FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- invincible1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ne znam jel do mene, ali ja se ne sjecam vece monotonije na pauzi izmedju dvije sezone 

=\_1921_/=
Ne smeta slika (ne daj Boze), nego joj nije mjesto za foruma ako ces iskreno.MocMahale444 je napisao/la: ↑25 jul 2024, 20:49Dobro jesmo krivi sami sebi ali ako ignorises koliko su na zavalili iz saveza onda si isti kao i neprijatelji.
Sto sliku ? Jel smeta zivota ti![]()
Upravu si, Savez je odron, to je neupitno. Ali bi mi bilo draze da se mi presaberemo, uradimo sta mozemo i sta je do nas, a onda je lakse imati "rat" sa njima.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
-
- Kontakt:
Sta ces druze vecina realne raje se pomirila sa nekim stvarima. Bitno da sezona krene dobro da se uzimaju bodovi na Grbavici ,na vrijeme izbori opstanak i ne prozivljava opet ono od prosle godine, a ove godine 4 ispadaju, bice tesko kako god
Za mene je to dobar znak. Kad god smo se nesto glupirali i lozili nije dobro zavrsilo.invincible1921 je napisao/la: ↑25 jul 2024, 23:01Ne znam jel do mene, ali ja se ne sjecam vece monotonije na pauzi izmedju dvije sezone![]()
-
- Kontakt:
Pa ima li bilo sta na sta bi se moglo loziti
Ima, navodno su uplaćene dozvole za jug, samo nikako da se dogovore oko iznosa, jedan piše 200 hiljada, drugi 250 hiljada, treći 160 hiljada.
Vodićemo se onom starom da je istina uvijek negdje na sredini.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Uplaćeno 160. hiljada rente, 40 hiljada za izvedbeni projekat i 50 hiljada za idejni. Lako je sabrat.
-
- Kontakt:
Da bi bio relevantan, moraš pisati istinu. Ne izmišljati i projicirati vlastitu stvarnost.Virtu4l je napisao/la: ↑08 jul 2024, 10:15Isprci sa lobotomije se ponašaju kao da se prošla sezona nije desila, kao da trećinu sezone nismo proveli na poziciji koja vodi u federalnu. Sad je sve ok, jer se zaboga radi asfaltiranje ispred sjevera, projekat od cca 15 hiljada maraka, a predsjednik kluba je uzeo godišnji odmor i provodi ga u klupskim prostorijama, hej, zamisli ti to.
I dalje se dovode prosječni i ispodprosječni igrači, uglavnom drugoligaši koji ni sami ne mogu vjerovati da su se slikali sa Željinim dresom.
Otjerali su Arape, pa su otjerali ljude koji su došli sa jasnom vizijom i planom, i sad neko očekuje da ponovo pušimo priču kao protekle tri godine o besparici i stabilizaciji?
Nisam ja dijelio biografije novih članova upravnog odbora i predsjednika, na papiru sve giganti, privatnici, političari, direktori. Pa nam dovedu Husu Karjaševića, njega je svaki forumaš mogao dovesti, frajer ispao iz lige sa Tuzlom, a prije toga igrao za njemačke petoligaše i moćno Podrinje, vjerovatno ni on još ne vjeruje da je u Želji. Sad kao trebamo dati šansu Husi da se dokaže? Šta ćemo kad se ne dokaže? Kad bude komedija kao Biber i Adonis? Nikom ništa, idemo dalje je l'?
Preuzeli ste najveći klub u državi, koji je poslovao u plusu prošle godine (), nema više dugova koji su mač nad glavom, znači sve je ok.
Ja sam prvi čekao da vidim šta će se desiti, jer su njihovi pušikurci najavljivali neke pare, moćne i sposobne ljude, e nema više čekanja. Za sve ispod četvrtog mjesta vas treba nabiti nogom, odnosno plasmana u Evropu. Veoma jednostavno.
