Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la calcio » 30 mar 2011, 00:21

kralj_je_mrtav je napisao/la:
calcio je napisao/la:Zaboravljate da je Savez postojao izmedju 1996-2002 i odlicno funkcionisao, bio legalan i legitiman, priznat od svih, klubovi igrali u evropi, reprezentacija se normalno takmicila.
Tada je doslo ujedinjenje sa do tada nelegitimnim savezom RS. Od tada se i pocinju gomilati problemi.
Znaci nigdje ne pise da savez mora pokrivati cijelu drzavu da bi predstavljao istu.
Da, ali ti zaboravljas da su se od tada mnoge stvari okrenule na stetu Bosanaca i Hercegovaca i da sada neki drugi mnogo bolje lobiraju od nas.
Ma jest ali mislim da Uefa zeli da sve drzave Evrope budu njeni clanovi. Cisto sumnjam da imaju u planu da nas izoluju na duzi vremenski period ili nesto slicno. Nesto ce se morati uraditi, i to sto prije.
I umjesto da ponovo nesto eksperimentisu najjednostavnije bi bilo vratit nesto sto se pokazalo da moze funkcionisati. Opet, kao privremeno rjesenje. Mozda to ustvari i jeste taj prelazni, ili kako ga nazvase, komitet za normalizaciju.
A, zasto ne bismo trazili da nam se vrati i Republika BiH, ionako ova nova ne funkcionira. Nemoj me pogresno shvatiti, i ja to zelim najvise, ali realnost je nesto drugo.
Hehe. Mozda i to bude jednog dana. :D

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 mar 2011, 00:22

calcio je napisao/la: Da upravu si. Ovo sa moje strane je nagadjanje, ne znam statute.
Samo malo naglas razmisljam. Ali ako idemo logikom, na primjer UEFA tvrdi da sadasnji savez ne valja i ne funkcionise, a poslanici (uglavnom) iz rs odbijaju usvojiti statut. Onda samo trazimo povratak na stari koji se koliko toliko pokazao funkcionalan. I imao je legitimitet.
Neznam koliko je moguce vracanje na staro i koliko se od toga promjenilo do sada.

Samo o pojedinim stvarima se moze logicno razmisliti. Naprimjer rasprava o ovoj garnituri u savezu i njihovoj buducnosti. Da je UEFA zeljela, da oni ostanu u savezu i da im da jos jednu sansu, onda suspenzija nebi bila potrebna. Dakle ako bude doslo do tog novog formiranja, ovi se mogu zaboraviti. Uz to je danas bio posmatrac iz Slovenije tu. To jest registrovano je ko je glasao za, a ko protiv. Da je UEFA samo interesovao ishod ovoga, nevjerujem da bi doticni gospodin bio poslan.

Kao sto smo vidjeli iz drugih segmenta drustva, da se itekako ignorisati pokusaji sabotaze, bilo to nekima krivo ili ne. Ja se licno drzim za sada samo jedne izjave, jer mi ovo iz novina nije povjerljivo. A to je bio onaj gospodin iz Zelje, koji je danas na Hayatu ispricao kako je tekao sastanak sa Bencom. Dakle spomenuo formiranje novog saveza, jednog saveza (dakle FRSRS i federalni ne interesuju UEFA vise, jer ona formira kako hoce) i prihvacanje jednog predsjednika. To su jedine informacije koje se meni cine sigurnim. Kako ce to biti sprovedeno, svejedno. Ipak ne vjerujem da ce ovi pri formiranju novog saveza uzeti bilo koga, pa da se ponovo boce sa njima. Samo razmisljanje sa moje strane, nema veze sa nikakvom euforijom ili bajkama.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 30 mar 2011, 00:24

Lijepo izgledaju ovi ljiljani na kragni dresa iz utakmice u Sloveniji. I fino stara himna i ruka na srcu. Nekako se osjeti duša domovine, a ne ko zadnjh godina sve nešto plastično, ni himna se ne može pjevati. I te ljiljane s dresova i tu himnu ukloniše upravo oni zbog kojih je danas BiH suspendirana - lopovi i kriminalci, nadri "rodoljubi". Pa kakav je to bh narod (onaj domoljubni dio sastavljen od svih etničkih grupa) koji dopušta da mu takvi kroje sudbinu. Zar nije moguće da se opet osnuje NSBiH s centrom u Sarajevu, da bude državni i priznat od UEFA-e i FIFA-e, a RS ako ne želi ne mora ni biti dio njega. Njihova šteta. Nek se skroz izloiraju ako žele.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 30 mar 2011, 00:29

