OI Pariz 2024 - Bosna i Hercegovina

Evander
Kontakt:

Re: OI Pariz 2024 - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Evander » 30 jul 2024, 11:44

retromoos je napisao/la:
30 jul 2024, 11:32
Bilo bi vam svima lakse da krenete od pocetka, a pocetak je bio kraj mnogima koji su bili sportisti i koji bi danas imali potomke sportiste. Vise od 64.000 Bosnjaka je pobijeno, niko ne zna tacan broj silovanih zena i protjeranih. Kompletne porodice su nestale koje su imale po 30-40 clanova. Osim sto su ubijali sistemski skolovane Bosnjake, ubijali su i sportiste sirom BH. U Prijedoru su ubili citav fudbalski klub i strpali ih u masovnu grobnicu, ubili su npr. za one koji ne znaju najtrofejnijeg jugoslovenskog bodibildera svih vremena Fikreta Hodzica, samo zato jer je bio Bosnjak. Stotine drugih fudbalera, karatista, kosarkasa, rukometasa je jednostavno nestalo, njihovi potomci su pobijeni ili nikad nisu dosli na ovaj svijet. Cilj je bio totalno unistenje.
Kad je ta faza zavrsena, krenula je nova faza koja jos uvijek traje. U ovom slucaju ce kraj biti pocetak razvoja nase domovine, ali ce i sport tek tad prodisati. Bosanski Hrvati i bosanski Srbi u ovoj drugoj fazi namjerno i sistemski, blokiraju razvoj naseg sporta dok se istovremeno ismijavaju sa nasim rezultatima. Mi smo jedina drzava na svijetu koja nema Zakon o sportu na nivou drzave, nemamo ga zbog onih koji su nas tad ubijali i koji sad namjerno koce razvoj naseg sporta. Jedna citava generacija je nestala, propala i pogubila se da se izbori za goli zivot i koru hljeba sirom Bosne i dunjaluka. Nikome nije bilo do sporta.
Sad je stasala i jos uvijek raste jedna nova generacija koja obecava u raznim sportovima, ali za iskorak ce nam biti potrebna infrastruktura i novac na nivou drzave. Uskoro ce doci kraj i drugoj fazi naseg sistemskog unistavanja, a onda cemo se i mi malo smijati kao sto se smijemo jer smo opstali kao narod, sto imamo drzavu pa kakva god da je, a to je poseban privilegij posebno u okrezenju u kojem mi zivimo. Mnogi narodi sirom svijeta nemaju drzavu, pa cak i ogromni kao sto su Kurdi. Podsjecam da i mnogi Bosnjaci zbog licne koristi pristaju na unistavanje naseg sporta, ali kao sto rekoh doci ce dan kad ce i oni poloziti racune, a njihov kraj ce biti nas pocetak. Svi su mislili da ce i Dodik vjecno trajati, eno ga sad ko p.asce se vuca po sudovima i blizu mu je vrijeme kad ce racun doci na naplatu. Sad mozete zamisliti koji ce ogroman talas unistenja te zlocinacke i kriminalne strukture krenuti kad on padne. A onda ... :bih:
Opet neko drugi kriv?
Radi ovakvog razmisljana i jesmo tu gdje jesmo.
Jeste, Srbi i Hrvati ne daju da se neko zatvori u dvoranu i vjezba po citav dan.
Bosanski muslimani su kroz istoriju neskolovan, narod, bez identiteta, sklon korupciji i podanistvu i tu lezi najveci uzrok svega danas sto nam se desava, ne samo u sportu.
Nikad nismo imali ni drčnost, ni inat, ni patriotizam, ni volju. Daj da se uhljebim i da uz sto manje truda sta uradim, pritom prevarim koga, vise od toga mi ne treba. A za sve lose, naci cu krivca u nekom drugom.

