FK Sarajevo - Tema za članove

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

luckystrike
Kontakt:

Re: FK Sarajevo - Tema za članove

Post Postao/la luckystrike » 01 jul 2024, 11:18

luckystrike je napisao/la:
24 jun 2024, 15:29
Usput, čim je Aktobe saznao da s nama igraju usr@li su se i zijanili prvu sljedeću utakmicu. jučer su se malo dozvali i jedva fenjeraša uzeli 1-0. gazimo ih uz Božju pomoć!
jučer su zijanili opet, kući od Tobola, bilo 0:3 na poluvremenu, poslije imali 2 penala, na kraju 3:4 :cool:

Edit: naša utakmica s Olimpijom koja je svojevrsna generalka, prebačena je za sutra u 18 h umjesto u srijedu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 jul 2024, 13:00

tabba77 je napisao/la:
01 jul 2024, 11:06
Pristojna akcija, vjerovatno se čiste zalihe.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 01 jul 2024, 13:15

Piše da su stigle nove veličine - količine, da li je to možda znak da će ostati isti dresovi i ove sezone?

avalkaB
Kontakt:

Post Postao/la avalkaB » 01 jul 2024, 13:37

01 jul 2024, 13:15
Piše da su stigle nove veličine - količine, da li je to možda znak da će ostati isti dresovi i ove sezone?
Najvjerovatnije, možda budu novi dresovi u Januaru?
Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t

Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4

Season 2024/2025 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=QbLhVob9RWo&t

𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 02 jul 2024, 11:41

V. B konacno neki ofanzivac u veznom redu

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 02 jul 2024, 12:08

Riki10HZ je napisao/la:
02 jul 2024, 11:41
Odakle ti da je ofanzivac?
Neće, idu novi.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 02 jul 2024, 13:01

šta mislite o dresu kao kod Belgije, samo umjesto crne bijela, meni je šminka
slika

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 02 jul 2024, 13:06

OsmaDolazi je napisao/la:
02 jul 2024, 12:08
Riki10HZ je napisao/la:
02 jul 2024, 11:41
Odakle ti da je ofanzivac?
Neće, idu novi.
Pa pretezno igra tu neku 8 ili 10 kolko se dalo zakljuciti.

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 02 jul 2024, 13:26

02 jul 2024, 13:01
slika
Sviđa mi se :thumbup:
Adidas je ove godine odradio dobar posao na reprezentativnom nivou, većina dresova im je dobra.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 02 jul 2024, 13:52

PikachuSA je napisao/la:
02 jul 2024, 13:26
slika
Sviđa mi se :thumbup:
Adidas je ove godine odradio dobar posao na reprezentativnom nivou, većina dresova im je dobra.
još bolje izgleda na igračima ;)
slika

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 02 jul 2024, 13:53

slika
Dobar. :thumbup:

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 02 jul 2024, 21:36

27 jun 2024, 20:07
S obzirom na to ko je otputovao u Sloveniju, roster za iduću sezonu bi trebao izgledati ovako:
Nakon odigranih pripremnih susreta, odnosno dolaska par novih igrača, ponovo bih prošao kroz roster.

Golmani:
Rogić - Nedovoljno dobar, ali bi meni ipak bio 1. opcija. Mislim da je izgubio na sigurnosti uslijed rjeđeg igranja ali vjerujem da može dosta bolje.

Rockov - Tanak. Neka trenira pa vidjet ćemo kroz sezonu šta i kako.

Mušija - Ništa lošiji od prve dvojice, mada bi mu najbolje bilo da ide opet negdje na posudbu.

Odbrana:
Duraković - Beznadežan slučaj.

Jović - Fizički spreman ali ima loše pozicioniranje. Može napredovati bez sumnje. Ne vidim ga regularno u početnih 11.

Đuričković - Kapiten.

Čelik - On teško može biti nosioc odbrane, ali u paru s Đuričkovićem igra veoma dobro, odnosno za svoje godine odlično.

Soldo - Generalno sam zadovoljan. Priv izbor na mjestu lijevog stopera.

Mujkić - Perspektivan.

Beganović - Vrlo dobar.

Unušić - Nisam vidio dovoljno da ocjenim ali mislim da je dobar back-up.

Prijeko nam je potreban lijevi bek, Kuprešak bi nam legao k'o Coentrao u svoj vakat. Nadam se i što bržem oporavku Kapetanovića.

Vezni red:
Đorđević - Ima šlifa. U pravoj roli može dati veliki doprinos.

