FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
45
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 191

tabba77
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la tabba77 » 25 jun 2024, 15:50

H8Z7 je napisao/la:
25 jun 2024, 15:32
tabba77 je napisao/la:
25 jun 2024, 15:11
H8Z7 je napisao/la:
25 jun 2024, 14:29

Jedini i glavni odgovorni za takvo ponašanje kluba jeste taj čije ime se nakazi u tvom usernameu. Niko drugi. Kriviti Mandića za bilo šta je besmisleno.

Btw čini mi se da je @Tabba pisao, na Ilidži nas čekaju raširenih ruku.
Jesam, ja sam pisao. Muzur je naš navijač, prostora ima gdje god i koliko god mi želimo. Već sam postavljao i lokaciju, “perfektna” za izgradnju stadiona do nekih 14k sjedećih mjesta.
slika
Ovo je jedna od lokacija. Blizu trening centar, aerodrom, autoput, hoteli. Sve što treba jednom klubu. :mrgreen:

Od ovog naravno nema ništa, jer prije svega ljudi u klubu ne žele, a onda i navijači, jer FK Sarajevo pripada samo opštini centar. Nema veze što se igra na oronulom stadionu, koji je rupa bez dna.
Nepopularno mišljenje, sve dok imamo takav mentalitet od nas nema ništa.
Šta se može na Koševu uraditi? Koji stadion još ima atletsku stazu? Jedino Olimpico od poznatijih stadiona. Koševo je rupa bez dna take it or leave it ali tako je. Sve se može kad se hoće pa makar i novi stadion da nosi ime neke kompanije ne mora se zvati Asim Ferhatović Hase, pustite više te priče, neke tradicionalne vrijednosti i sl. Srediti na Ilidži povoljno zemljište, nafatati investitore, sponzore i krenuti graditi pa za 7 godina imaš stadion. Uopšte se ne bih bunio da se zove po nekoj kompaniji ili sl.

@bvsic ne bih da te uvrijedim, razumijem da nam je svima Koševo drago i da bi svi mi željeli novi stadion na mjestu današnjeg Koševa, ali to je gotovo ne izvodivo. Prvo što je ukopan u zemlju, drugo što je opet skupo čišćenje oko njega.
Nažalost takav nam je mentalitet. Radije ćemo ostati podstanari još 100 godina na neuslovnom stadionu koji nikad neće biti naš i nalazi se u opštini Centar nego vlasnici stadiona na nekoj drugoj lokaciji. Mogućnost da se gradi stadion ima još samo opština Novi Grad, ali tu je predviđen nacionalni stadion. Ne bih se ni ja bunio, pa makar se zvao i BASH Arena. :mrgreen:
napoleon72 je napisao/la:
25 jun 2024, 15:34
SamoDaKazeem je napisao/la:
25 jun 2024, 15:20
Ja ali Butmir nije Sarajevo.Onda je svejedno možemo i u Visokom praviti stadion,tamo je sigurno još povoljnije.
Visoko nije udaljeno 10 minuta autom od centra grada, povezano gradskim prevozom, u blizini aerodroma, u blizini trening kampa itd. Pa i Juventus igra na periferiji grada, yebe se nekom. Uostalom, radije bih dolazio u Butmir na moderan stadion svako kolo, nego u Zenicu svako malo na neku "vecu" utakmicu.
Većina ne dolazi ni na Koševo, o Zenici nema potrebe da se priča uopšte.

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 25 jun 2024, 15:58

Pustite se patetike, ako su mogli Bayern, Juventus, Arsenal, Schalke, Atletico Madrid i Tottenham da promijene svoje stadione na kojima su igrali decenijama, možemo i mi. Koševo ima veliki broj problema koji su nerješivi iz x razloga, moderan stadion kapaciteta 1̶0̶k̶-̶1̶5̶k̶ mjesta bi riješio sve njih. Butmir mi se čini kao optimalno rješenje, s obzirom na činjenicu da se gradi tramvajska pruga Ilidža-Hrasnica.
Zadnja izmjena: PikachuSA, dana/u 25 jun 2024, 17:01, ukupno mijenjano 1 put.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 jun 2024, 16:05

Mandic nista nije uradio za Fk sarajevo kad je u pitanju stadion. Političke igrice, slike s papetom pred izbore, pa slike koševa na kraju ništa.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 jun 2024, 16:06

