FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Бањалучанин
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Бањалучанин » 01 apr 2011, 01:00

' $ $! :D

П.С. $ ' у " ? у $ 1-4 & ? $ "...
Let's go, Fighter!

"!

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 01 apr 2011, 10:36

koji je ono datum danas? :D
YNWA!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 apr 2011, 10:42

Najzad da se neko upali i na moju Aprilsku zezanciju. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 01 apr 2011, 10:44

nije mi jasno zasto ste obrisali moj post, jel sam nesto ruzno rekao ?
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

lesinarDV
Kontakt:

Post Postao/la lesinarDV » 01 apr 2011, 12:09

Пост " је вјероватно " " ? % на " & " о првенству ". :twisted:
" ? & $,$ " " $ " $,важно је $ се не ".
АЈ &
& ' ГАЗЕ & ' &, ? & " ?!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 01 apr 2011, 14:46

Dejan, BL je napisao/la:Sad sam malo pregledao ostale teme pa svugdje se fino piše o klubu koji je u naslovu samo ovdje nikako da se uvede red.

Sa svih strana razni provokatori dolaze ovdje i pišu šta im padne napamet a po pravilu nevezano za Borac.

Mi ovdje s foruma nismo krivi za suspenziju niti vam šta možemo pomoći da se ona izbjegne jer je krivica na svim stranama i sve strane petljaju politiku u ovo, a nama ostaje jedino da sačekamo konačan ishod i prestanite više o tome ovdje imate temu suspenzija.
Stara dobra prica o podjednakoj krivici. Ali posto je tema Borac,evo pitacu,zar nisu celni ljudi vaseg kluba na sastanku u FSRS podrzali neusvajanje statuta prije nekoliko dana? Koliko znam da je tako,a dobro su znali kakve posljedice to moze imati po vas klub,ne kontam,kontate li vi? Cini mi se da ne...

крајишник
Kontakt:

Post Postao/la крајишник » 01 apr 2011, 14:56

Denizmare je napisao/la:
Dejan, BL je napisao/la:Sad sam malo pregledao ostale teme pa svugdje se fino piše o klubu koji je u naslovu samo ovdje nikako da se uvede red.

Sa svih strana razni provokatori dolaze ovdje i pišu šta im padne napamet a po pravilu nevezano za Borac.

Mi ovdje s foruma nismo krivi za suspenziju niti vam šta možemo pomoći da se ona izbjegne jer je krivica na svim stranama i sve strane petljaju politiku u ovo, a nama ostaje jedino da sačekamo konačan ishod i prestanite više o tome ovdje imate temu suspenzija.
Stara dobra prica o podjednakoj krivici. Ali posto je tema Borac,evo pitacu,zar nisu celni ljudi vaseg kluba na sastanku u FSRS podrzali neusvajanje statuta prije nekoliko dana? Koliko znam da je tako,a dobro su znali kakve posljedice to moze imati po vas klub,ne kontam,kontate li vi? Cini mi se da ne...
Па ? " стварно ? $ ово " % / % се ? $ % $!?!? " ?, ?, ?, ", гузоње " су $ $ $ у ", & $!!! Зар то " ? - / ", а " " " је развој $ у овој " важан! & ' " $, $ " $, & - " УЕФА ? & $, " " -, $ се ", $ & % $ са ' &. А & - & & " ? % - & $ & $ & то $ & " ФСРС, & - & -!
" " - $ ", & $ & $ $ & у ? за ? " & на ЕП!!!

? ' УЕФА " ", ? сте % ", " сте то " " ;)
? у срцу, & у '!!!

