I mene to interesuje brate, ako budeš htio nešto partnerski, tu samscholsey je napisao/la: ↑28 jun 2024, 14:49Ima sigurno, puno više nego što se misli. Već par godina ulažem u poljoprivredu i stočarstvo.. onako, više iz zajebancije, učim, vrtim, i tako. Osim savjeta, ništa ni od koga ne uzimam, sam proizvodim i prodajem.
Do sada je svake godine bio odličan plus.. mislim, za jedno nazovi gospodsko ljetovanje od 15ak dana. Računam da se to kroz par godina može razviti u poprilično ozbiljan biznis.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Re: Chat
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
@numan
Drzavljanin sam, mogu se vratit kad hocu ako mi je zdrastvo problem. Plus 35 godina neam nikakvih (hvala Bogu) zdrastvenih problema.
Ne mora, ja to volim, ali ako imam opciju da imam 3500km pasivnog primanja, i da ne moram nigdje biti ako to necu (ili nesto u tom smislu, mislim da svatas o cemu govorim, ili ne misliti ni nasta pretjerano), naravno da me privlaci ovo drugo.
Drzavljanin sam, mogu se vratit kad hocu ako mi je zdrastvo problem. Plus 35 godina neam nikakvih (hvala Bogu) zdrastvenih problema.
Ne mora, ja to volim, ali ako imam opciju da imam 3500km pasivnog primanja, i da ne moram nigdje biti ako to necu (ili nesto u tom smislu, mislim da svatas o cemu govorim, ili ne misliti ni nasta pretjerano), naravno da me privlaci ovo drugo.
- numanumaye22
- Kontakt:
Ako je zaradio bas puno para, ima ulaganje u dionice, iz kuce lagano, sa mobitela, ne mora se ulagat u poljoprivredu. Bar je to lako u Americi.JayCatwright je napisao/la: ↑28 jun 2024, 15:11Pa prije mjesec - dva je pisao kako voli raditi kako stalno ustaje u 5-6, da ne bi mogao da ne radi i da zivi drugacije. Mozda ga je nesto drugo ispizdilo tamonumanumaye22 je napisao/la: ↑28 jun 2024, 15:07A sta ces za 10-15 godina ako se razbolis ili ned'o Bog neko tvoj? Mislim, jel mozes onda nazad da se lijecis u Americi? To igra jaku ulogu jer pretpostavljam da ni tvoji nisu vise u 20im.
Zar se u Americi toliko fkt mora potezat? Mislim, ne znam sta imas od skole i koji posao radis, ali u tolikoj i tako jakoj drzavi mora biti i laganih poslova.
Sve je stvar cilja i prioriteta ali znam lika kojem je posao u Americi da samo namjesta male bocice mlijeka dok idu na traci, malo teze od kasike ali jako laka gramaza opet.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Zavisi imas li svoju nekretninu, ako imas kucu ili stan onda ti je 3,5k mjera, ako planiras kupovati za ustedjevinu isto, ako ces kiriju ili kredit onda racunaj milju na to tako da zavisi od toga
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Re: Re: Chat
Po pričama raznoraznih ljudi sa iskustvom se čini da nikad više radnika nije trebalo kod nas. Još malo pa će Nepalci tražit 4. entitet. 

Fakat sam planirao od iduće sezone to uozbiljiti, tako da će sigurno biti prostora za talove.MaroonBjelave je napisao/la: ↑28 jun 2024, 15:12I mene to interesuje brate, ako budeš htio nešto partnerski, tu samscholsey je napisao/la: ↑28 jun 2024, 14:49Ima sigurno, puno više nego što se misli. Već par godina ulažem u poljoprivredu i stočarstvo.. onako, više iz zajebancije, učim, vrtim, i tako. Osim savjeta, ništa ni od koga ne uzimam, sam proizvodim i prodajem.
Do sada je svake godine bio odličan plus.. mislim, za jedno nazovi gospodsko ljetovanje od 15ak dana. Računam da se to kroz par godina može razviti u poprilično ozbiljan biznis.![]()

Do sada sam uglavnom na to gledao kao na eksperiment. Iskreno slabo vjerujem ljudima i mrzim kad te neko u startu obeshrabljuje (a pogotovo naši imaju taj običaj) - tako da sam se morao lično uvjeriti u sav taj proces.
Stvarno su iskustva iznenađujuće dobra. Evo peta godina, uvijek bude dovoljno da se održava i unaprijedi proizvodnja (malo nešto dogradi, plate neke dnevnice za ispomoć, kupi poneka mašina da olakša, itd.), a uz sve to Bgm ostane i finog čistog keša.
Mišljenja sam da proizvodnja hrane ima vrhunski potencijal za biznis.. a i rahmetli dedo mi je vazda govorio da je grijeh kad zemlja stoji neobrađena.

