FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
47
28%

Ukupno glasova: 167

Aduka87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Aduka87 » 31 jul 2024, 23:04

bera22 je napisao/la:
31 jul 2024, 23:00
nadam se velikoj posjeti u nedjelju,sa zeljom i igrom kao u prve 3 evropske uz 1-2 pojacanja lagano osvajamo.
Poseri me ako bude vise od 5k u nedjelju.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 31 jul 2024, 23:07

Cekamo sljedecu godinu i opet najaceg moguceg protivnika do tada bazirat se na ovo smece od Vicine lige

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 31 jul 2024, 23:07

H8Z7 je napisao/la:
31 jul 2024, 23:04
Napapijri je napisao/la:
31 jul 2024, 22:58
Ova ekipa je dala svoj maksimum u Evropi, tako da treba racunati da u sezoni nece biti ovakvog zalaganja i trke, ma koliko mi to zeljeli. Zna se oduvijek da se evropske utakmice igraju sa vise motiva i sa atomom snage viska.

Problem, odnosno boljka, ostaje ista. Los golman (ukazivao sam na to protiv Aktobea jos) i ogroman nedostatak kreacije. Ako nam se igra bude zasnivala na ubacajima sa strane (a hoce jer ce te protivnici bunkerom tjerati na to), onda nam fali igrac tipa Vidica (ne nuzno on, da ne bude zabune) jer Catakovic i Renan glavom nece zabiti sigurno. Napad je mocan, ali cisto za kontranapad i visoki presing. Na postavljenu odbranu je los, ma ko sta rekao.

Golman, prednji vezni (pravi kreativac) i centarfor (jablan) su pod moranje! Stoper bi bio premija, ali ne i nuzda za sada.
+1
Ali ne mogu za golmana saglasan biti.
Nije golman kriv za golove.

Herson

Post Postao/la Herson » 31 jul 2024, 23:17

Zekić je tu manje od 2 mjeseca, pet igrača u početnih 11 stiglo u ovom prelaznom roku. Strpljenje.
Ovo večeras nije bilo dobro. Uz dva kvalitetna pojačanja ova ekipa će pregaziti ligu.
Koševo, nedelja 21:00

Seipronto
Kontakt:

Post Postao/la Seipronto » 31 jul 2024, 23:22

https://www.transfermarkt.com/raymond-a ... ler/876625

Ovo bi bio fantastičan transfer, momak je nevjerovatan i ima upravo ono što nama fali, a i itekako je realno dovesti ga.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 31 jul 2024, 23:22

bodi123 je napisao/la:
31 jul 2024, 22:09
H8Z7 je napisao/la:
31 jul 2024, 22:04
bodi123 je napisao/la:
31 jul 2024, 22:01

Ma nije sebičan nego ne zna jbga, da zna donijet pravu odluku nakon što predribla jednog il dvojicu igrača igro bi u Rapidu iz Beča a ne kod nas...

Ne bih ja ni odbranu puno krivio, jest loša i ispadamo mnogo al mi nismo gola zabili kako god okreneš, napad je potpuno zakazao, toliko šansi i ništa.
De Bodi Boga ti ne zezaj, sad ako napad ne daje gol odbrana ima pravo greške praviti.
2 gola si primio u dvomeču, nije to puno i nešto tako grozno. Odbrana je loša i to niko ne spori, ali šta ćemo sa atomskim napadom koji ne može dati 1 gol za 180 minuta ovoj raspaloj Trnavi?

Zašto niko ne smije prozvati Renana koji ne liči na sebe već duže vrijeme? Koja kila viška je očigledna, spor i nespreman, volja i želja jako upitna, itd itd
izgleda da ga momak slabo qara

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 31 jul 2024, 23:25

Mislim da bi dosta bolje prosli da je Soldo igrao sa tri nazad bili bi dosta cvrsci i da smo napadali kroz sredinu kao na prethodne tri utakmice, uigravala se sve vrijeme ta formacija, veceras nismo imali taj visoki presing i Kyeremeh i Guli nisu bili toliko opasni po krilima, a i sredina bi nam bila dosta cvrsca, igraci su se ovako pogubili, steta tog treceg zutog kartona..