PikachuSA je napisao/la:
25 jun 2024, 15:58
Pustite se patetike, ako su mogli Bayern, Juventus, Arsenal, Schalke, Atletico Madrid i Tottenham da promijene svoje stadione na kojima su igrali decenijama, možemo i mi. Koševo ima veliki broj problema koji su nerješivi iz x razloga, moderan stadion kapaciteta 10k-15k mjesta bi riješio sve njih. Butmir mi se čini kao optimalno rješenje, s obzirom na činjenicu da se gradi tramvajska pruga Ilidža-Hrasnica.
Pogotovo što je to dio koji će narednih 10-15 godina još dosta širiti jer ima dovoljno prostora.
Ali, treba ti pomoć svih nivoa vlasti za takav poduhvat, plus jaka pomoć investitora.
Najbolje bi bilo kad bi napravili svoj stadion, a nek igra i reprezentacija na njemu, a zauzvrat da sufinansiraju projekat.
22.000 da bude kapacitet, i to nam je previše, ali eto bilo bi moćno kad je popunjen do zadnjeg mjesta, plus krov na sve 4 tribine pa bi grmilo.
Ali… pusti snovi, da je kako Koševo do CAT4 dovesti i to je to.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

HZbec
Kontakt:

Post Postao/la HZbec » 25 jun 2024, 16:07

E cuj 10.000 mjesta pa nismo yebeni Velez da igramo na mini stadionu

U ligaskim utakmicama nikad necemo napuniti stadion do kraja svako kolo. Niti to uspiju Dinamo, Partizan, Zvezda pa cak ni Hajduk osim u velikim utakmicama.
Siguran sam da ako se dosta toga poslozi i konacno krenemo ka pravom putu rezultatski, da ce nas puno vise biti na stadionu. Protiv skretnicara lagano preko 20.000 a o evropskim utakmicama da ne pricam. Ako bi se vec pravio stadion onda 20-25.000 mjesta, nista ispod toga
Bog Bosna i Bošnjaci

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 jun 2024, 16:14

Ma nerealna priča je novi stadion, koliko god bi svako od nas to volio. Skoro svako od nas ovdje bi kupio desetogodišnju ulaznicu da se podrži, ali to je kap u moru.
Opus arena koja ima kapacitet tek 13.000 mjesta je koštala cca 80 miliona eura, a kamoli tek nešto većeg kapaciteta stadion.
Pusti snovi..

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 25 jun 2024, 16:15

Sarajevu treba stadion od nekih 23-25k mjesta

Sve ispod je premalo, sve iznad je objektivno previse.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 jun 2024, 16:24

Kaze mi smo vam davali stadion da bude te vlasnici pa sjori vlasnici, pa mi smo vam davali sve al da se samo vidi na papiru da smo mi vlasnici..

4000 km mjesecno da placamo 45 g odina x48 k km=2,1 m km za rentanje i da u ubamo 20 m km u rekonstrukciju i nakon 45 godina da lagano vratimo opstini stadion. 25 m km da bi igro 1500 utakmica.. pa komotno mozemo rentat old traford

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 25 jun 2024, 16:28

H8Z7 je napisao/la:
25 jun 2024, 15:32
tabba77 je napisao/la:
25 jun 2024, 15:11
H8Z7 je napisao/la:
25 jun 2024, 14:29

Jedini i glavni odgovorni za takvo ponašanje kluba jeste taj čije ime se nakazi u tvom usernameu. Niko drugi. Kriviti Mandića za bilo šta je besmisleno.

Btw čini mi se da je @Tabba pisao, na Ilidži nas čekaju raširenih ruku.
Jesam, ja sam pisao. Muzur je naš navijač, prostora ima gdje god i koliko god mi želimo. Već sam postavljao i lokaciju, “perfektna” za izgradnju stadiona do nekih 14k sjedećih mjesta.
slika

Ovo je jedna od lokacija. Blizu trening centar, aerodrom, autoput, hoteli. Sve što treba jednom klubu. :mrgreen:

Od ovog naravno nema ništa, jer prije svega ljudi u klubu ne žele, a onda i navijači, jer FK Sarajevo pripada samo opštini centar. Nema veze što se igra na oronulom stadionu, koji je rupa bez dna.
Nepopularno mišljenje, sve dok imamo takav mentalitet od nas nema ništa.
Šta se može na Koševu uraditi? Koji stadion još ima atletsku stazu? Jedino Olimpico od poznatijih stadiona. Koševo je rupa bez dna take it or leave it ali tako je. Sve se može kad se hoće pa makar i novi stadion da nosi ime neke kompanije ne mora se zvati Asim Ferhatović Hase, pustite više te priče, neke tradicionalne vrijednosti i sl. Srediti na Ilidži povoljno zemljište, nafatati investitore, sponzore i krenuti graditi pa za 7 godina imaš stadion. Uopšte se ne bih bunio da se zove po nekoj kompaniji ili sl.