The saddest thing in life is wasted talent.
Kralju mislim glupo mi je i pricati o tome ali kad vec nesto potenciras, zaradjujem u Americi vise od 90% Amerikanaca.numanumaye22 je napisao/la: ↑28 jun 2024, 15:16
Ako je zaradio bas puno para, ima ulaganje u dionice, iz kuce lagano, sa mobitela, ne mora se ulagat u poljoprivredu. Bar je to lako u Americi.
Sve je stvar cilja i prioriteta ali znam lika kojem je posao u Americi da samo namjesta male bocice mlijeka dok idu na traci, malo teze od kasike ali jako laka gramaza opet.
- numanumaye22
- Kontakt:
Pa slazem se s tobom, ne bi ni ja za 200k godisnje potezao dan-noc, radije bi zaradjivao upola manje a radio neki dosta laksi posao. Mada si prije par mjeseci tvrdio drugacije ali eto. Sa tolikim potezanjem nakon 40e idu i problemi s kicmom, ledjima, ramenima i sta sve ne. Shvatam te. Nije ni meni mrsko zivjeti s nasim narodom, zivim i ovdje blizu njih, ima mnogo nasih, niti sam se nasih odrekao, ali mi jednostavno ne odgovara sistem i ne mislim se vracati.alemsa je napisao/la: ↑28 jun 2024, 15:46Kralju mislim glupo mi je i pricati o tome ali kad vec nesto potenciras, zaradjujem u Americi vise od 90% Amerikanaca.numanumaye22 je napisao/la: ↑28 jun 2024, 15:16
Ako je zaradio bas puno para, ima ulaganje u dionice, iz kuce lagano, sa mobitela, ne mora se ulagat u poljoprivredu. Bar je to lako u Americi.
Ovo ti je sedmicno, i mogu se uvijek vratiti na to, tebi ako nije jasno da se neko moze vratiti iz Amerike u BiH eto onako (da mora postojati neki los razlog, a ne postoji osim sto sam naveo). Tebi ako je BiH najgore mjesto na svijetu, meni nije jarane i to je to. Plus mi nije mrsko zivjeti sa svojim narodom (nista protiv Amerikanaca i oni su mi extea, da ne bi sta pogresno protumacio), ja se svog naroda nisam odreko odakle su mi korijeni barem od 1700ih (sto znam).
Ali tebi zelim sve najbolje i nadam se da ces pronaci dole u svojoj zemlji to sto nisi u zemlji sa 300M stanovnika.

-
- Kontakt:
@aleme
Ma brate ti uradi ono sto tebe cini sretnim. Pusti pojedine debile sto seru standardno. Ako se odlucis, uzivaj kod svoje kuce sa svojim ljudima
Ma brate ti uradi ono sto tebe cini sretnim. Pusti pojedine debile sto seru standardno. Ako se odlucis, uzivaj kod svoje kuce sa svojim ljudima

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Da budem iskren, mene više interesuje taj dio oko stočarstva, pošto sam veliki ljubitelj životinja koje mogu u zamrzivačscholsey je napisao/la: ↑28 jun 2024, 15:26Fakat sam planirao od iduće sezone to uozbiljiti, tako da će sigurno biti prostora za talove.MaroonBjelave je napisao/la: ↑28 jun 2024, 15:12I mene to interesuje brate, ako budeš htio nešto partnerski, tu samscholsey je napisao/la: ↑28 jun 2024, 14:49
Ima sigurno, puno više nego što se misli. Već par godina ulažem u poljoprivredu i stočarstvo.. onako, više iz zajebancije, učim, vrtim, i tako. Osim savjeta, ništa ni od koga ne uzimam, sam proizvodim i prodajem.
Do sada je svake godine bio odličan plus.. mislim, za jedno nazovi gospodsko ljetovanje od 15ak dana. Računam da se to kroz par godina može razviti u poprilično ozbiljan biznis.![]()
![]()
Do sada sam uglavnom na to gledao kao na eksperiment. Iskreno slabo vjerujem ljudima i mrzim kad te neko u startu obeshrabljuje (a pogotovo naši imaju taj običaj) - tako da sam se morao lično uvjeriti u sav taj proces.
Stvarno su iskustva iznenađujuće dobra. Evo peta godina, uvijek bude dovoljno da se održava i unaprijedi proizvodnja (malo nešto dogradi, plate neke dnevnice za ispomoć, kupi poneka mašina da olakša, itd.), a uz sve to Bgm ostane i finog čistog keša.
Mišljenja sam da proizvodnja hrane ima vrhunski potencijal za biznis.. a i rahmetli dedo mi je vazda govorio da je grijeh kad zemlja stoji neobrađena.![]()
![]()

Ali i taj dio s poljoprivredom zvuči primamljivo.
Igrači će odmah na trening.
-
- Kontakt:
Kapa do poda brate.alemsa je napisao/la: ↑28 jun 2024, 15:46Kralju mislim glupo mi je i pricati o tome ali kad vec nesto potenciras, zaradjujem u Americi vise od 90% Amerikanaca.numanumaye22 je napisao/la: ↑28 jun 2024, 15:16
Ovo ti je sedmicno, i mogu se uvijek vratiti na to, tebi ako nije jasno da se neko moze vratiti iz Amerike u BiH eto onako (da mora postojati neki los razlog, a ne postoji osim sto sam naveo). Tebi ako je BiH najgore mjesto na svijetu, meni nije jarane i to je to. Plus mi nije mrsko zivjeti sa svojim narodom (nista protiv Amerikanaca i oni su mi extea, da ne bi sta pogresno protumacio), ja se svog naroda nisam odreko odakle su mi korijeni barem od 1700ih (sto znam).
PS Ne za weekly wage nego za razmisljanje !