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 31 jul 2024, 23:28

Napapijri je napisao/la:
Ova ekipa je dala svoj maksimum u Evropi, tako da treba racunati da u sezoni nece biti ovakvog zalaganja i trke, ma koliko mi to zeljeli. Zna se oduvijek da se evropske utakmice igraju sa vise motiva i sa atomom snage viska.

Problem, odnosno boljka, ostaje ista. Los golman (ukazivao sam na to protiv Aktobea jos) i ogroman nedostatak kreacije. Ako nam se igra bude zasnivala na ubacajima sa strane (a hoce jer ce te protivnici bunkerom tjerati na to), onda nam fali igrac tipa Vidica (ne nuzno on, da ne bude zabune) jer Catakovic i Renan glavom nece zabiti sigurno. Napad je mocan, ali cisto za kontranapad i visoki presing. Na postavljenu odbranu je los, ma ko sta rekao.

Golman, prednji vezni (pravi kreativac) i centarfor (jablan) su pod moranje! Stoper bi bio premija, ali ne i nuzda za sada.
Kako druze stoper nije nuzda, jeste nuzda i to velika da izvines. Ne znam koji se qrc forsira 3 stopera kad u rosteru imamo jednog iole kompletnog stopera a to je Soldo, ostalo sve Bogu plakat. Sredina terena svih ovih utakmica ne postoji. Stoperi nemaju muda i povjerenja proigrati kroz sredinu, a vezni nemaju muda prihvatiti odgovornost i loptu na sebe. Sve u svemu igra bez muda

HordasFks
Kontakt:

Post Postao/la HordasFks » 31 jul 2024, 23:32

I kad je lose i kada je dobro,uvijek cu pjevat za bijele i bordo u mome srcu samo je jedno SARAJEVO bordo i bijelo!
Ko te nije volio,nije ni obolio❤️

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 31 jul 2024, 23:32

Gubio sam mnogo puta nocas je najteze

Nema potrebe za sekiracijom.Idemo prekucati ligu :mrgreen:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 31 jul 2024, 23:34

U nedelju protiv Slobode ocekujem ozbiljan pristup I da se pobjedom I kvalitetnom igrom oduze navijacima

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 31 jul 2024, 23:37

belosevic23 je napisao/la:
31 jul 2024, 23:28
Napapijri je napisao/la:

Kako druze stoper nije nuzda, jeste nuzda i to velika da izvines. Ne znam koji se qrc forsira 3 stopera kad u rosteru imamo jednog iole kompletnog stopera a to je Soldo, ostalo sve Bogu plakat. Sredina terena svih ovih utakmica ne postoji. Stoperi nemaju muda i povjerenja proigrati kroz sredinu, a vezni nemaju muda prihvatiti odgovornost i loptu na sebe. Sve u svemu igra bez muda
Mozda sam se pogresno izrazio, hajde da kazem da je po mom vidjenju stoper nuzda, ali nakon sto rijesimo ove tri prethodne stvari. Ovo govorim iz razloga jer cemo vecinu utakmica biti u poziciji da napadamo, nadam se da stoperi nece dolaziti do izrazaja u smislu gresaka zbog konstantnog presinga protivnika ili cestih napada. Misljenja sam da bi se iz ovog trenutno kadra stopera mogao izvuci solidan par (nikako trojka), a to bi bili Soldo - Celik, ali bi to zahtijevalo igranje Julardzije koji bi trkom morao pokrivati eventualni visok izlazak stopera. S druge strane, kreativca nemamo nikako, golman je kritican na svaki centarsut protivnika (makar i sa 30 metara kao danas), a nasi centarfori ne znaju igrati glavom, iako je vec sad jasno da cemo mnogo vremena provesti u zadnjoj trecini protivnika, a sve to na vec postavljenu odbranu.

