Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Pa kako to nisi znao prije pocetka turnira kada si najavio lagani slem za talijana.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Pa nije mi ptičica šapnula na uho da nije ništa popravio, jer po riječima Vanjocija njima je sve ok, kaže da je ovo fizički nivo koji su tražili i na kojem treba bit, i ja budala povjerovao
Očigledno prodavanje magle i blefiranje, ovo je odron
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ma ovdje su svi imali izgovore,zasto bi i Sinner bio izuzetak.
Teniseri nisu roboti. Međutim era koju smo svi posmatrali donekle nam daje za pravo da od mlađih očekujemo da budu nešto najbliži robotima kao što su big 3 bili. Ali to ne ide tako, pogotovo u ovim godinama kada su obojica defakto još na počecima karijere. Ima on jako puno posla u svakom aspektu, a pogotovo fizičkom gdje se meni najviše čini da ga kondicija izdaje, još kod njega je očit genetski problem u odnosu na Alcaraza što se fizikalija tiče. Ovaj je kao Nadal, atleta.
Nemoguće je pobijeđivati stalno, danas ga je Medo odučio od tenisa na svaki mogući način, a najviše na noge i glavu. Još je taj matchup za Sinnera nezgodan. Medvedev je igračina i opet nije sramota od njega izgubiti u 5 setova ali je nemoguće očekivati da se uzme svaki meč protiv najboljih. Mislim da je Medi na mlin išla i dvorana jer je lakše dolazio do servis gemova, ali svakako nema mu se šta dodati i oduzeti.
Alcaraz je baš zadnja dva i po seta dokazao što je šampion ovdje i trenutno je prvi favorit za naslov. Iako mu neće nikako biti lako prošlogodišnju rutu ponoviti.
Nemoguće je pobijeđivati stalno, danas ga je Medo odučio od tenisa na svaki mogući način, a najviše na noge i glavu. Još je taj matchup za Sinnera nezgodan. Medvedev je igračina i opet nije sramota od njega izgubiti u 5 setova ali je nemoguće očekivati da se uzme svaki meč protiv najboljih. Mislim da je Medi na mlin išla i dvorana jer je lakše dolazio do servis gemova, ali svakako nema mu se šta dodati i oduzeti.
Alcaraz je baš zadnja dva i po seta dokazao što je šampion ovdje i trenutno je prvi favorit za naslov. Iako mu neće nikako biti lako prošlogodišnju rutu ponoviti.
Zadnja izmjena: CAGarfia, dana/u 09 jul 2024, 20:04, ukupno mijenjano 1 put.
Nije ovo nikakav izgovor ne razumiješ o ĉemu pričamo
Sinner ima vrline, ima i mane. Jedna od mana, odnosno najveća je ĉinjenica da još nije fizički sazrio i da je smiješno u kakve se situacije dovodi za nekog ko je broj 1 na svijetu. Fizika, kao i teniski nivo, kao i mentalni segment je jedna od 3 ključne stvari za tenisera. Sinnerov fizički nivo je odron, dakle to nije izgovor, to je mana i nešto na čemu mora raditi, kao sastavni dio tenisa.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Razumijem ja druze,samo je to tesko pretjerivanje.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mislim da smo mi previše uljuljani igrama Big3 i sad očekujemo i od Sinnera i od Alcaraza da budu na tom nivou. Oni to realno ne mogu jer nisu taj nivo igrača, moramo spustiti ljestvicu očekivanja i vratiti se u realnost da se takva tri tenisera neće dugo još pojaviti.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Šteta što ne dođe do Sincaraza na travi jer me baš zanima ko je bolji trenutno tu. Ali miriše na reprizu finala ovo u nedjelju. 
Pa de mi ti objasni kako je pretjerivanje, ponudi neki argument, daj nešto, neko objašnjenje pa ćemo prodiskutovati 
Carlos u IW grčevi u trećem setu, nije mogo da se kreće u fullu, Cicipas MC ista stvar krajem trećeg seta, Carlos RG 2. i 3. set ogromni problemi, treći set ne zna ni on kako je dobio, Medo danas, 2. set i polovina trećeg opet isti problemi, nema snage za udarce iz trka, kasni
Itd, itd bilo je tu problema i u mečevima koje je dobijao, ako hoćeš i njih ću ti nabrojati
Carlos u IW grčevi u trećem setu, nije mogo da se kreće u fullu, Cicipas MC ista stvar krajem trećeg seta, Carlos RG 2. i 3. set ogromni problemi, treći set ne zna ni on kako je dobio, Medo danas, 2. set i polovina trećeg opet isti problemi, nema snage za udarce iz trka, kasni
Itd, itd bilo je tu problema i u mečevima koje je dobijao, ako hoćeš i njih ću ti nabrojati
Niko da pohvali napisano nakon izgubljenog prvog. Bolje nego sto trazite izgovore.