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 01 apr 2011, 15:37

Dule 078 je napisao/la:Nego,ja sam se toliko opteretio ovim da li ce nas izbaciti ili ne i trazenjem trajnog rjesenja,da sam konacno skontao sta je dobitna formula!
Najbolje,trajno i jedino rjesenje je model Velike Britanije.Jedna drzava,vise Saveza!
Znaci,Federacija BiH ima svoj Savez,svoju Ligu i svoju reprezentaciju,a isto to ima i Republika Srpska!
Ovim prijedlogom su apsolutno svi na dobitku! Prvo,nikad vise ne bi morali slusati ovu kuknjavu kako ih mi gusimo,ne damo im da igra reprezentacija,da opstruisemo,da ne volimo drzavu,da gledamo nacionalnost,da smo zaostali.Znaci,oni u FBIH imali bi cist put pred sobom i sve vrijeme ovog svijeta da biraju jednog Predsjednika,da ne budu nacionalno optereceni itd....Isto bi naravno imali i mi u Republici Srpskoj,a dobili bismo konacno i svoju reprezentaciju.
Sto se liga tice,i tu bi svi bili na dobitku. Borac bi u konkurenciji Slavije,Leotara,Rudara,Drine,Kozare,Modrice,Laktasa,svake godine igrao kvalifikacije za LS ili bar Evropu,a sto se tice posjete ne ligaskim utakmicama,ne bismo izgubili nista jer i ovako nas gleda 2000-3000 ljudi,posjeta bi porasla tek formiranjem Regionalne Lige koja je i tako neminovnost.
I klubovi iz Lige Federacije,Zeljo,Sarajevo i ostali bi bili na dobitku jer ne bi imali vise jednog jakog konkurenta za Evropu svake godine,a prestale bi i ove price kako srpski klubovi pustaju jedni drugima,i mislim da je ovaj moj prijedlog fenomenalan i da bi potpuno relaksirao situaciju.
Preduslov je da Uefa to dozvoli,ali ako je dozvolila Velikoj Britaniji da svoje saveze imaju Sj Irska,Skotska i Vels,koji nisu drzave,ne znam zasto ne bi dozvolili i BiH!

Molim za misljenja,kako vam se svidja prijedlog,i to ne samo nasih navijaca,neka podrsku (ili cak kritiku) daju i navijaci klubova iz Federacije koji svrate na ovu temu!

Ako vam se svidja prijedlog,ja cu ga lijepo upakovati i poslati mailove na par adresa cisto kao ideju za trajno rjesenje da svi budu zadovoljni!
Interesantno, ali nemoguće.
Tehnički bi bilo moguće zbog prakse koju si naveo.Ipak, UEFA i FIFA nama prosipaju priču da su nepolitične, a političnije su nego NSBiH i FSRS zajedno.
Takav razvoj situacije bi otvorio pitanja južne Italije, Katalonije ili Baskije. Sumnjam da bi sebi FIFA i UEFA dozvolile takav luksuz. Recimo da su stvari u NSBiH krenule tragom tvoje priče, pa su FIFA i UEFA odlučile da je bolje spriječiti nego liječiti. Takav tok stvari, bi uzdrmao i Belgiju, Srbiju, a ne samo BiH, Italiju ili Španiju. Politikanstvo nije nešto u što bi se sad petljala niti FIFA ni UEFA. Zamisli samo da na ovako malom prostoru niknu nezavisni savezi Sandžaka, Vojvodine, Kosova, Republike Srpske, Federacije (minimalno dva saveza, da svaki od konstituvnih naroda ima svoju repku) uz postojeće (ovim ne impliciram bilo kakve političke separacije, kao ni ti, čisto fudbalske po modelu na V. Britaniju, koja uzgred budi rečeno je refleksija njihove političke strukture i tradacije i nisu samo odvojeni savezi u fudbalu, ali to je nešto drugo, zahtjevalo bi historijsku analizu, a kad se mi sa ovih prostora počnemo baviti historijom ode sve u honduras). Puno bi mi interesantnija ideja bila saveza ex YU, gdje će svaka zemlja imati svoju reprezentaciju, ali gdje će liga biti pod jednim krovnim. Pare su u veličini tržišta. Ova tvoja ideja izuzev instiktivno nacionalnih pobuda ne donosi dobro nikome, a prije svega mislim na one koji igraju fudbal. Ala bi se fudbaleri Borca naigrali kvalitetnog fudabala u toku sezone da igraju samo u okvirima RS-a. I ovako smo svi skupa topovsko meso za svaku iole ozbiljniju ekipu od Atlantika do Karpata. Isto bi bilo i sa reprezenatcijama tih malih saveza.
Pozdrav

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 01 apr 2011, 15:44

Banjalučani može li mi ko od vas objasniti da li će se nakon završetka prvenstva počet sa gradnjom tribina na jugu i sjeveru?
Te kada će stići potvrda one inspekcije koja je nedavno dolazila?
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

Nije Bitno
Kontakt:

Post Postao/la Nije Bitno » 01 apr 2011, 16:49

melanholicar je napisao/la:Banjalučani može li mi ko od vas objasniti da li će se nakon završetka prvenstva počet sa gradnjom tribina na jugu i sjeveru?
Te kada će stići potvrda one inspekcije koja je nedavno dolazila?
Inspekcija je bila prije nekoliko dana i dala zeleno svetlo klubu za igranje u Evropi cak je naglasila daje potrebno popraviti nesto malo da bi se dobila cak dozvola za igranje u grupnoj fazi Ls a sto se tice sjevera i juga pocetak radova najavljen je za April tako da vidjecemo u toku ovog mjeseca sta ce se desavati
;)
Melburnski Lesinar