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 30 jul 2024, 11:46

Evander je napisao/la:
30 jul 2024, 11:44
retromoos je napisao/la:
Bilo bi vam svima lakse da krenete od pocetka, a pocetak je bio kraj mnogima koji su bili sportisti i koji bi danas imali potomke sportiste. Vise od 64.000 Bosnjaka je pobijeno, niko ne zna tacan broj silovanih zena i protjeranih. Kompletne porodice su nestale koje su imale po 30-40 clanova. Osim sto su ubijali sistemski skolovane Bosnjake, ubijali su i sportiste sirom BH. U Prijedoru su ubili citav fudbalski klub i strpali ih u masovnu grobnicu, ubili su npr. za one koji ne znaju najtrofejnijeg jugoslovenskog bodibildera svih vremena Fikreta Hodzica, samo zato jer je bio Bosnjak. Stotine drugih fudbalera, karatista, kosarkasa, rukometasa je jednostavno nestalo, njihovi potomci su pobijeni ili nikad nisu dosli na ovaj svijet. Cilj je bio totalno unistenje.
Kad je ta faza zavrsena, krenula je nova faza koja jos uvijek traje. U ovom slucaju ce kraj biti pocetak razvoja nase domovine, ali ce i sport tek tad prodisati. Bosanski Hrvati i bosanski Srbi u ovoj drugoj fazi namjerno i sistemski, blokiraju razvoj naseg sporta dok se istovremeno ismijavaju sa nasim rezultatima. Mi smo jedina drzava na svijetu koja nema Zakon o sportu na nivou drzave, nemamo ga zbog onih koji su nas tad ubijali i koji sad namjerno koce razvoj naseg sporta. Jedna citava generacija je nestala, propala i pogubila se da se izbori za goli zivot i koru hljeba sirom Bosne i dunjaluka. Nikome nije bilo do sporta.
Sad je stasala i jos uvijek raste jedna nova generacija koja obecava u raznim sportovima, ali za iskorak ce nam biti potrebna infrastruktura i novac na nivou drzave. Uskoro ce doci kraj i drugoj fazi naseg sistemskog unistavanja, a onda cemo se i mi malo smijati kao sto se smijemo jer smo opstali kao narod, sto imamo drzavu pa kakva god da je, a to je poseban privilegij posebno u okrezenju u kojem mi zivimo. Mnogi narodi sirom svijeta nemaju drzavu, pa cak i ogromni kao sto su Kurdi. Podsjecam da i mnogi Bosnjaci zbog licne koristi pristaju na unistavanje naseg sporta, ali kao sto rekoh doci ce dan kad ce i oni poloziti racune, a njihov kraj ce biti nas pocetak. Svi su mislili da ce i Dodik vjecno trajati, eno ga sad ko p.asce se vuca po sudovima i blizu mu je vrijeme kad ce racun doci na naplatu. Sad mozete zamisliti koji ce ogroman talas unistenja te zlocinacke i kriminalne strukture krenuti kad on padne. A onda ... :bih:
Opet neko drugi kriv?
Jeste, Srbi i Hrvati ne daju da se neko zatvori u dvoranu i vjezba po citav dan.
Bosanski muslimani su kroz istoriju neskolovan, narod, bez identiteta, sklon korupciji i podanistvu i tu lezi najveci uzrok svega danas sto nam se desava, ne samo u sportu.
Nikad nismo imali ni drčnost, ni inat, ni patriotizam, ni volju. Daj da se uhljebim i da uz sto manje truda sta uradim, pritom prevarim koga, vise od toga mi ne treba. A za sve lose, naci cu krivca u nekom drugom.
Svako ima pravo na vlastito misljenje, pa tako i ti.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 30 jul 2024, 11:47

Evander je napisao/la:
retromoos je napisao/la:
Opet neko drugi kriv?
Jest, a dva najkorumpiranija političara na Balkanu dolaze iz reda srpskog naroda.
I obojica su porijeklom iz BiH.
Al bitno da ti vidiš samo kod sebe šta ne valja, kod drugog je i **** zlatno i miriše.
Koševo Zapad

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 jul 2024, 12:02

Shategabri je napisao/la:
30 jul 2024, 11:47
Evander je napisao/la:
retromoos je napisao/la:
Opet neko drugi kriv?
Jest, a dva najkorumpiranija političara na Balkanu dolaze iz reda srpskog naroda.
I obojica su porijeklom iz BiH.
Al bitno da ti vidiš samo kod sebe šta ne valja, kod drugog je i **** zlatno i miriše.
Korupcija nije jedino sto sam naveo kao losu osobinu.
Podanistsvo, manjak identitekta i prije svega obrazovanje kroz generacije, odnosno bolje receno neobrazovanje.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jul 2024, 12:06

Lijepo sam rekao. Neuspješni smo jer je rat bio prije 30 godina. Ovih par gore to potvrđuje.

Na ovim igrama je bilo 5 naših, razlog, jer je rat bio prije 30 godina.

Kad bude BiH imala 3 takmičara na olimpijskim igrama 2074, pa paraziti budu i dalje pisali kako je rat bio prije 80 godina i da je to razlog.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 30 jul 2024, 12:21

Madal je napisao/la:
30 jul 2024, 10:19
Dobro je neko napisao i to je pun pogodak, mi imamo talenat ali nemamo mentalitet za sport. Jer smo neradnici i uhljebi. Vrhunac zivota je uhljebit se negdje da se sto manje radi. A onda ocekujemo od sportista iz iste drzave da budu kao roboti programirani.
Pored toga ima i do infrastrukture, novca, trenera itd. Ali i bez toga svega, uz mentalitet, do sad bi uboli koju medalju.

