FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
40%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 231

Rule_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Rule_hz » 19 jul 2024, 10:14

mosarajvosa83 je napisao/la:
19 jul 2024, 10:10
Maroon1946 je napisao/la:
19 jul 2024, 09:36
insimadop je napisao/la:
19 jul 2024, 09:17
Jutros ustao i razmisljam, sa Mirzom smo imali snage za 30-35 minuta trčanja i onda grčevi i branjenje, došao Rožman, uvidio to, otjerao neke momke koji nisu htjeli profesionalno raditi, najviše akcenta davao na odbranu i fizičku spremu i imali smo snage za 60-70 minuta

Dođe najbolji poslijeratni trener u historiji PLBiH ZZ i za mjesec dana ih dovede do toga da taktički iznesu sve što zamisli, do kompletne kohezije u ekipi, te do toga da u 118-oj minuti ganjamo i vršimo visoki pressing na favoritovoj polovini sa igračem manje...

šta znači dobar trener, dati mu odmah ugovor na 5 godina i dovesti 2-3 igrača koja ON želi, uzeti titulu i to je iduće godine grupna faza haman pa obezbjeđena (potrebna 2 prolaza u 4 utakmice)

ZZ :salut: :salut: :salut:
2 utakmice covjek vodio. :clap:

Zato kad bude prvi poraz ljudi ce ga tjerati. Ocigledno je da covjek zna sta radi, treba mu dovesti prava pojacanja i dati vremena. Ali nismo sad prvaci svijeta sto smo prosli u 2 pretkolo u KL.

PS
Zna se ko je najbolji poslijeratni trener u PLBiH, i aBd ce ga ZZ prestici ali za to treba dosta vremena.
Otjerace ga Vico,kad vidi Zekic sudjenje i sve sto ide oko toga smucice mu se a on nije neko ko cuti

Ma otjerat ce ****, samo da mu dovedu ono sto zeli. Ma savjetovali su ga Jakir i Rendulic dobro. Zna on sad kako ce, vidis kako spremi ekipu za 120 minuta na glavu skacu. Nema kod njega zajebsncije...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 19 jul 2024, 10:15

Trnava je u rangu sa Aktobeom. Sto znaci da su svi rezultati u igri. Niti su jaci, ni slabiji. Tu je to negdje.
- FKS -

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 19 jul 2024, 10:16

Favoriti smo protiv Spartaka.
slika

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 19 jul 2024, 10:17

Pretvoriste Miomira u Hilmu Gutića.
Čitajući vaše postove, sinoć je imao grešku za greškom, svaki njihov napad visio je gol u zraku zbog njega. :wtf:

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 19 jul 2024, 10:19

ajdohordas je napisao/la:
19 jul 2024, 10:17
Pretvoriste Miomira u Hilmu Gutića.
Čitajući vaše postove, sinoć je imao grešku za greškom, svaki njihov napad visio je gol u zraku zbog njega. :wtf:
Ma naše standardno, nema sredine. Ili si za zlatnu loptu ili za mjesalicu

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 jul 2024, 10:25

ajdohordas je napisao/la:
19 jul 2024, 09:52
Shategabri je napisao/la:
19 jul 2024, 09:03
boki86 je napisao/la:
19 jul 2024, 08:55
Ev sad kontam sta bi djurickovicu pa da se onako baci klizeci, skontam ponijela momka atmosfera, hajc, sve. Vala bilo je za sve za 10, od igraca na terenu, zalaganja preko atmosfere i raje na tribinama. Grande Sarajevo :bow:
Mi kad nekog uzmemo na zub, zaboravimo mu sve dobro što je uradio.
Recimo, niko da pomene kako je on poslao onu dugu loptu nakon koje je Guli dao gol.

