Dresovi PLBiH

H8Z7
Kontakt:

Re: Dresovi PLBiH

Post Postao/la H8Z7 » 10 jul 2024, 12:28

Virtu4l je napisao/la:
10 jul 2024, 12:24
Shategabri je napisao/la:
10 jul 2024, 12:20
Slažemo se ;)
Evo, da budemo realni, šta je po tebi bolja opcija. Potpisati ugovor sa manje poznatim brendom tipa Puma, Macron, New Balance, dobiti opremu za sve selekcije, solidnu količinu, personalizovan dres sa motivima tvog kluba, grada, istorije, ili silom ići na veliki brend gdje u suštini ne dobijaš ništa, dobijaš opremu u tvojim bojama iz kataloga koju možeš sam napravit peglom i u print šopu, veoma si ograničen količinama, pitanje je mogu li čak i igrači poklanjati dresove a da ih ne plate iz svog džepa.
Zavisi šta ti je važnije, dizajn ili kvalitete. Imali smo ugovor sa Erreom pa kvalitete nije čemu bio, ali dizajn je bio ok. Uvijek ću izabrati kvalitete ispred dizajna. A to da je Puma manje poznata ne može se reći nikako.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 10 jul 2024, 12:32

NoDi80 je napisao/la:
10 jul 2024, 12:26
Realno kakve god ko ugovore imao direktne ili indirektne, nikad niko od nasih klubova nece kupiti kajmak
Nismo mi veliki da prodamo 10.000 dresova
Ne mogu neki 500 clanski po 20 maraka prodati, a kamoli 200 dresova po 80,100
Pise li ikom na zvanicnom sajtu proizvodjaca da su tehnicki sponzori kluba, ovako kao sto je Borac na Kelmeovom?

slika

https://kelme.com/en/7125-fk-borac-banja-luka

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jul 2024, 12:33

H8Z7 je napisao/la:
10 jul 2024, 12:28
A to da je Puma manje poznata ne može se reći nikako.
Manje poznata u odnosu na Nike i Adidas. Zato su i dostupni našim klubovima, još uvijek se bore za tržište na kojim ova dva proizvođača debelo dominiraju.

Klubovi to trebaju iskoristiti i isposlovati što bolje ugovore za sebe.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 10 jul 2024, 12:34

Virtu4l je napisao/la:
Slažemo se ;)
Evo, da budemo realni, šta je po tebi bolja opcija. Potpisati ugovor sa manje poznatim brendom tipa Puma, Macron, New Balance, dobiti opremu za sve selekcije, solidnu količinu, personalizovan dres sa motivima tvog kluba, grada, istorije, ili silom ići na veliki brend gdje u suštini ne dobijaš ništa, dobijaš opremu u tvojim bojama iz kataloga koju možeš sam napravit peglom i u print šopu, veoma si ograničen količinama, pitanje je mogu li čak i igrači poklanjati dresove a da ih ne plate iz svog džepa.
Za vas je svakako bolja opcija u kontekstu uloženo/dobijeno, dok nama, znaš i sam, to toliko nije bitno.
E sad, zna li neko pojedinosti ugovora Želje sa Marconom ili Veleža sa Pumom?

Eno sad, ispade zadužiće svako po dres i da ga sam pere na ruke :mrgreen:

Dres je na prvu fantazija, al dok lično ne vidim, ne bih dalje.

Mogu ti reći iz iskustva, poklanjalo se i što se tiče prošle Adidas kolekcije, bez da je neko pazio na to koliko poklanja ;)
Koševo Zapad

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 jul 2024, 12:34

RedBlue je napisao/la:
10 jul 2024, 12:32
NoDi80 je napisao/la:
10 jul 2024, 12:26
Realno kakve god ko ugovore imao direktne ili indirektne, nikad niko od nasih klubova nece kupiti kajmak
Nismo mi veliki da prodamo 10.000 dresova
Ne mogu neki 500 clanski po 20 maraka prodati, a kamoli 200 dresova po 80,100
Pise li ikom na zvanicnom sajtu proizvodjaca da su tehnicki sponzori kluba, ovako kao sto je Borac na Kelmeovom?

slika

https://kelme.com/en/7125-fk-borac-banja-luka
Ima na macronu Zeljeznicar i Zrinjski
Ne znam za ostale
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jul 2024, 12:46

10 jul 2024, 12:34
Za vas je svakako bolja opcija u kontekstu uloženo/dobijeno, dok nama, znaš i sam, to toliko nije bitno.

