Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Mogli
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Mogli » 09 jul 2024, 20:44

CAGarfia je napisao/la:
09 jul 2024, 20:32
Mogli je napisao/la:
09 jul 2024, 20:29
Mogli je napisao/la:
09 jul 2024, 16:23

Sta se njemu desilo sa servisom? U zadnje vrijeme servira kao kakva zena. Ima tri asa i sest duplih danas. :roll:

Inace Medo je bolji teniser. Samo da uhvati ritam. :kafa:
Niko da pohvali napisano nakon izgubljenog prvog. Bolje nego sto trazite izgovore. :kafa:
Šta kažeš ima li šanse Medvedev da osvoji? Nadam se da si stavio na Ostapenko, da sada ja odigram na ono šta si ti rekao. :kafa:
Odigrao sam na ovu smecarku sto je izgubila 6-2 6-1. Treba zenski tenis ukinuti def :tokralju:

A odbijam da igram na osobu koja ovako izgleda. Zamisliti baviti se profesionalno sportom i ne voditi racuna o sebi. :damn:
slika
Medo je bolji trenutno, al Carlitos je sampion. Ne bi tu nista igrao.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 jul 2024, 20:56

Unofficialpage je napisao/la:
09 jul 2024, 20:15
Mislim da smo mi previše uljuljani igrama Big3 i sad očekujemo i od Sinnera i od Alcaraza da budu na tom nivou. Oni to realno ne mogu jer nisu taj nivo igrača, moramo spustiti ljestvicu očekivanja i vratiti se u realnost da se takva tri tenisera neće dugo još pojaviti.
Sa 21om godinom treba da bude prajm Federer,Djokovic,Nadal?lol.Alcaraz je strasan igrac,igrac koji ima plafon da bude rame uz rame sa svima njima ako ga povrede ne poklope.Sinner isto ima ogroman plafon.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 09 jul 2024, 20:57

L-Train je napisao/la:
09 jul 2024, 20:56
Mislim da smo mi previše uljuljani igrama Big3 i sad očekujemo i od Sinnera i od Alcaraza da budu na tom nivou. Oni to realno ne mogu jer nisu taj nivo igrača, moramo spustiti ljestvicu očekivanja i vratiti se u realnost da se takva tri tenisera neće dugo još pojaviti.
Sa 21om godinom treba da bude prajm Federer,Djokovic,Nadal?lol.Alcaraz je strasan igrac,igrac koji ima plafon da bude rame uz rame sa svima njima ako ga povrede ne poklope.Sinner isto ima ogroman plafon.
Nema od toga nista.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 jul 2024, 20:58

delinjo je napisao/la:
09 jul 2024, 20:57
L-Train je napisao/la:
09 jul 2024, 20:56
Nema od toga nista.
Zivi bili pa vidjeli.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 09 jul 2024, 21:43

Sinner dok se dozove na ovim GS turnirima Carlos ce vec imati pofin broj u svojoj vitrini, on igra sampionski kao i Novak ovaj turnir, i kad nemaju neku igru nadju nacin da se prilagode i dobiju svoje meceve

Sve mirise na reprizu proslogodisnjeg finala, ma da Medu ne treba otpisivati igra stvarno odlicno ovaj turnir, ali jednostavno mu Alcaraz ne lezi

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 09 jul 2024, 22:49

Džon Mekinro je pohvalio Novaka Đokovića što je kritikovao publiku na Vimbldonu, rekavši da je Srbin bio nepoštovan u karijeri najmanje 100 puta.

Teniska legenda je rekla da je Đokovićeva sposobnost da se nosi sa "najgorim nelagodama" razlog zašto je postao najveći igrač svih vremena.

Đoković je progovorio protiv navijača nakon pobede u četvrtom kolu Vimbldona, tvrdeći da su oni koristili izvikavanje prezimena njegovog protivnika Holgera Runea kao "izgovor za zviždanje".

24-struki Grand Slam šampion insistirao je na tome da je buka - fanovi koji produžuju prvi samoglasnik u Runeovom prezimenu - bila osmišljena da ga poremete.

McEnroe, koji je osvojio sedam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, se složio sa 37-godišnjim Srbinom.

Na pitanje voditeljke Clare Balding na BBC TV-u šta bi rekao Đokoviću, 65-godišnji Amerikanac je rekao da bi to bilo: "Bravo".