Ma meni je ovo sve ko bombona.Doduse samo me brine da Fifa ne ostavi nama da se dogovorimo.E tu bi izgubili godine.Ako je istina da ce oni prepustiti Osimu illi nekom drugom prinudnu upravu to bi bilo extra.taman bi i do utakmice sa Rumunijom bilo sve rijeseno i napokon bi fudbal u Bosni ugledao bolje dane.Znaci bezze se sad razglaba kad sve zavisi kako je to Fifa zamislila..
Opet sumnjam da ce nas prepustiti ovoj gamadi jer znaju kako ce zavrsiti.Mislim da ne bi npr ulagali milione u ovaj centar u Zenici da nemaju dobre namjere prema nama

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 30 mar 2011, 00:34

Principatus je napisao/la:
calcio je napisao/la: Da upravu si. Ovo sa moje strane je nagadjanje, ne znam statute.
Samo malo naglas razmisljam. Ali ako idemo logikom, na primjer UEFA tvrdi da sadasnji savez ne valja i ne funkcionise, a poslanici (uglavnom) iz rs odbijaju usvojiti statut. Onda samo trazimo povratak na stari koji se koliko toliko pokazao funkcionalan. I imao je legitimitet.
Neznam koliko je moguce vracanje na staro i koliko se od toga promjenilo do sada.

Samo o pojedinim stvarima se moze logicno razmisliti. Naprimjer rasprava o ovoj garnituri u savezu i njihovoj buducnosti. Da je UEFA zeljela, da oni ostanu u savezu i da im da jos jednu sansu, onda suspenzija nebi bila potrebna. Dakle ako bude doslo do tog novog formiranja, ovi se mogu zaboraviti. Uz to je danas bio posmatrac iz Slovenije tu. To jest registrovano je ko je glasao za, a ko protiv. Da je UEFA samo interesovao ishod ovoga, nevjerujem da bi doticni gospodin bio poslan.

Kao sto smo vidjeli iz drugih segmenta drustva, da se itekako ignorisati pokusaji sabotaze, bilo to nekima krivo ili ne. Ja se licno drzim za sada samo jedne izjave, jer mi ovo iz novina nije povjerljivo. A to je bio onaj gospodin iz Zelje, koji je danas na Hayatu ispricao kako je tekao sastanak sa Bencom. Dakle spomenuo formiranje novog saveza, jednog saveza (dakle FRSRS i federalni ne interesuju UEFA vise, jer ona formira kako hoce) i prihvacanje jednog predsjednika. To su jedine informacije koje se meni cine sigurnim. Kako ce to biti sprovedeno, svejedno. Ipak ne vjerujem da ce ovi pri formiranju novog saveza uzeti bilo koga, pa da se ponovo boce sa njima. Samo razmisljanje sa moje strane, nema veze sa nikakvom euforijom ili bajkama.
Podrazumjeva se da kakvo god bude rjesenje da ce to biti novi ljudi. Ovi su ispucali sve kredite, cast izuzecima.

To sto govori zeljovac zvuci bas dobro, ali i to treba uzeti sa velikom dozom rezerve. Mozda je nesto nacuo i vec zapoceo kampanju pozicioniranja da uleti u novi savez . Kao "dajte meni da upravljam sa tim, vidite kako ja imam jake i dobre veze sa Bencom".
A mozda je i istina, ko zna.
Samo sam odlucio biti skeptican prema vecini koji se vrte oko naseg fudbala sve dok ne dokazu suprotno :D

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 mar 2011, 00:59

Ja to vidim ovako.
Nemaju oni šta priključivati savez RS-a. Kad se ovaj savez proglasi suspendiranim, ukidaju se svi njegovi faktori - kantonalni i federalni. Samim time se ukida i taj RS savez. Sad, novi savez bi trebao biti Nogometni Savez Bosne i Hercegovine, sa članovima iz redova svih naroda. Oni klubovi i čimbenici koji ne žele sudjelovati u radu tog saveza, nek se j*ebu, a oni koji žele, dobrodošli su.
I nadam se da će ljudi iz tog novog saveza pokrenuti reorganizaciju svih nivoa natjecanja/takmičenaj u BiH, i da više neće biti ovih prevelikih liga.

