ja kad vidim koliko ovi mladi igrači imaju problema sa povredama i sličnim stvarima stvarno se upitam šta se dešava
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Sinner užasan po pitanju fizičke spreme. Ne može više od jednog seta da igra na najvišem nivou i onda ga hvata kriza naredna dva seta.
Najbolje bi mu bilo da nakon OI krene sa pripremama za narednu sezonu i da ga ne zanima kakve rezultate će da ima. To će mu biti benefit za cijelu karijeru. Za ovu sezonu i godinu je sve uradio što je trebao. Baš, baš užas.
Najbolje bi mu bilo da nakon OI krene sa pripremama za narednu sezonu i da ga ne zanima kakve rezultate će da ima. To će mu biti benefit za cijelu karijeru. Za ovu sezonu i godinu je sve uradio što je trebao. Baš, baš užas.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ma cim se on docepao one ruske kamenjarke tenis je na off.
Prvi je na svijetu zato sto je najkonstantniji i sto ce dobiti vecinu igraca na vecini turnira tokom godine, ali realnost je da on nije dobio nijedan veliki mec u karijeri koji je bio cisti kvalitet i gdje 2 igraca briljiraju na GS protiv najboljih igraca.
Djokovica u Australiji je dobio koji je bio indisponiran i koji je odigrao jedan od najgorih meceva karijere, a kasnije se doslo do informacija da je bio i bolestan. Medu je poslije dobio koji ga je 2 seta lupao i onda se ugasio jer je covjek postavio rekord za provedene sate na terenu do finala. Svaka cast na tome, apsolutno je zasluzeno uzeo Australiju, nit dodajem nit oduzimam, samo pokusavam da sagledam stvari iz nekog drugog ugla.
On nema pobjedu u karijeri kao sto je npr. Carlos to uradio na Wimbu prosle godine protiv Djokovica gdje oba igraca igraju fenomenalan mec.
Danas je Medo na teren izasao nevjerovatno fokusiran i samouvjeren, spreman na rovovsku i dugu bitku, a u takvim iscrpljujucim mecevima kroz karijeru Sinner jednostavno nema fizicku snagu i moc da se suprotstavi. Smijesno je da prvi igrac svijeta ima takve fitness oscilacije i da vec u drugom setu otezano hoda i to se proteze sve do kraja meca, doslovno mu vidis po grimasama da se ne osjeca ugodno. A odveo je mec u 5. set zato sto ima sampionski mentalitet i sjajne teniske kvalitete, ali uvijek kada mu zatreba ta 6. brzina na najvecim mogucim ispitima on nekako zakaze.
Prvi je na svijetu zato sto je najkonstantniji i sto ce dobiti vecinu igraca na vecini turnira tokom godine, ali realnost je da on nije dobio nijedan veliki mec u karijeri koji je bio cisti kvalitet i gdje 2 igraca briljiraju na GS protiv najboljih igraca.
Djokovica u Australiji je dobio koji je bio indisponiran i koji je odigrao jedan od najgorih meceva karijere, a kasnije se doslo do informacija da je bio i bolestan. Medu je poslije dobio koji ga je 2 seta lupao i onda se ugasio jer je covjek postavio rekord za provedene sate na terenu do finala. Svaka cast na tome, apsolutno je zasluzeno uzeo Australiju, nit dodajem nit oduzimam, samo pokusavam da sagledam stvari iz nekog drugog ugla.
On nema pobjedu u karijeri kao sto je npr. Carlos to uradio na Wimbu prosle godine protiv Djokovica gdje oba igraca igraju fenomenalan mec.
Danas je Medo na teren izasao nevjerovatno fokusiran i samouvjeren, spreman na rovovsku i dugu bitku, a u takvim iscrpljujucim mecevima kroz karijeru Sinner jednostavno nema fizicku snagu i moc da se suprotstavi. Smijesno je da prvi igrac svijeta ima takve fitness oscilacije i da vec u drugom setu otezano hoda i to se proteze sve do kraja meca, doslovno mu vidis po grimasama da se ne osjeca ugodno. A odveo je mec u 5. set zato sto ima sampionski mentalitet i sjajne teniske kvalitete, ali uvijek kada mu zatreba ta 6. brzina na najvecim mogucim ispitima on nekako zakaze.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Nez vala, meni Karlitos djeluje mocnije od Sinnera i nekako mi je uvijek za promil ispred Talijana i msm da mu je plafon visi, al su mu i nizine nize vjerovatno
Na ovom turniru su nazalost obojica zrtve zdrijeba gdje je ova njihova strana neuporedivo jaca od one druge tako da Nolo vjerovatno uzima ovo, jer ce Karlitos krv propisat i protiv Paula, a i protiv Medonje ako prodje ovdje.