I da se razumijemo, fino je hvaliti naše mlade igrače kao što je Čelik, al budimo realni, ispadao je i on u nekim situacijama kao iz tramvaja.
Malo mu je akceleracija tanka, pa ako ne krene na vrijeme, ode mu čovjek. I ok, to mu ide na mladost i neiskustvo, al ispade Čelik Nesta, a Đuričković nekakva kiksara.
Realno je on naš najbolji stoper, treba bar još jedan, za Soldu se slažem, treba tu neko bolji sa Đuričkovićem i Čelikom pozadi.
Evo gledam cijelo jutro se nalaze mahane i greške Miomiru a momak odigrao extra. Naravno da je imao grešaka jer da nema igrao bi za Athletic Bilbao...
pokupio je jedno 20 dugih loptu izmedju njihovih napadaca na jedno 25/30 metara od gola.
Imao je na centru par presječenih lopti u njihovom formiranju polukontre i kontre.
Duga lopta za Gulija itd itd...
sve i da je grijesio nenormalno ne bih imao srca prigovoriti niti njemu niti bilo kome zbog onakve borbe i želje... :ljepota:
Soldo je nas najbolji stoper

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 19 jul 2024, 10:26

Ne znam koliko ste primjetili, ali djurickovic je u par navrata sinoc igrao libera, soldo i celik su ostajali ozada, djuri se ubacivao vise u prostor zadnjeg veznog, vjerovatno da lakse iznesemo loptu do sredine. Sigurno jedna od zamisli zekica, meni je to dobro izgledalo.
Momak je tamo kod starta jednostavno izletio, pad koncentracije, malo emocije i to je to. Do tada je igrao solidno. Meni je sinoc odbrana dobro izgledala, igrali su protiv niskih i brzih crnaca, i dobro su se nosili.
Prekidi su druga prica, nama stara boljka, to se mora probati utegnuti

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 19 jul 2024, 10:27

Rockov - nesiguran poprilično u 120 minuta što je posljedica neigranja duže vremena, ali dva odbranjena i ostali gdje je bio blizu su nas doveli do prolaza. Dok se još uigra sa odbranom imat ćemo golmančinu
Jović - moglo i moralo bolje, bilo je nekih dobrih poteza ali opet mi je bolji od Tomaševića, Salčina, tu negdje sa Radovićem i Durakovićem tako da ni nismo navikli na perfektne partije lijevih bekova
Beganović - nevjerovatna borba, u defanzivi perfektan u ofanzivi dobar prodorima ali tanki centaršutevi, ali sve u svemu dobra ocjena
Čelik - :tokralju: :tokralju: :bow:
Soldo - odličan, u odnosu kakav je bio prošlo ljeto doživio je napredak od 800%
Đuričković - najtanja karika od trojice štopera, svaki žuti karton zbog prigovora je glup a drugi žuti je ipak spasio potencijalno ozbiljnu šansu. Borba je tu a igrački mora bolje.
Đorđević - puno bolja igra prošlu utakmicu, ali stava sam da može bolje i da će definitivno pokazati dosta
Bubanja - odličan, velika smirenost i staloženost u sredini što nam je bilo prijeko potrebno, fizička sprema očekivano nije za 120 minuta ali kad to popravi bit će bombona
Čataković - Hamza solidan ili odličan kao i obično, šteta što ne uđe ona stativa u 1. minuti a Hamza odigrao u skladu sa utakmicom i prostorom
Kyeremeh i Guliashvili - ovu dvojicu momčina moram skupa. Strašne, prestrašne utakmice ovog dvojca. Jedan iz Nsuatrea, drugi iz Tiflisa ali kakva borba, predanost, trka, uklizavanja za bordo dres, dizanje publike na noge, jednostavno sam oduševljen
Renan - znao sam da će Renan na njihovu umornu odbranu napravit dar mar. gol za produžetke, odlična šansa, iskorišten penal, bravo Renane.
Duraković - odlično na lijevom beku i definitivno iznad očekivanja, penal za pobjedu kao šlag na tortu
Mehmedović - solidna partija jer je igrao ne neprirodnoj poziciji, bilo je greškica ali je bio dosta opasan oko šesnaesterca Aktobea
Anđušić - isto kao i Mehmedović, kriminalan penal pokvario dojam
Julardžija - fin penal
Zoran Zekić - :tokralju: :bow: :bow:
Navijači - :bow: :tokralju:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 19 jul 2024, 10:31

