FK Sarajevo - Tema za članove

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Re: FK Sarajevo - Tema za članove

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 21 jun 2024, 16:37

Kakav je Zekic sa omladinskim pogonom, tj. kako je radio u drugim klubovima sa mladjim igracima? Nisam upoznat toliko u njegov rad pa ne znam. Ali bi bilo dobro da je taj tip trenera koji uporedo pokusava barem dva-tri juniora da progura u prvi tim, naravno sa zaslugama.
1946

JuricaSpindl
Kontakt:

Post Postao/la JuricaSpindl » 21 jun 2024, 17:59

Mourinhokilledbarca je napisao/la:
21 jun 2024, 16:37
Kakav je Zekic sa omladinskim pogonom, tj. kako je radio u drugim klubovima sa mladjim igracima? Nisam upoznat toliko u njegov rad pa ne znam. Ali bi bilo dobro da je taj tip trenera koji uporedo pokusava barem dva-tri juniora da progura u prvi tim, naravno sa zaslugama.
Prvo sto se spominje za Zekica jeste to da radi sa mladim igračima, po tome je bas poznat. U Osijeku je forsirao mlade igrace maksimalno i inace gdje god da je radio.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 21 jun 2024, 20:19

MortemHz je napisao/la:
21 jun 2024, 12:37
AVNOJ je napisao/la:
21 jun 2024, 08:25
Noćas sam sanjao..
slika
Kako sam ovo pročitao odmah sam nastavio u sebi sa "stadion Koševo"
:mrgreen:
Kao jednom od "koatora" teksta spomenute pjesme drago mi je da se tako urezala u glavu navijačima FK Sarajevo.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 21 jun 2024, 20:50

Dosta forsira djecu, fino radi s mladim igračima, bar što se tiče dosadašnje karijere. Naravno, moraju i ti mladi nešto pokazati da bi zadobili povjerenje.

Ogroman minus ide ka marketing timu. Opet se loše radi, nigdje fotografije, videa s treninga. Ne mogu da vjerujem..

avalkaB
Kontakt:

Post Postao/la avalkaB » 21 jun 2024, 21:50

GalileoGalilei je napisao/la:
21 jun 2024, 20:50
Dosta forsira djecu, fino radi s mladim igračima, bar što se tiče dosadašnje karijere. Naravno, moraju i ti mladi nešto pokazati da bi zadobili povjerenje.

Ogroman minus ide ka marketing timu. Opet se loše radi, nigdje fotografije, videa s treninga. Ne mogu da vjerujem..
Ali zato kada se spuši od Sloge, Širokog i Želje 20 plus fotografija
Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t

Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4

Season 2024/2025 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=QbLhVob9RWo&t

𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 21 jun 2024, 21:51

GalileoGalilei je napisao/la:
21 jun 2024, 20:50

Nema ni kad se ide na pripreme ?
Da li je to u ponedjeljak , skim i kad igramo prijateljske ?
Na drugoj sam temi procitao da bi to mogla odradit Moja TV prenose

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 21 jun 2024, 22:16

Treba glavnu temu češće pod ključ ne bi li se ovdje malo više a kvalitetnije pisalo i čitalo :)

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 22 jun 2024, 10:46

Ja ne vidim ništa loše u dovođenju Mujkića. Mlad je, ima neki kvalitet i sigurno može dati doprinos. Očekujem još jedno (max 2) novo i zvučnije ime sa malo više iskustva i to bi bilo to. Po meni dovoljno da se sa šefom napravi neki rezultat.

luckystrike je napisao/la:
21 jun 2024, 22:16
Treba glavnu temu češće pod ključ ne bi li se ovdje malo više a kvalitetnije pisalo i čitalo :)
:thumbup:

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 22 jun 2024, 12:42

Dobar potez je dovođenje Mujkića, mlad igrač ,dolazi na deficitarne poziciju, U21 igrač, ljevak ako se ne varam, i šturmfovi su bili i trci i nudili minute u igri, davali isti iznos kao i mi. Još dovesti Babaluka, momak je dobar ofanzivni igrač, pokretljiv i dobrog udarca.
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 22 jun 2024, 12:46

Joj al kad cujem pricu ugusice akademca :urnebes:

Odlican potez dovodjenje svakog perspektivnog mladog igraca, pogotovo ako je nase dijete koje se negdje drugo dokazalo.
Niti je velika plata,
Pokriva u21 pravilo,
Moze se zaraditi na njemu fino,
Nase dijete koje moze jos napredovati.