McEnroe je dodao: „Zar ne mislite da je bilo najmanje 100 mečeva u poslednjih 10-15 godina u kojima je Đoković bio nepoštovan samo zbog toga jer je toliko dobar? "Protiv njega se navija samo zato jer je toliko dobar, to je moje misljenje"

Šta je tako loše uradio? Reci nešto. Šta je to, on to zeli? On se takmiči toliko pozrtvovano kao bilo ko ko se ikada takmičio? Je li to zbog izgleda ili odakle dolazi?

“On je kao Darth Vader u poređenju sa dva najotmjenija glumca koje smo vidjeli kako igraju tenis – Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom.

„Ko može da se poredi sa njima po onome što su doneli za sto? Niko – a onda ovaj Đoković kvari žurku.

„Pa kako bi bilo da ga poštujemo nakon svega toga?

"On je ubedljivo tip koji je prosao kroz najvece prepreke i zato bih rekao da je najbolji koji je ikada igrao."

https://www.bbc.com/sport/tennis/articles/cldyn7nxwd7o

GOAT komentator o GOAT igracu!

navijaju protiv njega samo zato jer je toliko dobar, nema drugog razloga. i to je tako kroz cijelu njegovu karijeru. i zato je GOAT!

TheGoldenGOAT

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 09 jul 2024, 23:34

Danas ovo što je Medvedev odigrao je baš putokaz kako se treba igrati protiv Sinnera. Ubacivati prvi servis, biti agresivan, biti stabilan bekhend na bekhend, napadati kao danas forhendom što više moguće. Međutim ovo je dvoranski meč bio, a samim time uvjeti su totalno drugačiji u odnosu na ono što će vjerovatno biti u petak jer vremenska prognoza pokazuje da će biti bez kiše. Siguran sam da bi Sinner ovo riješio u 4 danas da se igralo van dvorane, ali o tom po tom, ne treba srati poslije meča.

Rekao bih čak da je Medvedev u najmanju ruku u egalu da igraju u dvoranskim uvjetima u petak. Ima iskustvo pobjede protiv Alcaraza na slemu + ako ovaj bude cirkusant kao što zna biti, baš bi imao fine šanse. Prošle godine ga je Carlos na raznovrsnost isprebijao, servis-volej, odigra mu slajs na forhend, dropovima ga zvao na mrežu. Međutim stvarno ako bude bez krova, Alcaraz ako ponudi nivo igre kao u zadnja dva seta protiv Paula je popriličan favorit. Medi je on najgori mogući matchup jer je prekompletan teniser koji se može podjednako dobro braniti kao Medvedev, a o napadačkom arsenalu nema potrebe ni govoriti. Loptica će biti življa, mogao bi vjetar uticati na servis Mede koji je svakako lošiji nego prije par godina (danas odličan bio), morat će biti agresivan i dobar kao danas + da ovaj ima crnu fazu u meču malo dužu što nije uopšte nemoguće.

Dole mislim da Đoković bez noge bi došao do finala, DeMinaur se povrijedio jučer a svakako mislim da nema brzinu loptice niti udarce da probije Đokovića, džaba mu što može trčati kao konj. Fritz luzerčina će skinuti gaće vjerovatno kao i uvijek.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 10 jul 2024, 00:00

Interesting stat from the tennis podcast tonight - in his career Sinner has never won a match 4 hours or longer (0/4)

He's also now lost 5 of his last 6 fifth sets.
Fizički spreman kažu. :stop:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 jul 2024, 01:13

Mangupski potez Novaka :salut: :tokralju: :shh:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 jul 2024, 07:02

Zar vise ima smisla komentarisat Noline ispade :mrgreen:

Zamisli imas ovakav cakewalk do finala i opet ti nesto smeta tj smeta ti sto publika navija za losijeg tenisera koji jos taj dan igra i ispod svakog svog nivoa :salut:

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 10 jul 2024, 11:22

ne navijaju oni za runea, ruda ili nekog drugog. ima i takvih. ali najveci dio navija protiv noleta a ne za njegove protivnike. i to je najcesce nesportsko i neprikladno, hinjsko i prostacko navijanje. i to samo zato jer je daleko najbolji i jer je deklasirao konkurenciju. a najvise jer je mejn strim miljenike, rafu i feda, ostavio u prasini. bas kako je to lijepo prokomentarisao mekinro. ovaj komentar mu je GOATovski bas kao sto je bio i njegov odgovor na onu rolexovu reklamu kako brojke u stvati nisu vise vazne.

