FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
46
28%

Ukupno glasova: 166

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 27 jul 2024, 18:22

Vanja8 je napisao/la:
27 jul 2024, 18:10
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
27 jul 2024, 14:26
Znači, Zekićev stručni štab je toliko dobar da je uspio za 3 sedmice drastično popraviti po vama katastrofalnu spremu kod Rožmana :rol: ?
Da to mogu, ne bi kod nas radili nego bi se svi svjetski klubovi potukli za takve stručnjake, jer to niko u svijetu ne može.
Rožman je ostavio itekako spremnu ekipu Zekiću, kao i formaciju koja je i kod njega koliko - toliko funkcionisala.
Prije nego me citirate, ne, ne umanjujem Zekićevo znanje ni njegov uticaj na trenutnu igru, ali ne možete pisati gluposti bez ikakve osnove.
Danima se već priča o Francisu na špicu i kako je Simon glup jer ga je na beku igrao, a vješto se izbjegava reći da mu je on tu poziciju pronašao, a sad je samo nastavljeno sa istom formacijom.
Imao je i Simon grešaka, i to podosta, ali isto tako je ostavio igrače 100% profesionalce, pa zato Zorana nisu dočekali razni dizelaši ko Simona nakon Mirze.
Simon je upgrade u odnosu na Mirzu, isto tako je i Zekić update u odnosu na Simona. Idući trener kad dođe mora biti upgrade u odnosu na Zekića, i tako jedino možemo napredovati.
U vecini posta se slazem s tobom, ali kad citas ovako sa strane ispade da je Zekic samo nastavio Rozmanovim stopama, sto u sustini nije tacno...
Jedno je formacija, a drugo je kako se ona sprovodi na terenu...Tu je Rozman pao...Jednostavno se slijepo drzao okvira bez ikakve hrabrosti za izmjenama taktike...
Ovaj je mangup, kod njega nista nije monotono, on se ne libi mijenjati postavke igre,izmjesati igrace u hodu, preci s pas igre na igru dugackih lopti...
Drugo,pogledaj linije, jednostavno se ne lome, medjuprostor kod naseg gola je itekako smanjen, a ne znam jesi li primjetio koliko se koriste pasovi sa beka na kontra krilo...Samo obrati paznju koliko puta recimo Beganovic posalje dijagonalu i to vrlo preciznu na Durakovica ili Gulija sto automatski razvuce protivnicku odbranu...Toga drug moj kod Simona nije bilo...

O sigurnosti iznosenja lopte apsurdno je i pricati, o postavljanju stopera sa pravovremenim pokrivanjem njihove pozicije od strane bekove takodjer...
Jedina zamjerka Zekicu je Hamza na poluspicu, on nije za to, ali me i ne cudi, jer on i zeli da su svi opasnost po protivnicki gol , a ne samo spicevi...

Daleko od toga da kudim Rozmana, imao je itekako moju podrsku, ali mentalni pristup igri najveceg BH kluba je drasticno manji od Zekicevog
Jednostavno mislim da Rozman nema tu jacinu da se nosi sa pritiscima koju nosi klub kao sto je FKS...
Ma jasno, zato sam i napisao da ne umanjujem Zekićev uticaj na trenutnu igru, koja je bar trenutno daleko bolja nego ono što smo gledali kod Simona u toj istoj formaciji.
Nastavio je isto u smislu formacije, iako se svakako slažem da je potpuno nebitno šta po formaciji igraš jer na terenu to može skroz drugačije izgledati.
Baš sam neki dan prijatelju govorio o tim dijagonalama, impresionirao me Jović sa odličnim dugim loptama, baš je dobar u tome, isto važi i za Begana.
Eto kod Simona je u ofanzivi često funkcionisalo ako gledamo period zadnja 2 mjeseca sa njim, ali defanzivno smo stvarno kritični bili, i tu vidim 200% napretka sa Zekicem u odnosu na Simona, veoma disciplinovano smo odigrali protiv Spartaka. Sveli smo ih na tek koju (polu)priliku.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 27 jul 2024, 18:22

Ne sjecam se ko je odradio pretprosli zimski rok ali ko god da je svaka mu cast :thumbup:
Guli,Kyeremeh,Renan :clap:
+Martinovic i Balta koji su nam itekako valjali onu polusezonu pa i Ziljkic ne moze se reci da nije bio dobar jedno vrijeme
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 jul 2024, 18:23

jurisicduska je napisao/la:
27 jul 2024, 18:18
Vanja8 je napisao/la:
27 jul 2024, 18:17
Meni su zaista nerealna tolika potrazivanja jednog igraca prema klubu, cuj 200 000 e, kolika mu je plata, je li i jednu primio do sada ?
15 k eura mu je plata to je najvise sto mozes dobit u Lokomotivi.