Mogu ti reći iz iskustva, poklanjalo se i što se tiče prošle Adidas kolekcije, bez da je neko pazio na to koliko poklanja ;)
Igrom slučaja znam za detalje ugovora AEL Limassola i Nike, od prije 5-6 godina. Oni su dobili custom made dresove i igrači su mogli pokloniti četiri dresa za jednu sezonu, ostale su plaćali iz svog džepa, odnosno klub im je odbijao od plate. Dakle, ugovor bez posrednika. Naravno, oblačili su sve selekcije, to ide po defaultu.

Da bi i oni na kraju shvatili da im se čak ni to to ne isplati pa su dobili neuporedivo bolji ugovor sa Macronom i isto tako fantastičan dres. Proguglaj.

To mi je uglavnom vodilja kad je ova tema u pitanju.

Meni lično je uvijek draži dres sa motivima kluba, grada, dres na kojem piše jednom Željezničar, uvijek Željezničar, nego bilo koji drugi.
Voli te tvoje Sarajevo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 10 jul 2024, 12:51

Virtu4l je napisao/la:
10 jul 2024, 12:46

Igrom slučaja znam za detalje ugovora AEL Limassola i Nike, od prije 5-6 godina. Oni su dobili custom made dresove i igrači su mogli pokloniti četiri dresa za jednu sezonu, ostale su plaćali iz svog džepa, odnosno klub im je odbijao od plate. Dakle, ugovor bez posrednika. Naravno, oblačili su sve selekcije, to ide po defaultu.

Da bi i oni na kraju shvatili da im se čak ni to to ne isplati pa su dobili neuporedivo bolji ugovor sa Macronom i isto tako fantastičan dres. Proguglaj.

Meni lično je uvijek draži dres sa motivima kluba, grada, dres na kojem piše jednom Željezničar, uvijek Željezničar, nego bilo koji drugi.
Odem sad na stranicu vašeg fan shopa, kad ono u ponudi samo treća garnitura i nema ni njega na stanju :mrgreen:
Toliko o boljem ugovoru.

Dok recimo ne znam da se desilo da u našem fan shopu nema dresova aktuelne sezone u ponudi.

Gdje ćeš bolan sad biti bez dresova, to ide ko halva?!
Koševo Zapad

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jul 2024, 12:55

10 jul 2024, 12:51
Odem sad na stranicu vašeg fan shopa, kad ono u ponudi samo treća garnitura i nema ni njega na stanju :mrgreen:
Toliko o boljem ugovoru.

Dok recimo ne znam da se desilo da u našem fan shopu nema dresova aktuelne sezone u ponudi.

To je zato jer su u klubu nesposobnjakovići koji prošle godine nisu imali dresove kad je bio hajp oko Evrope i kad bi prodali 2 hiljade komada s pola gasa. Macron nema ništa s tim.

Vama se to ne može desiti jer vama naručuju iz kataloga gdje na lagerima imaju milione komada.

Što je ponovo finansijski zanemarivo jer su količine koje se prodaju presmiješne.
Voli te tvoje Sarajevo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 10 jul 2024, 14:38

Virtu4l je napisao/la:
10 jul 2024, 12:55
Toliko o boljem ugovoru.

To je zato jer su u klubu nesposobnjakovići koji prošle godine nisu imali dresove kad je bio hajp oko Evrope i kad bi prodali 2 hiljade komada s pola gasa. Macron nema ništa s tim.

Vama se to ne može desiti jer vama naručuju iz kataloga gdje na lagerima imaju milione komada.

