Ma jasno, zato sam i napisao da ne umanjujem Zekićev uticaj na trenutnu igru, koja je bar trenutno daleko bolja nego ono što smo gledali kod Simona u toj istoj formaciji.Vanja8 je napisao/la: ↑27 jul 2024, 18:10U vecini posta se slazem s tobom, ali kad citas ovako sa strane ispade da je Zekic samo nastavio Rozmanovim stopama, sto u sustini nije tacno...GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑27 jul 2024, 14:26Znači, Zekićev stručni štab je toliko dobar da je uspio za 3 sedmice drastično popraviti po vama katastrofalnu spremu kod Rožmana?
Da to mogu, ne bi kod nas radili nego bi se svi svjetski klubovi potukli za takve stručnjake, jer to niko u svijetu ne može.
Rožman je ostavio itekako spremnu ekipu Zekiću, kao i formaciju koja je i kod njega koliko - toliko funkcionisala.
Prije nego me citirate, ne, ne umanjujem Zekićevo znanje ni njegov uticaj na trenutnu igru, ali ne možete pisati gluposti bez ikakve osnove.
Danima se već priča o Francisu na špicu i kako je Simon glup jer ga je na beku igrao, a vješto se izbjegava reći da mu je on tu poziciju pronašao, a sad je samo nastavljeno sa istom formacijom.
Imao je i Simon grešaka, i to podosta, ali isto tako je ostavio igrače 100% profesionalce, pa zato Zorana nisu dočekali razni dizelaši ko Simona nakon Mirze.
Simon je upgrade u odnosu na Mirzu, isto tako je i Zekić update u odnosu na Simona. Idući trener kad dođe mora biti upgrade u odnosu na Zekića, i tako jedino možemo napredovati.
Jedno je formacija, a drugo je kako se ona sprovodi na terenu...Tu je Rozman pao...Jednostavno se slijepo drzao okvira bez ikakve hrabrosti za izmjenama taktike...
Ovaj je mangup, kod njega nista nije monotono, on se ne libi mijenjati postavke igre,izmjesati igrace u hodu, preci s pas igre na igru dugackih lopti...
Drugo,pogledaj linije, jednostavno se ne lome, medjuprostor kod naseg gola je itekako smanjen, a ne znam jesi li primjetio koliko se koriste pasovi sa beka na kontra krilo...Samo obrati paznju koliko puta recimo Beganovic posalje dijagonalu i to vrlo preciznu na Durakovica ili Gulija sto automatski razvuce protivnicku odbranu...Toga drug moj kod Simona nije bilo...
O sigurnosti iznosenja lopte apsurdno je i pricati, o postavljanju stopera sa pravovremenim pokrivanjem njihove pozicije od strane bekove takodjer...
Jedina zamjerka Zekicu je Hamza na poluspicu, on nije za to, ali me i ne cudi, jer on i zeli da su svi opasnost po protivnicki gol , a ne samo spicevi...
Daleko od toga da kudim Rozmana, imao je itekako moju podrsku, ali mentalni pristup igri najveceg BH kluba je drasticno manji od Zekicevog
Jednostavno mislim da Rozman nema tu jacinu da se nosi sa pritiscima koju nosi klub kao sto je FKS...
Nastavio je isto u smislu formacije, iako se svakako slažem da je potpuno nebitno šta po formaciji igraš jer na terenu to može skroz drugačije izgledati.
Baš sam neki dan prijatelju govorio o tim dijagonalama, impresionirao me Jović sa odličnim dugim loptama, baš je dobar u tome, isto važi i za Begana.
Eto kod Simona je u ofanzivi često funkcionisalo ako gledamo period zadnja 2 mjeseca sa njim, ali defanzivno smo stvarno kritični bili, i tu vidim 200% napretka sa Zekicem u odnosu na Simona, veoma disciplinovano smo odigrali protiv Spartaka. Sveli smo ih na tek koju (polu)priliku.