Sto ti je nerealno zeljeznicar Zecu 500.000 osto duzan. Doduse maraka.
Ma dobro Duska, ne kzem ja nista tebi, ja prije mislim da Lokomotiva znajuci nasu finansijsku situaciju pokusava da pored duga uzme i lovu...Mislim, nerealno je da im platimo odstetu i jos poravnamo njihov dug...
Ok da su rekli, izmirite potrazivanja i nama nesto, ali traziti povrh toga milion maraka zbog igraca kojih ih svakog trena moze odvesti na prosjacki stap mi je van svake pameti

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 27 jul 2024, 18:27

NajvecaRadosti je napisao/la:
27 jul 2024, 18:22
Ne sjecam se ko je odradio pretprosli zimski rok ali ko god da je svaka mu cast :thumbup:
+Martinovic i Balta koji su nam itekako valjali onu polusezonu pa i Ziljkic ne moze se reci da nije bio dobar jedno vrijeme
Mirsad Kerić je dosta transfera tu zimu završio. On i Tatko su ta kombinacija bili za Renana i Francisa, za Gulasha stvarno ne znam ko je “krivac” za njegov dolazak. Znam samo da je Ayla interesantan story imala povodom tadašnjeg odlaska u Gruziju gdje smo je svi ispljuvali( prvi ja ), ali eto, očigledno je vrijedilo što je išla autom po Gulija :D
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 27 jul 2024, 18:32

Meni nije poanta da dovedu Mudraziju, neka dovedu koga oni smatraju da je potreban, ali je jako vazno da se predje ta granica i konacno pocnu dovoditi jako kvalitetni fudbaleri. Mogli su prije Spartaka vec nesto dovesti, ali uvijek neko rastezanje. Valjda ZZ zna zasto je trazio Mudraziju. Treba ulagati i konacno napraviti iskorak iz prosjecnog u jedan ozbiljan kolektiv

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 jul 2024, 18:34

Joj al vas duska opet navlaci sa "insajderskim" :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 27 jul 2024, 18:36

Ja vam podijelim sta znam.
Fkt ne hajcam nikog nit me boli k za neki status na forumu.
Rekao sam u pp sve igrace do sad I svi su bili I to u dan kad sam rekao. Ima ih pa nek potvrde.

Za Mudraziju je ova situacija. Doci ce stoper I vezni do kraja prelaznog roka. Mozda I 2 vezna ako se obistini sve I Buljubasic I sve ostalo.

Bila je ponuda za Renana njemu se ostaje.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 jul 2024, 18:37

Vanja8 je napisao/la:
27 jul 2024, 18:10
27 jul 2024, 14:26
Znači, Zekićev stručni štab je toliko dobar da je uspio za 3 sedmice drastično popraviti po vama katastrofalnu spremu kod Rožmana :rol: ?
Da to mogu, ne bi kod nas radili nego bi se svi svjetski klubovi potukli za takve stručnjake, jer to niko u svijetu ne može.
Rožman je ostavio itekako spremnu ekipu Zekiću, kao i formaciju koja je i kod njega koliko - toliko funkcionisala.
Prije nego me citirate, ne, ne umanjujem Zekićevo znanje ni njegov uticaj na trenutnu igru, ali ne možete pisati gluposti bez ikakve osnove.
Danima se već priča o Francisu na špicu i kako je Simon glup jer ga je na beku igrao, a vješto se izbjegava reći da mu je on tu poziciju pronašao, a sad je samo nastavljeno sa istom formacijom.
Imao je i Simon grešaka, i to podosta, ali isto tako je ostavio igrače 100% profesionalce, pa zato Zorana nisu dočekali razni dizelaši ko Simona nakon Mirze.
Simon je upgrade u odnosu na Mirzu, isto tako je i Zekić update u odnosu na Simona. Idući trener kad dođe mora biti upgrade u odnosu na Zekića, i tako jedino možemo napredovati.
U vecini posta se slazem s tobom, ali kad citas ovako sa strane ispade da je Zekic samo nastavio Rozmanovim stopama, sto u sustini nije tacno...
Jedno je formacija, a drugo je kako se ona sprovodi na terenu...Tu je Rozman pao...Jednostavno se slijepo drzao okvira bez ikakve hrabrosti za izmjenama taktike...
Ovaj je mangup, kod njega nista nije monotono, on se ne libi mijenjati postavke igre,izmjesati igrace u hodu, preci s pas igre na igru dugackih lopti...
Drugo,pogledaj linije, jednostavno se ne lome, medjuprostor kod naseg gola je itekako smanjen, a ne znam jesi li primjetio koliko se koriste pasovi sa beka na kontra krilo...Samo obrati paznju koliko puta recimo Beganovic posalje dijagonalu i to vrlo preciznu na Durakovica ili Gulija sto automatski razvuce protivnicku odbranu...Toga drug moj kod Simona nije bilo...