@bvsic ne bih da te uvrijedim, razumijem da nam je svima Koševo drago i da bi svi mi željeli novi stadion na mjestu današnjeg Koševa, ali to je gotovo ne izvodivo. Prvo što je ukopan u zemlju, drugo što je opet skupo čišćenje oko njega.
Znam ja to sve, ali neko napisa, stadion da se napravi da bude nivo "FK Sarajeva" je za drzavu citavu preskupo (da se pravi ljudi pitaju vjerovatno nije), i neko je jos napisao da i repka igra tu pa da i savez, uefa, fifa financiraju to je dobra opcija. Politika mislim da to ne bi dozvolila nikad.

Ciscenje Koseva je realnija opcija, fasada okolo stadiona da ne izgleda raspadnut, novi asfalt oko stadiona i prilazi stadionu, nove stolice, mreza kod istoka nova da se stavi da bude visocija pa da ne ograde pola srednjeg dijela istoka, tunel da se sredi da nije od 3 lima sastavljen i slicno, onda natkrit istok, sasvim dovoljno dobro da izgleda za europu i repku da igra tu

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 25 jun 2024, 16:28

napoleon72 je napisao/la:
25 jun 2024, 15:47
Tatamata1946 je napisao/la:
25 jun 2024, 15:34
Dok su nam prosle uprave ostavljale milionske dugove ova uprava se trudi iscupati od opstine pare ili stadion i napraviti makar jednu natkrivenu tribinu ili vise njih, napraviti trening centar, napraviti finansijski stabilan klub i opet ih pojedini na ovom forumu proglasavaju najgorim vjerovatno iz muke sto sve pare ne idu u zeljeznicar za koji navijaju
Trude se tako sto na sastanke salju Poturu.

Stadion Kosevo je odlican paravan i nasim upravama i svakom nacelniku ikad. Niko nema volje da ga sredjuje, samo se preko njega skupljaju poeni.
A koga su slale prosle uprave i sta smo to uradili na stadionu za vrijeme njihovih mandata?
Daj ba serete, ljudi pokusavaju nam nesto uraditi na stadionu da nam se poboljsaju uslovi i da napokon dobijemo ntkrivenu tribinu a vi ih ismijavate i prizivate Blekica, virsle, popaje...
Ako iko nesto uradi za nas sto se tice stadiona za razliku od ostalih to ce biti Mirvic. A i kad se natkrije tribina na Kosevu hebacemo mu sve sto nije sve natkrio. Ili ako izganja drugi stadion u saradnji s nekim ako ga izrade opstinari sve cemo mu po spisku sto nismo na Kosevu

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 25 jun 2024, 16:32

Ovaj je za nas, taman što nam treba 21k kapacitet. Jednostavan, fin, natkriven, dovoljno mjesta. Swansea igra na njemu.
slika

slika
Ni ovaj nije loš MK Stadion, doduše ima veći kapacitet nego što bi nama trebao biti, 30k.
slika

slika
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 25 jun 2024, 16:38

Sinaaaneee baci neku lažnu vijeeest, nakon teme stadiona nemamo o čemu pisat
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 jun 2024, 16:40

Vala vakat je za neko pojačanje.
Daj Ćatića i nekog stopera zvijerku, pa da vidimo na šta će to ličiti u pripremnim utakmicama.

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 25 jun 2024, 16:45

HZbec je napisao/la:
25 jun 2024, 16:07

U ligaskim utakmicama nikad necemo napuniti stadion do kraja svako kolo. Niti to uspiju Dinamo, Partizan, Zvezda pa cak ni Hajduk osim u velikim utakmicama.
Siguran sam da ako se dosta toga poslozi i konacno krenemo ka pravom putu rezultatski, da ce nas puno vise biti na stadionu. Protiv skretnicara lagano preko 20.000 a o evropskim utakmicama da ne pricam. Ako bi se vec pravio stadion onda 20-25.000 mjesta, nista ispod toga
Slažem se za kapacitet, malo sam preletio sa procjenom. Kapacitet od 20k bi bio optimalan, eventualno koja hiljada više.
S obzirom na veličinu grada, potencijalnu prosječnu posjetu i broj članova, sve preko bi bilo previše.

