FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
50%
Prolazak u Play off
37
21%
Grupnu fazu
50
29%

Ukupno glasova: 174

Maroon1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Maroon1946 » 03 jul 2024, 12:28

9 bodova na startu :pray:

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 03 jul 2024, 12:28

Do reprezentativne pauze 5 kola,13/15bi bilo odlicno

Edit:klub ne treba traziti nikakve odgode ako prodjemo Aktobe
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 03 jul 2024, 12:39

mislim da je raspored povoljan, kako sezone odmiče a mi rastemo u formi tako dolaze i nešto teži protivnici. u prve tri utakmice tri pobjede su imperativ.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 03 jul 2024, 12:41

Vala prva tri kola mora biti 9/9 bodova, dvije kuci, jos Sloga ima hibridni teren.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 03 jul 2024, 12:50

Je l' završen taj teren kod Sloge?

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 03 jul 2024, 13:02

Konačno defanzivnog veznog da dovedemo, jbt 4 godine ga nismo imali, fali lijevi bek i desno krilo nesto kao Hasic sto je bio i imamo solidnu ekipicu

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 03 jul 2024, 13:15

MSOZ101 je napisao/la:
03 jul 2024, 11:57
Koliko god nam nedostaje lijevi bek u istoj mjeri nam nedostaje i centralni stoper i to pored osnovnih kvaliteta za tu poziciju mora imati i vrlo pristojnu pas igru po zemlji prema veznim igračima kao i dijagonalne lopte. Eno jučer npr. nazad su bili Čelik, Soldo i Jović. Od Čelika je teško očekivati da stisne muda i bude spreman odigrati rizičan pas u sredinu prema igraču koji ima dovoljno vremena da je primi i proslijedi dalje, ako igrač u sredini sekundu razmisli i neko mu dođe na leđa, Čelik je kriv jer je navodno opteretio igrača koji nije u poziciji za pas. Sa druge strane je Jović gdje je protivnik u prvih pet minuta igre skontao da je slabija odbrambena strana te tu bazirao svoj polu presing gdje su tražili napamet loptu naprijed ili izbacivanje u aut. Jović je konstantno imao alibi pas prema Kyeremehu u fazonu neka on zajebe, a ne ja te loptu prema Rogiću iz koje smo isto dobijali loptu prema naprijed. Soldo je bio na pivotu na vrhu 16m bez motoričkih sposobnosti da na toj poziciji primi loptu te odigra na stranu gdje je manje protivničkih igrača. Iz jedne takve situacije došla je i dobra prilika za Olimpiju kada je Rogić uputio normalan pas u sredinu Soldi, a on nije imao pojma šta sa loptom. Ako hoćemo pas igru od golmana treba nam siguran štoper spreman za pas igru.
Dobar post,
Primjer za lijevog beka ako bi vec Kerim igro lijevo, onda mora stopercina bit iza njeg, ali ako bi doveli tog LWB onda je sasvim solidno soldo celik djuri npr.
Jovic mi izgleda kao da ga je strah igrat, da je pod tremom, ovako kad ga vidis djeluje spremno i jako ali igra s nekom blokadom u glavi ili sta vec.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 03 jul 2024, 13:21

je li ovo samo nas predstavnik nije dosao na izvlacenje?
NEMA NAZAD

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 03 jul 2024, 13:23

Hoce li se pomjeriti utakmica protiv Aktobea?

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 03 jul 2024, 13:26

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
03 jul 2024, 13:23
Nece. Ne pitamo se mi tu puno + njima je sezona u toku i imaju kup utakmicu nekoliko dana prije tekme sa nama.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 03 jul 2024, 13:26