O sigurnosti iznosenja lopte apsurdno je i pricati, o postavljanju stopera sa pravovremenim pokrivanjem njihove pozicije od strane bekove takodjer...
Jedina zamjerka Zekicu je Hamza na poluspicu, on nije za to, ali me i ne cudi, jer on i zeli da su svi opasnost po protivnicki gol , a ne samo spicevi...

Daleko od toga da kudim Rozmana, imao je itekako moju podrsku, ali mentalni pristup igri najveceg BH kluba je drasticno manji od Zekicevog
Jednostavno mislim da Rozman nema tu jacinu da se nosi sa pritiscima koju nosi klub kao sto je FKS...
Ma jasno, zato sam i napisao da ne umanjujem Zekićev uticaj na trenutnu igru, koja je bar trenutno daleko bolja nego ono što smo gledali kod Simona u toj istoj formaciji.
Nastavio je isto u smislu formacije, iako se svakako slažem da je potpuno nebitno šta po formaciji igraš jer na terenu to može skroz drugačije izgledati.
Baš sam neki dan prijatelju govorio o tim dijagonalama, impresionirao me Jović sa odličnim dugim loptama, baš je dobar u tome, isto važi i za Begana.
Eto kod Simona je u ofanzivi često funkcionisalo ako gledamo period zadnja 2 mjeseca sa njim, ali defanzivno smo stvarno kritični bili, i tu vidim 200% napretka sa Zekicem u odnosu na Simona, veoma disciplinovano smo odigrali protiv Spartaka. Sveli smo ih na tek koju (polu)priliku.
Ja cu uvijek reci da je Simon mozda i potkovaniji trener od ZZ Top, ali on to ne zna sprovesti na terenu...Jednostavno nema on kohones za te stvari, dok od ovog mozes sve i svasta ocekivati...
Zoran Zekic je zbog svega toga atrakcija,neko ko privlaci svojim pristupom gledaoce na tribine, neko kome navijaci vjeruju...
Mi pod Rozmanom i kad odigramo jako dobro, nemas tu neku dozu sigurnosti, uvijek je strah kako cemo narednu tekmu dozivjeti blamazu...
Zekic to iz glave puca, ono sto vidi na terenu on ne preliva u nekakve sheme, crteze sa table u svlacionici, on to automatski mijenja...
To je problem i Spartaku bio, ljudi se jednostavno nisu mogli prilagoditi...
Vjeruj mi, tesko mu i mozes parirati u tim nekakvim njegovim postavkama, enigma od trenera najjednostavnije receno

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 27 jul 2024, 18:37

napoleon72 je napisao/la:
27 jul 2024, 18:34
Joj al vas duska opet navlaci sa "insajderskim" :rol:
Ne navlaci, prosli put su svi jedva docekali onaj clanak gdje lik logicno "ne daje" informacije sa kim pregovara on i njegov menadjer, pa su hijene napale ovdje.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 27 jul 2024, 18:38

Jedno zapažanje i poređenje ove dvije domaće tekme. Daleko bolji izbor pjesama prije početka tekme sa Spartakom (Hanuma, Stari, Sarajevo će biti, sve drugo će proći, Fura me, Visosti HZ) nego na tekmi sa Aktobeom gdje je bila strana muzika, istina sa dobrim ritmom, ali ove pjesme iznad smo mi.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 27 jul 2024, 18:51