Poređenja radi, kapacitet Weststadiona/Allianzstadiona je oko 28,5k. Rapid je u Bundesligi imao najveću posjetu, koja je iznosila oko 19k.

Ako se uzme u obzir da bi naša prosječna posjeta u optimističnom scenariju bila nekih 75% od Rapidovih 19k, tj. nešto više od 14k, jednostavnom računicom se dođe do optimalnog kapaciteta od cca 21k.
H8Z7 je napisao/la:
25 jun 2024, 16:32
Ovaj je za nas, taman što nam treba 21k kapacitet. Jednostavan, fin, natkriven, dovoljno mjesta. Swansea igra na njemu.
slika

slika
Evo momak postavio dok sam pisao post, to je to otprilike.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 25 jun 2024, 16:49

Ovi ne mogu ekipu sastaviti kako Bog zapovijeda, neki mastaju o stadionu. Neki bas odbijaju da shvate o kolikoj skupini nesposobnih ljudi se radi tu.
- FKS -

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 25 jun 2024, 17:07

Gledaj ovog stavlja stadion swansea, jbt brat bratu takav stadion 70 miliona.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 25 jun 2024, 17:07

Hajdeee je napisao/la:
25 jun 2024, 16:49
Ovi ne mogu ekipu sastaviti kako Bog zapovijeda, neki mastaju o stadionu. Neki bas odbijaju da shvate o kolikoj skupini nesposobnih ljudi se radi tu.
Bolje i ovo nego psovati jedan drugom po forumu. Svi smo svjesni da od ovoga nema ništa.
Nemam nikakvih dešavanja oko kluba pa bolje i ovo nego psovanje i sl.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 25 jun 2024, 17:07

JavierBosnia je napisao/la:
25 jun 2024, 12:45
mnon46 je napisao/la:
25 jun 2024, 11:17
Srle je dobio izbore zbog navijača FKS, zbog istih će i ih izgubiti.
Imao je 10.000 vise glasova. Po tebi klub od 6000 clanova i staro i mlado iz citave BiH i inostranstva je samo u opcini Centar prevagnuo..
Kakva glupost, nije na osnovu navijaca dobio ni 500 glasova
Pa dobro, tvoje mišljenje, vidjet ćemo kako će proći na izborima.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

HZbec
Kontakt:

Post Postao/la HZbec » 25 jun 2024, 17:09

PikachuSA je napisao/la:
25 jun 2024, 16:45
HZbec je napisao/la:
25 jun 2024, 16:07

Slažem se za kapacitet, malo sam preletio sa procjenom. Kapacitet od 20k bi bio optimalan, eventualno koja hiljada više.
S obzirom na veličinu grada, potencijalnu prosječnu posjetu i broj članova, sve preko bi bilo previše.

Poređenja radi, kapacitet Weststadiona/Allianzstadiona je oko 28,5k. Rapid je u Bundesligi imao najveću posjetu, koja je iznosila oko 19k.

Ako se uzme u obzir da bi naša prosječna posjeta u optimističnom scenariju bila nekih 75% od Rapidovih 19k, tj. nešto više od 14k, jednostavnom računicom se dođe do optimalnog kapaciteta od cca 21k.
H8Z7 je napisao/la:
25 jun 2024, 16:32
slika

slika
Evo momak postavio dok sam pisao post, to je to otprilike.
Ja bi bio najsretniji da nas je svako kolo 25.000 na stadionu ali je to nazalost nerealno :D
Ali isto tako mislim da bi u velikim utakmicama mogli i preci cifru od 25.000
Ove sezone smo na pocetku u nekim utakmicama imali preko 10.000 navijaca i to bez krova.
Na marakani u ligi ih nekad nema ni 5.000, ali zato je ispunjen do kraja u derbiju, evropi, na proslavi titule,…itd

Kad vec spominjes Rapid ono je meni idealan stadion. Izgleda prelijepo, moderno. Bec je ipak dosta veci grad i od prilike 70% grada navija za Rapid. Jos je liga dosta jaca i profesionalnija, zato mislim da je 19.000 cak premalo za njih. Kod nas je onda sve preko 10.000 izuzev derbija u ligi strasno dobra cifra :bih:
Bog Bosna i Bošnjaci

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 jun 2024, 17:09

Orec je suplja srecom.
Ristic je potpisao
Lovricu :pray:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.