O cemu pricas druze? Djevojka i ljudi oko nje su uzeli preko 2mil KM? Gdje i zašto da ide?_dreamer_ je napisao/la: ↑27 jul 2024, 12:24Ima i 2 godine kako sam vec napisao da ona mora iz Mostara i da nema sta traziti u Bosni, ljudi se fataju bazena kao da je to problem, problem je nedovoljno strucan kadar za zadnji korak. Dijete je postiglo sve uz sirov talenat i trud ali tih 10% koji joj fale joj neko malo pametniji mora izvuci.
Ja bih mogao pomoci da joj se sve obezbjedi u Austriji ali bi onda morala za njih nastupati.
Ne znam kakvi su programi u americi, ne znam ima li nekih koledza koji sponzoriraju talente bez obaveze da plivaju za usa, sigurno da Lana moze nesto naci, ona je svjetsko ime. Ali sve dok je njoj bitno da je u Mostaru, nece napraviti iskorak. Samo pogledajte Aminu Kajtaz, Hr je smjesna kakve uslove neki savezi imaju ali je cura dobro digla nivo ako poredimo gdje je bila dok je za nas plivala.
Bjezi Lana iz Bosne, pomozi sebi dijete.
Lana Pudar, najbolja BH plivačica
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Lana Pudar, najbolja BH plivačica
Max Allegri
Kakve veze ima to što su uzeli pareMig_Mig je napisao/la: ↑27 jul 2024, 12:32O cemu pricas druze? Djevojka i ljudi oko nje su uzeli preko 2mil KM? Gdje i zašto da ide?_dreamer_ je napisao/la: ↑27 jul 2024, 12:24Ima i 2 godine kako sam vec napisao da ona mora iz Mostara i da nema sta traziti u Bosni, ljudi se fataju bazena kao da je to problem, problem je nedovoljno strucan kadar za zadnji korak. Dijete je postiglo sve uz sirov talenat i trud ali tih 10% koji joj fale joj neko malo pametniji mora izvuci.
Ja bih mogao pomoci da joj se sve obezbjedi u Austriji ali bi onda morala za njih nastupati.
Ne znam kakvi su programi u americi, ne znam ima li nekih koledza koji sponzoriraju talente bez obaveze da plivaju za usa, sigurno da Lana moze nesto naci, ona je svjetsko ime. Ali sve dok je njoj bitno da je u Mostaru, nece napraviti iskorak. Samo pogledajte Aminu Kajtaz, Hr je smjesna kakve uslove neki savezi imaju ali je cura dobro digla nivo ako poredimo gdje je bila dok je za nas plivala.
Bjezi Lana iz Bosne, pomozi sebi dijete.

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ako je njoj dosta onda dobro. Djevojka je ipak Hercegovka mozda joj se neda.
Mislim da ona ipak nije toliko zrela i da su je uzeli losi ljudi pod svoje. Ona je trebala na college da sada ide u USA.
Mislim da ona ipak nije toliko zrela i da su je uzeli losi ljudi pod svoje. Ona je trebala na college da sada ide u USA.
Teško je i očekivati da bude toliko zrela da sama sa 17-18 godina odluči i ode u Ameriku. Sigurno ne pomaže taj odnos s ocem i kompletna situacija u porodici.tuzlak1987 je napisao/la: ↑27 jul 2024, 12:38Ako je njoj dosta onda dobro. Djevojka je ipak Hercegovka mozda joj se neda.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Razumijemo se obojica..StevieG8 je napisao/la: ↑27 jul 2024, 12:35Kakve veze ima to što su uzeli pareMig_Mig je napisao/la: ↑27 jul 2024, 12:32O cemu pricas druze? Djevojka i ljudi oko nje su uzeli preko 2mil KM? Gdje i zašto da ide?_dreamer_ je napisao/la: ↑27 jul 2024, 12:24Ima i 2 godine kako sam vec napisao da ona mora iz Mostara i da nema sta traziti u Bosni, ljudi se fataju bazena kao da je to problem, problem je nedovoljno strucan kadar za zadnji korak. Dijete je postiglo sve uz sirov talenat i trud ali tih 10% koji joj fale joj neko malo pametniji mora izvuci.
Bjezi Lana iz Bosne, pomozi sebi dijete.cura očito stagnira i kako koje veliko takmičenje konkurencija joj sve više odmiče a uz to se pojavljuju i nova djeca koja imaju bolje vrijeme od nje. Ako je cilj da uzme pare pa neka onda uloži to fino u nekretnine i ne sekira se.
Neko ko upravlja njenom karijerom odlucuje a ne ona?! Taj neko je odgovoran..