NajvecaRadosti je napisao/la:
Mislim da je tad ona neka agencija bila zadužena za dovođenje igrača.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 jul 2024, 18:52

mnon46 je napisao/la:
27 jul 2024, 18:38
Jedno zapažanje i poređenje ove dvije domaće tekme. Daleko bolji izbor pjesama prije početka tekme sa Spartakom (Hanuma, Stari, Sarajevo će biti, sve drugo će proći, Fura me, Visosti HZ) nego na tekmi sa Aktobeom gdje je bila strana muzika, istina sa dobrim ritmom, ali ove pjesme iznad smo mi.
Slazem se. Plus Divanhana i Amira Medunjanin, i Bascarsijska od Fazle :thumbup:

Uvijek mi je najdrazi bio taj repertoar pjesama prije, ono kad su pustali To je moj grad, Nedjelja kad je otisao Hase, Monteno itd. Ona strana sra.nja, plus neki versovi Jale i Bube, su poceli dolaskom ovih SFK qrava na celo kluba. Od tih stranih jedino treba povremeno pustat Freed from desire, to je univerzalna fudbalska. Al ovo gore nabrojane, to je Sarajevo, to je Bosna, to je nas duh. Jos treba prosirit sa Hendom - sviraj mi sviraj brate, Pismo prijatelju od Keme, par od Pusenja gdje se Sarajevo spominje, Sarajevo ti i ja od Jagoda...
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 27 jul 2024, 19:07

Momci, kakva su očekivanja u revanšu?

Ja mislim da uz duboku zadnju liniju i čvrst i nizak vezni red mi možemo po otetoj lopti preko Kere i Gulija napraviti nešto. Očekujem da će on jako krenuti od samog početka ali da neće biti u mogućnosti igrati u visokom ritmu duže od nas. Igra bez golova kako vrijeme odmiče trebala bi ići u našu korist. Oni pride imaju i ligašku sutra.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 27 jul 2024, 19:10

luckystrike je napisao/la:
27 jul 2024, 19:07

Ja mislim da uz duboku zadnju liniju i čvrst i nizak vezni red mi možemo po otetoj lopti preko Kere i Gulija napraviti nešto. Očekujem da će on jako krenuti od samog početka ali da neće biti u mogućnosti igrati u visokom ritmu duže od nas. Igra bez golova kako vrijeme odmiče trebala bi ići u našu korist. Oni pride imaju i ligašku sutra.
Ma nzm sta da ti kazem bgm. Na Kosevu su dosli da odbrane gol pod svaku cijenu. Mislim da ce tamo mnogo jace igrati. Volio bih da nasi ponove onaj pritisak i tamo od prve minute, ali bice jako tesko.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 27 jul 2024, 19:18

Meni je djelovalo na početku utakmice da pokušavaju napasti i iznenaditi ali su skontali da im je slaba fajda. U drugom poluvremenu su se svjesno povukli da odbrane gol i izvuku rezultat.

Njima su falila ovdje 2-3 igrača, zna li se da li će im ti biti na raspolaganju u uzvratu?

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 27 jul 2024, 19:28

Neki brane i hvale Rozmana za neke imaginarne stvari samo kako bi opravdali neke svoje stavove a zapravo nije ništa bolji od svojih prethodnika na klupi Sarajeva nekoliko godina unazad a imao je najbolju ekipu.

Da je Zekic naslijedio Rozmana u toku prvenstva mozda bi ta priča o fizičkoj spremi pila vode. Ovako su igrači bili na odmoru 3 sedmice i potom se odazvali novom treneru na prozivku.