Usput, mislim da FSS i HNS "jedva čekaju" da im se priključe Široki i Borac i Zrinjski i Laktaši. :D
Hayley <3

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 30 mar 2011, 01:04

Ma nece im UEFA i onako dozvoliti da se prikljuce Hrvatskom nogometnom savezu ili Srpskom,to je davno nekad pokusano od strane kluba iz RS,ali Uefa nije dozvolila,.Dakle,ili ce igrati s nama po UEFINIM pravilima ili ce igrati neku amatersku ligu koja bi se zvala Milorad Covic...ps goolllll,gooollllll,........nije gol,.drama :lol:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 mar 2011, 01:08

Ma pusti, tko zna što je tim ljudima, koji vode te klubove, u onim nakaradnim glavurdama. Tko zna kako im rade moždane vijuge i tako to. :D
Hayley <3

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 30 mar 2011, 01:11

Nadam se da bi Fifa mogla suspendirati savez i klubove, a dozvoliti reprezentaciji da nastavi kvalifikacije ali sumnjam da je to moguce. Svi mi znamo da je danas donijeta odluka politickog karaktera iza koje stoje pojedinci koji vec nekoliko godina vode destruktivisticku politiku Bosne i Hercegovine u svakom pa tako i sportskom smislu. Sada vjerovatno imamo dva mjeseca(do sljedece kv. utakmice) da nesto promijenimo mada smo mnogo puta pokazali nesposobnost za to. Fifa sve manje pokazuje interes za situaciju u Bh. fudbalu i sumnjam da ce se imalo potruditi da sprijeci kaos koji ce nastati nakon suspenzije. Ljudi koji su danas glasali za smrt naseg fudbala, nazalost imaju svoje reprezentacije i sjede u ložama gotovo svake utakmice na Marakani i Maksimiru. Kao sto smo gadno ispušili od ljudi koji su nam skrojili dejtonski ustav 95. godine(cija su rjesenja posredna posljedica sastava izvrsnog odbora i Predsjednistva NSBiH), tako nas isti ti ljudi jebu i 15. godina poslije. Mislim da ni ljudi iz Fife ne shvataju sustinu problema u nasoj drzavi jer se sigurno susrecu sa specificnom situacijom u svijetu. Sumnjam da postoji ijedna svjetska drzava gdje su 2/3 drzavljana iste za njeno nestajanje, i gdje 2/3 drzavljana boli **** za Pjanicem, Misketom, Ibricicem itd...Dovoljno je reci da nam polovinom drzave gazduje kriminalac koji je svojevremeno izjavljivao da bi za BiH mogao navijati samo protiv Turske. I pored svega se nadam da ce Fifa i Uefa pronaci neko rjesenje koje je prihvaljivo i koje ce zadovoljiti obicne ljude koji su gotovo plakali od srece kad je BiH dobila Rumuniju u subotu navece.
Zadnja izmjena: mexy_whites, dana/u 30 mar 2011, 01:14, ukupno mijenjano 2 puta.
Side before self

4ever alone?
Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
Kontakt:

Post Postao/la 4ever alone? » 30 mar 2011, 01:12

badblueboylivno je napisao/la:Ma pusti, tko zna što je tim ljudima, koji vode te klubove, u onim nakaradnim glavurdama. Tko zna kako im rade moždane vijuge i tako to. :D
Problem je sto im nikako ne rade.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 mar 2011, 01:32

delija je napisao/la:Ma meni je ovo sve ko bombona.Doduse samo me brine da Fifa ne ostavi nama da se dogovorimo.E tu bi izgubili godine.Ako je istina da ce oni prepustiti Osimu illi nekom drugom prinudnu upravu to bi bilo extra.taman bi i do utakmice sa Rumunijom bilo sve rijeseno i napokon bi fudbal u Bosni ugledao bolje dane.Znaci bezze se sad razglaba kad sve zavisi kako je to Fifa zamislila..
Opet sumnjam da ce nas prepustiti ovoj gamadi jer znaju kako ce zavrsiti.Mislim da ne bi npr ulagali milione u ovaj centar u Zenici da nemaju dobre namjere prema nama
Kako rece Blater volio bih Portugaliju zbog Ronalda.
Dobro mi nemamo Ronalda ali recimo Dzeko nije bas od 100 maraka.ima tu jos par momaka koji bi podigli kvalitet.
Znaci nismo bas Brunei.
A i Pape nebi tek tako spominjao o bilo kakvoj optimisticnosti da je nema.Ali opet i on je oprezan.
Najveca ironija bi bila,kad bi vjeciti ''razvaljivaci''BIh.Fakticki na ovaj nacin pomogli BIH repci i fudbalu.
Tek bi se onda neko grohotom smijao.
Da im nebi bilo ko sa Pantelijom protiv Estonaca. :mrgreen:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 30 mar 2011, 01:48, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 30 mar 2011, 01:44

Današnja odluka Skupštine Nogometnog/Fubalskog saveza Bosne i Hercegovine da ne prihvati Statut je poljuljala vjeru u bolju budućnost bh. fudbala.