Vjeruj ako se desi neuspjeh na 200m za sve lose bice optužben njen otac, zbog onih izjava, gdje je sve izvuceno iz konteksta!
Max Allegri
ako maši finale jedini krivac će biti njen trenerski tim. oni su napravili plan priprema. na SP i EP je plivala daleko sporije od onoga što može pod izgovorom proprema za olimpijadu.Mig_Mig je napisao/la: ↑27 jul 2024, 12:41Razumijemo se obojica..StevieG8 je napisao/la: ↑27 jul 2024, 12:35Kakve veze ima to što su uzeli parecura očito stagnira i kako koje veliko takmičenje konkurencija joj sve više odmiče a uz to se pojavljuju i nova djeca koja imaju bolje vrijeme od nje. Ako je cilj da uzme pare pa neka onda uloži to fino u nekretnine i ne sekira se.
Neko ko upravlja njenom karijerom odlucuje a ne ona?! Taj neko je odgovoran..
Vjeruj ako se desi neuspjeh na 200m za sve lose bice optužben njen otac, zbog onih izjava, gdje je sve izvuceno iz konteksta!
ali prvo da vidimo 200 pa onda palamudimo i pametujemo
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 27 jul 2024, 12:54, ukupno mijenjano 1 put.
Vrhunski strucnjaci u svakom sportu prave razliku. Ljudi koji treniraju Lanu su poluamateri, jos veci je problem sto su umislili da nesto znaju pa podigli nos sve zapinju plafon kad hodaju po sobi. Da nije bilo Lane niko ne bi znao da postoje ti ljudi, niti bi neko znao da postoji klub Orka u Mostaru osim nekoliko ljudi koji tamo zive, to je jedina istina.
Pogledajte film King Richard, lijep prikaz razvoja Serene i Venus Williams od vrhunskih talenata do vrhunskih igracica. Njihov otac je bio blesav i njihov jedini trener, ali je bio dovoljno pametan da je shvatio da za iskorak trebaju vrhunske strucnjake. Kad su pocele trenirati sa znalcima, onda su pocele gaziti sve redom. Lana je vanserijski talenat, ali nisam siguran da uopce razumije kakvim panjevima je okruzena.
Pogledajte film King Richard, lijep prikaz razvoja Serene i Venus Williams od vrhunskih talenata do vrhunskih igracica. Njihov otac je bio blesav i njihov jedini trener, ali je bio dovoljno pametan da je shvatio da za iskorak trebaju vrhunske strucnjake. Kad su pocele trenirati sa znalcima, onda su pocele gaziti sve redom. Lana je vanserijski talenat, ali nisam siguran da uopce razumije kakvim panjevima je okruzena.
Odlicno napisano! Bravoretromoos je napisao/la: ↑27 jul 2024, 12:53Vrhunski strucnjaci u svakom sportu prave razliku. Ljudi koji treniraju Lanu su poluamateri, jos veci je problem sto su umislili da nesto znaju pa podigli nos sve zapinju plafon kad hodaju po sobi. Da nije bilo Lane niko ne bi znao da postoje ti ljudi, niti bi neko znao da postoji klub Orka u Mostaru osim nekoliko ljudi koji tamo zive, to je jedina istina.
Max Allegri
A koji nivo je digla Amina Kajtaz? Šta je to napravila otkad glumi Hrvaticu?
Reklamira Podravku. Možda na to misli.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- JayCatwright
- Kontakt:
Realno previše joj se daje, daju joj se stanovi, milioni neki, a i dalje bez nekog ozbiljnijeg rezultata, sve što je uspjela je razje.bati odnos sa ocem koji je i gurnuo u ove vode
curica je u osjetljivom periodu.. njoj su sad momci u glavi kakav sport.. nek uziva.. ja sam pokusavo sredit da ode na skolu plivanja u ameriku i da bude novi majkl felps ali nece iz drzave.. sta je tu je bice novih lana samo da izgradimo bazene..
-
- Kontakt:
100 delfin svakako nije njena najjača disciplina i nerealno je bilo za očekivati nešto više.Vidjet ćemo šta može na 200.
-
- Kontakt:
Otišlo ih je iz države koliko hoćeš za Ameriku pa im se svaki trag gubi.
A vidim pljuju se naši treneri, naravno da nisu najbolji, kod nas je plivanje u nekim začetcima,vrhunski plivači tek trebaju doći,a naravno i trenerima treba iskustva i kontinuitet da bi sve došlo na svoje mjesto.
Najlakše reći hajmo svi vani **** naše ali neko je radio i sa Dzekom i sa Musom pa eto i sa Lanom.