Zekic je puno bolji motivator od Rozmana.
On nije naslijedio sistem od Rozmana. Zekic taj sistem igra.
Beganovic trci kao sto je i ranije trčao. Zekic je znao iskoristiti trkače u liku Guliasvilija i Kjeremeha. Itd. Sve što Rozman nije znao.
Zekic mijenja sistem i formacije u toku utakmice. Rozman igra isključivo po šablonu.
Zekic je hrabar. Rozman je kukavica.
I da ne nabrajam.
Kod Zekica sam u 3 utakmice vidio puno više nego kod Rozmana u 33.
Ne mora to značiti ništa za buduće rezultate ali su neke stvari jasne kao dan.
Više nema one priče "sačekajte da prodje reprezentativna pauza (jedna, pa druga, treca) pa cete vidjeti potpis Rozmana, sačekajte zimski rok, sačekajte ovo, sačekajte ono. Prodje cijela sezona ali ništa.
Da je on ostao na mjestu trenera FK Sarajevo, i dalje bismo "čekali".
Ostaje da mu se prisivaju neke nepostojeće ili nebitne "zasluge" kako bi se opravdali neutemeljeni "stavovi" pojedinih.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 27 jul 2024, 19:30, ukupno mijenjano 2 puta.

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 27 jul 2024, 19:29

27 jul 2024, 18:52
mnon46 je napisao/la:

Uvijek mi je najdrazi bio taj repertoar pjesama prije, ono kad su pustali To je moj grad, Nedjelja kad je otisao Hase, Monteno itd. Ona strana sra.nja, plus neki versovi Jale i Bube, su poceli dolaskom ovih SFK qrava na celo kluba. Od tih stranih jedino treba povremeno pustat Freed from desire, to je univerzalna fudbalska. Al ovo gore nabrojane, to je Sarajevo, to je Bosna, to je nas duh. Jos treba prosirit sa Hendom - sviraj mi sviraj brate, Pismo prijatelju od Keme, par od Pusenja gdje se Sarajevo spominje, Sarajevo ti i ja od Jagoda...
Ova posljednja koju si pomenuo... Svaki put se naježim kad je čujem. Jedna od najboljih pjesama od Jagoda, definitivno bih je volio čuti i na Koševu. :thumbup:
Ni ostatku prijedloga ne mogu naći mane, ali ova je nepravedno zapostavljena. Vjerujem da velika većina raje mojih godina ni ne zna da ta pjesma postoji...
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 jul 2024, 19:32

PikachuSA je napisao/la:
27 jul 2024, 19:29
mnon46 je napisao/la:

Ova posljednja koju si pomenuo... Svaki put se naježim kad je čujem. Jedna od najboljih pjesama od Jagoda, definitivno bih je volio čuti i na Koševu. :thumbup:
Ni ostatku prijedloga ne mogu naći mane, ali ova je nepravedno zapostavljena. Vjerujem da velika većina raje mojih godina ni ne zna da ta pjesma postoji...
Isto brate, preyebena pjesma. :thumbup:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 27 jul 2024, 19:37

luckystrike je napisao/la:
27 jul 2024, 19:07

Mislim da ćemo igrati u dosta sličnom fazonu kao na gostovanju kod Aktobea. Eliminaciona je faza i nije nužda zalijetat se od samog starta. Zekić je kazao možda i mi nešto promijenimo. Da se ja pitam ja bih samo Renana ubacio umjesto Hamze zbog brzine i ovo što moramo Đuričković umjesto Solde, ali nešto mi govori da će Zekić igrat na sigurno te da će pojačat vezni red, ali sa kim pitanje je. Anđušić od starta mi 100% nije opcija, komplikuje džaba i nije defanzivno odgovoran često gleda oko sebe, a ne reaguje na pravi način. Mehmedović je novi tu u rotaciji, znamo da on zna ali za ovaj nivo i strah od greške, ne bih ga ubacio. Mislim da se na Matanovića ne računa te nam ostaju Buljubašić i Julardžija. Koliko Buljubašić može pitanje je te mi je nekako najsigurnija opcija Julardžija. Znači 3-5-2 formacija:
Rockov
Čelik - Đuričković - Jović
Beganović - Julardžija - Bubanja - Đorđević - Duraković
Renan - Guliashvili.

Mada i kombinacija Kyeremeh - Guliashvili nije loša u ovakvim utakmicama.

Ali ponovo kažem ja ne bih ništa dirao u vrhu, imali smo ih na Koševu mislim da je njih i malo strah nas.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 27 jul 2024, 19:39

mnon46 je napisao/la:

Eto, čitaju forum, znaju šta im je činit, ima sigurno 10+ pjesama koje bismo voljeli prije tekme i na poluvremenu
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bhfanatic14, Bing [Bot], bordobijeli, ErosViverosViv, Haksss, HariTz i 82 gosta.