Projekat asfaltiranja je koštao 50.000 KM, projekat bilateralnice je 30.000 KM. Klub ima značajne dugove, a samo su dospjeli između 4 i 5 miliona KM.
Niko nikoga nije otjerao, odboru za hitnost istekao mandat sa 31.5.2024. godine. Svima ponuđeno da produže kao članovi UO, samo prihvatili Jasmin Badžak i sadašnji predsjednik. Almir Gredić je obrazložio da mu kao članu uprave UniCredit Banke nije dozvoljeno obnašati druge funkcije.
Predsjednik provodi odmor na moru, a ne u klubu.
Ovo su činjenice koje si naveo, a koje nisu istinite. Ostalo su lične opservacije, tj. mišljenje na koje imaš pravo. S obzirom da si pitarčina, isto uopšte ne treba da čudi ili bilo koga dobronamjernog da uzbuđuje.
Onda ide prica kako je samo nas srozala korona jedini klub na svijetu, sve ostale nije. Ne vrijedi.Rade Paprica 9 je napisao/la: ↑26 jul 2024, 01:42Da bi bio relevantan, moraš pisati istinu. Ne izmišljati i projicirati vlastitu stvarnost.Virtu4l je napisao/la: ↑08 jul 2024, 10:15Isprci sa lobotomije se ponašaju kao da se prošla sezona nije desila, kao da trećinu sezone nismo proveli na poziciji koja vodi u federalnu. Sad je sve ok, jer se zaboga radi asfaltiranje ispred sjevera, projekat od cca 15 hiljada maraka, a predsjednik kluba je uzeo godišnji odmor i provodi ga u klupskim prostorijama, hej, zamisli ti to.
I dalje se dovode prosječni i ispodprosječni igrači, uglavnom drugoligaši koji ni sami ne mogu vjerovati da su se slikali sa Željinim dresom.
Otjerali su Arape, pa su otjerali ljude koji su došli sa jasnom vizijom i planom, i sad neko očekuje da ponovo pušimo priču kao protekle tri godine o besparici i stabilizaciji?
Nisam ja dijelio biografije novih članova upravnog odbora i predsjednika, na papiru sve giganti, privatnici, političari, direktori. Pa nam dovedu Husu Karjaševića, njega je svaki forumaš mogao dovesti, frajer ispao iz lige sa Tuzlom, a prije toga igrao za njemačke petoligaše i moćno Podrinje, vjerovatno ni on još ne vjeruje da je u Želji. Sad kao trebamo dati šansu Husi da se dokaže? Šta ćemo kad se ne dokaže? Kad bude komedija kao Biber i Adonis? Nikom ništa, idemo dalje je l'?
Preuzeli ste najveći klub u državi, koji je poslovao u plusu prošle godine (), nema više dugova koji su mač nad glavom, znači sve je ok.
Ja sam prvi čekao da vidim šta će se desiti, jer su njihovi pušikurci najavljivali neke pare, moćne i sposobne ljude, e nema više čekanja. Za sve ispod četvrtog mjesta vas treba nabiti nogom, odnosno plasmana u Evropu. Veoma jednostavno.
Projekat asfaltiranja je koštao 50.000 KM, projekat bilateralnice je 30.000 KM. Klub ima značajne dugove, a samo su dospjeli između 4 i 5 miliona KM.
Niko nikoga nije otjerao, odboru za hitnost istekao mandat sa 31.5.2024. godine. Svima ponuđeno da produže kao članovi UO, samo prihvatili Jasmin Badžak i sadašnji predsjednik. Almir Gredić je obrazložio da mu kao članu uprave UniCredit Banke nije dozvoljeno obnašati druge funkcije.
Ovo su činjenice koje si naveo, a koje nisu istinite. Ostalo su lične opservacije, tj. mišljenje na koje imaš pravo. S obzirom da si pitarčina, isto uopšte ne treba da čudi ili bilo koga dobronamjernog da uzbuđuje.
Fk Željezničar.
