FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
22%
2. Borbu za Evropu
83
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 165

Rade Paprica 9
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 26 jul 2024, 10:52

Virtu4l je napisao/la:
26 jul 2024, 08:11
Rade Paprica 9 je napisao/la:
26 jul 2024, 08:04
Da bi bio izmjenjen po prijedlogu Gredića on prvo mora dostaviti prijedlog. Za razliku od toga statut se mjenja po prijedlogu navijača.

Ne znam što pišeš u prošlom vremenu, valjda želiš ostaviti dojam da si u kontaktu sa Almirom. Možda i jesi, a možda je samo još jedna u nizu laži koje pišeš. Čovjek kad napiše jednu neistinu, izgubi povjerenje posmatrača. Tebi je laž životni moto.

Ponovo ovo pokušavaš svesti na lično i razumijem te u potpunosti.

Prošlo vrijeme je veoma važno kada je FK Željezničar u pitanju. Posebno smjena najboljeg predsjednika kojeg je klub imao poslije rata. Znam da ti ta tema ne odgovara, smjena Odovića, pa onda dolazak novih ljudi, ključni momenat početka propadanja kluba. Ne znam zašto uvijek bježite od te teme. Reci nam, ko je izlobirao da Odović dobije otkaz nakon fantastičnih predstava u Evropi i promocije nekoliko sjajnih mladih igrača, a onda nam reci zašto je to uradio. Znam da znaš. Znam i ja.

I ne reče mi, kad ćemo dobit izvještaj radne grupe? :kafa:

Ne možeš selektivno birati teme koje ti odgovaraju.
Zašto mi ne odgovara ta tema? Ja imam duboko poštovanje za Almira Gredića, prije svega iz razloga što nikad nije dopsutio da bude izmanipulisan polarizacijom. Mogu se složiti da je uradio dobar posao u svom mandatu tamo 2015. godine. Odbor za hitnost nije bila uprava tj. nisu imali mandat donositi odluke koje se tiču funkcionsanja kluba i isključivi zadatak je bio opstanak.

Uvlačiš me u neki sukob na relaciji Amar - Senad. Ja obojicu smatram odgovornim za stanje u klubu. Prvi je nanio finansijsku štetu, za rad ličnih interesa, a drugi je uništio omladinski pogon za rad vlastitog neznanja. Mislim da je nepotrebno vagati koji je veći štetotočina, jer to neće pomoći klubu.

Uglavnom, Grediću niko mu nije branio da nastavi sa upravljenjem klubom, jednostavno on je procjenio da to iz profesionalnih razloga ne može prihvatiti. Ne postoji sukob na relaciji Klub, Gredić. I možda nisi svjestan toga, ali Gredić se ogradio od Amara.

Izvještaj radne grupe, priprema radna grupa, pa je nije pitanje za mene, nego za radnu grupu, na čijem je čelu Gredić ili skupštinu kojoj radna grupa odgovara. Vjerovatno će izvještaj biti onda kada se zakaže skupština.

Ništa ja ne svodim na lično, naveo si suviše netačnih podataka da bi bio relevantan. Postoji mogućnost da nemaš informacije, ali onda ne tvrdiš, nego daješ mišljenje. Pošto ja imam informacije, ja nedajem mišljenje, nego činjenice.
Zadnja izmjena: Rade Paprica 9, dana/u 26 jul 2024, 10:53, ukupno mijenjano 1 put.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 26 jul 2024, 10:53

invincible1921 je napisao/la:
26 jul 2024, 10:31
Bumbaclat je napisao/la:
25 jul 2024, 23:40
25 jul 2024, 23:01
Ne znam jel do mene, ali ja se ne sjecam vece monotonije na pauzi izmedju dvije sezone :roll:
Za mene je to dobar znak. Kad god smo se nesto glupirali i lozili nije dobro zavrsilo.
A eto mozda bi trebalo malo euforije cisto radi raje :D mada slazem se da ne treba pravit bespotreban pritisak
Ponedjeljak malo F5 da razbijemo monotoniju.
Brohra ribo se...