Međutim, kako ****.ba saznaje, današnja odluka predstavlja kraj nesposobnog Saveza i Saveza kojem su vlastiti interesi ispred interesa razvoja fudbala u Bosni i Hercegovini.

Naime, već prije današnje sjednice, čiji se ishod mogao pretpostaviti i prije samog održavanja, uspostavljeni su kontakti sa vodstvom UEFA-e od strane legendi bh. fudbala poput Ivice Osima, Mehmeda Baždarevića i Faruka Hadžibegića koji su iskoristili svoj utjecaj u evropskoj krovnoj fudbalskoj organizaciji kako bi se formirao novi saziv NS/FS BiH, a reprezentativne selekcije i klubovi izbjegli sankcije koje im prijete neusvajanjem Statuta.

U razgovoru za ****.ba, Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić nisu željeli govoriti o konkretnim potezima koji su planirani, ali su potvrdili kontakte koji su oni, zajedno sa još nekoliko istaknutih bh. fudbalskih radnika, uspostavili sa čelnicima UEFA-e i FIFA-e, te kako su krovne fudbalske organizacije spremne izaći u susret bh. fudbalu i zajednički iznaći rješenje za aktuelnu situaciju.

Prema našim informacijama, inicijativu za formiranje novog Saveza je pokrenuo Ivica Osim, koji je zahvaljujući svom utjecaju kod predsjednika UEFA-e Michela Platinija inicirao formiranje NS/FS BiH sastavljenog od fudbalskih radnika koji su spremni doprinijeti razvoju bosanskohercegovačkog fudbala. Namjerava se formirati neka vrsta prinudnog Saveza u periodu od dva mjeseca, nakon čega bi se formirao sastav koji bi u konačnici činio novi NS/FS BiH.
Ovo zvuci predobro da bi bila istina
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 30 mar 2011, 03:05

slika

"Buduća reprezentacija BiH - golman Radmanović, bekovi Komšić i Izetbegović, half linija Čović, Silajdžić, Ivanić i Lijanović, desno krilo (Živko) Budimir, desna polutka Tihić, centarfor Rajko Vasić, lijeva polutka Ljubić i lijevo krilo Lagumdžija. Prva rezerva Dodik. On ne zna šutnuti loptu, ali biće dobar za svađanje. Zna isprovocirati sudiju Inzka. Ova repka je prava za pečenjak ligu... Pod nadzorom UEFA BiH. Ako se potuku (između sebe) ima narod da uživa!"

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 30 mar 2011, 03:09

Osim nikad nije davo neke bombasticne izjave ne bi mr cudilo da nesto zeli da uradi sa druge strane, bolestan je, isto me ne bi cudilo da ga ovi nasi satro novinari nazor tjeraju... bazdarevic samo prica... njemu nista ne vjerujem... :mrgreen:
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 30 mar 2011, 03:29

Nije sve tako crno nakon što se fudbalska bulumenta narugala UEFA -i i FIFA -i i odbila ponuđeni statut. Istina, od jučer je bh. nogomet u izolaciji, ali nadajmo se ne zadugo. Ustvari, priželjkujemo sankcije. Ne, to je blaga riječ, očekujemo doživotnu diskvalifikaciju za one anonimuse i mešetare koji su odbili statut.

Rudi Zavrl, Slovenac i predstavnik UEFA -e i FIFA - e nije želio komentirati farsu od skupštine, niti nagađati šta bi se moglo desiti sa reprezentacijom. Nakon skupštine otišao je u sobu, spakovao "stenogram", pokupio stvari i odletio za Ljubljanu. Prije toga, poslao je svojim šefovima u Cirih i Ženevu kratki referat sa sarajevske skupštine. Marcel Benc, Eva Paskije, koji su najviše radili na usklađivanju statuta, kao da su očekivali ovakav rasplet.