Smiješna zarada. Ja toliko zaradim laga za 3 mjeseca. 

Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
- JayCatwright
- Kontakt:
- numanumaye22
- Kontakt:
Sa tim weekly wage ustedio je godinama sigurno pofinu cifru (ako nije bas luksuzno zivio) i onda logicno moze fino dole da se zivi, ne bi bio ni prvi ni zadnji koji je to napravio, 15-20 godina radis punom parom i onda se vratis. Ja to licno nikad ne bi napravio jer bi se zapitao u sta mi je otislo onda 15-20 godina, ali dobro svakom svoje. I ovdje njemacki penzioneri nakon sto se penzionisu presele u Portugal, Spaniju i takva mjesta gdje je zivot jeftiniji i gdje mogu lagodno s penzijom da zive, sto ipak u Minhenu i slicnim gradovima ide teze. I to shvatam i postujem. Isto tako ima dosta ljudi koji su zivjeli na zapadu i Americi, ustedili paretine, dole se vratili kupili kuce i pokrenuli biznis i onda pljuvanje, kao nije nigdje ko kod kuce, a nikad se ne bi vratili da nisu zaradili te pare 
Moje misljenje je trenutno, sto ne znaci za 15-20 godina da cu isto misliti, nikad ne znas.

Moje misljenje je trenutno, sto ne znaci za 15-20 godina da cu isto misliti, nikad ne znas.
- AshburtonG
- Kontakt:
Nema sanse da ce ti bit dovoljno u Sarajevu 3500KM za cetveroclanu porodicu bez nekretnine uz godisnje odmore i "opusten zivot". U Banovicima da, ali u Sarajevu (pogotovo) i TZ ne. Samo da odes na godisnji odmor 7 dana negdje ces skrsit tu mjesecnu platu bez ikakvih problema s toliko ljudi, osim ako nisi bas budget putnik. Ako imas nekretninu, onda bi to bilo i ok. Prije svega ako zagusti mozes vazda prodat i uklopit se negdje s manjim troskovima.alemsa je napisao/la: ↑28 jun 2024, 15:15@numan
A ako si mislio na 3500KM pasivnih i jos da se malo raducka sa strane, onda bi to bilo ok. Za normalan zivot. S tim parama nema luksuza ni u BiH. 2010 mozda, ali 15 godina kasnije je to obicna plata dvolje ljudi kad radi. Pogotovo jer imas dvoje male djece pretpostavljam i u narednih 15-25 godina su tebi na grbaci.
Ti mislio? Čime? Nemoguće.

- JayCatwright
- Kontakt:
Jel i dalje po čitav dan preko facebooka botuješ po raznim stranicama ? Ili sad ne smiješ protiv trojke kako si se preselio?
Odgovorit ću ti na to pitanje čim završiš srednju školu-smjer metalostrugar. Do tada, uživaj u raspustu.JayCatwright je napisao/la: ↑28 jun 2024, 16:06Jel i dalje po čitav dan preko facebooka botuješ po raznim stranicama ? Ili sad ne smiješ protiv trojke kako si se preselio?

Tu sam se uglavnom bazirao na ćurke. Ne treba puno prostora, brzo rastu, može se tušnuti i friško meso, a još bolje osušeno. Vjeruj da je potražnja konstantno minimalno duplo veća od ponude. Ali ima i drugih životinja.. i biće ih još više, inshallah.MaroonBjelave je napisao/la: ↑28 jun 2024, 15:55Da budem iskren, mene više interesuje taj dio oko stočarstva, pošto sam veliki ljubitelj životinja koje mogu u zamrzivač![]()
Ali i taj dio s poljoprivredom zvuči primamljivo.
Slično je i sa poljoprivredom. Fokusiran sam na najbolje omjere uloženo/dobijeno (recimo, luk mi se drama isplati). Ali svakako ćeš biti blagovremeno obaviješten o Einstiegsmöglichkeiten.

The saddest thing in life is wasted talent.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Je li ovo Hotmail poceo naplacivati svoje usluge?
Ne mogu pristupiti mailu, traze da platim 99 eura + PDV za godinu dana...
Ne mogu pristupiti mailu, traze da platim 99 eura + PDV za godinu dana...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Trenutno korisnika/ca: leo1946, rio_Ferdy88 i 4 gosta.