_weella_ je napisao/la: ↑20 jun 2024, 14:35
E moj Pantelija, ti možda imaš 30+ godina al razmišljaš ko da ti je 16.
Sad da klub kaže nećemo nikog dovest samo će igrati djeca jer režemo troškove ti bi prvi česme i pipe ovdje stavljao.
Njemu trening sa prvim timom znači ko 5 utakmica sa kadetima/juniorima.
Nek dobije u 5 utakmica po 10 minuta njegova sezona je uspješna.
Uozbilji se i nemoj više citirati moje postove jer se razilazimo, još ti moraš ispratiti fudbala da pričaš o mojim postovima.

sinko, jos ti moras utakmica pogledsti na tv koliko sam ihnja kraj terena pogledao i koliko sam djece u akademiju poslao bez ikakve koristi licne.
Niti se guraju samo djeca niti se ne guraju. Mora se imati nesto sto se zove strategija razvoja, plan, ideja.
Vidis, procjenis da li je dijete za seniorski fudbal sa 17-18 ili 16. Onda kad ga vec gurnes, das mu sansu i ne dovodis polovnjake iz srbije, nego mu oslobodis prostor za 45 min ili pola sata po trkmi dok ne nadodje pa onda neku lasku tekmu pa onda lagano uveded u prvih 11. Da procjenis to, moras imsti znanje, i staviti svoj potpis da je to to.
Imas dva momka u akademiji koji su u biljeznicama evropskih klubova, ovim transferima barem jednom si vrata zatvorio, ali tebi to je tesko objasniti, da to dijete sutra nema sta traziti u fudbalu ako zakasni godinu ili dvije sa razvojem to je nenadoknadivo.