a pocetkom sezone bijase naslovi po nekim forumima kako je (ili ce biti) ova sinerova sezona jaca od noletove 2011. kako se ljudi lako loze i pale. konstanta i kontinuitet je taj koji izdvoji kremu. raz mi djeluje kao igrac koji ce imati daleko bolju karijeru ako ga povrede mimoidju. a volio bih da grijesim. siner mi je drazi jer je zasluzeno bez ikakvih politickih uplitanja dosao do br1 dok sa razom to nije slucaj. kada se uporedi koliko je poena trebalo noletu da izbije na br1 (13285, nakon W11) i da bude YE#1 po prvi put i koliko razu (6740) vidi se koliko je ko morao napraviti da se izbori za to priznanje najboljeg. a da su se samo poeni sa W22 racvunali nole bi bio samo 180p zaostatka za njim (noletu bi pripalo 2000 a razu 180, razlika na kraju godine je bila tacno 2000p) a nije smio igrati na AO, USO, IW, majamiju, sinsiju i kanadi (2000 oduzetih poena i jos potencijalnih 8000 za koje mu nije bilo dozvoljeno da se bori).
evo kako se postaje najmladji YE#1 u istoriji
YE2022
1 ESP Carlos Alcaraz Garfia - - 6820
YE2011
1 SRB Novak Djokovic - - 13630
2 ESP Rafael Nadal - - 9595
3 SUI Roger Federer - - 8170
4 GBR Andy Murray - - 7380
evo kako se postaje najmladji YE#1 u istoriji
YE2022
1 ESP Carlos Alcaraz Garfia - - 6820
YE2011
1 SRB Novak Djokovic - - 13630
2 ESP Rafael Nadal - - 9595
3 SUI Roger Federer - - 8170
4 GBR Andy Murray - - 7380
Zadnja izmjena: GoatNo1, dana/u 09 jul 2024, 20:44, ukupno mijenjano 2 puta.
TheGoldenGOAT
Ja i dalje ne mogu da vjerujem da vise nema igraca koji zna dobro servirati,sacuvati bar 2 seta svoje gemove,ovo se rijetko kad desavalo.I to ti je dokaz koliko je tenis pao i da nema kuveta danas,pa danas bi Karlovic bio u stanju uzeti Sinnera bez po muke
Uzeti na WB mislim
Uzeti na WB mislim
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Odigrao sam na ovu smecarku sto je izgubila 6-2 6-1. Treba zenski tenis ukinuti def
A odbijam da igram na osobu koja ovako izgleda. Zamisliti baviti se profesionalno sportom i ne voditi racuna o sebi.
Sa 21om godinom treba da bude prajm Federer,Djokovic,Nadal?lol.Alcaraz je strasan igrac,igrac koji ima plafon da bude rame uz rame sa svima njima ako ga povrede ne poklope.Sinner isto ima ogroman plafon.Unofficialpage je napisao/la: ↑09 jul 2024, 20:15Mislim da smo mi previše uljuljani igrama Big3 i sad očekujemo i od Sinnera i od Alcaraza da budu na tom nivou. Oni to realno ne mogu jer nisu taj nivo igrača, moramo spustiti ljestvicu očekivanja i vratiti se u realnost da se takva tri tenisera neće dugo još pojaviti.
Nema od toga nista.L-Train je napisao/la: ↑09 jul 2024, 20:56Sa 21om godinom treba da bude prajm Federer,Djokovic,Nadal?lol.Alcaraz je strasan igrac,igrac koji ima plafon da bude rame uz rame sa svima njima ako ga povrede ne poklope.Sinner isto ima ogroman plafon.Unofficialpage je napisao/la: ↑09 jul 2024, 20:15Mislim da smo mi previše uljuljani igrama Big3 i sad očekujemo i od Sinnera i od Alcaraza da budu na tom nivou. Oni to realno ne mogu jer nisu taj nivo igrača, moramo spustiti ljestvicu očekivanja i vratiti se u realnost da se takva tri tenisera neće dugo još pojaviti.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Zivi bili pa vidjeli.delinjo je napisao/la: ↑09 jul 2024, 20:57Nema od toga nista.L-Train je napisao/la: ↑09 jul 2024, 20:56Sa 21om godinom treba da bude prajm Federer,Djokovic,Nadal?lol.Alcaraz je strasan igrac,igrac koji ima plafon da bude rame uz rame sa svima njima ako ga povrede ne poklope.Sinner isto ima ogroman plafon.Unofficialpage je napisao/la: ↑09 jul 2024, 20:15Mislim da smo mi previše uljuljani igrama Big3 i sad očekujemo i od Sinnera i od Alcaraza da budu na tom nivou. Oni to realno ne mogu jer nisu taj nivo igrača, moramo spustiti ljestvicu očekivanja i vratiti se u realnost da se takva tri tenisera neće dugo još pojaviti.