- MocMahale444
Dobro ako je odron (blaga rijec za tu stoku) zasto smo piçkasti? Zasto smo se stali buniti poslije 3d linija iz Sirokog i gluposti.Argentina je napisao/la: ↑25 jul 2024, 23:12Ne smeta slika (ne daj Boze), nego joj nije mjesto za foruma ako ces iskreno.MocMahale444 je napisao/la: ↑25 jul 2024, 20:49Dobro jesmo krivi sami sebi ali ako ignorises koliko su na zavalili iz saveza onda si isti kao i neprijatelji.
Sto sliku ? Jel smeta zivota ti![]()
Upravu si, Savez je odron, to je neupitno. Ali bi mi bilo draze da se mi presaberemo, uradimo sta mozemo i sta je do nas, a onda je lakse imati "rat" sa njima.
Pokrali nas za titulu, nepostojeci penal za Zrinjski.
Jufkama poklon korona titula mi kao japanci se jos naklonili.
Jel ono Basic rece na podcast da je u 5 kola Zeljeznicar dobio 27 zutih kartona (mislim da je taj broj).
Jeste istina trebas prvo pocistiti svoju avliju ali i smecari iz saveza trebaju raditi svoj posao, a ne otezavati.
Zasto nama nisu napravali travnjak ovaj je vec dobro ostecen ili barem popravili? Znas sto jer je bitno samo Zelju srozati na bilo koji nacin.
Njima dobro doslo jer je klub u takvoj situaciji pa se kurci ko god hoce, jos na to ovo medjusobno prepucavanje navijaca isto im daje vremena da se nastima Borcu.
Jedino ko nije pickast su nasi navijaci, njima navijaci dugih klubova mogu samo saugati lagano. Na tom polju smo jedino jaki.
Ostalo sve kilavo, mlitavo, rahljavo.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Rade Paprica 9 je napisao/la: ↑26 jul 2024, 01:42Niko nikoga nije otjerao, odboru za hitnost istekao mandat sa 31.5.2024. godine. Svima ponuđeno da produže kao članovi UO, samo prihvatili Jasmin Badžak i sadašnji predsjednik. Almir Gredić je obrazložio da mu kao članu uprave UniCredit Banke nije dozvoljeno obnašati druge funkcije.
Ponovo priče za malu djecu sa lobotomije.
Gredić je otišao jer njegove ideje nisu imale prohodnost, prije svega promjena statuta, a te laži ostavite za vašu veselu ekipicu iz Rajlovca. Mjesto gdje se posljednjih skoro deset godina kroji sudbina Željezničara. Ide vam toliko dobro da ste klub doveli na ivicu ispadanja iz lige.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Ponovo laž, statut je proceduri izmjene. Da neko ne želi Gredića u klubu ne bi bio u vođa tima za pregovore sa investitorom.Virtu4l je napisao/la: ↑26 jul 2024, 07:34Rade Paprica 9 je napisao/la: ↑26 jul 2024, 01:42Niko nikoga nije otjerao, odboru za hitnost istekao mandat sa 31.5.2024. godine. Svima ponuđeno da produže kao članovi UO, samo prihvatili Jasmin Badžak i sadašnji predsjednik. Almir Gredić je obrazložio da mu kao članu uprave UniCredit Banke nije dozvoljeno obnašati druge funkcije.
Ponovo priče za malu djecu sa lobotomije.
Gredić je otišao jer njegove ideje nisu imale prohodnost, prije svega promjena statuta, a te laži ostavite za vašu veselu ekipicu iz Rajlovca. Mjesto gdje se posljednjih skoro deset godina kroji sudbina Željezničara. Ide vam toliko dobro da ste klub doveli na ivicu ispadanja iz lige.
Nadam se da ti je jasno da ovo što radiš nije nezadovoljstvo, nego propaganda.
