KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

mirzza
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la mirzza » 08 jun 2009, 09:37

al... je napisao/la:Čim prebacih kanal, podsjetih se kakav je Sabe "igračina" bio, zijani tri lopte u 90 sekundi, čim Šibenka zaigra malo jače :lol:
eh i ja sam na to obratio paznju, i udje mitrovic umjesto sabeta, stignemo 6 razlike, i povedemo, i pesic vraca sabeta u igru i opet pad, koji cirkus

tekma prejaka, al smo tu titulu ipak mi uzeli :lol:
Cuva Bog Zelju svog!

kobe
Kontakt:

Post Postao/la kobe » 08 jun 2009, 14:46

Suad Sehovic jos 3 godine u Bosni.
Ikona u Olimpiju(ikona druga opcija olimpije i nezna se jos nista.) ali zato dosta izgledna mogucnost odlaska u igokeu(pare valjda).
Ako tamo ode meni je pao u ocima i pogazio je sve sto je uradio.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 08 jun 2009, 15:24

Svaka cast za Sehovica,on je uz Ivanovica i Djordjevica bio najbolji bosnin igrac u prosloj sezoni! Sehovic treba biti novi kapiten,momak je to zasluzio!
Sad ocekujem da dovedemo kvalitetnog centra,jer je ta pozicija najbitniji dio tima,tako ce i Zimic i Mahalbasic jos vise napredovati!
-Ikona u Igokei,imao sam taj osjecaj,jer Dodik misli da ce na taj nacin pobjediti Bosnu,uzimajuci joj glavnog beka,ali se vara,Ikona je u drasticnom padu forme,i igrac sa mnogo potrosenih lopti..i sve vrijeme je najavljivao odlazak u inostranstvo,Spaniju itd,i sad odjednom da ode u Aleksandrovac( selo sa 900 stanovnika) je ravno idiotizmu,i malom umu ,pored NLB lige i spanije izabrati ligu 13,pa stvarno.. u tom slucaju igrac kojeg je sarajevska publika toliko cjenila bio bi najomrzeniji,jer iz metropole kakvo je Sarajevo otici u neku selendru,je van svakog razuma! A sta poslije karijere moze ocekivati od Igokee? nista,a u Bosni su mu sirom vrata otvorena,da nakon karijere bude na jednoj od funkcija u klubu! nadam se ipak da mu pare sumnjivog porijekla nece biti toliko privlacne,ma o kolikom novcu se radilo!
Budi Bosna!
Zadnja izmjena: bosnas_, dana/u 08 jun 2009, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.

malitraktor
Kontakt:

Post Postao/la malitraktor » 08 jun 2009, 15:47

Pouzdano znam da je još prije dvije-tri sezone Dodik želio ikonića dovesti u Laktaše, što ovaj nije htio prihvatiti. Tad je govorio da Dodik dobro plaća, ali i da zna tjerat igrača nakon dvije-tri loše utakmice, odnosno poraza Igokee. Nesigurna sredina tada bila, jel se šta promijenilo, čisto sumnjam, ali ko će ga znat- Lično mislim da je Ikonić povrijedjen reakcijom uprave Bosne i nudjenjem smanjenog ugovora i ne bi me iznenadilo da radi eventualne osvete želi u Igokei pokazati da su u Bosni pogriješili. Njemu ionako Sarajevo nikada nije bila opcija za živjeti, iako mu je Bosna pružila šansu da uspije, a on se stvarno borio kao lav. Stvarno bih se razočarao da ode Mili.....

kobe
Kontakt:

Post Postao/la kobe » 08 jun 2009, 16:00

malitraktor je napisao/la:Pouzdano znam da je još prije dvije-tri sezone Dodik želio ikonića dovesti u Laktaše, što ovaj nije htio prihvatiti. Tad je govorio da Dodik dobro plaća, ali i da zna tjerat igrača nakon dvije-tri loše utakmice, odnosno poraza Igokee. Nesigurna sredina tada bila, jel se šta promijenilo, čisto sumnjam, ali ko će ga znat- Lično mislim da je Ikonić povrijedjen reakcijom uprave Bosne i nudjenjem smanjenog ugovora i ne bi me iznenadilo da radi eventualne osvete želi u Igokei pokazati da su u Bosni pogriješili. Njemu ionako Sarajevo nikada nije bila opcija za živjeti, iako mu je Bosna pružila šansu da uspije, a on se stvarno borio kao lav. Stvarno bih se razočarao da ode Mili.....
Ja bih isto uradio sto i uprava bosne,jer mu je ugovor bio toliki da je njegova plata jednaka zbiru plata sehovica i jovanovica a nema tu kvalitetu moramo priznat+stan+traka itd.
Mislim da su trenutno od njega bolji i sehovic i jovanovic + ljudi su dosta mladji od njega i jos ce napredovat.
Uprvai ove godine doslo iz dupeta u mozak,koliko sam ja cuo nece se dovoditi jos jedan centar jer sljedece sezone zima ce biti jedan od boljih centara nlb lige i morate shvatiti da i FMP nekad imao mlade labovica,raduljicu ali nakon preigrane sezone su sljedece sezone postali dva najbolja centra nlb lige.
A dovesce se u toku sezone ako zima,rasid,klinac i suljagic+hajric i ivan nebudu odgovorili na zadopvoljavajucem nivou.
Trazi se jos jedan mladi bek i na meti je par igraca iz slovenije i srbije(beobasket) ali izgleda da su pod nekim ugovorima pa se ceka na rjesenje.NEMA VISE STARUDIJA IZUZEV AKO SE SAMI NE PONUDE PO NIZOJ CIJENI ILI SU BAS PROVJERENI.

newbie
Kontakt:

Post Postao/la newbie » 08 jun 2009, 16:16

jarane gledam sad beobasket larry obanons slobodan nikola otasevic to bi bilo dobra pojacanja na 1 i 2

malitraktor
Kontakt:

Post Postao/la malitraktor » 08 jun 2009, 16:18

Ikonićev ugovor je isforsiran prošlo ljeto kada ga je Helios želio angažirati za 150 000 eura . Bosna mu je dala 120 000 i on je ostao. Ogromna lova i ja se slazem s kobeom da ne vrijedi toliko, odnosno da to ove sezone nije opravdao.

newbie
Kontakt:

Post Postao/la newbie » 08 jun 2009, 16:20

malitraktor je napisao/la:Ikonićev ugovor je isforsiran prošlo ljeto kada ga je Helios želio angažirati za 150 000 eura . Bosna mu je dala 120 000 i on je ostao. Ogromna lova i ja se slazem s kobeom da ne vrijedi toliko, odnosno da to ove sezone nije opravdao.
ma jarane treba covjeka pustiti nek ide puno je dao bosni a vrijeme je da neki novi momci dođu

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 08 jun 2009, 17:07

mislim da je bosna malo ne fer postupila kada je u pitanju ikona....ok ove godine jest bio slabiji...al ne treba gledati samo ligu 8 i playyoff nego citavu sezonu...i slazem se da je bio i vise placen nego sto je eventualno pokazao svojim igrama...al onda mu je trebalo ponudit novi ugovor sa smanjenom cifrom a ne i reducirat u tolikoj mjeri njegovu ulogu na terenu...mislim da ikona u ovakvoj konkurenciji moze komotno igrat 20-30 min. po tekmi...sta sad treba...sto je covjek bio slabiji jednu sezonu odma ''na kulturan nacin'' ga otjerat tim sto mu se lafo nudi losiji ugovor i manja minutaza...znaju iz uprave vrlo dobro da on na to nece pristat...i zato mu to i nude da mu ne bi doslovno morali rec vozdra i ne trebas nam...fakat bi mi zao bilo vidjeti naseg ljubimca u dresu igokee....al vjerujem da bi na odluku da tamo zaigra sigurno, pored finansija, uticao stav kk bosne o tome da nije dovoljno dobar da igra i narednu sezonu u Sa..bojim se da cemo se pokajat ukoliko ga mile uzme i da ce u iducoj sezoni ikona igrama demonstrirat da je nepravedno otpisan kod nas....
I feel devotion!!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 08 jun 2009, 17:28