Sretno Lana sutra. :bih:
To sto nema trenera ili infrastrukture nije opravdanje. I to je talent. Stvoriti uslove za sport je talent jer nije sport samo sportista. Ne padaju treneri i dvorane nikom sa neba.

Ne znam kakvi uslovi trebaju da klub barem igra ovu jadnu regionalnu kosarkasku ligu. Jel nemamo dvorana, lopti i patika za igrace, ne znam u cemu je problem. U FK Sarajevo se ulozili milioni i dzaba, tapkaju u prosjeku. To bi Real dovelo do prosjackog stapa, ali ne zbog nekakvog kriminala vec iskljucivo i iskljucivo kronicne nesposobnosti.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jul 2024, 12:26

Australija se sa nikakvim uslovima za odbojku znala plasirati na olimpijske igre.

Nemaju ligu, nemaju univerzitetske klubove, niko ne može da živi od tog.
Ali pazi sad, djeca i dalje treniraju pa se probijaju kroz trećerazredne zemlje do velikih klubova.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 30 jul 2024, 13:03

Moldavija dvije bronze osvojila na ovogodišnjim OI a imaju rusku paradržavu unutar svojih granica. Kako li njima Rusi ne smetaju i ne koče ih da naprave rezultat? :think:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 30 jul 2024, 13:10

Samo izgovori. Ko brani Lani da ode po zavrsetku OI u Ameriku, unajmi bolje trenere i sprema se za naredne ljetne OI? Isto ovo vazi i za druge, naravno ako postoji mogucnost, a postoji sigurno, makar za jos jedan sport ili sportistu.

Realno, sta jos Lani mogu pomoci ovi trenutni treneri? Dobro, puno su joj pomogli, ali budimo realni, nisu kapacitet za takmicara koji zeli medalju na OI...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jul 2024, 13:15

Kod nas se ustalilo da Lana ne osvaja medalje zato što ne ide u Ameriku. Ako ode, to je sigurna medalja, a to nije tako.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 jul 2024, 13:17

Ako je iko dobio podrsku od drzave, onda je to Lana. Gurali su je svi moguci, vlada ova, vlada ona, BH Telekom, Hifa,Grad Sarajevo....
Sami Big zna koliko joj je para uplaceno sa svih strana.
Uzela je para vise nego bilo ko od konkurencije joj iz razvijenih zemalja.
To sto je ostala na tom nekom "cudo od juniora" nivou, iskljucivo je do nje i do tima ljudi sa kojim radi.
A mozda je i do genetike, jednostavno iz tijela ne moze izvuci vise.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 30 jul 2024, 13:20

ASD je napisao/la:
30 jul 2024, 13:15
Kod nas se ustalilo da Lana ne osvaja medalje zato što ne ide u Ameriku. Ako ode, to je sigurna medalja, a to nije tako.
Nebitna je Amerika. Nek ode bilo gdje ako su uslovi bolji nego kod nas. Sa ovakvim nacinom gdje joj svi daju pare, a ocekuje i ona, a i mi olimpijsku medalju, nece nikad je osvojiti. Zato nek se hvata sto prije inostranstva ako zeli da jos nesto postigne...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jul 2024, 13:23

DamirT je napisao/la:
30 jul 2024, 13:20

Nebitna je Amerika. Nek ode bilo gdje ako su uslovi bolji nego kod nas. Sa ovakvim nacinom gdje joj svi daju pare, a ocekuje i ona, a i mi olimpijsku medalju, nece nikad je osvojiti. Zato nek se hvata sto prije inostranstva ako zeli da jos nesto postigne...
Popovici za Rumuniju donese zlato. Daleko ima gore uslove od konkurencije, ali i trenere koji nemaju rezultate.

Lana ima ok uslove. Sarajevo i Trebinje joj nisu daleko. Finansije joj nisu problem, dobila je sigurno daleko više od konkurencije.
Da ne bi bilo da je pljujem. Lana je dijete dragulj, jedna od rijetkih uspješnih sportista u najneuspješnijoj zemlji Evrope s najgorim mentalitetom u Evropi.