-
- Kontakt:
Nije nas srozala korona. Bili smo srozani i prije korone. Korona je samo učinila proces oporavka dugotrajnim i bolnim. Da bi se oporavio, moraš početi praviti mlade igrače i prodavati ih. A taj segment je kod nas najtanji.Pablo11 je napisao/la: ↑26 jul 2024, 02:37Onda ide prica kako je samo nas srozala korona jedini klub na svijetu, sve ostale nije. Ne vrijedi.Rade Paprica 9 je napisao/la: ↑26 jul 2024, 01:42Da bi bio relevantan, moraš pisati istinu. Ne izmišljati i projicirati vlastitu stvarnost.Virtu4l je napisao/la: ↑08 jul 2024, 10:15Isprci sa lobotomije se ponašaju kao da se prošla sezona nije desila, kao da trećinu sezone nismo proveli na poziciji koja vodi u federalnu. Sad je sve ok, jer se zaboga radi asfaltiranje ispred sjevera, projekat od cca 15 hiljada maraka, a predsjednik kluba je uzeo godišnji odmor i provodi ga u klupskim prostorijama, hej, zamisli ti to.
- gegenpressing
- Kontakt:
Tako je,pisao sam i ja situaciju oko gradnje,ali džaba.Rade Paprica 9 je napisao/la: ↑26 jul 2024, 01:31Uplaćeno 160. hiljada rente, 40 hiljada za izvedbeni projekat i 50 hiljada za idejni. Lako je sabrat.
Brohra ribo se...
Hoće li biti izmijenjen po prijedlogu Almira Gredića? Naravno da neće, jer bi u tom slučaju neko izgubio kontrolu nad skupštinom.Rade Paprica 9 je napisao/la: ↑26 jul 2024, 07:39Ponovo laž, statut je proceduri izmjene. Da neko ne želi Gredića u klubu ne bi bio u vođa tima za pregovore sa investitorom.
Nadam se da ti je jasno da ovo što radiš nije nezadovoljstvo, nego propaganda.

I naravno da je bio vođa tima jer se taj (novi) tim formirao u osjetljivom trenutku kad je Kovačević pobjegao iz kluba i kad je stanje u klubu nakon fijaska sa Arapima bilo haotično. Čim su shvatili da se Gredić ne šali, jasno mu je stavljeno na znanje da neće ići baš onako kako je on zamislio.
Za šest dana je 1. avgust, svi sa nestpljenjem čekamo izvještaj te radne glupe (bez Gredića). Prenesi im da nismo zaboravili da je rok produžen kako onu kažu "do avgusta".

Uostalom, svi se sjećamo kako je i prvi put otjeran Almir Gredić, ko je izlobirao otkaz Odoviću i primorao Gredića na ostavku.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Da bi bio izmjenjen po prijedlogu Gredića on prvo mora dostaviti prijedlog. Za razliku od toga statut se mjenja po prijedlogu navijača.Virtu4l je napisao/la: ↑26 jul 2024, 07:59Hoće li biti izmijenjen po prijedlogu Almira Gredića? Naravno da neće, jer bi u tom slučaju neko izgubio kontrolu nad skupštinom.Rade Paprica 9 je napisao/la: ↑26 jul 2024, 07:39Ponovo laž, statut je proceduri izmjene. Da neko ne želi Gredića u klubu ne bi bio u vođa tima za pregovore sa investitorom.
Nadam se da ti je jasno da ovo što radiš nije nezadovoljstvo, nego propaganda.![]()
I naravno da je bio vođa tima jer se taj (novi) tim formirao u osjetljivom trenutku kad je Kovačević pobjegao iz kluba i kad je stanje u klubu nakon fijaska sa Arapima bilo haotično. Čim su shvatili da se Gredić ne šali, jasno mu je stavljeno na znanje da neće ići baš onako kako je on zamislio.
Za šest dana je 1. avgust, svi sa nestpljenjem čekamo izvještaj te radne glupe (bez Gredića). Prenesi im da nismo zaboravili da je rok produžen kako onu kažu "do avgusta".Avgust je tu, iza ćoška. Isto tako im prenesi da neki od nas znaju ko se sve javio na javni poziv, ovo se posebno odnosi na jednu arapsku grupaciju. Nadam se da se neće ponovo drznuti da miniraju i taj posao samo zato jer je neko "pikirao" pomoćni.