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 26 jul 2024, 11:05

26 jul 2024, 10:29
mamonelafo je napisao/la:
26 jul 2024, 08:38
Mislim da će ovo biti vrlo teška sezona ali se nadam da ćemo odraditi bez previše stresa, ako ništa, toliko da budemo zacementirani na sredini tabele.

Ono čega se još uvijek bojim, to su gostujuće tekme. Bojim se i u-21 pravila, ko će to mjesto biti? Nadam se da ćemo imati nekog navalnog igrača da ga tu možemo baciti u vatru, i bolje.
A kontam da ga yebes ne mozemo imati onakve crne nizove opet....ja ocekujem stabilno 5/6 mjesto
"Stabilno sesto mjesto" znaci i borbu za opstanak, vjerovatno do posljednja 2-3 kola. To nam ne smije biti ambicija. Realna ambicija za ovu sezonu treba biti borba za evropu. Velez kojeg nabusise amateri sa Andore gledamo kao nepremostivu prepreku. To ne smije biti tako. Oni i Siroki, kao neki od favorita za evropu, nam moraju biti konkurenti u ostvarivanju ambicija, a ne Gosk, Igman, Sloboda, Sloga ili Radnik. Potreban nam je dobar spic da imamo korektnu ekipu koja moze konkurisati za evropu. Ne treba nam puno i zato ne mogu da shvatim da nismo bili u stanju dovesti solidnog igraca na tu poziciju koja nam je najvise skripala u prosloj sezoni.
Pročepit će negdje.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 26 jul 2024, 11:38

A sta konkretno znaci solidan igrac, to mi ne ide u glavu nikako. Nije tolika grehota uporediti se sa Zrinjskim, Sarajevom, Velezom da se vidi sta je to tamo dobro, a ovdje ne valja, od cistacice do prvog tima

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 26 jul 2024, 11:57

Znaci napadaca koji ima neku normalnu statistiku i koji je u takmicarskoj formi. Neko koga nije potrebno ozivljavati, cekati da se oporavi od neke povrede, ko nije proveo na tribinama dvije godine, promijenio 200 klubova u karijeri i sl. Da, takav kosta, ali nam je neophodan ako mislimo da se dignemo u odnosu na proslu sezonu.
Pročepit će negdje.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 26 jul 2024, 12:26

Rade Paprica 9 je napisao/la:
26 jul 2024, 10:52
Svaka cast na postovima, razjasnio si mnoge stvari.

Steta sto radi pojedinih debila i onog adminovog kera normalni forumasi poput Radeta rijetko pisu.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 26 jul 2024, 12:48

Prije ću ja Remzi pojačati sise nego sto mi dobijemo pojacanje.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 26 jul 2024, 13:39

Velez je favorit za europu samo iz politickih razloga. Njima su otisli i igraci i trener zbog kojih su dosli tu gdje jesu, a vidjeli smo kako su zavrsili bez njih.

Nama ce nepremostiva prepreka biti Zrinjski, Sarajevo i Borac. Dalje, Siroki, Velez i mi se namecemo kao realni napadaci na cetvrto mjesto s tim da cemo svi igrati toplo-hladno vjerovatno. Ne vjerujem da ce Siroki biti los kao prosle godine, vracaju se na svoj stadion. Ne vjerujem da cemo mi zaredati niz da ne uzmemo boda u gostima 10 tekmi. Ne vjerujem da ce Velez biti toliko jak kao prosle godine iz razloga sto su ih napustili bitni ljudi ali opet su oni politicki klub tako da nista me ne bi cudilo ni pored VARa.