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 01 apr 2011, 17:02

" je napisao/la:
Denizmare je napisao/la:

Па ? " стварно ? $ ово " % / % се ? $ % $!?!? " ?, ?, ?, ", гузоње " су $ $ $ у ", & $!!! Зар то " ? - / ", а " " " је развој $ у овој " важан! & ' " $, $ " $, & - " УЕФА ? & $, " " -, $ се ", $ & % $ са ' &. А & - & & " ? % - & $ & $ & то $ & " ФСРС, & - & -!
" " - $ ", & $ & $ $ & у ? за ? " & на ЕП!!!

? ' УЕФА " ", ? сте % ", " сте то " " ;)
:D :D Svaka cast...
Upravo ovako i ja kontam, vise nisu bitni ovi "stari" iz Saveza, svakako su svi lopovi, zvali se ovako ili onako.
ovo je jedinstvena prilika da se fudbalom u ovoj jadnoj i napacenoj zemlji bave FUDBALERI a ne kriminalci i stranacki orijentisani idioti.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 01 apr 2011, 17:12

@"
Tako je. Svaka cast. Nek idu ****! Kda bi bili pametni uradili bi ovo na svakom polozaju! Sto je dosta dosta je!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 01 apr 2011, 18:16

Devil je napisao

Poceli radovi na stadionu Dr.Milan Jelic,izgradnja reflektora i nove tribine sa 1500 stolica acitava izgradnja kosta 1.90 mil.eura.
Ovo sam i ja danas procitao,doduse nesto manju cifru,kao i da je Vlada RS odobrila sredstva i da je Kaldera iz Laktasa vec pocela radove kako bi stadion u Modrici ispunjavao evropske kriterijume,novi reflektori sa tri nivoa,za treninge,utakmice i evropska takmicenja,dodatnih 1500 stolica i jos neke radove da bi stadion dobio moderan i impozantan izgled!
Sta ce Modrici stadion koji ispunjava evropske kriterijume kad je u drugoj ligi!? A ni ne nazire se povratak u Premijer Ligu,vise ce biti borba da se ne ispadne u trecu ligu,a kamoli u Evropu!
Zar nisu ta sredstva obecana nama kojima su u ovom momentu i mnogo potrebnija?

O zivote....!

PS Dok Devil nije postavio ovaj clanak,ja sam ubjedjen bio da se radi o prvoaprilskoj sali,zato nisam ni komentarisao.Ali ako je ovo ipak tacno,onda su oni Nadrealisti smijesni sa svojim skecom o Fabrici za proizvodnju morske soli u Drvaru,u koju bi se morska voda dovozila sa "obliznjeg" Lastova! :oops: :oops:
ŽEPČE 2005.

NIKAD ZABORAVITI,NIKAD OPROSTITI!!!

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 01 apr 2011, 19:38

Denis Ispušlić je napisao/la:
Rade Paprica 9 je napisao/la:
Dule 078 je napisao/la:Nego,ja sam se toliko opteretio ovim da li ce nas izbaciti ili ne i trazenjem trajnog rjesenja,da sam konacno skontao sta je dobitna formula!
Najbolje,trajno i jedino rjesenje je model Velike Britanije.Jedna drzava,vise Saveza!
Znaci,Federacija BiH ima svoj Savez,svoju Ligu i svoju reprezentaciju,a isto to ima i Republika Srpska!
Ovim prijedlogom su apsolutno svi na dobitku! Prvo,nikad vise ne bi morali slusati ovu kuknjavu kako ih mi gusimo,ne damo im da igra reprezentacija,da opstruisemo,da ne volimo drzavu,da gledamo nacionalnost,da smo zaostali.Znaci,oni u FBIH imali bi cist put pred sobom i sve vrijeme ovog svijeta da biraju jednog Predsjednika,da ne budu nacionalno optereceni itd....Isto bi naravno imali i mi u Republici Srpskoj,a dobili bismo konacno i svoju reprezentaciju.
Sto se liga tice,i tu bi svi bili na dobitku. Borac bi u konkurenciji Slavije,Leotara,Rudara,Drine,Kozare,Modrice,Laktasa,svake godine igrao kvalifikacije za LS ili bar Evropu,a sto se tice posjete ne ligaskim utakmicama,ne bismo izgubili nista jer i ovako nas gleda 2000-3000 ljudi,posjeta bi porasla tek formiranjem Regionalne Lige koja je i tako neminovnost.
I klubovi iz Lige Federacije,Zeljo,Sarajevo i ostali bi bili na dobitku jer ne bi imali vise jednog jakog konkurenta za Evropu svake godine,a prestale bi i ove price kako srpski klubovi pustaju jedni drugima,i mislim da je ovaj moj prijedlog fenomenalan i da bi potpuno relaksirao situaciju.
Preduslov je da Uefa to dozvoli,ali ako je dozvolila Velikoj Britaniji da svoje saveze imaju Sj Irska,Skotska i Vels,koji nisu drzave,ne znam zasto ne bi dozvolili i BiH!