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 30 jul 2024, 13:32

BoixosNois1899 je napisao/la:
30 jul 2024, 13:03
Moldavija dvije bronze osvojila na ovogodišnjim OI a imaju rusku paradržavu unutar svojih granica. Kako li njima Rusi ne smetaju i ne koče ih da naprave rezultat? :think:
Da ti objasnim. Taj dio u Moldaviji o kojem ti pises (Pridnjestrovlje), nema apsolutno nikakav uticaj na centralne vlasti u Moldaviji. Ista situacija u Gruziji sa J. Osetijom, ista situacija u Ukrajini sa Donjeckom, mnoge drzave u Africi i Aziji. Svi ti odmetnuti dijelovi tih drzava ne mogu nikako uticati na odluke centralnih vlasti. Znaci Moldavija, Ukrajina, Gruzija i mnoge druge drzave tog tipa donose zakone kako zele, financijski podrzavaju sport
i ostalo u drzavi onako kako zele.
Mi smo jedina drzava na svijetu koja ima ovakvo polticko i drzavno uredjenje. Manji entitet na drzavnom nivou moze blokirati donosenje svih zakona zbog nacina glasanja, dok u vecem entitetu sve odluke moze blokirati HDZ u Domu naroda. Zbog takvog nacina odlucivanja mi smo jedina drzava na svijetu koja nema Zakon o sportu na nivou drzave, zbog toga je nemoguce sistemski urediti sport, finansirati ga i praviti strategiju razvoja. Hrvati i Srbi osim razvoja sporta blokiraju i kulturu, jer znaju da se na taj nacin unistava drustvo i slabe institucije. Zbog toga je Vlada KS donijela Lex specialis za kulturu na nivou kantona, a sad je u pripremi takav zakon i za sport. Medjutim, to ce samo djelimicno pomoci sportu i kulturi, da se doslovno ne raspadne sve. Mnogi se kunu u Amere, a oni su direktni krivci za ovo katastrofalno stanje u sportu i kulturi. Nadam se da sad kontas, ti i mnogi drugi

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 30 jul 2024, 13:36

jedanjeborac je napisao/la:
29 jul 2024, 18:18
DamirT je napisao/la:
29 jul 2024, 16:58

Srpkinja za takve kao ti ;)

Sta zna njen otac, bolje zna neki nepoznati lik iz neke pripizdine.

Sto ne ode plivati za Srbiju ako je Srpkinja?
Rekao je njen otac zasto. U Srbiji je procijenjeno da nije talenat.
Da je procijenjeno drugačije, plivala bi za Srbiju.

To što je nekima teško prihvatiti činjenice, šta da im radim. U nedostatku argumenata, odmah se skreće na politiku i pričanje viceva.
Meni kao Srbinu uistinu nije drago što su mi komšije netalentovane za sport. Doduše i za politiku su.
BH političari su najjači na svijetu. Isti likovi se vrte od rata i toliko su nakrali da mogu tri srbije kupiti i napraviti od nule. Evo i Vučko je nastao na sablon dodika od koga dosta stvari kopira.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 30 jul 2024, 13:37

Kajzer10 je napisao/la:
30 jul 2024, 12:21
Madal je napisao/la:
30 jul 2024, 10:19
Dobro je neko napisao i to je pun pogodak, mi imamo talenat ali nemamo mentalitet za sport. Jer smo neradnici i uhljebi. Vrhunac zivota je uhljebit se negdje da se sto manje radi. A onda ocekujemo od sportista iz iste drzave da budu kao roboti programirani.
Pored toga ima i do infrastrukture, novca, trenera itd. Ali i bez toga svega, uz mentalitet, do sad bi uboli koju medalju.

Sretno Lana sutra. :bih:
To sto nema trenera ili infrastrukture nije opravdanje. I to je talent. Stvoriti uslove za sport je talent jer nije sport samo sportista. Ne padaju treneri i dvorane nikom sa neba.

Ne znam kakvi uslovi trebaju da klub barem igra ovu jadnu regionalnu kosarkasku ligu. Jel nemamo dvorana, lopti i patika za igrace, ne znam u cemu je problem. U FK Sarajevo se ulozili milioni i dzaba, tapkaju u prosjeku. To bi Real dovelo do prosjackog stapa, ali ne zbog nekakvog kriminala vec iskljucivo i iskljucivo kronicne nesposobnosti.
Vracamo se na uhljebizam. Ko radi u omladinskim kategorijama u skolama fudbala i kosarke? Legende kluba i jarani s upravom koji su zasticeni kao polarni medvjedi bez obzira na rezultate i njihov (ne)rad.
Ko od tih trenera ima istinsku zelju da dodje na posao i da svojim marljivim radom unaprijedjuje postojeceg talenta kojeg trenira? Mozda 1% od njih.