Sarajevo koje u Europi, u produzetcima radi pressing, sa igracem manje je: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

masterfan
Kontakt:

Post Postao/la masterfan » 19 jul 2024, 10:32

Noc prije tekme nisam mogao zaspat, sinoc tek u pola 4 stigao kuci a 8 na posao. SARAJEVO!!!!!!!!!

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 19 jul 2024, 10:32

Pantelija je napisao/la:
19 jul 2024, 09:57
Kako mozete pisati protiv djurickovica, cuj kako, prvo, to je stoper kiji je odigrao sezonu u kojoj smo primili more golovs , ne djecam de al preki 35.... U sezoni gdje je on bio stub odbrane.
Ložite se na borbenost, požrtvovanost, ali to nije fudbal.
U onoj sitaciji ne da nije trebao napraviti faul, nego nije trebao sa ni zalijetati. Ovi hodati ne mogu, napadamo ih, ubijamo i ti dobijes crveni.
Cun dobro dao dugu loptu, pa nije vezni, nego stoper, dao je i soldo i čelik, čelik izbacio keremeha 1 na 1.
Samo prati koliko s loptom od ciste situacije pusti igraca sevi na ledja pa onda dodaje golmanu, dok jednom ne ostane bez nje. Kako je u svlacionici na poluvremenu na grbavici napravio drsnje Radović, tako je samo jos goru sinoc napravio Djurickovic.
Onaj gol kada ga u skoku uze igrac za glavu manji, je samo kap u moru losih poteza sinoc...

I ne, nemam namjeru da ga pljujem i sl ali pisati da je on vrhunski stoper je smijesno. Čeliku dajte jos 10 utakmica i bit ce bolji duplo, Alajmović isto.

Ps. Svi vi dto pisete dad, ne uzimamo mu ovo za gredku, halal, sta bi pissli da smo ispali na penale? A da smo ostali 11 na 11 dva bi im zabili jer oni nisu mogli hodati. Dakle direktni bi bio krivac za ispadanje nakon fenomenalne utakmice, moral ekipe bi pao, sve ode u kontru
Dragi Pantelija kako ti ne kuzis majke ti? Najtanji smo na poziciji stopera, pogotovo ako izsdjes u visoki presing i onda stoperi podnose najvecu zrtvu, cuvaju dubinu, a Djurckovic koji je relativno spor igrac ima najvise problema..
Njemu je najkakse cekati napadaca u 16 ali toga vise nema... 40m od gola ni jednom stoperu na svijetu nije lako igrat.
Max Allegri

Senner
Kontakt:

Post Postao/la Senner » 19 jul 2024, 10:38

nokee je napisao/la:
19 jul 2024, 09:05
Shategabri je napisao/la:
19 jul 2024, 08:53
nokee je napisao/la:
19 jul 2024, 08:48
Kakva noc i kakva utakmica! Ovo ko je fulio bas se zahebo.

Bubanja Guliashvili i Zekic su do sada sigurno velika pojacanja.

Jovic po meni tanak, izgubljen u vremenu i prostoru. Mislim da ga treba probati na lijevom stoperu iako je dosta nizak.
Najvise nam skripi u odbrani i treba nam minimalno jedan stoper ali klasa prava.
Djurickovic (zanrmarujem crveni) sta je s njim? Po meni jako losa partija, ni u skoku ga, kasni, ne zatvara, spor... Slabo slabo
Celik odlican, Soldo solidan ali ion je vise za beckupa.
Andjusic ko sto sam i govorio, ma ne znam ni je li za jokera uopste, nije on za ovaj nivo.

