Igrači U21 koji posjeduju kvalitet za ovu ligu ove godine su nam potrebni kako ne bi se dalje dovodili u agonije kao što je to bilo da imamo dva krila Gasala i Drlju od kojih niti jedan ne valja, ili plašljivi kiks igrač Drina ili Beća koji osim defanzivnih zadataka ostaje limitiran. Tržište našim mladim igračima je zasićeno ali svi su u igri da uzmu najkvalitetniji stoga uprava mora biti brza i odlučna po pitanju dovođenja mladih. Ono što bih ja izdvojio da možemo obratiti pažnju:
Nermin Mujkić (2004, 188cm, štoper, FK Sloboda Tuzla)
Dečko je odigrao sjajnu prošlu sezonu u Slobodi, definitivno njihov stub odbrane. Mlad je i perspektivan i ima svijetlu budućnost pred sobom. Ponikao je u Akademiji Sarajeva, kasnije prešao u Istru pa se brzo vratio u BiH. Gledao sam ga na nekoliko utakmica ove sezone i čini se da iako je mlad ima sigurnost u sebe i smiren je na lopti, protiv nas je briljirao u zračnim duelima i dobro iznosio loptu naprijed. Dobra strana njega je i lijeva noga gdje je kroz omladinske kategorije dosta proveo igrajući lijevog beka. Mana može biti ako Sloboda izbori prvu ligu da će ga htjeti zadržati po svaku cijenu.
Riad Mašala (2004, 176cm, vezni red, NK Rudeš)
Ponikao je upravo u našoj školi fudbala, gdje je sa 15 godina odlučio otići u Hrvatsku u ekipu NK Zagreb igrao je i kao prvotimac u niželigaškoj ekipi Trešnjevka. Kasnije njegov kvalitet prepoznaje Dinamo Zagreb. Tamo se nije dugo zadržao, zbog želje za minutažom prelazi u juniore Rudeša i uskoro stiže poptis za prvi tim. Ove godine nastupio je 22 puta, prvi dio sezone je nekoliko mečeva proveo na klupi dok je u posljednjih 14 utakmica standardan bio. Za Rudeš je postigao 3 gola samo međutim ova ekipa je putnik u niži rang i upisala je svega 9 bodova i 22 gola za sezonu. Mislim da ovaj dečko ima kvalitet i da bi mogao napredovati kod nas još više a još uz to je naše dijete.
Matej Šakota (2004, 187cm, krilo, NK Slaven Belupo)
Mladi reprezentativac BiH sigurno poznat onima koji su pratili Omladinsku Premijer ligu BiH. Dominirao je u dresu Zrinjskog u mlađim kategorijama. Izrazito čvrst, brz i prodoran igrač. Jača strana mu je i dribling a svojom visinom odlično se gradi. On je Zrinjski napustio prije 2 godine kada je zaigrao u juniorima Dinama i nakon toga napravio transfer u Slaven. Igrač je u procesu igranja utakmica što je svakako pozitivna stvar da tamo nije grijao klupu. Upisao je 27 mečeva ove godine. Mislim da bi mogli obratiti pažnju i na njega.
Nažalost nisam uspio pronaći do kada i da li im traju ugovori

Ako se gleda po dokumentima i razvoju fudbala kroz historiju grada, autentične i izvorne Sarajlije prirodno navijaju za Želju!