ipsa je napisao/la:mislim da je bosna malo ne fer postupila kada je u pitanju ikona....ok ove godine jest bio slabiji...al ne treba gledati samo ligu 8 i playyoff nego citavu sezonu...i slazem se da je bio i vise placen nego sto je eventualno pokazao svojim igrama...al onda mu je trebalo ponudit novi ugovor sa smanjenom cifrom a ne i reducirat u tolikoj mjeri njegovu ulogu na terenu...mislim da ikona u ovakvoj konkurenciji moze komotno igrat 20-30 min. po tekmi...sta sad treba...sto je covjek bio slabiji jednu sezonu odma ''na kulturan nacin'' ga otjerat tim sto mu se lafo nudi losiji ugovor i manja minutaza...znaju iz uprave vrlo dobro da on na to nece pristat...i zato mu to i nude da mu ne bi doslovno morali rec vozdra i ne trebas nam...fakat bi mi zao bilo vidjeti naseg ljubimca u dresu igokee....al vjerujem da bi na odluku da tamo zaigra sigurno, pored finansija, uticao stav kk bosne o tome da nije dovoljno dobar da igra i narednu sezonu u Sa..bojim se da cemo se pokajat ukoliko ga mile uzme i da ce u iducoj sezoni ikona igrama demonstrirat da je nepravedno otpisan kod nas....
Nisi upravu!
Ikonic je imao ogromna primanja,120 000 eura,plus premije,plus stan,plus auto,plus hrana,plus kapitenska traka,stani malo,to je ipak previse,a zauzvrat nista nije pokazao! Za te pare mozemo dovesti 3 fantasticna mlada igraca i potpisati ugovor na 3-4 godine!
Iskreno ne svidja mi se to sto nemamo namjeru dovesti startnog centra,ali Vlada zna sta radi!.. Nama treba jos 2 iskusna igraca,umjesto Ikonica (znaci bek-suter )i igrac koji moze igrati 1-2(npr Kojadinovic,Bejli),ako na te pozicije dovedemo neke mlade i neafirmisane igrace,to je znak da u narednoj sezoni u NLB ligi nemamo velike ambicije! Treba voditi racuna i o navijacima,oni se sigurno nece zadovoljiti dovodjenjem mladih i neafirmisanih igraca! Ili uprava zeli u ekipi 10 mladih igraca i prazne tribine,ili ce dovesti jos 2 iskusna i provjerena igraca i redovno puniti Skenderiju u narednoj sezini! Pricekajmo jos...
Gazi Bosno gazi!

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 08 jun 2009, 17:34

bosnas_ je napisao/la: Nisi upravu!
Ikonic je imao ogromna primanja,120 000 eura,plus premije,plus stan,plus auto,plus hrana,plus kapitenska traka,stani malo,to je ipak previse,a zauzvrat nista nije pokazao!

Povrijedjen i nije mogao nista pokazati ........................... kako se samo olako zaboravljaju zasluge i zasluzni .... pa zar smo i mi dotle dosli da je samo zadnja tekma bitna a sve ostalo se brise .... :roll:

newbie
Kontakt:

Post Postao/la newbie » 08 jun 2009, 17:36

upravo to jarane ako se zeli neki rezultat mora se makar dovesti iskusni igraci barem 2 a da ne pricam o kvaliteti jer bosni je ocikledno postalo izvlakusa zbog loseg budjeta da se pricaju price o ulaganju u mlade.nekoliko puta su pokusali s tom politikom pa nisu nista dobilo cast sehovicu ali samo 1 igrac u 4 godine :roll: mislim da je vrijeme da se odrijesi kesa koliko je to moguce a ikonic ako misli da za 120.000 igra onakvu groznu zavrsnicu prvenstva bolje da odmah spakuje kofere

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 08 jun 2009, 17:38

Mahalbašić je neiskusan i dolazi iz slabe Austrijske lige i sigurno da će mu trebati vremena da se adaptira na jaku NLB ligu.Zima je dobar u odbrani,na napadu treba još mnogo raditi.Nisam baš siguran da ova centarska linija može odgovoriti izazovima u sledećoj sezoni bez još jednog iskusnijeg centra.

newbie
Kontakt:

Post Postao/la newbie » 08 jun 2009, 17:40

ma sumnjam da ovaj mahalbasic ista moze ako hoces brate neki rezultat kupi jakog centra jer si bez iole jakog centra nista u nlb a sudeci po ovoj dvojici ne pise nam se dobro.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 08 jun 2009, 17:45