Moras bas biti hejter da ti ovaj potez smeta ili bas sve vidis crno. Poyy hejteri

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 23 jun 2024, 00:09

Hvale ga Tuzlaci da je dobar momak i solidan igrač. U Slobodi su željeli da ostane, imao je ponudu Zrinjskog, tražio od menadžera "ako ikako može Sarajevo". To mu je životni san.

21 jun 2024, 14:43
Kad ste kod rostera, da malo prođemo zajednički kroz njega;

Golmani:
Rogić
Rockov
Mušija
Mehić

Pretpostavljam da će se Rogić i Rockov pobiti za mjesto 1. golmana.
Isplati li se 3. golmanu trenirati a ne igrati cijelu sezonu ili mu/im je bolje na posudbama u federalnim ligama? Mušija je već bio u MDK prošlu sezonu.

Odbrana:
Kapetanović
Duraković
Beganović
Mulalić
Đuričković
Čelik
Soldo
Jović

Zna li se do kada nema Tarika? Pretpostavljam da on neće u takmičarsku formu do druge polusezone.
Ako je Jović prevenstveno LB, onda bih ja bio sretan još jednim LCB.
Desna strana mi je zadovoljavajuća.

Vezni red:
Đorđević
Krdžalić
Matanović
Mehmedović
Julardžija
Anđušić
Mustafić
Buljubašić

Vezni red sam poredao po mom skromnom mišljenju od najtanjeg prema najboljem, izuzev novajlije koji mi nije poznat i Anesa koji je povrijeđen. Spominjali smo već da on neće na teren do pred kraj prvog dijela odnosno u formu prije drugog dijela.
Marko ima ugovor još dvije godine, mislim da on ima nekog šlifa ali mu treba još utakmica u nogama da može u Sarajevu igrati tako da bih ja njega pozajmio ali u Premijerligaša.
Eldar iako samo s klupe mene nije ničim dojmio, vidim ljudi imaju od njega velika očekivanja a ja bih ga radije poslao negdje da se još malo ispraksa.
S ostatkom veznih igrača uglavnom sam zadovoljan i vjerujem da oni u pravim rolama mogu biti izuzetno dobri.
Po mom mišljenju nama treba samo jedna za7ebana desetka da namješta golove.

Napad:
Penaranda
Kyeremeh
Guliashvili
Oliveira
Čataković

Prvonavedenom bih volio vidjeti leđa, mislim da se on davno halalio s ozbiljnim fudbalom. Svakako imamo viška stranca za zapisnik, osim ako ne povećaju broj.
Preostali navalni red impozantan. U zavisnosti od trenerovih zamisli a s obzirom da smo ostali bez Ziljkića, Duljevića i Hasića, možda nam je potrebno još jedno krilo, mada i Nemanja to može pokrivati.

Alajmović, Hamzić, Nurković i Pramenković su vjerujem pozvani samo na pripreme i da će se ko može vratiti u U-19 a ko ne može tražiti će mu se pozajmica.
Tabaković koji se vratio iz Čelika gdje je odigrao solidno cijelu sezonu možda i dobije šansu.

Suma sumarum solidan sastav. Po mom skromnom mišljenju vezni red je prenatrpan, ima tu solidnih igrača ali nijedan baš za7eban prema naprijed.
A meni se ispunila želja za LCB, još da nam je jednu super desetku, ih... :opaopa:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 23 jun 2024, 15:00

23 jun 2024, 00:09
Hvale ga Tuzlaci da je dobar momak i solidan igrač. U Slobodi su željeli da ostane, imao je ponudu Zrinjskog, tražio od menadžera "ako ikako može Sarajevo". To mu je životni san.

21 jun 2024, 14:43
Kad ste kod rostera, da malo prođemo zajednički kroz njega;

Golmani:
Rogić
Rockov
Mušija
Mehić

Pretpostavljam da će se Rogić i Rockov pobiti za mjesto 1. golmana.
Isplati li se 3. golmanu trenirati a ne igrati cijelu sezonu ili mu/im je bolje na posudbama u federalnim ligama? Mušija je već bio u MDK prošlu sezonu.

Odbrana:
Kapetanović
Duraković
Beganović
Mulalić
Đuričković
Čelik
Soldo
Jović

Zna li se do kada nema Tarika? Pretpostavljam da on neće u takmičarsku formu do druge polusezone.
Ako je Jović prevenstveno LB, onda bih ja bio sretan još jednim LCB.
Desna strana mi je zadovoljavajuća.