Na ovom turniru su nazalost obojica zrtve zdrijeba gdje je ova njihova strana neuporedivo jaca od one druge tako da Nolo vjerovatno uzima ovo, jer ce Karlitos krv propisat i protiv Paula, a i protiv Medonje ako prodje ovdje.
Carlos od onog trenutka kad je pretrpio break u drugom setu radi sve da stigne na polufinale Španije i Francuske.
A djelovalo je da ce opet biti problema,kakva igracina je Carlito kad krene da reseta

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
To je to, ni manje ni višeforgempp je napisao/la: ↑09 jul 2024, 18:55Ma cim se on docepao one ruske kamenjarke tenis je na off.
Užasno je sramotno za prvog igrača svijeta i dečka koji već godinu dana igra najbolji tenis na touru da ima ovolike fizičke probleme u bukvalno svakom meču gdje mu je protivnik sposoban parirati intenzitetom i kretanjem.
U svakom od četiri poraza ove sezone je imao ili grčeve ili nedostatak snage/energije u nekom dijelu meča. Imao je problema i u nekim mečevima koje je uspio dobiti.
On je bolan ne znam jesil vidio, sredina prvog seta reli od 25 30 udaraca, gubi poen i hvata se za stomak, saginje i ne može doć do vazduha 20 sekundi. To je strašno, sramota velika. Pa nije ti 38 godina staru ti jbm.
U off sezoni moraju raditi na tome i samo na tome. Sinner mora nabaciti mišićne mase, premršav i preslab je da igra ovaj tenis koji hoće da igra. Mora ojačati noge, i prepone i listove, te stomačne mišiće. Bez toga ne treba ni pomišljati ulaziti u narednu sezonu. 5 kila čiste mase + raditi vježbe za izdržljivost i kondiciju, pluća razviti.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 09 jul 2024, 19:54, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Pa kako to nisi znao prije pocetka turnira kada si najavio lagani slem za talijana.
Pa nije mi ptičica šapnula na uho da nije ništa popravio, jer po riječima Vanjocija njima je sve ok, kaže da je ovo fizički nivo koji su tražili i na kojem treba bit, i ja budala povjerovao

Očigledno prodavanje magle i blefiranje, ovo je odron
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ma ovdje su svi imali izgovore,zasto bi i Sinner bio izuzetak.
Teniseri nisu roboti. Međutim era koju smo svi posmatrali donekle nam daje za pravo da od mlađih očekujemo da budu nešto najbliži robotima kao što su big 3 bili. Ali to ne ide tako, pogotovo u ovim godinama kada su obojica defakto još na počecima karijere. Ima on jako puno posla u svakom aspektu, a pogotovo fizičkom gdje se meni najviše čini da ga kondicija izdaje, još kod njega je očit genetski problem u odnosu na Alcaraza što se fizikalija tiče. Ovaj je kao Nadal, atleta.
Nemoguće je pobijeđivati stalno, danas ga je Medo odučio od tenisa na svaki mogući način, a najviše na noge i glavu. Još je taj matchup za Sinnera nezgodan. Medvedev je igračina i opet nije sramota od njega izgubiti u 5 setova ali je nemoguće očekivati da se uzme svaki meč protiv najboljih. Mislim da je Medi na mlin išla i dvorana jer je lakše dolazio do servis gemova, ali svakako nema mu se šta dodati i oduzeti.
Alcaraz je baš zadnja dva i po seta dokazao što je šampion ovdje i trenutno je prvi favorit za naslov. Iako mu neće nikako biti lako prošlogodišnju rutu ponoviti.
Nemoguće je pobijeđivati stalno, danas ga je Medo odučio od tenisa na svaki mogući način, a najviše na noge i glavu. Još je taj matchup za Sinnera nezgodan. Medvedev je igračina i opet nije sramota od njega izgubiti u 5 setova ali je nemoguće očekivati da se uzme svaki meč protiv najboljih. Mislim da je Medi na mlin išla i dvorana jer je lakše dolazio do servis gemova, ali svakako nema mu se šta dodati i oduzeti.
Alcaraz je baš zadnja dva i po seta dokazao što je šampion ovdje i trenutno je prvi favorit za naslov. Iako mu neće nikako biti lako prošlogodišnju rutu ponoviti.
Zadnja izmjena: CAGarfia, dana/u 09 jul 2024, 20:04, ukupno mijenjano 1 put.
Nije ovo nikakav izgovor ne razumiješ o ĉemu pričamo
Sinner ima vrline, ima i mane. Jedna od mana, odnosno najveća je ĉinjenica da još nije fizički sazrio i da je smiješno u kakve se situacije dovodi za nekog ko je broj 1 na svijetu. Fizika, kao i teniski nivo, kao i mentalni segment je jedna od 3 ključne stvari za tenisera. Sinnerov fizički nivo je odron, dakle to nije izgovor, to je mana i nešto na čemu mora raditi, kao sastavni dio tenisa.
Razumijem ja druze,samo je to tesko pretjerivanje.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mislim da smo mi previše uljuljani igrama Big3 i sad očekujemo i od Sinnera i od Alcaraza da budu na tom nivou. Oni to realno ne mogu jer nisu taj nivo igrača, moramo spustiti ljestvicu očekivanja i vratiti se u realnost da se takva tri tenisera neće dugo još pojaviti.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Šteta što ne dođe do Sincaraza na travi jer me baš zanima ko je bolji trenutno tu. Ali miriše na reprizu finala ovo u nedjelju. 

