Neznam koliko je moguce vracanje na staro i koliko se od toga promjenilo do sada.calcio je napisao/la: Da upravu si. Ovo sa moje strane je nagadjanje, ne znam statute.
Samo malo naglas razmisljam. Ali ako idemo logikom, na primjer UEFA tvrdi da sadasnji savez ne valja i ne funkcionise, a poslanici (uglavnom) iz rs odbijaju usvojiti statut. Onda samo trazimo povratak na stari koji se koliko toliko pokazao funkcionalan. I imao je legitimitet.
Samo o pojedinim stvarima se moze logicno razmisliti. Naprimjer rasprava o ovoj garnituri u savezu i njihovoj buducnosti. Da je UEFA zeljela, da oni ostanu u savezu i da im da jos jednu sansu, onda suspenzija nebi bila potrebna. Dakle ako bude doslo do tog novog formiranja, ovi se mogu zaboraviti. Uz to je danas bio posmatrac iz Slovenije tu. To jest registrovano je ko je glasao za, a ko protiv. Da je UEFA samo interesovao ishod ovoga, nevjerujem da bi doticni gospodin bio poslan.
Kao sto smo vidjeli iz drugih segmenta drustva, da se itekako ignorisati pokusaji sabotaze, bilo to nekima krivo ili ne. Ja se licno drzim za sada samo jedne izjave, jer mi ovo iz novina nije povjerljivo. A to je bio onaj gospodin iz Zelje, koji je danas na Hayatu ispricao kako je tekao sastanak sa Bencom. Dakle spomenuo formiranje novog saveza, jednog saveza (dakle FRSRS i federalni ne interesuju UEFA vise, jer ona formira kako hoce) i prihvacanje jednog predsjednika. To su jedine informacije koje se meni cine sigurnim. Kako ce to biti sprovedeno, svejedno. Ipak ne vjerujem da ce ovi pri formiranju novog saveza uzeti bilo koga, pa da se ponovo boce sa njima. Samo razmisljanje sa moje strane, nema veze sa nikakvom euforijom ili bajkama.