Dalje su tu Posusje i Igman na koje ne mozes ozbiljno racunati ali ih ne mozes ni otpisati da nece pokvariti nekome planove iz sredine tabele. Posusje ne vjerujem da ce ponoviti izvrsnu sezonu kao prosle godine, ali definitivno rade duze vremena dobar posao pa ih ocekujem opet u sredini, a Igman ima Husrefa koji zna raditi posao. Dodajmo tu jos i Slobodu od koje ne znam sta da ocekujem, moze biti 4-5 a moze i ispasti.

Sve u svemu mislim da ce se ova prva tri tima vremenom pokazati da imaju najsiri sastav za nasu ligu i na kraju ce tako zavrsiti. Od nas zavisi kako ce ovi nasi igrati, ako krene dobro i borbeno, moze biti svega, ako ne krene, opet ce biti stani pani ispadosmo.

Samo me zanima kako ce VAR raditi i koliko ce opet ici u korist nekih klubova i da li su pojedini sudci isli na seminare da skontaju kako da navuku bodove nekom timu uprkos VARu. Iz tog razloga ocekujem jos gori fudbal ove godine jer ce igra biti sjeckana svake minute u bitnim utakmicama.

Mislim da je ovo moje realno, a sad kako neko drugi vidi situaciju, ne znam. Za kup opet zavisi kako te zrijeb zapadne, a koga god da dobijes, protiv nas ce se posebno motivisati jer smo i dalje IME iako rezultati sa imenom veze sa vezom nemaju.

Sretno Coricu, nek ti je bog na pomoci.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 jul 2024, 13:40

MojaMalenkost je napisao/la:
26 jul 2024, 11:05
mamonelafo je napisao/la:
26 jul 2024, 08:38
Mislim da će ovo biti vrlo teška sezona ali se nadam da ćemo odraditi bez previše stresa, ako ništa, toliko da budemo zacementirani na sredini tabele.

Ono čega se još uvijek bojim, to su gostujuće tekme. Bojim se i u-21 pravila, ko će to mjesto biti? Nadam se da ćemo imati nekog navalnog igrača da ga tu možemo baciti u vatru, i bolje.
A kontam da ga yebes ne mozemo imati onakve crne nizove opet....ja ocekujem stabilno 5/6 mjesto
"Stabilno sesto mjesto" znaci i borbu za opstanak, vjerovatno do posljednja 2-3 kola. To nam ne smije biti ambicija. Realna ambicija za ovu sezonu treba biti borba za evropu. Velez kojeg nabusise amateri sa Andore gledamo kao nepremostivu prepreku. To ne smije biti tako. Oni i Siroki, kao neki od favorita za evropu, nam moraju biti konkurenti u ostvarivanju ambicija, a ne Gosk, Igman, Sloboda, Sloga ili Radnik. Potreban nam je dobar spic da imamo korektnu ekipu koja moze konkurisati za evropu. Ne treba nam puno i zato ne mogu da shvatim da nismo bili u stanju dovesti solidnog igraca na tu poziciju koja nam je najvise skripala u prosloj sezoni.
Pitanje je koliko mozemo u kontinuitetu pobjedjivat....vidjecemo veleza sta moze...ali osim vodeceg trojca ostatak je tu negdje. Tako da borba za 4. mjesto nije nemoguca sigurno
=\_1921_/=

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 26 jul 2024, 13:43

Ja predlazem da malo zamjenimo temu,umjesto sto samo pisemo o igracima,formaciji i treneru,trebali bi malo o Osimu i Misketu njih smo skroz bacili u drugi plan da se nece naljutit...

