П.С. $ ' у " ? у $ 1-4 & ? $ "...
Moderator/ica: vlakanje
Stara dobra prica o podjednakoj krivici. Ali posto je tema Borac,evo pitacu,zar nisu celni ljudi vaseg kluba na sastanku u FSRS podrzali neusvajanje statuta prije nekoliko dana? Koliko znam da je tako,a dobro su znali kakve posljedice to moze imati po vas klub,ne kontam,kontate li vi? Cini mi se da ne...Dejan, BL je napisao/la:Sad sam malo pregledao ostale teme pa svugdje se fino piše o klubu koji je u naslovu samo ovdje nikako da se uvede red.
Sa svih strana razni provokatori dolaze ovdje i pišu šta im padne napamet a po pravilu nevezano za Borac.
Mi ovdje s foruma nismo krivi za suspenziju niti vam šta možemo pomoći da se ona izbjegne jer je krivica na svim stranama i sve strane petljaju politiku u ovo, a nama ostaje jedino da sačekamo konačan ishod i prestanite više o tome ovdje imate temu suspenzija.
Па ? " стварно ? $ ово " % / % се ? $ % $!?!? " ?, ?, ?, ", гузоње " су $ $ $ у ", & $!!! Зар то " ? - / ", а " " " је развој $ у овој " важан! & ' " $, $ " $, & - " УЕФА ? & $, " " -, $ се ", $ & % $ са ' &. А & - & & " ? % - & $ & $ & то $ & " ФСРС, & - & -!Denizmare je napisao/la:Stara dobra prica o podjednakoj krivici. Ali posto je tema Borac,evo pitacu,zar nisu celni ljudi vaseg kluba na sastanku u FSRS podrzali neusvajanje statuta prije nekoliko dana? Koliko znam da je tako,a dobro su znali kakve posljedice to moze imati po vas klub,ne kontam,kontate li vi? Cini mi se da ne...Dejan, BL je napisao/la:Sad sam malo pregledao ostale teme pa svugdje se fino piše o klubu koji je u naslovu samo ovdje nikako da se uvede red.
Sa svih strana razni provokatori dolaze ovdje i pišu šta im padne napamet a po pravilu nevezano za Borac.
Mi ovdje s foruma nismo krivi za suspenziju niti vam šta možemo pomoći da se ona izbjegne jer je krivica na svim stranama i sve strane petljaju politiku u ovo, a nama ostaje jedino da sačekamo konačan ishod i prestanite više o tome ovdje imate temu suspenzija.
Interesantno, ali nemoguće.Dule 078 je napisao/la:Nego,ja sam se toliko opteretio ovim da li ce nas izbaciti ili ne i trazenjem trajnog rjesenja,da sam konacno skontao sta je dobitna formula!
Najbolje,trajno i jedino rjesenje je model Velike Britanije.Jedna drzava,vise Saveza!
Znaci,Federacija BiH ima svoj Savez,svoju Ligu i svoju reprezentaciju,a isto to ima i Republika Srpska!
Ovim prijedlogom su apsolutno svi na dobitku! Prvo,nikad vise ne bi morali slusati ovu kuknjavu kako ih mi gusimo,ne damo im da igra reprezentacija,da opstruisemo,da ne volimo drzavu,da gledamo nacionalnost,da smo zaostali.Znaci,oni u FBIH imali bi cist put pred sobom i sve vrijeme ovog svijeta da biraju jednog Predsjednika,da ne budu nacionalno optereceni itd....Isto bi naravno imali i mi u Republici Srpskoj,a dobili bismo konacno i svoju reprezentaciju.
Sto se liga tice,i tu bi svi bili na dobitku. Borac bi u konkurenciji Slavije,Leotara,Rudara,Drine,Kozare,Modrice,Laktasa,svake godine igrao kvalifikacije za LS ili bar Evropu,a sto se tice posjete ne ligaskim utakmicama,ne bismo izgubili nista jer i ovako nas gleda 2000-3000 ljudi,posjeta bi porasla tek formiranjem Regionalne Lige koja je i tako neminovnost.
I klubovi iz Lige Federacije,Zeljo,Sarajevo i ostali bi bili na dobitku jer ne bi imali vise jednog jakog konkurenta za Evropu svake godine,a prestale bi i ove price kako srpski klubovi pustaju jedni drugima,i mislim da je ovaj moj prijedlog fenomenalan i da bi potpuno relaksirao situaciju.
Preduslov je da Uefa to dozvoli,ali ako je dozvolila Velikoj Britaniji da svoje saveze imaju Sj Irska,Skotska i Vels,koji nisu drzave,ne znam zasto ne bi dozvolili i BiH!