Molim za misljenja,kako vam se svidja prijedlog,i to ne samo nasih navijaca,neka podrsku (ili cak kritiku) daju i navijaci klubova iz Federacije koji svrate na ovu temu!

Ako vam se svidja prijedlog,ja cu ga lijepo upakovati i poslati mailove na par adresa cisto kao ideju za trajno rjesenje da svi budu zadovoljni!
Interesantno, ali nemoguće.
Tehnički bi bilo moguće zbog prakse koju si naveo.Ipak, UEFA i FIFA nama prosipaju priču da su nepolitične, a političnije su nego NSBiH i FSRS zajedno.
Takav razvoj situacije bi otvorio pitanja južne Italije, Katalonije ili Baskije. Sumnjam da bi sebi FIFA i UEFA dozvolile takav luksuz. Recimo da su stvari u NSBiH krenule tragom tvoje priče, pa su FIFA i UEFA odlučile da je bolje spriječiti nego liječiti. Takav tok stvari, bi uzdrmao i Belgiju, Srbiju, a ne samo BiH, Italiju ili Španiju. Politikanstvo nije nešto u što bi se sad petljala niti FIFA ni UEFA. Zamisli samo da na ovako malom prostoru niknu nezavisni savezi Sandžaka, Vojvodine, Kosova, Republike Srpske, Federacije (minimalno dva saveza, da svaki od konstituvnih naroda ima svoju repku) uz postojeće (ovim ne impliciram bilo kakve političke separacije, kao ni ti, čisto fudbalske po modelu na V. Britaniju, koja uzgred budi rečeno je refleksija njihove političke strukture i tradacije i nisu samo odvojeni savezi u fudbalu, ali to je nešto drugo, zahtjevalo bi historijsku analizu, a kad se mi sa ovih prostora počnemo baviti historijom ode sve u honduras). Puno bi mi interesantnija ideja bila saveza ex YU, gdje će svaka zemlja imati svoju reprezentaciju, ali gdje će liga biti pod jednim krovnim. Pare su u veličini tržišta. Ova tvoja ideja izuzev instiktivno nacionalnih pobuda ne donosi dobro nikome, a prije svega mislim na one koji igraju fudbal. Ala bi se fudbaleri Borca naigrali kvalitetnog fudabala u toku sezone da igraju samo u okvirima RS-a. I ovako smo svi skupa topovsko meso za svaku iole ozbiljniju ekipu od Atlantika do Karpata. Isto bi bilo i sa reprezenatcijama tih malih saveza.
Pozdrav
Ne može ti Dule odgovoriti jer mu je admin odrezao "umjerenu" kaznu banovanja od 30 dana :oops:

A ovima vašima iz FBIH koju su mu psovali majku,po 1.dan.

Možda je to dobar foršpan kako bi bilo da je izglasano da Pušina bude Predsjednik Saveza.

Šta je nesretnik uradio da fasuje tolikog Kulin Bana. Hehe opet ti "mrski federalci". Haj taman nek razmisli 30 dana pa nek se javi.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 apr 2011, 20:13

VAM je napisao/la:ej feslijo niko te nista nije pitao :roll:
Znam da nije al vidis ti dodjes ovdje samo da provociras ja kullturno mogu zamoliti svu raju sa ovog foruma da se registruje na forumu na kom pisu navijaci ili simpatizeri borca cisto da vam se seremo u ceif i da vas smaramo do besvjesti.Jednom ce radi tavkih kao sto si ti i to doci na red!!!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

VAM
Kontakt:

Post Postao/la VAM » 02 apr 2011, 20:17

ja diskutujem sa simpatizerima i navijacima kluba za koji navijam.i to na temi istog tog kluba,kojeg ti ne mozes ocima gledati.i ne vidim razlog zasto uopste otvaras ovu temu?da nekog nazivas pogrdnim imenima?bolje bi ti bilo da se hvatis olovke i racunaj ko s kim do kraja i kad nas stizete :roll:
Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 apr 2011, 20:30

Devil je napisao/la: Nije ni stocno nego Istocno. :mrgreen:

Borac sutra oslabljen?
Ajde nek neko da zvanicnu listu tih povredjenih i suspendovanih,gde god procitam,povredjen ali verovatno ce igrati.