Što je ponovo finansijski zanemarivo jer su količine koje se prodaju presmiješne.
Dobro, jel onda bolje ova kod nas varijanta gdje ne fali ili kod vas gdje fali?
Koševo Zapad

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 10 jul 2024, 14:48

Puma i NB mu manje poznati brendovi :tokralju:

Pa bacite ga lavovima više.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jul 2024, 14:58

10 jul 2024, 14:38

Dobro, jel onda bolje ova kod nas varijanta gdje ne fali ili kod vas gdje fali?
Naravno da je bolja naša opcija. To što fali je ljudski faktor i nesposobnost pojedinaca, nema proizvođač veze sa tim.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jul 2024, 15:10

mnon46 je napisao/la:
10 jul 2024, 14:48

Manje poznati u odnosu na Adidas i Nike, naravno.

Puma i New Balance zajedno imaju tri puta manji revenue od Nike.

Pojedinačno, Puma ima četiri puta manji, a New Balance čak osam puta.

:wave:
Voli te tvoje Sarajevo.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 10 jul 2024, 16:05

Virtu4l je napisao/la:
10 jul 2024, 15:10
mnon46 je napisao/la:
10 jul 2024, 14:48

Manje poznati u odnosu na Adidas i Nike, naravno.

Puma i New Balance zajedno imaju tri puta manji revenue od Nike.

Pojedinačno, Puma ima četiri puta manji, a New Balance čak osam puta.

:wave:
Jeste, ako neko kaže tebi ili bilo kome na svijetu daj mi 5 najpoznatijih sportskih brendova odjeće/obuće/rekvizita, Puma će biti u tih 5, NB u 10.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 10 jul 2024, 16:17

Macron je medju prvih 5.

Poz.
- FKS -

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 10 jul 2024, 16:19

CampobelloDiMazara je napisao/la:
10 jul 2024, 10:23
Vanja8 je napisao/la:
10 jul 2024, 10:13
CampobelloDiMazara je napisao/la:
10 jul 2024, 09:53

Tako je kao da je bitan najveci ugovor nekog dobavljaca sportske opreme u nasoj ligi koji se desio u ambijentu Palm Springsa sa dj-m povrcem na zaru jagodama i vinom

Mnogo smo razocarani sto to nije obavljeno sa objavom kataloske opreme na facebooku kao kod vas :mrgreen:
Slicno su i strumfovi pisali kad im je Vukotic sredio Makron, naajveci ugovor u istoriji lige, eure ce sleperi dovoziti.. :rol:

Pa sta bi...Pored najveceg ugovora,aktivan i dalje broj na Pomozi.ba...

Juce sam vidio kod hotela Ibis vase igrace u opremi...Nastranu zahebancija,zaista su dobri, ali mislim da su prejednostavni...Jedina zamjerka...

Ali u svakom slucaju ,svaka cast,u sustini dobar dres
Ma salim se tebra malo da ti ujedem ovog kolegu :mrgreen:
:thumbup:

Sretno Rodjeni, da nakantate ovaj Inter za sirotinju... :bih:

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 10 jul 2024, 16:41

Virtu4l je napisao/la:

Toliko o boljem ugovoru.

Na nasoj stranici fan shopa ces naci sve osim sadasnje ponude od macrona :crazy: , sto je tako boga pitaj na stranici nema dresa u shopu ga ima, isto tako i za polo majice, jakne, trenerke, peskire i ostala trening cudesa iz macrona

a ni ood vas nije bila bajna situacija sa Adidas proizvodima od dresova gdje je stalno falilo normalnih velicina, pa do smijesnih kolicina za onu crnu duksericu sto vam je bila u prodaji

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 jul 2024, 08:07

TefalTava je napisao/la:
10 jul 2024, 16:41
Virtu4l je napisao/la:

Toliko o boljem ugovoru.