newbie je napisao/la:upravo to jarane ako se zeli neki rezultat mora se makar dovesti iskusni igraci barem 2 a da ne pricam o kvaliteti jer bosni je ocikledno postalo izvlakusa zbog loseg budjeta da se pricaju price o ulaganju u mlade.nekoliko puta su pokusali s tom politikom pa nisu nista dobilo cast sehovicu ali samo 1 igrac u 4 godine :roll: mislim da je vrijeme da se odrijesi kesa koliko je to moguce a ikonic ako misli da za 120.000 igra onakvu groznu zavrsnicu prvenstva bolje da odmah spakuje kofere
APSOLUTNO!
Ako uprava ne dovede jos bar dva iskusna igraca,znaci bek suter umjesto Ikonica,i igrac koji moze igrati 1-2,onda ne treba ocekivati mnogo od naredne sezone! bar ne borbu za prvih 7! ako zelimo opet punu Skenderiju na svakoj utakmici,(i sasvim dobar priliv novca od ulaznica)ako zelimo nove sponzore itd. treba dobro zasukati rukave i dovesti odgovarajuce igrace za tako nesto! Pa ta necmeo se oslonuti na Djurasovica,Rakica,da nam oni igraju te kljucne vanjeske pozicije,ok ako su ambicije kluba da forsiramo mlade igrace naustrb rezultata onda se to mora jasno i glasno reci! Suludno,da nekazem blesavo,je da u sezonu udjemo sa totalno neafirmisanim centrima Zimic-Mahalbasic,Klinac! pa je li uprava zna,da smo mi izgubili titulu zbog pozicije broj 5?? Uprava je pala na ispitu,bar sto se tice centarske pozicije,dovesti igraca iz tako slabe lige,i oslonuti se iskljucivo na njega je van svake pameti!Pa bolje da su onda ostavili Ovcinu..sranje fakat!
-Sto se tice Ikonica,o njemu vise ne treba trositi rijeci,neka ide gdje hoce,momak na to ima pravo!.. U Bosni je imao groznu sezonu i za te pare mozemo dovesti neuporedivo boljeg igraca,ali ocito da uprava dolaskom mladjih igraca pokazuje da ustvari i nema neke ambicije u NLB ligi!

Jack Killian
Kontakt:

Post Postao/la Jack Killian » 08 jun 2009, 18:46

stanite malo ba pa treba prvo rijesiti tekuce dugove prema sadasnjim igracima pa pojacati ekipu sto se sada i radi sa par igraca pa iduce sezone par pa valjda se tako pravi momcad .Pa ni chelsi-u nije pomoglo sto je odmah nakupovao igraca mislim da se tim stvara a ne kupuje sto se tice ikone jos ne znamo sve detalje sto i kako istina je da je na izlaznim vratima ali mislim da je njemu bilo bolje da je svjestan prosle sezone malo reducirao ugovor i ostao ovdje ali ne bih mu zamjerio i da je otisao ko zna sta je bilo izmedju njega i uprave i vlade jer sigurno se svi pitaju.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 jun 2009, 19:13

nije me bilo puno vremena:kao sto sam i rekao dosao je zlaja,a sada najavljujem dolazak odnosno povratak BB,dolazi 90 posto,a ja bi najvise volio da nikoga na centra ne dovedu,a amara otjeraju sto ce i biti kada odradi pripreme....
jer vlada zna sta radi mali klinac zima i ovaj rasid bi to solidno mogli pokriti,jest da su jos neiskusni,ali sada bosna sklapa ekipu na vrijeme.....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 08 jun 2009, 19:32

neno#4 je napisao/la:nije me bilo puno vremena:kao sto sam i rekao dosao je zlaja,a sada najavljujem dolazak odnosno povratak BB,dolazi 90 posto,a ja bi najvise volio da nikoga na centra ne dovedu,a amara otjeraju sto ce i biti kada odradi pripreme....
jer vlada zna sta radi mali klinac zima i ovaj rasid bi to solidno mogli pokriti,jest da su jos neiskusni,ali sada bosna sklapa ekipu na vrijeme.....
BB je odlican igrac i bilo bi extra da se vrati u Bosnu! Odakle ti informacija da 90% dolazi? to je jako pozitivna vijest!
-Sta je ovo sa Sehovicem,kobe je rekao da je Seha produzio ugovor na 3 godine,a vidi ovaj se oglasava i to demantuje..Sehovic bi u narednim sezonam amogao biti glavni igrac i prodati se za velike pare u Spaniju! kad ce se znati je li vise produzio ugovor?
-Sto se tice centra,sigurno da Vukoicic zna sta radi,kvalitetna petica ce doci u Bosnu,samo je pitanje da li sada ili u toku sezone!.. u svakom slucaju B.Bejli i dobar kvalitetan bek-suter su nam prijeko potrebni,i naredna sezona je nasa!
Budi Bosna!
Zadnja izmjena: bosnas_, dana/u 08 jun 2009, 19:46, ukupno mijenjano 1 put.

matetaraba
Kontakt:

Post Postao/la matetaraba » 08 jun 2009, 19:37

a tko je bb zašto ne reknete ime i prez čovjeka

Dragan-BL
Kontakt:

Post Postao/la Dragan-BL » 08 jun 2009, 19:38

& ?.
' ": ' $ " " ' $ $ $ је " ? &...

Е ' '...

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.