveca bojaznost.
Od tog osjecaja koji se sve vise stice. Do cinjenice da nasa administracija nje ni za nivo Sloge iz Doboja.

Uhljebljenost, talovi u novcu na razne nacine, i pravljenje majmunom doticnog u raznim segmentima.
- FKS -

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 19 jun 2024, 22:31

Lavcina je napisao/la:
19 jun 2024, 22:21
A koga dovesti? Ne valja nam Beganovic, Durakovic, Ziljkic, Zeljkovic, Serbecic...
Ne valja nam Soldo, Balta, Peneranda...niko nam ne valja.
Ne pratim te akademce ali mislim da ne bi s njima izborili ni evropu.
Koga ti predlazes da dovedemo ali da relano hoce igrati u nasoj ligi
Evo samo jedno ime predlozi

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 jun 2024, 22:32

H8Z7 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:

Momački i pametno uči u svaku i nema brige. :thumbup:
Ma može se to proć sve, Zekić je iskusan u ovakvim mečevima i postavit će on nas dobro taktički u to nemam dileme. Ostalo je do igrača i do pojačanja šta se stigne odraditi.

Sad da je moglo lakše moglo je, mene ne nervira ni Aktobe ni to što su jaka ekipa za 1. pretkolo koliko me nervira da nas UEFA svake jbene godine stavlja u šešire sa ovim azijskim ekipama pa makar dobili i neke levate isto bi mi bilo. Nevjerovatno da nikad ne možemo završit sa ovim zapadnim ekipama, vazda neki Bjelorusi, Armenci, Gruzijci, Kazahstanci i sl. pizde materine.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Kmenkake
Kontakt:

Post Postao/la Kmenkake » 19 jun 2024, 22:34

bodi123 je napisao/la:

Ima jedna dobra stvar u svemu tome.

Ne znaju kazahstanci sta da očekuju od nas!
Haj sto smo sami sebi,a kakva smo nepoznanica tek njima! 😁

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 jun 2024, 22:34

opisi igraca tipa rogic kaze najvise odbrana u hnlu imao, vise od livakovica

A tamo mu resetali ekipu ko bagdad, nije ni cudo

Ono tamo ispada iz lige u kojoj ima 5 klubova, infrastruktura ostatka lige na nivou leotara i ti u takvom klubu nadjes "pojacanje", a najavljujes titulu.

Ovdje ce i najveci optimista dati vitre
NEMA NAZAD

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 19 jun 2024, 22:35

slika

Nisam oduševljen ovim imenima, ali mogli bi se pokazati ovi momci. Druga stvar, sigurno bi Zekić obustavio sve da ne misli da su kvalitet.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”