Jedino možda generalka da bude ali ovisi hoće li odabrati to da bude zatvoreno za javnost
FK Sarajevo - Tema za članove
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo - Tema za članove
Treceg se vracaju u Sarajevo, a valja do 11tog stici u Kazakhstan, možda jedino ima slobodan termin 6ti i 7mi jul
Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t
Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4
Season 2024/2025 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=QbLhVob9RWo&t
𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t
Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4
Season 2024/2025 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=QbLhVob9RWo&t
𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946
- luckystrike
- Kontakt:
Mislim da on nije ofanzivni vezni iako ima fine brojke u posljednjoj sezoni, tako da bih bio baš sretan da jednu prefriganu 10-ku dovedemo. Po meni ta pozicija još nedostaje.fks74 je napisao/la: ↑23 jun 2024, 15:16To će trener odlučiti.luckystrike je napisao/la: ↑23 jun 2024, 15:08Napisao sam izuzev, jer mi nije poznat
Gdje se ocekuje da igra, 8 ili 10?
Usput, ne bih volio da ispadnem ser@t0r ali mi ove pripreme (datumi polaska i povratka i raspored) baš nekako nazor djeluju.

Nemoj, prijateljska je, zasluzio je da ga ne cinkas, ipak nam je tim odbranama obezbjedio prolaz u Kupu protiv Slobode..

Mislim da on nije ofanzivni vezni iako ima fine brojke u posljednjoj sezoni, tako da bih bio baš sretan da jednu prefriganu 10-ku dovedemo. Po meni ta pozicija još nedostaje.fks74 je napisao/la: ↑23 jun 2024, 15:16To će trener odlučiti.luckystrike je napisao/la: ↑23 jun 2024, 15:08Napisao sam izuzev, jer mi nije poznat
Gdje se ocekuje da igra, 8 ili 10?
Usput, ne bih volio da ispadnem ser@t0r ali mi ove pripreme (datumi polaska i povratka i raspored) baš nekako nazor djeluju.
[/quote]
Zao nam je , ali ispao si...

- muhamedhulk
- Kontakt:
trening i rad sa igracima je vec u toku, koliko, 7 dana. imaju jos ta 3 dana do Slo. znaci 10 dana aktivnog treninga, sedmica utakmica i vjerovatno trening-oporavka i nazad u Sa. cini se kratko za bilo kakvu promjenu taktike, ocekujem i dalje 352 eventualno 3421.
po meni najbitnije da trener skonta ko je fizicki spreman i ko moze iznijeti ove prve dvije utakmice, kasnije (ako se prodje) bice lakse jer si onda vec u nekom ritmu.
i na kraju, prvenstvo je pocetkom avgusta, ako se ispadne iz evrope odmah u prvom kolu, ostaje nam jos 2 sedmice da se spremimo za ligu...
na hajr.
po meni najbitnije da trener skonta ko je fizicki spreman i ko moze iznijeti ove prve dvije utakmice, kasnije (ako se prodje) bice lakse jer si onda vec u nekom ritmu.
i na kraju, prvenstvo je pocetkom avgusta, ako se ispadne iz evrope odmah u prvom kolu, ostaje nam jos 2 sedmice da se spremimo za ligu...
na hajr.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Joj Zekica sta radi na treninzima, koji to mangup...muhamedhulk je napisao/la: ↑23 jun 2024, 19:15trening i rad sa igracima je vec u toku, koliko, 7 dana. imaju jos ta 3 dana do Slo. znaci 10 dana aktivnog treninga, sedmica utakmica i vjerovatno trening-oporavka i nazad u Sa. cini se kratko za bilo kakvu promjenu taktike, ocekujem i dalje 352 eventualno 3421.
na hajr.

Pitajte malo igrace ko ih poznaje, pa ce vam reci
- muhamedhulk
- Kontakt:
de i ti podijeli ovdje, ne znam nijednog igraca 

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Ma sa formacijama se zeza, nekad stavi Gulija i Kyeremaha skupa pa ih tjera da stalno mijenjaju krilne pozicije sa ulaskom u sredinu...