Vezni red:
Đorđević
Krdžalić
Matanović
Mehmedović
Julardžija
Anđušić
Mustafić
Buljubašić

Vezni red sam poredao po mom skromnom mišljenju od najtanjeg prema najboljem, izuzev novajlije koji mi nije poznat i Anesa koji je povrijeđen. Spominjali smo već da on neće na teren do pred kraj prvog dijela odnosno u formu prije drugog dijela.
Marko ima ugovor još dvije godine, mislim da on ima nekog šlifa ali mu treba još utakmica u nogama da može u Sarajevu igrati tako da bih ja njega pozajmio ali u Premijerligaša.
Eldar iako samo s klupe mene nije ničim dojmio, vidim ljudi imaju od njega velika očekivanja a ja bih ga radije poslao negdje da se još malo ispraksa.
S ostatkom veznih igrača uglavnom sam zadovoljan i vjerujem da oni u pravim rolama mogu biti izuzetno dobri.
Po mom mišljenju nama treba samo jedna za7ebana desetka da namješta golove.

Napad:
Penaranda
Kyeremeh
Guliashvili
Oliveira
Čataković

Prvonavedenom bih volio vidjeti leđa, mislim da se on davno halalio s ozbiljnim fudbalom. Svakako imamo viška stranca za zapisnik, osim ako ne povećaju broj.
Preostali navalni red impozantan. U zavisnosti od trenerovih zamisli a s obzirom da smo ostali bez Ziljkića, Duljevića i Hasića, možda nam je potrebno još jedno krilo, mada i Nemanja to može pokrivati.

Alajmović, Hamzić, Nurković i Pramenković su vjerujem pozvani samo na pripreme i da će se ko može vratiti u U-19 a ko ne može tražiti će mu se pozajmica.
Tabaković koji se vratio iz Čelika gdje je odigrao solidno cijelu sezonu možda i dobije šansu.

Suma sumarum solidan sastav. Po mom skromnom mišljenju vezni red je prenatrpan, ima tu solidnih igrača ali nijedan baš za7eban prema naprijed.
A meni se ispunila želja za LCB, još da nam je jednu super desetku, ih... :opaopa:
Ovog Đorđeviđa nisi dobro pozicionirao, extra igrač vidjet ćeš.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 23 jun 2024, 15:08

Napisao sam izuzev, jer mi nije poznat :)

Gdje se ocekuje da igra, 8 ili 10?

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 23 jun 2024, 15:16

23 jun 2024, 15:08
Napisao sam izuzev, jer mi nije poznat :)

Gdje se ocekuje da igra, 8 ili 10?
To će trener odlučiti.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 23 jun 2024, 15:25

Pa i Mujkic je akademac tj prošao je selekiciju kod nas.
Mislim objektivno gledano nama nije nešto naročito bitno jel akademac ili nije bitno je da je u21. S njim bar nemaš šta izgubiti ako bude valjao super ako ne pošalješ ga u Velež na posudbu dogodine ili Slobodu.

Da je samo on došao I da sad čekamo 2-3 prava igrača bio bih prezadovoljan.

Raspitao sam se za Đorđevića i kažu da je tehnički izuzetan I inteligentan a razlog zašto nešto više nije napravio u karijeri je jer je mekan. Nejak.

Za golmana kažu da je top golman I onda je imao infekciju kože na nogama bio haman invalid i jedva se izvukao iz tog i to objašnjava pad karijere

Za ovog beka niko nema riječi hvale sem da je borben.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 23 jun 2024, 15:33

Ovaj mali što dolazi iz Radničkog će najvjrovatnije igrati za juniore, da nebi bilo psovanja odmah. 😁

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 23 jun 2024, 15:37

Ko?

Edit : ok na drugoj temi. :D

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 23 jun 2024, 15:50

20 mu je godina, kako ce igrati za juniore

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 23 jun 2024, 16:12

Jaki protivnici,pohvale za youtube prenos :thumbup:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

avalkaB
Kontakt:

Post Postao/la avalkaB » 23 jun 2024, 16:36

Vjerovatno onda neće biti prijateljske na Koševu kao prije 2 godine :(
Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t

Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4

Season 2024/2025 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=QbLhVob9RWo&t

𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Beli98, Chony533, Dave, miguelramos, napoleon72, riki46, skoJaa i 69 gostiju.