IsmirMirvic je napisao/la: ↑03 jul 2024, 23:19
Virtu4l je napisao/la: ↑03 jul 2024, 23:17
IsmirMirvic je napisao/la: ↑03 jul 2024, 23:11
Zainteresovanih je bilo i jos uvijek ima, ali FC Zeljeznicar
ne zeli investitora. Da zele, do sad bi ga imali. To je jedina istina, sve drugo je spin. Zasto ne zele, to je pitanje kojim se navijaci tog cluba trebaju baviti!
Zato što Željezničar ne može zavisiti od jednog čovjeka, kao neki, pa da mu titraju muda samo da ne napusti klub koji bi se nakon toga ugasio.
Samo strateški partner i ništa drugo. Željezničar ima imovinu vrijednu 50 miliona maraka, nije to samo pečat i tri veš mašine kao što su neki drugi nosili u miraz.
To je spin. Evo ovako.
Zamislite da ja vama ponudim 1.000 KM da ulozim u nesto. Vi mi prvo odgovorite da moze. Za mjesec dana mi kazete okay, ulozite 1.000 KM, ali da je od tih 1.000 KM mojih 500 da radim sa njima sta hocu. I onda kad i na to pristanem, kazete znate sta, ipak treba 1.500, ali da iskljucivo ja sa njima raspolazem, a vi se maknite.
To je otprilike kako teku pregovori potencijalnih investors sa Zeljeznicar. Nemoguce da ne znate da niko nikad nece pristati na vase uslove. Vi ne zelite investitora.
Lažni @Mirvic:
Lažno predstavljanje kao druga osoba na javnom forumu može se smatrati oblikom prevare ili druge obmane, a također može biti povezano s kršenjem prava na privatnost i integritet osobe. U Bosni i Hercegovini, konkretni zakoni koji se mogu primijeniti uključuju Krivični zakon Federacije Bosne i Hercegovine, Krivični zakon Republike Srpske, i Krivični zakon Brčko distrikta.
Prema Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine, lažno predstavljanje može biti obuhvaćeno sljedećim člancima:
1. **Prevara (član 294)**: Ako neko lažno predstavljanje koristi za prevaru druge osobe i time stvara materijalnu štetu, može biti kažnjeno zatvorom ili novčanom kaznom.
2. **Neovlašteno korištenje ličnih podataka (član 236)**: Ovo djelo obuhvata korištenje ličnih podataka druge osobe bez njenog pristanka, što može uključivati predstavljanje kao ta osoba na javnim forumima. Kazne za ovo djelo također uključuju zatvorsku kaznu i novčanu kaznu.
3. **Kleveta (član 208)**: Lažno predstavljanje koje uključuje širenje neistinitih informacija koje štete ugledu druge osobe može biti kažnjeno prema odredbama o kleveti.
Slične odredbe postoje i u Krivičnom zakonu Republike Srpske i Krivičnom zakonu Brčko distrikta.
Lažno predstavljanje na javnom forumu može se tretirati kao krivično djelo ovisno o namjeri i posljedicama tog predstavljanja, a kazne mogu varirati od novčanih kazni do zatvorskih kazni, ovisno o specifičnim okolnostima slučaja.