Matanović - Spor! i bez ikakvog momentuma, kako kroz pripreme tako i kroz posljednju polusezonu. Nije on izgleda navikao na brži tempo igre i brzo donošenje odluka. Jedino što solidno izvodi prekide. Posudba u Premijer ligi da se malo kali i oslobodi bi bila idealno rješenje za njega jer ipak mislim da ima nekog talenta.

Mehmedović - Isto tako slabo pokretljiv, zna se graditi ali je i krut, za AM ili RW koje su mu pripmarne pozicije nema baš agilnost a nije pokazao ni neko tehničko znanje. Posudba također, da ne zjapi džaba.

Julardžija - On je meni veoma zahvalan igrač koji pokriva veliki dio terena i vazda je u trku. Povremeno pokaže i lucidnost i progura dobru loptu iza linije odbrane a nije mu ni šut loš. Igrač je za prvog tima i povremene rotacije ali ne može biti nosioc igre.

Anđušić - Lija je solidan igrač. Polivalentan. Zahvalan za rotacije odnosno odličan za ulazak s klupe.

Mustafić - U nedostatku ozbiljne desetke on je po meni najbolje rješenje u vezi prema naprijed. On se samo mora rješiti sebičnosti iako ima solidan udarac s distance i biće dosta bolji i korisniji igrač.

Buljubašić - Suvišno pisati bilo šta.

Hamzić - Dijete se trudi, u prvoj utakmici učestvovao u dva gola, mislim bi trebao povremeno dobijati šansu mada u ovoj gužvi u veznom redu, daBogda da je dobije. Možda je i njemu posudba najbolja opcija čak i u slabiju ekipu / ligu ali da redovno igra.

Bubanju ne mogu komentarisati nepoznat mi je. Vjerujem da je dobar s obzirom na CV, ako bude k'o Miomir biće odličan, ako prebaci na Marka, kukala nam majka. Jatta je vjerovatno prospect, ne vjerujem da je trenutno igrač za 1. tima. Također, iskreno se nadam dobrim partijama Krdžalića nakon oporavka.

Napad:
Kyeremeh - Koristan igrač koji uvijek vreba i mora je za protivnika. Šteta je njega 'zloupotrebljavati' na beku jer defanzivno nema potrebne kvalitete, on treba igrati ili krilo ili second / shadow striker.

Guliashvili - Kvalitetan igrač željan dokazivanja. Polažem velike nade.

Oliveira - Opasan k'o Maksim po diviziju.

Čataković - Leti k'o leptir, ubada k'o pčela.

Ristić - Solidno kretanje i htjenje. Treba mu ponekad i dati šansu s klupe.

Nadam se da nisam nikoga zaboravio. Pri tome ne vjerujem da su Tiro, Pramenković, Alajmović, Nurković odnosno Tabaković još uvijek za prvog tima pa ih nisam ni uzimao u obzir. Također, Penaranda, Trako i Mulalić i ako još neko ima na platnom spisku a ko nije u Sloveniji mislim da nije u planovima uopšte.

Uglavnom, ekipa u igri trenutno djeluje tanko, to je realnost i to možemo naknadno dodatno elaborirati, međutim vjerujem da ima zaista dovoljno kvaliteta da se kroz sezonu uigra ozbiljan tim!

Nažalost, prema prikazanom ne gajim velika očekivanja u evropskim susretima. Nada svakako zadnja umire.

Do zadnjeg dana života, samo Saraj'vo!

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 02 jul 2024, 22:19

Pripreme koje su svele na 45 minuta neslužbene utakmice, nažalost to je posljedica promjene trenera i jako, jako malo vremena do prve bitne utakmice. Ponekad je bolje promjeniti trenera u toku sezone nego ovako, mislim da se trener puno lakše i bolje upozna sa ekipom kroz takmičarske utakmice. Ovako uz sve promjene i upoznavanje sa novim igračima u isto vrijeme mora da uvidi i mogućnosti onih koji su već u timu i tu se gubi mnogo vremena kojeg u našem slučaju nemamo nikako. iz tog razloga i iz ove tri utakmice vjerovatno nam slijedi jedan od najtežih početaka sezone bez obzira na igrački kadar.
Nešto specijalno da smo vidjeli teško, prve dvije utakmice se izrotiralo što se moglo izrotirati tek u prvom poluvremenu protiv Olimpije su se mogle videti konture ekipe i kako bi se naša igra mogla razvijati. Pisao sam i u ranijim postovima gledajući Osijek sa Zekićem o ovim formacijama i rasporedu igrača na terenu i ono što je koristio tamo vjerovatno će i kod nas primjenjivati (govorim o ovih 45 min. što sam ja vidio).
Osnova neka će nam biti sa tri stopera, dva deff.vezna, W.bekovima, i vjerovatno rotacije prema naprijed dva off.vezna jedan napadač/jedan off.vezni dva nadadača (što smo danas vidjeli)
Gledajući poimenično taj raspored pod pretpostavkom da je Rogić na golu