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 26 jul 2024, 13:51

26 jul 2024, 13:40
MojaMalenkost je napisao/la:
26 jul 2024, 11:05

Pitanje je koliko mozemo u kontinuitetu pobjedjivat....vidjecemo veleza sta moze...ali osim vodeceg trojca ostatak je tu negdje. Tako da borba za 4. mjesto nije nemoguca sigurno
U par sa džokerom je ovdje sve, realno. U dobrom broju utakmica će biti pritisak na sudijama, tako da, vidjet ćemo i to. I plus VAR se uvodi, pa će i to dodatno zakomplikovati sve, ukoliko se bude koristio, naročito u našu korist. A moramo i mi biti spremni na pritisak na nas i naš klub, obzirom da sve što bude VAR dosudio u našu korist bit će "namješteno". :D
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 26 jul 2024, 13:58

Orvel je napisao/la:
26 jul 2024, 13:39
Velez je favorit za europu samo iz politickih razloga. Njima su otisli i igraci i trener zbog kojih su dosli tu gdje jesu, a vidjeli smo kako su zavrsili bez njih.

Nama ce nepremostiva prepreka biti Zrinjski, Sarajevo i Borac. Dalje, Siroki, Velez i mi se namecemo kao realni napadaci na cetvrto mjesto s tim da cemo svi igrati toplo-hladno vjerovatno. Ne vjerujem da ce Siroki biti los kao prosle godine, vracaju se na svoj stadion. Ne vjerujem da cemo mi zaredati niz da ne uzmemo boda u gostima 10 tekmi. Ne vjerujem da ce Velez biti toliko jak kao prosle godine iz razloga sto su ih napustili bitni ljudi ali opet su oni politicki klub tako da nista me ne bi cudilo ni pored VARa.

Dalje su tu Posusje i Igman na koje ne mozes ozbiljno racunati ali ih ne mozes ni otpisati da nece pokvariti nekome planove iz sredine tabele. Posusje ne vjerujem da ce ponoviti izvrsnu sezonu kao prosle godine, ali definitivno rade duze vremena dobar posao pa ih ocekujem opet u sredini, a Igman ima Husrefa koji zna raditi posao. Dodajmo tu jos i Slobodu od koje ne znam sta da ocekujem, moze biti 4-5 a moze i ispasti.

Sve u svemu mislim da ce se ova prva tri tima vremenom pokazati da imaju najsiri sastav za nasu ligu i na kraju ce tako zavrsiti. Od nas zavisi kako ce ovi nasi igrati, ako krene dobro i borbeno, moze biti svega, ako ne krene, opet ce biti stani pani ispadosmo.

Samo me zanima kako ce VAR raditi i koliko ce opet ici u korist nekih klubova i da li su pojedini sudci isli na seminare da skontaju kako da navuku bodove nekom timu uprkos VARu. Iz tog razloga ocekujem jos gori fudbal ove godine jer ce igra biti sjeckana svake minute u bitnim utakmicama.

Mislim da je ovo moje realno, a sad kako neko drugi vidi situaciju, ne znam. Za kup opet zavisi kako te zrijeb zapadne, a koga god da dobijes, protiv nas ce se posebno motivisati jer smo i dalje IME iako rezultati sa imenom veze sa vezom nemaju.

Sretno Coricu, nek ti je bog na pomoci.
Bio je Velez i 2023 politicki klub, pa mi odosmo u Europu. Gurace ih se sigurno, ali mozemo ih preskociti, pogotovo kad pogledas sta se kod njih desava. Tanka ekipa, los trener, botovi, uprava koju dobar dio navijaca ne zeli, Bulic... oni su dobro uzdrmani. Ocekujem da se dozovu s vremenom, ali mislim da bi mogli na pocetku sezone prosuti dosta bodova, a onda ko zna sta se moze desiti.

Sto se tice pitara, Zekic je pogodak i zaista su dobro odigrali dosadasnje europske tekme, ali nakon ovoga ce uslijediti pad. Tako to uvijek bude, nase ekipe se u Europi bas potrose. Uz to, oni imaju Mirvica sklonog glupostima i Aylu, a i generalno su nenormalni i poremeceni, tako da ne sumnjam da ce uspjeti da zajebu ovo sve i upadnu u krizu.