TheGoldenGOAT

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 10 jul 2024, 11:28

Umoran sam od ovih Novakovih gluposti i budalastina,nerealno cime se sve lik bavio u karijeri.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 10 jul 2024, 12:01

CAGarfia je napisao/la:
10 jul 2024, 00:00
Interesting stat from the tennis podcast tonight - in his career Sinner has never won a match 4 hours or longer (0/4)

He's also now lost 5 of his last 6 fifth sets.
Fizički spreman kažu. :stop:
Jannik Sinner was asked about the illness he was dealing with against Medvedev at Wimbledon, ‘This morning I didn’t feel great, and then with the fatigue… I tried to fight with what I had today’

“What physical problems were you dealing with? Were you sick? Did you vomit when you went off court?”

Jannik: “This morning I already didn’t feel great. I had some problems and then with the fatigue. It was tough. Nothing to take away from Daniil. I think he played very smart, good tennis. That’s it. I went off the court. I actually didn’t want to go off. The physio told me it was better to take some time because he watched me and I didn’t seem in shape to play. I was struggling physically. It wasn’t an easy moment. I tried to fight with what I had today. That’s it.”

“Can you confirm.. were you ill when you went off court?”

Jannik: “Yeah, I wasn’t feeling great. I didn’t vomit. But I took some time because I was quite dizzy. Off court I had the toughest time maybe. When I went back I tried my best. Obviously disappointed about the third set. I had a couple set points and couldn’t use them. Fourth set I raised my level a bit. In the fifth I had one poor service game with decided the match.”

“Did you consider retiring when you went off the court?”

Jannik: “No… I was also surprised I pushed the match longer. Because I retired a lot two years ago. I don’t want to retire if it’s only a bit of illness or I’m sick or whatever. I was still in shape to play somehow. The 5th set I felt a bit better again. The energy level was a bit up. But the energy level wasn’t consistent. This isn’t easy to handle these situations on court. But it happened. I was never thinking about retiring. For sure the crowd helped me a lot and tried to push me. You don’t want to retire in the QF of a Grand Slam”
Il što bi ovdje rekli nikakve fizičke probleme nisu vidjeli :rol:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 10 jul 2024, 13:04

De Minaur predao? E tugo bosnjacka.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 10 jul 2024, 13:17

Sreca pa Sinner ima probleme inace bi pobjedjivao svaki mec. Kad god izgubi razlog je bila nespremnost. :yawn:

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 10 jul 2024, 13:19

ne znam koliko je to dobro. noletu treba meceva bit ce "nedokuhan" za zavrsnicu a nije mu potreban odmor jer nije igrao duge meceve, zavrsavao kasno a imao je i po dan odmora sto bi imao i pred polufinale.
TheGoldenGOAT

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 10 jul 2024, 13:40

GoatNo1 je napisao/la:
10 jul 2024, 13:19
ne znam koliko je to dobro. noletu treba meceva bit ce "nedokuhan" za zavrsnicu a nije mu potreban odmor jer nije igrao duge meceve, zavrsavao kasno a imao je i po dan odmora sto bi imao i pred polufinale.
:rol:

.
Don't believe the hype.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 10 jul 2024, 14:32

Mogli je napisao/la:
10 jul 2024, 13:17
Sreca pa Sinner ima probleme inace bi pobjedjivao svaki mec. Kad god izgubi razlog je bila nespremnost. :yawn:
Sa fizickom spremom na nivou 18godisnjaka osvajao grand slam,nema dalje :mrgreen:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 10 jul 2024, 15:25

Jučer je Medvedev totalno zasluženo dobio Jannika, kao i Alcaraz na IW i RG. Jedino gdje je ove godine izgubio zbog fizičkih problema je Tsitsipas u Monte Carlu gdje ga je više sudija pokrao pa je onda krenulo sa kukom.

Jučer se on izdigao iz tih problema pa je uzeo set rutinski, pa poslije izgubio. Isto tako je i Medo imao prvi set na svom reketu pa je dva čista forhenda poslao pola metra u out.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 10 jul 2024, 15:32

L-Train je napisao/la:
10 jul 2024, 14:32
Mogli je napisao/la:
10 jul 2024, 13:17
Sa fizickom spremom na nivou 18godisnjaka osvajao grand slam,nema dalje :mrgreen:
Krenuo je kao Novax.

:yawn:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.