Zašto mi ne odgovara ta tema? Ja imam duboko poštovanje za Almira Gredića, prije svega iz razloga što nikad nije dopsutio da bude izmanipulisan polarizacijom. Mogu se složiti da je uradio dobar posao u svom mandatu tamo 2015. godine. Odbor za hitnost nije bila uprava tj. nisu imali mandat donositi odluke koje se tiču funkcionsanja kluba i isključivi zadatak je bio opstanak.Virtu4l je napisao/la: ↑26 jul 2024, 08:11Rade Paprica 9 je napisao/la: ↑26 jul 2024, 08:04Da bi bio izmjenjen po prijedlogu Gredića on prvo mora dostaviti prijedlog. Za razliku od toga statut se mjenja po prijedlogu navijača.
Ne znam što pišeš u prošlom vremenu, valjda želiš ostaviti dojam da si u kontaktu sa Almirom. Možda i jesi, a možda je samo još jedna u nizu laži koje pišeš. Čovjek kad napiše jednu neistinu, izgubi povjerenje posmatrača. Tebi je laž životni moto.
Ponovo ovo pokušavaš svesti na lično i razumijem te u potpunosti.
Prošlo vrijeme je veoma važno kada je FK Željezničar u pitanju. Posebno smjena najboljeg predsjednika kojeg je klub imao poslije rata. Znam da ti ta tema ne odgovara, smjena Odovića, pa onda dolazak novih ljudi, ključni momenat početka propadanja kluba. Ne znam zašto uvijek bježite od te teme. Reci nam, ko je izlobirao da Odović dobije otkaz nakon fantastičnih predstava u Evropi i promocije nekoliko sjajnih mladih igrača, a onda nam reci zašto je to uradio. Znam da znaš. Znam i ja.
I ne reče mi, kad ćemo dobit izvještaj radne grupe?![]()
Ne možeš selektivno birati teme koje ti odgovaraju.
Uvlačiš me u neki sukob na relaciji Amar - Senad. Ja obojicu smatram odgovornim za stanje u klubu. Prvi je nanio finansijsku štetu, za rad ličnih interesa, a drugi je uništio omladinski pogon za rad vlastitog neznanja. Mislim da je nepotrebno vagati koji je veći štetotočina, jer to neće pomoći klubu.
Uglavnom, Grediću niko mu nije branio da nastavi sa upravljenjem klubom, jednostavno on je procjenio da to iz profesionalnih razloga ne može prihvatiti. Ne postoji sukob na relaciji Klub, Gredić. I možda nisi svjestan toga, ali Gredić se ogradio od Amara.
Izvještaj radne grupe, priprema radna grupa, pa je nije pitanje za mene, nego za radnu grupu, na čijem je čelu Gredić ili skupštinu kojoj radna grupa odgovara. Vjerovatno će izvještaj biti onda kada se zakaže skupština.
Ništa ja ne svodim na lično, naveo si suviše netačnih podataka da bi bio relevantan. Postoji mogućnost da nemaš informacije, ali onda ne tvrdiš, nego daješ mišljenje. Pošto ja imam informacije, ja nedajem mišljenje, nego činjenice.