No, šta je sa reprezentacijom i klubovima, kakva je sudbina klupskog, a kakva budućnost reprezentativnog nogometa? Pitanje bez odgovora. Barem danas niko nije mogao ponuditi pouzdan odgovor.

NSBiH je od jučer suspendiran, ni reprezentacija ni klubovi ne smiju igrati prijateljske međunarodne utakmice do daljnjeg. Šta znači do daljneg? Dok se ne usvoji statut. Ipak, za reprezentaciju i klubove ima nade. Saznajemo iz pouzdanih izvora, kako će uskoro iz Ciriha i Ženeve prema Sarajevu krenuti uefini i fifini ljudi, specijalci za ovakve situacije. Njihova je prvenstvena zadaća formiranje Komiteta za normalizaciju. Po jednoj varijanti on bi bio mješovit, sastavljen od eksperata iz UEFA -e i FIFA -e, te od domaćih ljudi. "San" je nedavno objavio imena nekih kandidata koji bi se mogli naći u Komitetu. To su, između ostalih; Ivica Osim, Sergej Barbarez, Muhamed Konjić, Elvir Bolić, Admir Smajić, Predrag Pašić, te još neki sportski radnici iz BiH. U Komitetu će biti predstavnici renomiranih bh. klubova, ali niko ko je na bilo koji način svih ovih godina opstruirao, odbijao suradnju sa UEFA -om i FIFA -om, neće biti kandidiran niti na jednu poziciju.

Dakle, odzvonilo je Čolakoviću, Čeki i kompaniji. Njihov je pješčani sat istekao. Prvi korak Komiteta bit će stvaranje uvjeta za uspostavljanje svojevrsnog "kriznog štaba" unutar samog Komiteta, koji će najviše raditi na skidanju sankcija sa reprezentacije i klubova. Saznajemo kako će to biti prvi korak eksperata iz Ciriha i Ženeve, kao znak dobre volje, koji bi trebao odobrovoljiti ljude iz cijele BiH da rade na formiranju Saveza sa jednim predsjednikom.

- Nije cilj FIFA -i da bilo koju reprezentaciju drži u izolaciji, niti da je isključi usred takmičenja. Ova prijetnja je bila ciljana kao sredstvo pritiska ne bi li delegati shvatili moguće posljedice. Sankcije, i to drastične će se odnositi na Izvršni odbor, na članove skupštine, a posebno na Predsjedništvo. Bh. reprezentacija će sigurno nastaviti kvalifikacije utakmicom sa Rumunijom 3. juna u Bukureštu. Ide nam na ruku i što bi suspenzijom naše reprezentacije bila oštećena Francuska, kojoj bi bila oduzeta tri boda koja su Francuzi zaradili u meču sa BiH. Za dva mjeseca će se kompletna klima u bh. nogometu promijeniti i reprezentacija i klubovi će igrati na internacionalnoj sceni - izjavio je naš izvor.

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 30 mar 2011, 04:19

harishp je napisao/la:
Kako rece Blater volio bih Portugaliju zbog Ronalda.
Dobro mi nemamo Ronalda ali recimo Dzeko nije bas od 100 maraka.ima tu jos par momaka koji bi podigli kvalitet.
Znaci nismo bas Brunei.
A i Pape nebi tek tako spominjao o bilo kakvoj optimisticnosti da je nema.Ali opet i on je oprezan.
Najveca ironija bi bila,kad bi vjeciti ''razvaljivaci''BIh.Fakticki na ovaj nacin pomogli BIH repci i fudbalu.
Tek bi se onda neko grohotom smijao.
Da im nebi bilo ko sa Pantelijom protiv Estonaca. :mrgreen:
Pa dobro sto kazes i nismo bas za odbacit.
Stvarno je tesko sad pricati o bilo cemu jer niko i ne zna sta tacno taj Statut donosi.Pitanje je jesul i promijenili nacin biranja clanova Saveza,npr. imal uslova da postanes clan.Ima bas puno sitnica.Ako postave lose temelje opet cemo usrat na kraju..
Ne mogu vise ni uzivati u pobjedama repke kad nam mlada reprezentacija gubi od Luxemburga.Jos koja godina pa cemo ostat i bez dijaspore pa cemo se samo oslanjati na nasu ligu..

