HZbec je napisao/la: ↑25 jun 2024, 16:07
E cuj 10.000 mjesta pa nismo yebeni Velez da igramo na mini stadionu
U ligaskim utakmicama nikad necemo napuniti stadion do kraja svako kolo. Niti to uspiju Dinamo, Partizan, Zvezda pa cak ni Hajduk osim u velikim utakmicama.
Siguran sam da ako se dosta toga poslozi i konacno krenemo ka pravom putu rezultatski, da ce nas puno vise biti na stadionu. Protiv skretnicara lagano preko 20.000 a o evropskim utakmicama da ne pricam. Ako bi se vec pravio stadion onda 20-25.000 mjesta, nista ispod toga
Slažem se za kapacitet, malo sam preletio sa procjenom. Kapacitet od 20k bi bio optimalan, eventualno koja hiljada više.
S obzirom na veličinu grada, potencijalnu prosječnu posjetu i broj članova, sve preko bi bilo previše.
Poređenja radi, kapacitet Weststadiona/Allianzstadiona je oko 28,5k. Rapid je u Bundesligi imao najveću posjetu, koja je iznosila oko 19k.
Ako se uzme u obzir da bi naša prosječna posjeta u optimističnom scenariju bila nekih 75% od Rapidovih 19k, tj. nešto više od 14k, jednostavnom računicom se dođe do optimalnog kapaciteta od cca 21k.
H8Z7 je napisao/la: ↑25 jun 2024, 16:32
Ovaj je za nas, taman što nam treba 21k kapacitet. Jednostavan, fin, natkriven, dovoljno mjesta. Swansea igra na njemu.
Evo momak postavio dok sam pisao post, to je to otprilike.