Siroki, slazem se, sklapaju finu ekipu. Zrinjski mi je totalno nedefinisan i kao da su i oni u nekoj krizi, bez normalnog trenera, sa ekipom koja nije nista specijalno itd. Do sad su pokazali da su najjaci klub u drzavi i mislim da ce doci sebi, ali tesko mi ih je ovakve zamisliti u borbi za titulu. Borac je Borac, gurace ih se bas.

Sto se nas tice, treba reci realno, nismo se dovoljno pojacali. Kontam da ce doci jos koji jaci igrac, jer obicno u ovom predstojecem periodu jedino i dolaze takvi u PLBiH, ali za sad je ovo srednja zalost. Puno ce nama zavisiti od Corica, odnosno od toga kako ga je ekipa prihvatila i kakva je hemija. Prvenstvo ce biti ujednaceno kao i uvijek, bitno je imati karakternu i borbenu ekipu, Coricev posao je da je napravi takvom.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 26 jul 2024, 14:04

Evo moja prognoza:

Zrinjski
Sarajevo (mada bi i ovi levati mogli uzeti radi mira u Vicinoj kuci)
Borac (Osvajac kupa - ipak mora neki trofej)
Velez (Samo iz politickih razloga)
Zeljeznicar (mislim da mozemo napasti 4. mjesto hladno, ako ne bude politika da Velez ide dalje i ako mi ne budemo levati.)
Siroki
Posusje
Igman (mozda oni ispadnu umjesto slobode)
Sloboda
Sloga
Gosk
Radnik

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jul 2024, 14:11

Što se nas tiče, jedino u šta se donekle uzdam su tribine Grbavice i šef stručnog štaba Denis Ćorić. Čovjek ima ogromnu energiju i želju, nešto kao Nermin Bašić, samo čini mi se da je mnogo ozbiljniji i da ne laprda previše.

Sezona će biti puna uspona i padova pa ćemo vidjeti kako ćemo se snaći. Četiri ekipe ispadaju, tu je i VAR, pa onda Vicina izborna godina, ono baš cirkus u najavi.

Roster je takav kakav je, sličan onom prošle sezone ako nije i malo slabiji. Dosta neprovjerenih igrača, škripi na dosta pozicija, a prva utakmica je za osam dana. Zbog toga se uzdam samo u trenera jer smo prošle sezone vidjeli da znaju igrati lopte kad ih posloži neko ko zna.

Da sumiram, loš prelazni rok, isti kao i oni ranije, Uprava nije našla pare i vjerovatno se moramo uklopiti u sličan budžet kao lani.

U nekoj iole normalnoj sezoni bi mogli iskoristiti posrtanje Veleža i boriti se za četvrto ili treće mjesto pa nekako doći do Evrope, ali sa ovom ekipom - teško.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 26 jul 2024, 14:13

Bumbaclat je napisao/la:
26 jul 2024, 13:58

Sto se nas tice, treba reci realno, nismo se dovoljno pojacali. Kontam da ce doci jos koji jaci igrac, jer obicno u ovom predstojecem periodu jedino i dolaze takvi u PLBiH, ali za sad je ovo srednja zalost. Puno ce nama zavisiti od Corica, odnosno od toga kako ga je ekipa prihvatila i kakva je hemija. Prvenstvo ce biti ujednaceno kao i uvijek, bitno je imati karakternu i borbenu ekipu, Coricev posao je da je napravi takvom.
Istog sam misljenja. Coric i jeste poznat kao trener kojem treba borbena ekipa. Nesto kao Mulalic samo sa vise znanja. Kako ce to ispasti na kraju, tek cemo vidjeti. I mislim da se prije oktobra ne moze davati nikakva ocjena. Poslije 10 kola ili ce biti bivsi ili zvijezda, nazalost smo postali takvi. Jedino dobro u svemu je sto na nas vise niko ozbiljno ne gleda, pa nas mozda mogu i podcijeniti na pocetku, tu treba traziti priliku. Mislim da imamo fin raspored ali na pocetku ti dolazi nas najtezi protivnik. Ako izgubimo prvu na Grbavici, odmah kola krecu nizbrdo jer smo skloni velikim ocekivanjima a ne mozemo shvatiti da je Siroki trenutno jaka ekipa i nama jako neugodna uvijek bila, a ako ih dobijemo, sezona moze krenuti u dobrom smjeru.