Malo je iznenadjen koliko nasa odbrana ne pokriva prostor i ne drzi linije...Drzi konopac i trci

- muhamedhulk
- Kontakt:
vratio ih frajer u pionire.
hahaha

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Ako bude forsirao formaciju iz Osijeka nama fali stoper kapitalac ko oci u glavi, mada je prirodnije da sa ovim rosterom kojeg imamo mi igramo 4-2-3-1. Sve u svemu malo je vremena da se uigraju. Valja nam opet trpit djecije bolesti ali sam ubijedjen u lijepo ljeto i konkurentnost u prvenstvu.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Zaboravi na formaciju sa 4 pozadi, nema nista od togaesprit24 je napisao/la: ↑23 jun 2024, 21:09Ako bude forsirao formaciju iz Osijeka nama fali stoper kapitalac ko oci u glavi, mada je prirodnije da sa ovim rosterom kojeg imamo mi igramo 4-2-3-1. Sve u svemu malo je vremena da se uigraju. Valja nam opet trpit djecije bolesti ali sam ubijedjen u lijepo ljeto i konkurentnost u prvenstvu.
Ako je znači sa tri nazad za očekivati 352 ili 3412 gdje u tom slučaju nama ne trebaju krila, Kyeremeh Guliashvilli i Penaranda su ta krila pa će sigurno od ovih neki biti iza napadača a neki kao napadači osim ako Zekić ne planira nekada u toku utakmice da transformiše formaciju u 4231 ili slično.Vanja8 je napisao/la: ↑23 jun 2024, 21:20Zaboravi na formaciju sa 4 pozadi, nema nista od togaesprit24 je napisao/la: ↑23 jun 2024, 21:09Ako bude forsirao formaciju iz Osijeka nama fali stoper kapitalac ko oci u glavi, mada je prirodnije da sa ovim rosterom kojeg imamo mi igramo 4-2-3-1. Sve u svemu malo je vremena da se uigraju. Valja nam opet trpit djecije bolesti ali sam ubijedjen u lijepo ljeto i konkurentnost u prvenstvu.
Upravo tako, a Zekic je poznat da zna cesto u toku tekme promjeniti formacije...Tako je i u Sherifu radio...Hz1946 je napisao/la: ↑23 jun 2024, 21:56Ako je znači sa tri nazad za očekivati 352 ili 3412 gdje u tom slučaju nama ne trebaju krila, Kyeremeh Guliashvilli i Penaranda su ta krila pa će sigurno od ovih neki biti iza napadača a neki kao napadači osim ako Zekić ne planira nekada u toku utakmice da transformiše formaciju u 4231 ili slično.Vanja8 je napisao/la: ↑23 jun 2024, 21:20Zaboravi na formaciju sa 4 pozadi, nema nista od togaesprit24 je napisao/la: ↑23 jun 2024, 21:09Ako bude forsirao formaciju iz Osijeka nama fali stoper kapitalac ko oci u glavi, mada je prirodnije da sa ovim rosterom kojeg imamo mi igramo 4-2-3-1. Sve u svemu malo je vremena da se uigraju. Valja nam opet trpit djecije bolesti ali sam ubijedjen u lijepo ljeto i konkurentnost u prvenstvu.
A vjerovatno planira da ukrsta Gulija i Kyeremaha iz napadaca da razvlace stopere sa utrcavanjem...
Njihova prednost je sto se dobro snalaze na malom prostoru sto moze znatno podici kvalitet napada
Ponovo sam malo gledao Osijek sa Zekićem pa pokušavam da prenesem na naš trenutni igrački kadar.
Po sve mu sudeći igrat če sa tri nazad i dva deff. vezna po meni največa nepoznanica če biti ti wing-bekovi i ko če igrati po tim bočnim stranama da li če koristiti naše bekove ili krilne igrače, desno možda i nije toliki problem tu imamo Beganovića, Keremeha i sad Guliašvilija dok lijevo imaš Anđušića, Penerandu, Durakovića i sad ovog Jovića kojeg podjednako možes staviti sa ostalima jer ne znamo njegove kvalitete ali po dosadašnjem više je defanzivac pa tako o nekom njegovom guranju prema naprijed nema ništa.
Prema naprijed i tu isto imamo dosta nepoznanica da li če igrati sa dva ofan.vezna i jednim napadačem ili jedan ofan. veznak sa dva napadača.
Npr u Osjeku je imao onog Pusica na AM i onda je sa njim u sredini većinom igrao sa dva napadača. S obzirom da mi nemamo niti jednog kvalitetnog AM nadam se da će u Klubu uspjeti što prije da riješe tu poziciju jer bez jednog kvalitetnog igrača na toj poziciji smo totalna pušiona.