Uostalom, svi se sjećamo kako je i prvi put otjeran Almir Gredić, ko je izlobirao otkaz Odoviću i primorao Gredića na ostavku.![]()
Ne znam što pišeš u prošlom vremenu, valjda želiš ostaviti dojam da si u kontaktu sa Almirom. Možda i jesi, a možda je samo još jedna u nizu laži koje pišeš. Čovjek kad napiše jednu neistinu, izgubi povjerenje posmatrača. Tebi je laž životni moto.
Za zadnju konstataciju se slažem. Klub je imao dva karcinoma, koja su nadam se odstranjena. Nadam se da smo u zadnjoj godini procesa zračenja.
Rade Paprica 9 je napisao/la: ↑26 jul 2024, 08:04Da bi bio izmjenjen po prijedlogu Gredića on prvo mora dostaviti prijedlog. Za razliku od toga statut se mjenja po prijedlogu navijača.
Ne znam što pišeš u prošlom vremenu, valjda želiš ostaviti dojam da si u kontaktu sa Almirom. Možda i jesi, a možda je samo još jedna u nizu laži koje pišeš. Čovjek kad napiše jednu neistinu, izgubi povjerenje posmatrača. Tebi je laž životni moto.
Ponovo ovo pokušavaš svesti na lično i razumijem te u potpunosti.
Prošlo vrijeme je veoma važno kada je FK Željezničar u pitanju. Posebno smjena najboljeg predsjednika kojeg je klub imao poslije rata. Znam da ti ta tema ne odgovara, smjena Odovića, pa onda dolazak novih ljudi, ključni momenat početka propadanja kluba. Ne znam zašto uvijek bježite od te teme. Reci nam, ko je izlobirao da Odović dobije otkaz nakon fantastičnih predstava u Evropi i promocije nekoliko sjajnih mladih igrača, a onda nam reci zašto je to uradio. Znam da znaš. Znam i ja.
I ne reče mi, kad ćemo dobit izvještaj radne grupe?

Ne možeš selektivno birati teme koje ti odgovaraju.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- mamonelafo
- Kontakt:
Mislim da će ovo biti vrlo teška sezona ali se nadam da ćemo odraditi bez previše stresa, ako ništa, toliko da budemo zacementirani na sredini tabele.
Ono čega se još uvijek bojim, to su gostujuće tekme. Bojim se i u-21 pravila, ko će to mjesto biti? Nadam se da ćemo imati nekog navalnog igrača da ga tu možemo baciti u vatru, i bolje.
Ono čega se još uvijek bojim, to su gostujuće tekme. Bojim se i u-21 pravila, ko će to mjesto biti? Nadam se da ćemo imati nekog navalnog igrača da ga tu možemo baciti u vatru, i bolje.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
- invincible1921
- Kontakt:
A kontam da ga yebes ne mozemo imati onakve crne nizove opet....ja ocekujem stabilno 5/6 mjestomamonelafo je napisao/la: ↑26 jul 2024, 08:38Mislim da će ovo biti vrlo teška sezona ali se nadam da ćemo odraditi bez previše stresa, ako ništa, toliko da budemo zacementirani na sredini tabele.
=\_1921_/=
- invincible1921
- Kontakt:
A eto mozda bi trebalo malo euforije cisto radi rajeBumbaclat je napisao/la: ↑25 jul 2024, 23:40Za mene je to dobar znak. Kad god smo se nesto glupirali i lozili nije dobro zavrsilo.invincible1921 je napisao/la: ↑25 jul 2024, 23:01Ne znam jel do mene, ali ja se ne sjecam vece monotonije na pauzi izmedju dvije sezone![]()

=\_1921_/=
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 38 gostiju.