Cudno je i zasto su srbi 'glasali za svoje otkaze'.Vjerovatno je to isti sindrom kao i kod nasih profesora medicine kad pustaju studente na stelu ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 mar 2011, 04:40

Cuo si Kovacevica,Petkovica i klapu ,prije ovog shranja.
''Ne damo'' mlade repke :shock: :roll: Sto ce reci samo ih ''mi''imamo pravo dokusuriti.Ali im to ''ne damo'' je za smijurije.
Fazon je sad sto Tulic u onom svom behutu i handrisanju poneku i pogodi.Kao corava koka.
Besica su ''digli''.Vranjes sasvim dobar,ima tu i Bunjoza a i Subasic ce valjda da ubode vise sa tim transferom.
Mada i ukenjaju sa nekim anonimusima da te bog sacuva.
Ovdje bi recimo konacno trebalo gurnuti Pasica.Covjek fucu ima u malom prstu ali je bio problem.Kako on rece,nije bio ''podoban''sa Srpske strane za Ceku,Kovacevica,Petkovica.Jer mu je BIH zbilja na prvom mjestu.
Sad ako se desi konacno to cudo.I Ivica Osim uleti klizeci u glavnu fotelju.
A jos par ljudi od znanja se skupi.Desio bi se pozitvni sok.Kad jedan omladinac koji se nalazi u Njemackoj,Svajcarskoj,Svedskoj kaze zvao me Osim Svabo kaze da se spremim i obucem BIH dres.
Vjerovatno mu ni otac nebi bio tek tako mrtav hladan na taj poziv.
Ovako wtf recimo Tulic,Suljo,Usljo itd ko' biva nazovu.Baterija iz mobilnog sama iskace od muke.
P.S Volio bih vidjeti Ristica u tom savezu,nego se kruha najesti.Dok je Katalinski Skija prica za sebe.
valjda ce im UEFA konacno odskrinuti vrata.
Sto se tice ''ovih glasaca''protiv samih sebe.Ponekad u politici i nacionalizmu izgleda utjece ''kokosije sljepilo''.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 30 mar 2011, 06:55, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 30 mar 2011, 07:27

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

evo emisija od sinoc za svaki slucaj ko nije pogledao
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 30 mar 2011, 07:35

Najbolje rjesenje Suspenzija mislim kad dodju novi ljud bice sigurno bolje nece biti namjestanja rezultata sudije ce morati pripaziti sta rade jer nece stojati ljudi iza njih koji su ih dosada prikrivali. Onda treba jedan covjek koji ce samo hodati i nase talente po evropi nagovarati da se odluce da igraju za mladu repku BIH ili te mladje kategorije a ima i igraca po evropi koji mozda mogu i u A repku , jer ja nemogu da vjerujem da dosada nisu nista dogovorili sa Seferovicem , Hajrovicem i jednih i drugim , Saricem itd da ne nabrajam. Suspenzija se odnosi i na menadzere igraca tj oni vise nemogu obavljati svoje poslove bez licenci koje su dobili od NSBIH , znam da ce te reci lopovi vako nako al ima i menadzera koji rade posteno i po propisima uefa i fife tako da treba misliti i na njih i oni zaradjuju posteno svoj novac. to je njihova sposobnost da dogovore transfer a ne lopovluk. Znaci BAZDAREVIC , BAJEVIC , OSIM , HADZIBEGIC , PASIC , GLAVAS , HIBIC , BOLIC , KODRO ,SABIC ... to su ljudi koji trebaju u savez. Za Konjica neznam sta da vam kazem sad jednu pricu prica a do skora je bio veoma blizak Munibu i kompaniji ... etoo pozz
>>No body likes us but we dont care<<

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 30 mar 2011, 07:54

badblueboylivno je napisao/la:Ja to vidim ovako.
Nemaju oni šta priključivati savez RS-a. Kad se ovaj savez proglasi suspendiranim, ukidaju se svi njegovi faktori - kantonalni i federalni. Samim time se ukida i taj RS savez. Sad, novi savez bi trebao biti Nogometni Savez Bosne i Hercegovine, sa članovima iz redova svih naroda. Oni klubovi i čimbenici koji ne žele sudjelovati u radu tog saveza, nek se j*ebu, a oni koji žele, dobrodošli su.
I nadam se da će ljudi iz tog novog saveza pokrenuti reorganizaciju svih nivoa natjecanja/takmičenaj u BiH, i da više neće biti ovih prevelikih liga.

Usput, mislim da FSS i HNS "jedva čekaju" da im se priključe Široki i Borac i Zrinjski i Laktaši. :D
Svaka čast prijatelju svaka čast!
Sarajevo ljubavi moja!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MrPink i 16 gostiju.