Sinner dok se dozove na ovim GS turnirima Carlos ce vec imati pofin broj u svojoj vitrini, on igra sampionski kao i Novak ovaj turnir, i kad nemaju neku igru nadju nacin da se prilagode i dobiju svoje meceve
Sve mirise na reprizu proslogodisnjeg finala, ma da Medu ne treba otpisivati igra stvarno odlicno ovaj turnir, ali jednostavno mu Alcaraz ne lezi
Sve mirise na reprizu proslogodisnjeg finala, ma da Medu ne treba otpisivati igra stvarno odlicno ovaj turnir, ali jednostavno mu Alcaraz ne lezi
Džon Mekinro je pohvalio Novaka Đokovića što je kritikovao publiku na Vimbldonu, rekavši da je Srbin bio nepoštovan u karijeri najmanje 100 puta.
Teniska legenda je rekla da je Đokovićeva sposobnost da se nosi sa "najgorim nelagodama" razlog zašto je postao najveći igrač svih vremena.
Đoković je progovorio protiv navijača nakon pobede u četvrtom kolu Vimbldona, tvrdeći da su oni koristili izvikavanje prezimena njegovog protivnika Holgera Runea kao "izgovor za zviždanje".
24-struki Grand Slam šampion insistirao je na tome da je buka - fanovi koji produžuju prvi samoglasnik u Runeovom prezimenu - bila osmišljena da ga poremete.
McEnroe, koji je osvojio sedam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, se složio sa 37-godišnjim Srbinom.
Na pitanje voditeljke Clare Balding na BBC TV-u šta bi rekao Đokoviću, 65-godišnji Amerikanac je rekao da bi to bilo: "Bravo".
McEnroe je dodao: „Zar ne mislite da je bilo najmanje 100 mečeva u poslednjih 10-15 godina u kojima je Đoković bio nepoštovan samo zbog toga jer je toliko dobar? "Protiv njega se navija samo zato jer je toliko dobar, to je moje misljenje"
„Šta je tako loše uradio? Reci nešto. Šta je to, on to zeli? On se takmiči toliko pozrtvovano kao bilo ko ko se ikada takmičio? Je li to zbog izgleda ili odakle dolazi?
“On je kao Darth Vader u poređenju sa dva najotmjenija glumca koje smo vidjeli kako igraju tenis – Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom.
„Ko može da se poredi sa njima po onome što su doneli za sto? Niko – a onda ovaj Đoković kvari žurku.
„Pa kako bi bilo da ga poštujemo nakon svega toga?
"On je ubedljivo tip koji je prosao kroz najvece prepreke i zato bih rekao da je najbolji koji je ikada igrao."
https://www.bbc.com/sport/tennis/articles/cldyn7nxwd7o
GOAT komentator o GOAT igracu!
navijaju protiv njega samo zato jer je toliko dobar, nema drugog razloga. i to je tako kroz cijelu njegovu karijeru. i zato je GOAT!
Teniska legenda je rekla da je Đokovićeva sposobnost da se nosi sa "najgorim nelagodama" razlog zašto je postao najveći igrač svih vremena.
Đoković je progovorio protiv navijača nakon pobede u četvrtom kolu Vimbldona, tvrdeći da su oni koristili izvikavanje prezimena njegovog protivnika Holgera Runea kao "izgovor za zviždanje".
24-struki Grand Slam šampion insistirao je na tome da je buka - fanovi koji produžuju prvi samoglasnik u Runeovom prezimenu - bila osmišljena da ga poremete.
McEnroe, koji je osvojio sedam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, se složio sa 37-godišnjim Srbinom.
Na pitanje voditeljke Clare Balding na BBC TV-u šta bi rekao Đokoviću, 65-godišnji Amerikanac je rekao da bi to bilo: "Bravo".