Možda kao jedan off. veznjak bi se mogao iskoristiti Guliašvili koji je u Veležu igrao na toj poziciji ali opet nam nedostaje na drugoj strani gdje u nekim opcijama ostaje jedino Anđušić ili ovaj Đorđević ko zna možda tu i imane neke kvalitete u njemu i u napadu Renan/Čataković a gdje bi vjerovatno Buljubašić/Mustafić izlazili na centralnog veznog ali nam opet ostaje ta pozicija lijevog bočnog gdje nam ostaje Duraković koji je zaista slab i nekako najslabije riješenje u odnosu na sve ostale pozicije.
uglavnom ima tu dosta nepoznanica vjerovatno će nam ove prijateljske dosta toga otkriti, pisao sam i proslim postovima Zekić voli dosta da kombinuje sa sastavom, naravno da mu ne donosi uvijek rezultat jer u suprotnom bi preuzeo neki drugi veći klub ali te rotacije koje radi nekao su smislene i radi ih po profilima igrača koje ima u sastavu bez nekih velikih izmišljanja pozicija.
neko moje viđenje sastava sa 3 defanzivca, 2 deff.vezna, 2 wing-beka, dva off.vezna i 1 napadačem
..........................Rogić
.........Čelik........Đuričković........Soldo
............Mustafić..........Buljubašić
Beganović....................................Duraković
.............Guliašvili.........Đorđević
........................Renan
Po sve mu sudeći igrat če sa tri nazad i dva deff. vezna po meni največa nepoznanica če biti ti wing-bekovi i ko če igrati po tim bočnim stranama da li če koristiti naše bekove ili krilne igrače, desno možda i nije toliki problem tu imamo Beganovića, Keremeha i sad Guliašvilija dok lijevo imaš Anđušića, Penerandu, Durakovića i sad ovog Jovića kojeg podjednako možes staviti sa ostalima jer ne znamo njegove kvalitete ali po dosadašnjem više je defanzivac pa tako o nekom njegovom guranju prema naprijed nema ništa.
Prema naprijed i tu isto imamo dosta nepoznanica da li če igrati sa dva ofan.vezna i jednim napadačem ili jedan ofan. veznak sa dva napadača.
Npr u Osjeku je imao onog Pusica na AM i onda je sa njim u sredini većinom igrao sa dva napadača. S obzirom da mi nemamo niti jednog kvalitetnog AM nadam se da će u Klubu uspjeti što prije da riješe tu poziciju jer bez jednog kvalitetnog igrača na toj poziciji smo totalna pušiona.
Možda kao jedan off. veznjak bi se mogao iskoristiti Guliašvili koji je u Veležu igrao na toj poziciji ali opet nam nedostaje na drugoj strani gdje u nekim opcijama ostaje jedino Anđušić ili ovaj Đorđević ko zna možda tu i imane neke kvalitete u njemu i u napadu Renan/Čataković a gdje bi vjerovatno Buljubašić/Mustafić izlazili na centralnog veznog ali nam opet ostaje ta pozicija lijevog bočnog gdje nam ostaje Duraković koji je zaista slab i nekako najslabije riješenje u odnosu na sve ostale pozicije.
uglavnom ima tu dosta nepoznanica vjerovatno će nam ove prijateljske dosta toga otkriti, pisao sam i proslim postovima Zekić voli dosta da kombinuje sa sastavom, naravno da mu ne donosi uvijek rezultat jer u suprotnom bi preuzeo neki drugi veći klub ali te rotacije koje radi nekao su smislene i radi ih po profilima igrača koje ima u sastavu bez nekih velikih izmišljanja pozicija.
neko moje viđenje sastava sa 3 defanzivca, 2 deff.vezna, 2 wing-beka, dva off.vezna i 1 napadačem
..........................Rogić
.........Čelik........Đuričković........Soldo
............Mustafić..........Buljubašić
Beganović....................................Duraković
.............Guliašvili.........Đorđević
........................Renan
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Tesko da penja i lija mogu biti wing bekovi. U osijeku ne toj poziciji koristio naila omerovica koji je do njegovog dolaska igrao krilo. Ponavljam da puno krila imamo za formaciju 3-5-2 al da pustimo Zokiju da ih iskombinuje.
Imal sta za nove dresove??
Imal sta za nove dresove??
Koliko znam, promotivni su stigli u klub, e sad, kad ce biti prezentacija , pojma nemam
Aha, hvala, vjerovatno ce pred evropsku utakmicu prezentovat.
Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, adrenaline323, ajdohordas, Arhitekt, Dave, Galantni, MSOZ101, Proximic i 118 gostiju.