Molim za misljenja,kako vam se svidja prijedlog,i to ne samo nasih navijaca,neka podrsku (ili cak kritiku) daju i navijaci klubova iz Federacije koji svrate na ovu temu!
Ako vam se svidja prijedlog,ja cu ga lijepo upakovati i poslati mailove na par adresa cisto kao ideju za trajno rjesenje da svi budu zadovoljni!
Inspekcija je bila prije nekoliko dana i dala zeleno svetlo klubu za igranje u Evropi cak je naglasila daje potrebno popraviti nesto malo da bi se dobila cak dozvola za igranje u grupnoj fazi Ls a sto se tice sjevera i juga pocetak radova najavljen je za April tako da vidjecemo u toku ovog mjeseca sta ce se desavatimelanholicar je napisao/la:Banjalučani može li mi ko od vas objasniti da li će se nakon završetka prvenstva počet sa gradnjom tribina na jugu i sjeveru?
Te kada će stići potvrda one inspekcije koja je nedavno dolazila?
" je napisao/la:Па ? " стварно ? $ ово " % / % се ? $ % $!?!? " ?, ?, ?, ", гузоње " су $ $ $ у ", & $!!! Зар то " ? - / ", а " " " је развој $ у овој " важан! & ' " $, $ " $, & - " УЕФА ? & $, " " -, $ се ", $ & % $ са ' &. А & - & & " ? % - & $ & $ & то $ & " ФСРС, & - & -!Denizmare je napisao/la:Stara dobra prica o podjednakoj krivici. Ali posto je tema Borac,evo pitacu,zar nisu celni ljudi vaseg kluba na sastanku u FSRS podrzali neusvajanje statuta prije nekoliko dana? Koliko znam da je tako,a dobro su znali kakve posljedice to moze imati po vas klub,ne kontam,kontate li vi? Cini mi se da ne...Dejan, BL je napisao/la:Sad sam malo pregledao ostale teme pa svugdje se fino piše o klubu koji je u naslovu samo ovdje nikako da se uvede red.
" " - $ ", & $ & $ $ & у ? за ? " & на ЕП!!!
? ' УЕФА " ", ? сте % ", " сте то " "
Ovo sam i ja danas procitao,doduse nesto manju cifru,kao i da je Vlada RS odobrila sredstva i da je Kaldera iz Laktasa vec pocela radove kako bi stadion u Modrici ispunjavao evropske kriterijume,novi reflektori sa tri nivoa,za treninge,utakmice i evropska takmicenja,dodatnih 1500 stolica i jos neke radove da bi stadion dobio moderan i impozantan izgled!Devil je napisao
Poceli radovi na stadionu Dr.Milan Jelic,izgradnja reflektora i nove tribine sa 1500 stolica acitava izgradnja kosta 1.90 mil.eura.
Denis Ispušlić je napisao/la:Ne može ti Dule odgovoriti jer mu je admin odrezao "umjerenu" kaznu banovanja od 30 danaRade Paprica 9 je napisao/la:Interesantno, ali nemoguće.Dule 078 je napisao/la:Nego,ja sam se toliko opteretio ovim da li ce nas izbaciti ili ne i trazenjem trajnog rjesenja,da sam konacno skontao sta je dobitna formula!
Najbolje,trajno i jedino rjesenje je model Velike Britanije.Jedna drzava,vise Saveza!
Znaci,Federacija BiH ima svoj Savez,svoju Ligu i svoju reprezentaciju,a isto to ima i Republika Srpska!
Ovim prijedlogom su apsolutno svi na dobitku! Prvo,nikad vise ne bi morali slusati ovu kuknjavu kako ih mi gusimo,ne damo im da igra reprezentacija,da opstruisemo,da ne volimo drzavu,da gledamo nacionalnost,da smo zaostali.Znaci,oni u FBIH imali bi cist put pred sobom i sve vrijeme ovog svijeta da biraju jednog Predsjednika,da ne budu nacionalno optereceni itd....Isto bi naravno imali i mi u Republici Srpskoj,a dobili bismo konacno i svoju reprezentaciju.
Sto se liga tice,i tu bi svi bili na dobitku. Borac bi u konkurenciji Slavije,Leotara,Rudara,Drine,Kozare,Modrice,Laktasa,svake godine igrao kvalifikacije za LS ili bar Evropu,a sto se tice posjete ne ligaskim utakmicama,ne bismo izgubili nista jer i ovako nas gleda 2000-3000 ljudi,posjeta bi porasla tek formiranjem Regionalne Lige koja je i tako neminovnost.