bvsic je napisao/la:
03 jul 2024, 13:15
MSOZ101 je napisao/la:
Koliko god nam nedostaje lijevi bek u istoj mjeri nam nedostaje i centralni stoper i to pored osnovnih kvaliteta za tu poziciju mora imati i vrlo pristojnu pas igru po zemlji prema veznim igračima kao i dijagonalne lopte. Eno jučer npr. nazad su bili Čelik, Soldo i Jović. Od Čelika je teško očekivati da stisne muda i bude spreman odigrati rizičan pas u sredinu prema igraču koji ima dovoljno vremena da je primi i proslijedi dalje, ako igrač u sredini sekundu razmisli i neko mu dođe na leđa, Čelik je kriv jer je navodno opteretio igrača koji nije u poziciji za pas. Sa druge strane je Jović gdje je protivnik u prvih pet minuta igre skontao da je slabija odbrambena strana te tu bazirao svoj polu presing gdje su tražili napamet loptu naprijed ili izbacivanje u aut. Jović je konstantno imao alibi pas prema Kyeremehu u fazonu neka on zajebe, a ne ja te loptu prema Rogiću iz koje smo isto dobijali loptu prema naprijed. Soldo je bio na pivotu na vrhu 16m bez motoričkih sposobnosti da na toj poziciji primi loptu te odigra na stranu gdje je manje protivničkih igrača. Iz jedne takve situacije došla je i dobra prilika za Olimpiju kada je Rogić uputio normalan pas u sredinu Soldi, a on nije imao pojma šta sa loptom. Ako hoćemo pas igru od golmana treba nam siguran štoper spreman za pas igru.
Dobar post,
Primjer za lijevog beka ako bi vec Kerim igro lijevo, onda mora stopercina bit iza njeg, ali ako bi doveli tog LWB onda je sasvim solidno soldo celik djuri npr.
Jovic mi izgleda kao da ga je strah igrat, da je pod tremom, ovako kad ga vidis djeluje spremno i jako ali igra s nekom blokadom u glavi ili sta vec.
Iskreno mislim da postoji mogucnost da Jovic bude i dobar, vjerovatno je malo prevelik zalogaj uzeo iz Radnika u Sarajevo , nije jednostavna kod nas sredina :D
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 03 jul 2024, 13:41

hazarder je napisao/la:
03 jul 2024, 12:50
Je l' završen taj teren kod Sloge?
Najavili su da ce bit spreman do pocetka sezone.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 03 jul 2024, 13:43

nedimmmm1337 je napisao/la:
03 jul 2024, 13:26
bvsic je napisao/la:
MSOZ101 je napisao/la:
Dobar post,
Iskreno mislim da postoji mogucnost da Jovic bude i dobar, vjerovatno je malo prevelik zalogaj uzeo iz Radnika u Sarajevo , nije jednostavna kod nas sredina :D
Do glave mu je ja mislim sve, on je fizicki spreman i jak (bar tako izgleda) ali onako kad ga vidis, evo na utakmici jucer on loptu vodi i zapinje za zrak samo sto ne padne nekako mi je prepadnut ne znam. Nekako igra daj prvom do sebe, sta ako zayebem pas ili nesto izbacit ce me iz prve ili slicno tako nesto

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 03 jul 2024, 13:46

holyman je napisao/la:
03 jul 2024, 13:21
je li ovo samo nas predstavnik nije dosao na izvlacenje?

Bio je neki momak
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 03 jul 2024, 14:03

bvsic je napisao/la:
03 jul 2024, 13:43
nedimmmm1337 je napisao/la:
bvsic je napisao/la:

Dobar post,
Do glave mu je ja mislim sve, on je fizicki spreman i jak (bar tako izgleda) ali onako kad ga vidis, evo na utakmici jucer on loptu vodi i zapinje za zrak samo sto ne padne nekako mi je prepadnut ne znam. Nekako igra daj prvom do sebe, sta ako zayebem pas ili nesto izbacit ce me iz prve ili slicno tako nesto
To da sigurno da ima fizicke predispozicije i da je spreman , moguce i da je do glave, ali opet kazem nije bas isto igrat u Sarajevu i u Radniku .. vidjet cemo uglavnom teren je jedino relevantan . Ja mu zelim sve najbolje do njega je :D
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 03 jul 2024, 16:04

keli je napisao/la:
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
03 jul 2024, 13:23
Nece. Ne pitamo se mi tu puno + njima je sezona u toku i imaju kup utakmicu nekoliko dana prije tekme sa nama.
Jel u 21h tekma s Aktobeom na Koševu?

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 03 jul 2024, 16:35

IsmirMirvic je napisao/la:
02 jul 2024, 23:21
You gotta give them that 'hawk tuah' and spit on that thing!
slika
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 03 jul 2024, 16:38

Dobra nam ova veza sa amidžinim ostalim klubovima :crazy:
Ovaj neki iz Kortrijka dolazi na posudbu u Borac.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 03 jul 2024, 16:46

MaroonBjelave je napisao/la:
03 jul 2024, 16:38
On je igrac Crvene Zvezde koji je bio na posudbi u Kortrijku.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 03 jul 2024, 16:52

keli je napisao/la:
03 jul 2024, 16:46
MaroonBjelave je napisao/la:
03 jul 2024, 16:38
On je igrac Crvene Zvezde koji je bio na posudbi u Kortrijku.
U pravu si. Izvinjavam se.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, amypitar, Evander, UltraNorth i 60 gostiju.