Rekao sam na onoj drugoj temi,Borac ako pobedi bice to na kvalitet,nece njima Slavija da pusti bodove olako znamo kako su izgledali njihovi prethodni mecevi.
U pravu si Istocno :D
Jel Kosarac jos uvijek u slaviji ako jeste nece lako prepustiti bodove borcu?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 02 apr 2011, 20:34

harishp je napisao/la:
VAM je napisao/la:ej feslijo niko te nista nije pitao :roll:
Zato ce tebe moderatori i admin upitati.
P.s strogo zabranjeno je se zaebavati sa imenima gradova,kao i mijenjati vec postojece nazive.
Kad budes krenuo za Banovice,budes se sijetio i da pravila procitas.
Uh, pravi mi se javio :lol: :lol: :lol:
Ajde, bar netko čita pravila. Samo, što pravila nekad treba i skontat, al dođe to s godinama.

p.s. nego harise, kako ono bješe, deder me pouči, Lištica ili Široki Brijeg, nikako se naučiti, a vidim da ti znaš pravila i još štošta oko moderiranja :lol: :lol:

Pozdravlja te Perhan :D

p.s. 2. isprika za komentar van teme, al moro sam. Nadam se da će Borac kiksati da se Željo približi na 5 :)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

rixadu
Kontakt:

Post Postao/la rixadu » 02 apr 2011, 20:37

Vidim da je neko spominjao da zasebni savezi budu priznati od strane FIFE/UEFE po modelu UK pa sad kad su se strasti smirile i nacionalisti na svim stranama povukli u rupe imam namjeru da objasnim par stvari o tom prijedlogu

Kao prvo;
Ne mogu da vjerujem da neko moze takvo nesto porediti jer je Kraljevina Velika Britanija unija vise drzava nastala aktom ujedinjenja drzava koje cine kraljevstvo i imaju zasebne nogometne federacije. A BiH nije unija vec drzava sa slozenim unutrasnjim uredjenjem koja nije nastala unijom RS i FBiH i datira u ovim teritorijalnim granicama od 1878 sa manjim ili vecim stupnjem nezavisnosti kroz svoju historiju sto je zapravo i odlika istorije svih drugih drzava.
Ovaj prijedlog je skoro pa ravan gluposti da je autor predlozio da se savezi urede po modelu Evropske unije u kojem clanice unije imaju zasebne saveze. Kazem skoro pa ravan! Na dalje onda bi trebali i Brcko distriktu dati jedan savez, sto da ne i Hrvatima u hervcegovini, mozda i kantonima pa da svako prkno ima svoj savez! Dakle prijedlog nije realan i u svim ozbiljnim krugovima moze izazvati samo podsmjeh.
Takvo nesto je moguce hipoteticki ako se nekad u buducnosti opet forimira neka Kraljevina Jugoslavije unijom vec postojecih drzava pa da savezi odluce u dogovoru da ostanu zasebni u jednoj takvoj kraljevini!

Kao drugo;
Cak i da se svi mi slozimo da je jedan ovakav glup prijedlog realan, pa da se priznaju zasebni savezi od strane FIFE/UEFE opet bi ostao isti problem o konstitutivnosti 3 naroda koji vazi na nivou cijele drzave BiH, pa bi i u entitetskim savezima kad bi se usvajao vec osporeni statut FIFE/UEFE nastao isti problem oko odabira jednog predsjednika i tako ce biti dok se god bude politka mijesala u fudbal.

Jedino rijesenje je da se odvoji politika od nogometa cemu se licno nadam da ce se i desiti sad kad UEFA/FIFA uvedu prinudnu upravu sa vlasititm ljudima kako bi se formirao savez. mada ce morati dobro zavrnuti rukave!
Sa postovanjem i nadom da ce Borac kao i drugi klubovi koji to zasluze ipak igrati vec zasluzenu evropu

rixadu
Kontakt:

Post Postao/la rixadu » 02 apr 2011, 20:40

Nadam se da mi administrator nece zamjeriti na blagom off topicu al ova tema o savezu se svakako tice sve i jedne domace fudbalske teme na ovom forumu jer direktno cijeli fudbal u ovoj drzavi pa tako i egzistencija Borca je ugrozena i ovisi o nekoliko slijedecih sedmica

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.