I klubovi iz Lige Federacije,Zeljo,Sarajevo i ostali bi bili na dobitku jer ne bi imali vise jednog jakog konkurenta za Evropu svake godine,a prestale bi i ove price kako srpski klubovi pustaju jedni drugima,i mislim da je ovaj moj prijedlog fenomenalan i da bi potpuno relaksirao situaciju.
Preduslov je da Uefa to dozvoli,ali ako je dozvolila Velikoj Britaniji da svoje saveze imaju Sj Irska,Skotska i Vels,koji nisu drzave,ne znam zasto ne bi dozvolili i BiH!
Molim za misljenja,kako vam se svidja prijedlog,i to ne samo nasih navijaca,neka podrsku (ili cak kritiku) daju i navijaci klubova iz Federacije koji svrate na ovu temu!
Ako vam se svidja prijedlog,ja cu ga lijepo upakovati i poslati mailove na par adresa cisto kao ideju za trajno rjesenje da svi budu zadovoljni!
Tehnički bi bilo moguće zbog prakse koju si naveo.Ipak, UEFA i FIFA nama prosipaju priču da su nepolitične, a političnije su nego NSBiH i FSRS zajedno.
Takav razvoj situacije bi otvorio pitanja južne Italije, Katalonije ili Baskije. Sumnjam da bi sebi FIFA i UEFA dozvolile takav luksuz. Recimo da su stvari u NSBiH krenule tragom tvoje priče, pa su FIFA i UEFA odlučile da je bolje spriječiti nego liječiti. Takav tok stvari, bi uzdrmao i Belgiju, Srbiju, a ne samo BiH, Italiju ili Španiju. Politikanstvo nije nešto u što bi se sad petljala niti FIFA ni UEFA. Zamisli samo da na ovako malom prostoru niknu nezavisni savezi Sandžaka, Vojvodine, Kosova, Republike Srpske, Federacije (minimalno dva saveza, da svaki od konstituvnih naroda ima svoju repku) uz postojeće (ovim ne impliciram bilo kakve političke separacije, kao ni ti, čisto fudbalske po modelu na V. Britaniju, koja uzgred budi rečeno je refleksija njihove političke strukture i tradacije i nisu samo odvojeni savezi u fudbalu, ali to je nešto drugo, zahtjevalo bi historijsku analizu, a kad se mi sa ovih prostora počnemo baviti historijom ode sve u honduras). Puno bi mi interesantnija ideja bila saveza ex YU, gdje će svaka zemlja imati svoju reprezentaciju, ali gdje će liga biti pod jednim krovnim. Pare su u veličini tržišta. Ova tvoja ideja izuzev instiktivno nacionalnih pobuda ne donosi dobro nikome, a prije svega mislim na one koji igraju fudbal. Ala bi se fudbaleri Borca naigrali kvalitetnog fudabala u toku sezone da igraju samo u okvirima RS-a. I ovako smo svi skupa topovsko meso za svaku iole ozbiljniju ekipu od Atlantika do Karpata. Isto bi bilo i sa reprezenatcijama tih malih saveza.
Pozdrav![]()
A ovima vašima iz FBIH koju su mu psovali majku,po 1.dan.
Možda je to dobar foršpan kako bi bilo da je izglasano da Pušina bude Predsjednik Saveza.
Znam da nije al vidis ti dodjes ovdje samo da provociras ja kullturno mogu zamoliti svu raju sa ovog foruma da se registruje na forumu na kom pisu navijaci ili simpatizeri borca cisto da vam se seremo u ceif i da vas smaramo do besvjesti.Jednom ce radi tavkih kao sto si ti i to doci na red!!!VAM je napisao/la:ej feslijo niko te nista nije pitao
U pravu si IstocnoDevil je napisao/la: Nije ni stocno nego Istocno.![]()
Borac sutra oslabljen?
Ajde nek neko da zvanicnu listu tih povredjenih i suspendovanih,gde god procitam,povredjen ali verovatno ce igrati.
Rekao sam na onoj drugoj temi,Borac ako pobedi bice to na kvalitet,nece njima Slavija da pusti bodove olako znamo kako su izgledali njihovi prethodni mecevi.
Uh, pravi mi se javioharishp je napisao/la:Zato ce tebe moderatori i admin upitati.VAM je napisao/la:ej feslijo niko te nista nije pitao
P.s strogo zabranjeno je se zaebavati sa imenima gradova,kao i mijenjati vec postojece nazive.
Kad budes krenuo za Banovice,budes se sijetio i da pravila procitas.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.