Sta nikakav? Pa uzmi samo delfin 200m, cura je popravila licno vrijeme za 5-6 sekundi, naravno da nije ona kalibar za medalja niti ce biti, ali poenta je da je znacajno digla svoj licni nivo samo sto je otisla negdje gdje je bolji sistem i gdje je neko ulozio u nju.
Nemojte biti slijepi pored ociju, bez para, strucnih ljudi i rezima nema vrhunskih rezultata, hajmo reci da ima Landa dvoje od to troje. To je dovoljno za ovo sad sto je. ja vjerujem da Lana nece napraviti taj iskorak sa ovim timom. Nazalost.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ma gdje ga je popravila 5-6 sekundi. Nastupajući za BiH, najbolje vrijeme joj bilo 2:13:05. Sada joj najbolje 2:11:61. Znači nepunu sekundu i po spustila, nikakvih 5-6. Naravno da su bolji uslovi drugdje, nemjerljivo, ali kada se dođe na svjetski nivo, potez Kajtazove je glupost na kvadrat. Pogotovo što je ona trenirala u Hrvatskoj svakako, apsolutno mogla ostati pod zastavom BiH. I da stvar bude gora, ništa ona BiH nije naštetila, samo od sebe pravi budalu.
sramotno, nakon svega sto joj se dalo dobili smo ogromno ništa...
al se i mi nalozimo pa im damo sve i očekujemo nesto zauzvrat a dobijemo qrcinu ko i od Tuke.
sjasi tuka da uzjase lana, sjasi lana da uzjase...ko je sljedeći? Muzaferija?
al se i mi nalozimo pa im damo sve i očekujemo nesto zauzvrat a dobijemo qrcinu ko i od Tuke.
sjasi tuka da uzjase lana, sjasi lana da uzjase...ko je sljedeći? Muzaferija?
Ali samo koliko joj je start los, ona je nakon 25m daleko zadnja bila.To ocigledno popravit s domacim trenerima ne moze
Ljudi idu nastupati za druge drzave zato sto su u jako losoj finansijskoj situaciji, a nemaju podrske sa strane. Ja koliko sam upucen, Lana ima poprilicnu podrsku, mozda kao niti jedan nas sportista koji je imao. Tako da sam poprilicno siguran da njoj novca ne manjka u ovom trenutku i nema razloga da ide negdje drugo.
Istina je da su joj slabi treneri, ali to ne znaci da ona mora ici nastupati za drugu drzavu da bi to promijenila. Tu su dovoljne pare. Siguran sam da se moze naci kvalitetan trenerski tim koji bi ako treba i dolazio u BiH ili da one nekada ide odredjen period u tu neku drugu drzavu bez da se mijenja zastava.
Evo Novak Djokovic kao najbolji u tenisu, pa uzima strane strucnjake za trenere i ne mijenja zastavu zbog toga. Neko ce reci sada okej Nole ima novca. Istina je to. Ali siguran sam da u ovom trenutku ima i Lana, ali ne znam do kada ce trajati. Ako bude imala rezultata, siguran sam da ce ova podrska se nastaviti, a ako ne bude, to nece jos dugo trajati.
Ona je jako mlada. Ima tek 18g. Ne treba praviti toliku dramu. Tek je sada usla u godine kada moze sama odlucivati i mozda se i odluciti na neki samostalniji zivot. Ali je vjerovatno vrijeme da promijeni strucni stab ili da prihvati da je ostvarila maksimum i da se usmjerava na neke druge stvari u zivotu.
Istina je da su joj slabi treneri, ali to ne znaci da ona mora ici nastupati za drugu drzavu da bi to promijenila. Tu su dovoljne pare. Siguran sam da se moze naci kvalitetan trenerski tim koji bi ako treba i dolazio u BiH ili da one nekada ide odredjen period u tu neku drugu drzavu bez da se mijenja zastava.
Evo Novak Djokovic kao najbolji u tenisu, pa uzima strane strucnjake za trenere i ne mijenja zastavu zbog toga. Neko ce reci sada okej Nole ima novca. Istina je to. Ali siguran sam da u ovom trenutku ima i Lana, ali ne znam do kada ce trajati. Ako bude imala rezultata, siguran sam da ce ova podrska se nastaviti, a ako ne bude, to nece jos dugo trajati.
Ona je jako mlada. Ima tek 18g. Ne treba praviti toliku dramu. Tek je sada usla u godine kada moze sama odlucivati i mozda se i odluciti na neki samostalniji zivot. Ali je vjerovatno vrijeme da promijeni strucni stab ili da prihvati da je ostvarila maksimum i da se usmjerava na neke druge stvari u zivotu.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.