Sve u svemu ima tu jos dosta korekcija i stvati za ispraviti ali... Za ovo malo vremena puuuno napretka se vidi fakat. Od agresije, do ideje u napadu, nekakvog sistema igre i sta se hoce.. Fakat odlicno s te strane.

Mala zamjerka svima.. Navijanje i pritisak, tanko sinoc. Sjever solidan, istok katastrofa, ko i zapad.. A nekad je znao da povede navijanje..
Bogme je zapad u produžecima bio ko Kyeremeh :D
Digao se i istok tada. Jedini momenti gdje smo zagrmili. Tanko za 120 min
To je ono što sam rekao brate 👍

Nije bilo one 3,2,1 Saraj'vo, 3,2,1... tu grmi sve brat moj. Svi na zapadu, kada je krenula nananana nananan, su poderali, jedva čekali da ta krene majke mi 😂😂😂

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 jul 2024, 10:39

amypitar je napisao/la:
19 jul 2024, 10:16
Favoriti smo protiv Spartaka.
slika
Kako si favorit kad je manja kvota na prolaz Spartaka i to dobro :D Možda su favorit na Koševu.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 19 jul 2024, 10:43

Spartak prosle godine izbacio lech i dnipro, igrali grupu konferencije

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 19 jul 2024, 10:44

Malo me bilo strah kad nam je vezni red bio Anđušić-Mehmedović-Čataković, ali izdobrilo je
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 19 jul 2024, 10:44

Tek sam se dozvao...Hvala vam braco na divnoj noći nakon toliko vremena! Koja ljepota i osjećaj.
Ni okupatorska g.o.v.n.a u plavom iz Turske im nisu pomogla da nas prođu a navlacili su im svo vrijeme.
Nema nazad!!!

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 19 jul 2024, 10:46

Ima li mahmurluka? :mrgreen:

Kakva utakmica, kakva noc :bow: Zoran Zekic je nase najvece pojacanje, kakva muda je usadio u ekipu za tako kratko vrijeme :bow:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 jul 2024, 10:47

Pena je napisao/la:
19 jul 2024, 10:43
Spartak prosle godine izbacio lech i dnipro, igrali grupu konferencije
Jeste, medjutim u ovom momentu ovaj Aktobe nam je bio najgori moguci protivnik,uigrani,sezona u jeku a mo sa novim trenerom tek pripreme prosli,protiv Trnave moze samo bolje da bude.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 jul 2024, 10:54

Rule_hz je napisao/la:
19 jul 2024, 10:14
mosarajvosa83 je napisao/la:
19 jul 2024, 10:10
Maroon1946 je napisao/la:
19 jul 2024, 09:36

2 utakmice covjek vodio. :clap:

Zato kad bude prvi poraz ljudi ce ga tjerati. Ocigledno je da covjek zna sta radi, treba mu dovesti prava pojacanja i dati vremena. Ali nismo sad prvaci svijeta sto smo prosli u 2 pretkolo u KL.

PS
Zna se ko je najbolji poslijeratni trener u PLBiH, i aBd ce ga ZZ prestici ali za to treba dosta vremena.
Otjerace ga Vico,kad vidi Zekic sudjenje i sve sto ide oko toga smucice mu se a on nije neko ko cuti

Ma otjerat ce ****, samo da mu dovedu ono sto zeli. Ma savjetovali su ga Jakir i Rendulic dobro. Zna on sad kako ce, vidis kako spremi ekipu za 120 minuta na glavu skacu. Nema kod njega zajebsncije...
I ovo sudjenje od sinoc je samo priprema za ligu :mrgreen:
You are someone else I am still right here

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 19 jul 2024, 10:55

Spartaka je u pripremnim dobijala slovenska buranija, Maribor i Bravo. Od 10 tekmi zadnjih ukljucujuci i pripremne imaju 7 poraza, dvije pobjede i remi.

Nije to neko mjerilo ali je neki mali pokazatelj svakako. Očekujem da budemo egal sa njima u najmanju ruku. :opaopa:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”