McEnroe je dodao: „Zar ne mislite da je bilo najmanje 100 mečeva u poslednjih 10-15 godina u kojima je Đoković bio nepoštovan samo zbog toga jer je toliko dobar? "Protiv njega se navija samo zato jer je toliko dobar, to je moje misljenje"
„Šta je tako loše uradio? Reci nešto. Šta je to, on to zeli? On se takmiči toliko pozrtvovano kao bilo ko ko se ikada takmičio? Je li to zbog izgleda ili odakle dolazi?
“On je kao Darth Vader u poređenju sa dva najotmjenija glumca koje smo vidjeli kako igraju tenis – Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom.
„Ko može da se poredi sa njima po onome što su doneli za sto? Niko – a onda ovaj Đoković kvari žurku.
„Pa kako bi bilo da ga poštujemo nakon svega toga?
"On je ubedljivo tip koji je prosao kroz najvece prepreke i zato bih rekao da je najbolji koji je ikada igrao."
https://www.bbc.com/sport/tennis/articles/cldyn7nxwd7o
GOAT komentator o GOAT igracu!
navijaju protiv njega samo zato jer je toliko dobar, nema drugog razloga. i to je tako kroz cijelu njegovu karijeru. i zato je GOAT!
TheGoldenGOAT
Danas ovo što je Medvedev odigrao je baš putokaz kako se treba igrati protiv Sinnera. Ubacivati prvi servis, biti agresivan, biti stabilan bekhend na bekhend, napadati kao danas forhendom što više moguće. Međutim ovo je dvoranski meč bio, a samim time uvjeti su totalno drugačiji u odnosu na ono što će vjerovatno biti u petak jer vremenska prognoza pokazuje da će biti bez kiše. Siguran sam da bi Sinner ovo riješio u 4 danas da se igralo van dvorane, ali o tom po tom, ne treba srati poslije meča.
Rekao bih čak da je Medvedev u najmanju ruku u egalu da igraju u dvoranskim uvjetima u petak. Ima iskustvo pobjede protiv Alcaraza na slemu + ako ovaj bude cirkusant kao što zna biti, baš bi imao fine šanse. Prošle godine ga je Carlos na raznovrsnost isprebijao, servis-volej, odigra mu slajs na forhend, dropovima ga zvao na mrežu. Međutim stvarno ako bude bez krova, Alcaraz ako ponudi nivo igre kao u zadnja dva seta protiv Paula je popriličan favorit. Medi je on najgori mogući matchup jer je prekompletan teniser koji se može podjednako dobro braniti kao Medvedev, a o napadačkom arsenalu nema potrebe ni govoriti. Loptica će biti življa, mogao bi vjetar uticati na servis Mede koji je svakako lošiji nego prije par godina (danas odličan bio), morat će biti agresivan i dobar kao danas + da ovaj ima crnu fazu u meču malo dužu što nije uopšte nemoguće.
Dole mislim da Đoković bez noge bi došao do finala, DeMinaur se povrijedio jučer a svakako mislim da nema brzinu loptice niti udarce da probije Đokovića, džaba mu što može trčati kao konj. Fritz luzerčina će skinuti gaće vjerovatno kao i uvijek.
Rekao bih čak da je Medvedev u najmanju ruku u egalu da igraju u dvoranskim uvjetima u petak. Ima iskustvo pobjede protiv Alcaraza na slemu + ako ovaj bude cirkusant kao što zna biti, baš bi imao fine šanse. Prošle godine ga je Carlos na raznovrsnost isprebijao, servis-volej, odigra mu slajs na forhend, dropovima ga zvao na mrežu. Međutim stvarno ako bude bez krova, Alcaraz ako ponudi nivo igre kao u zadnja dva seta protiv Paula je popriličan favorit. Medi je on najgori mogući matchup jer je prekompletan teniser koji se može podjednako dobro braniti kao Medvedev, a o napadačkom arsenalu nema potrebe ni govoriti. Loptica će biti življa, mogao bi vjetar uticati na servis Mede koji je svakako lošiji nego prije par godina (danas odličan bio), morat će biti agresivan i dobar kao danas + da ovaj ima crnu fazu u meču malo dužu što nije uopšte nemoguće.
Dole mislim da Đoković bez noge bi došao do finala, DeMinaur se povrijedio jučer a svakako mislim da nema brzinu loptice niti udarce da probije Đokovića, džaba mu što može trčati kao konj. Fritz luzerčina će skinuti gaće vjerovatno kao i uvijek.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.