Nisam pametan.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 jul 2024, 14:32

Ja ne znam sto toliko vjerujete u taj siroki...kad bi moro birat ili ili...meni su oni vise kandidat za ispast nego za evropu ..
=\_1921_/=

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 26 jul 2024, 14:35

Orvel je napisao/la:
26 jul 2024, 14:04
Evo moja prognoza:

Zrinjski
Sarajevo (mada bi i ovi levati mogli uzeti radi mira u Vicinoj kuci)
Borac (Osvajac kupa - ipak mora neki trofej)
Velez (Samo iz politickih razloga)
Zeljeznicar (mislim da mozemo napasti 4. mjesto hladno, ako ne bude politika da Velez ide dalje i ako mi ne budemo levati.)
Siroki
Posusje
Igman (mozda oni ispadnu umjesto slobode)
Sloboda
Sloga
Gosk
Radnik
Puno je "nagaznih mina" u nasem prvenstvu. To smo najbolje vidjeli prosle sezone. Nama prioritet moraju biti pobjede protiv ekipa kao sto su (Široki, Posusje, Igman, Sloboda, GOSK, Sloga i Radnik), na ovim utakmicama ne smijemo kiksati pogotovo na Grbavici.

Sa pitarima, Zrinjskim, Borcem i Velezom se daje 150% svojih mogucnosti i nikad ne znas kakav rezultat mozes izvuci, ali ove "manje" utakmice nam moraju biti "sigurice" tu se osvajaju "glavni" bodovi.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 26 jul 2024, 14:56

Ma znam i ja da bi to trebalo, al kako ti i sam nick kaze "i tata bi sine". Nama su to najteze tekme i bice tako. Dugo je prvenstvo, vidjet cemo, ali jedno je sigurno, sad smo i definitivno ispali iz vrha tabele, prije 2 3 godine to je bilo nezamislivo i pomisliti ali eto, sve je moguce.

taha21
Kontakt:

Post Postao/la taha21 » 26 jul 2024, 14:59

Rahimic je na startu priprema spominjao neka velika imena, neke reprezentativce... Ko su reprezentativci sa kojima se "razgovaralo" pa na kraju potpisasmo sta smo potpisali...?

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 26 jul 2024, 15:11

Orvel je napisao/la:
26 jul 2024, 14:13
Bumbaclat je napisao/la:
26 jul 2024, 13:58

Istog sam misljenja. Coric i jeste poznat kao trener kojem treba borbena ekipa. Nesto kao Mulalic samo sa vise znanja. Kako ce to ispasti na kraju, tek cemo vidjeti. I mislim da se prije oktobra ne moze davati nikakva ocjena. Poslije 10 kola ili ce biti bivsi ili zvijezda, nazalost smo postali takvi. Jedino dobro u svemu je sto na nas vise niko ozbiljno ne gleda, pa nas mozda mogu i podcijeniti na pocetku, tu treba traziti priliku. Mislim da imamo fin raspored ali na pocetku ti dolazi nas najtezi protivnik. Ako izgubimo prvu na Grbavici, odmah kola krecu nizbrdo jer smo skloni velikim ocekivanjima a ne mozemo shvatiti da je Siroki trenutno jaka ekipa i nama jako neugodna uvijek bila, a ako ih dobijemo, sezona moze krenuti u dobrom smjeru.

Nisam pametan.
To je najbolje od svega, sro nas niko ne shvata otbiljno ni za sta, tako da samo mozemo iznenaditi.
Fk Željezničar.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], itatabisine, mavi, perodeformero i 45 gostiju.