Pored toga ima i do nesposobnosti. Kod nas imas direktora klubova koji su i iz najbolje namjere nesposobni. Slicno sa politicarima, super je ako ne krade ali ne znaci ti nista ako je uz to nesposoban taman da mu je dusa cista kao kod bebe.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jul 2024, 13:40

retromoos je napisao/la:
30 jul 2024, 13:32
Da ti objasnim. Taj dio u Moldaviji o kojem ti pises (Pridnjestrovlje), nema apsolutno nikakav uticaj na centralne vlasti u Moldaviji. Ista situacija u Gruziji sa J. Osetijom, ista situacija u Ukrajini sa Donjeckom, mnoge drzave u Africi i Aziji. Svi ti odmetnuti dijelovi tih drzava ne mogu nikako uticati na odluke centralnih vlasti. Znaci Moldavija, Ukrajina, Gruzija i mnoge druge drzave tog tipa donose zakone kako zele, financijski podrzavaju sport
Mi smo jedina drzava na svijetu koja ima ovakvo polticko i drzavno uredjenje. Manji entitet na drzavnom nivou moze blokirati donosenje svih zakona zbog nacina glasanja, dok u vecem entitetu sve odluke moze blokirati HDZ u Domu naroda. Zbog takvog nacina odlucivanja mi smo jedina drzava na svijetu koja nema Zakon o sportu na nivou drzave, zbog toga je nemoguce sistemski urediti sport, finansirati ga i praviti strategiju razvoja. Hrvati i Srbi osim razvoja sporta blokiraju i kulturu, jer znaju da se na taj nacin unistava drustvo i slabe institucije. Zbog toga je Vlada KS donijela Lex specialis za kulturu na nivou kantona, a sad je u pripremi takav zakon i za sport. Medjutim, to ce samo djelimicno pomoci sportu i kulturi, da se doslovno ne raspadne sve. Mnogi se kunu u Amere, a oni su direktni krivci za ovo katastrofalno stanje u sportu i kulturi. Nadam se da sad kontas, ti i mnogi drugi
Šta te sprečava da napraviš sportski klub većeg nivoa u bar 1 sportu?

Neko je spominjao dizanje tegova. Tu nemaš ni Srba ni Hrvata da te u savezu blokiraju. Pa su opet balijetine ugasile 2 kluba sa velikom tradicijom.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 30 jul 2024, 13:42

Jednostavno bih rekao da nije talentovana za svjetske uslove onoliko koliko mi to ovdje mislimo. Bačene pare, stanovi i ostale pizdarije koje su se mogle iskoristiti na nekog talentovanijeg sa šansom da uzme medalju. Za naše uslove je ona WOW jer nismo navikli na rezultate, ali izvan toga ona je dosta tanka i popriličan amater kad je porediš sa samim vrhom, što dokazuje i ovaj rezultat na olimpijadi

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 30 jul 2024, 13:45

JayCatwright je napisao/la:
30 jul 2024, 13:42
Jednostavno bih rekao da nije talentovana za svjetske uslove onoliko koliko mi to ovdje mislimo. Bačene pare, stanovi i ostale pizdarije koje su se mogle iskoristiti na nekog talentovanijeg sa šansom da uzme medalju. Za naše uslove je ona WOW jer nismo navikli na rezultate, ali izvan toga ona je dosta tanka i popriličan amater kad je porediš sa samim vrhom, što dokazuje i ovaj rezultat na olimpijadi
Svakako lose da nije mogla ni medju 16 zavrsiti. Ali kazu da joj je slabija disciplina, pa da vidimo kako ce se pokazati na 200. I bezvezan je izgovor da je mlada. Pogledati koliko godina imaju ove sto medalje uzimaju. U plivanju si sa 25 vec star.

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 30 jul 2024, 13:47

ASD je napisao/la:
30 jul 2024, 13:40
retromoos je napisao/la:
30 jul 2024, 13:32
Šta te sprečava da napraviš sportski klub većeg nivoa u bar 1 sportu?

Neko je spominjao dizanje tegova. Tu nemaš ni Srba ni Hrvata da te u savezu blokiraju. Pa su opet balijetine ugasile 2 kluba sa velikom tradicijom.
Istina, zbog takvih korumpiranih majmuna koji pripadaju Bosnjacima imamo i takve primjere. Ljudi se prodaju za nekoliko hiljada maraka. Prodaju cast, obraz i drzavu. Jedan dobar primjer je krimos Vico i njemu odani korumpirani Bosnjaci. Neki nasi, ne znam sta si ti, su gori od Hrvata i Srba koji mrzu nasu drzavu.

Odgovori

Natrag na “LJETNE OLIMPIJSKE IGRE - PARIZ 2024”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.