Na nasoj stranici fan shopa ces naci sve osim sadasnje ponude od macrona :crazy: , sto je tako boga pitaj na stranici nema dresa u shopu ga ima, isto tako i za polo majice, jakne, trenerke, peskire i ostala trening cudesa iz macrona

a ni ood vas nije bila bajna situacija sa Adidas proizvodima od dresova gdje je stalno falilo normalnih velicina, pa do smijesnih kolicina za onu crnu duksericu sto vam je bila u prodaji
Uhljupluk! Sad je špica i ne bi smjelo ništa da fali. Ne nabvljaj ga u novembru, mislim treba da ima i tad, al sad treba da grme fan shopovi, i to sa stranicama, taj ko to održava treba dobiti po ušima!
Koševo Zapad

Kenozoik87
Kontakt:

Post Postao/la Kenozoik87 » 11 jul 2024, 13:39

Virtu4l je napisao/la:
Slažemo se ;)
Evo vi imate ugovor sa Macronom i šta?
•Raja vam se konstantno žali da je ponuda u fan shopu očajna
•Sezona počinje u julu/augustu, a vama Macron 4 sezona zaredom dresove dostavlja u oktobru/novembru
•Prošle sezone su dresovi totalni promašaj što se boje tiče, džaba svi detalji i motivi kad preko TV gledaš dresovi crni
•Muftić 3 sezone nosa isti golmanski dres (crveni)
•Omladinci vam uopšte ne igraju u dresovima u kojima igra prvi tim nego u onim svijetlim piđamama i to svake godine
Strašan ugovor nema šta

•Kod nas je (naj)jači brend/marka
•dresovi stignu prije početka sezone/europe
•puno su bolje ponude u fan shopu i sve mogućnosti koje se odnose na uređivanje dresa
•ove sezone su i personalizirani dresovi i korišten je najkvalitetniji materijal
•dresovi izgledaju jako lijepo
•golmanski dresovi su najnonoviji model koji će koristite sve najveće ekipe i reprezentacije ove sezone
•naši omladinci/akademija koriste iste dresove/opremu kao i prvi tim

Mislim da ne treba dalje

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jul 2024, 14:16

Kenozoik87 je napisao/la:
11 jul 2024, 13:39
Evo vi imate ugovor sa Macronom i šta?
•Raja vam se konstantno žali da je ponuda u fan shopu očajna
•Sezona počinje u julu/augustu, a vama Macron 4 sezona zaredom dresove dostavlja u oktobru/novembru
•Prošle sezone su dresovi totalni promašaj što se boje tiče, džaba svi detalji i motivi kad preko TV gledaš dresovi crni
•Muftić 3 sezone nosa isti golmanski dres (crveni)
•Omladinci vam uopšte ne igraju u dresovima u kojima igra prvi tim nego u onim svijetlim piđamama i to svake godine
Strašan ugovor nema šta

•Kod nas je (naj)jači brend/marka
•dresovi stignu prije početka sezone/europe
•puno su bolje ponude u fan shopu i sve mogućnosti koje se odnose na uređivanje dresa
•ove sezone su i personalizirani dresovi i korišten je najkvalitetniji materijal
•dresovi izgledaju jako lijepo
•golmanski dresovi su najnonoviji model koji će koristite sve najveće ekipe i reprezentacije ove sezone
•naši omladinci/akademija koriste iste dresove/opremu kao i prvi tim

Mislim da ne treba dalje

Kad ovako krene nabrajati, samo još fali da Adidas uplati tri miliona maraka na kraju sezone.

Bar tri nabrojane stavke se mogu staviti pod jednu, ali eto, razvodni da izgleda bogatije.

Svi naši problemi sa opremom su naša greška, niti jedna nije do dobavljača. Da ti pojednostavim, naši redovno kasne sa uplatama, a proizvođač ne šalje dok se ne očisti prethodna sezona.

Vi plaćate skoro sve, zarada je nikakva, i na kraju kad se podvuče crta ovo što imamo mi, Velež ili Zrinjski je daleko povoljnije. To morate utuviti u te glave.
Voli te tvoje Sarajevo.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 11 jul 2024, 14:35

radije cemo lijepo i svjetski izgledati. Ne zivimo od dresova pa nas boli briga dok vi ni te manje marke nemate na stanju.
de nam racunovodja svedi racune, necemo moci opstati.

prica o nekim zalihama, kako je sve brze lakse a oni dresa nemaju u fan shopu. Definitivno po terapiju cim prije
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, VolimoSarajevo i 53 gosta.