Stoperi će biti Đuričković, Soldo Čelik?
Deff.vezni??? i pored toliko igrača na tim pozicijama i tog profila za mene ostaje najveća nepoznanica naročito iz razloga što po mom mišljenju dvojica (Mustafić i Buljubašić) koji bi mogli dati najviše na tim pozicijama nisu odigrali niti minute a niko nije dao valjano objašnjenje zasto je to tako. Do sad što smo gledali na tim pozicijama to nije za ozbiljnog nogometa kojem valjda težimo.
Bekovi, desno je sigurno Beganović a lijevo koliko god čudno bilo je Keremeh. Nevjerovatno izgleda da neko ko je naviše proveo vremena igrajući desno krilo (dešnjak) igra bolje i smislenije od Durakovića koji je čitav život proveo na toj poziciji. Kako je taj momak toliko nazadovao kod nas meni nije jasno.
Trojka prema naprijed če se vjerovatno zasnivati i rotirati u zavisnosti od rasporeda 2/1 ili 1/2 Čataković, Renan, Guliašvili, Anđušić, Đorđević.

ostali igrači onako:
Osvrnuo bi se malo na Julardžiju mislim da je to jedan od rijetkih naših školovanih igrača, igrač kojem trener ne treba govoriti šta da radi u datom momentu ali da ga se koristi na pogrešnom mjestu. Evo i sad Zekić opet visoko prema naprijed gdje on nema taj toliko kvalitetan zadnji pas niti dribling koji igrači na AM pozicijama moraju imati.
Ovi iz srbijanske lige ne znam teško da se mogla išta vidjeti jednostavno su bili tu i "igrali lopte" što bi se reklo, isto tako i ovaj iz HNL-a.
Naši iz prošle sezone, mislim da su dvojica završila sa FKS, Matanović i Mehmedović, možda čak i Duraković već sam napisao o njemu.
Matanović je jednostavno pogubljen, neko ko je došao u formi spreman i za koga se očekivalo da će podići našu igru on je totalna fula.
Mehmedović za mene najveće razočarenje nikako mi nije jasno kako momak od 20 godina koji se bavi nogometom i aktivno trenira izgleda tako loše (fizički) na terenu za dvadesezt minuta igranja već nakon prvog sprinta totalni pad.
Juniori/akademci tu su vrte se pa valjda neko ispliva od njih.

S obzirom da nam je sljedeća utakmica Aktobe mislim da ćemo ovako izaći malo defanzivnije

.........................Rogić
.......Čelik.....Đuričković.....Soldo
Beganović.....????????..........??????????........Keremeh
.............Guliašvili......Anđušić
.....................Čataković
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 03 jul 2024, 14:25

Fin raspored za nesto mirniji pocetak sezone.za nadati se da uvezemo 3 4 pobjede pa da ekipa stekne neko samopouzdanje...

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 03 jul 2024, 20:40

OsmaDolazi je napisao/la:
02 jul 2024, 12:08
Neće, idu novi.
slika
Dajte nam ovaj belgijski da ne mognu u Kambodži našiti dovoljno :opaopa:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 jul 2024, 21:23

Jedva čekam nove dresove, valjda se nekad i generalni sponzor promijeni :D

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 03 jul 2024, 21:36

Ako to neće biti neki ozbiljan deal i za7ebano ime, neka stoji ovaj, ako ništa svjetski poznat brend su i glavni sponzor Lige prvaka između ostalog.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 jul 2024, 15:27

Vjerujete li da se mozemo vratiti u Sarajevo sa pozitivnim rezultatom?

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 08 jul 2024, 15:34

MortemHz je napisao/la:
08 jul 2024, 15:27
Vjerujete li da se mozemo vratiti u Sarajevo sa pozitivnim rezultatom?
Treba vjerovati i ući hladne glave, postaviti se čvrsto i čekati kontre.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”