Pa de mi ti objasni kako je pretjerivanje, ponudi neki argument, daj nešto, neko objašnjenje pa ćemo prodiskutovati 
Carlos u IW grčevi u trećem setu, nije mogo da se kreće u fullu, Cicipas MC ista stvar krajem trećeg seta, Carlos RG 2. i 3. set ogromni problemi, treći set ne zna ni on kako je dobio, Medo danas, 2. set i polovina trećeg opet isti problemi, nema snage za udarce iz trka, kasni
Itd, itd bilo je tu problema i u mečevima koje je dobijao, ako hoćeš i njih ću ti nabrojati

Carlos u IW grčevi u trećem setu, nije mogo da se kreće u fullu, Cicipas MC ista stvar krajem trećeg seta, Carlos RG 2. i 3. set ogromni problemi, treći set ne zna ni on kako je dobio, Medo danas, 2. set i polovina trećeg opet isti problemi, nema snage za udarce iz trka, kasni
Itd, itd bilo je tu problema i u mečevima koje je dobijao, ako hoćeš i njih ću ti nabrojati
Niko da pohvali napisano nakon izgubljenog prvog. Bolje nego sto trazite izgovore.

a pocetkom sezone bijase naslovi po nekim forumima kako je (ili ce biti) ova sinerova sezona jaca od noletove 2011. kako se ljudi lako loze i pale. konstanta i kontinuitet je taj koji izdvoji kremu. raz mi djeluje kao igrac koji ce imati daleko bolju karijeru ako ga povrede mimoidju. a volio bih da grijesim. siner mi je drazi jer je zasluzeno bez ikakvih politickih uplitanja dosao do br1 dok sa razom to nije slucaj. kada se uporedi koliko je poena trebalo noletu da izbije na br1 (13285, nakon W11) i da bude YE#1 po prvi put i koliko razu (6740) vidi se koliko je ko morao napraviti da se izbori za to priznanje najboljeg. a da su se samo poeni sa W22 racvunali nole bi bio samo 180p zaostatka za njim (noletu bi pripalo 2000 a razu 180, razlika na kraju godine je bila tacno 2000p) a nije smio igrati na AO, USO, IW, majamiju, sinsiju i kanadi (2000 oduzetih poena i jos potencijalnih 8000 za koje mu nije bilo dozvoljeno da se bori).
evo kako se postaje najmladji YE#1 u istoriji
YE2022
1 ESP Carlos Alcaraz Garfia - - 6820
YE2011
1 SRB Novak Djokovic - - 13630
2 ESP Rafael Nadal - - 9595
3 SUI Roger Federer - - 8170
4 GBR Andy Murray - - 7380
evo kako se postaje najmladji YE#1 u istoriji
YE2022
1 ESP Carlos Alcaraz Garfia - - 6820
YE2011
1 SRB Novak Djokovic - - 13630
2 ESP Rafael Nadal - - 9595
3 SUI Roger Federer - - 8170
4 GBR Andy Murray - - 7380
Zadnja izmjena: GoatNo1, dana/u 09 jul 2024, 20:44, ukupno mijenjano 2 puta.
TheGoldenGOAT
Ja i dalje ne mogu da vjerujem da vise nema igraca koji zna dobro servirati,sacuvati bar 2 seta svoje gemove,ovo se rijetko kad desavalo.I to ti je dokaz koliko je tenis pao i da nema kuveta danas,pa danas bi Karlovic bio u stanju uzeti Sinnera bez po muke
Uzeti na WB mislim

Uzeti na WB mislim

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.