Dok ne dodje taj kreativac, protiv Slobode, Sloge i Goska (gdje ocekujem dominaciju), probao bih s Guliashvilijem na prednjem veznom jer mi se cini kao najkreativniji trenutno.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 31 jul 2024, 23:39

Gledam izjavu i vidim da je Zekic pravo cvrst, zaheban, direktan. Koliko ce to prihvatiti nasi igraci ?
Sarajevo ljubavi moja.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 31 jul 2024, 23:39

Ako nam je predsjenik na forumu, jedna molba da se igracima od plate odbije i vrate pare momcima koji su otisli tamo da ovo gledaju.
Od pripremnih govorim kako durakovicu i mehmedovicu papire treba uruciti.
Realno niko nije na nivou bio, boze moj idemo dalje.
Predsjednice gospodinu Zekicu dovesti stopera, veznog, i CAM-a pod hitno. U koga on uperi prst i kaze taj, platiti koliko god se trazi i odmah to zavrsiti.
Kupresak je za durakovica Roberto Karlos, ovakav nespreman.
Trnava je odigrala odlicnu utakmicu bez ijedne greske i svaka im cast. Pasove ljudi imaju kao da su Barcelona 2009.
Nema potrebe posebno psovati Jovicu i Rockovu jer nisu krivi ni za jedan gol. Vise treba "psovati" Kerimu i Guliju koji su zakazali skroz veceras
VIDIMO SE U NEDJELJU ISPOD 10K SRAMOTA !!!

EDIT: Da ne zaboravim jos Predsjednice da se gospodinu ZZ prenese njegova jedina greska veceras. Mi ako zabijemo 2 gola glavom u sezoni to je zadivljujuce, tako da mislim da se ta taktika ubacivanja po 50 puta (katastrofalnih inace) na glavu treba zanemariti.
Zadnja izmjena: bvsic, dana/u 31 jul 2024, 23:42, ukupno mijenjano 1 put.

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 31 jul 2024, 23:41

Boli me poraz, jer ja sam bezuslovni navijač Sarajeva, kao i demagogija ovih -FM strucnjaka. Isti ce u nedelju tokom utakmice komentarisati iz fotelja, dok će "budale:" biti na stadionu. Više se ovom neuspjehu raduju " navijači" nego dušmani. Nije sreća sve što sija, Sarajeva će uvijek biti

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 31 jul 2024, 23:42

sonpenn je napisao/la:
31 jul 2024, 23:39
Gledam izjavu i vidim da je Zekic pravo cvrst, zaheban, direktan. Koliko ce to prihvatiti nasi igraci ?
Njima je to posao, kako pohvala tako i kritika.
Stati iza trenera pa makar čitav igrački kadar napustio klub.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 31 jul 2024, 23:43

Kao što je rekako Zekić nije bilo energije i borbenosti kao u Sarajevu. Bez toga nema ništa pa makar da igra Mbape. Neko kaže uz dva pojačanja prekucati ligu. Kod nas stalno neko zanesenjaštvo. jeste da nema Zrinjskog koji godinama prekucava ligu i Borca koji ima sudije i savez iza sebe. Kao što reće Zekić, mora se ginuti protiv Sloge, Goška, Slobode, nema lakih utakmica.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 31 jul 2024, 23:44

H8Z7 je napisao/la:
31 jul 2024, 23:42
sonpenn je napisao/la:
31 jul 2024, 23:39
Njima je to posao, kako pohvala tako i kritika.
Stati iza trenera pa makar čitav igrački kadar napustio klub.
Hastra me bojkota, ali sto ti kazes, stati uz Zekica. :D
Sarajevo ljubavi moja.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 31 jul 2024, 23:45

Ja ne znam sto je nama toliko tesko doci do pismenog skolovanog stopera, pa mi evo 5 sezona ne uspijevamo dovesti igraca kako treba na toj poziciji nego ih pravimo od zadnjih veznih primjer djokanovica,bubanje i djurickovica, od lijevih bekova jovica i sl. prije toga od zeljkovica isto. Ja stvarno ne znam jesul ti stoperi preskupi ili sta ? Sa Dudicem nas odbrana yebala evo i sad ce. Borcu prosle sezone odbrana titulu donijela

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 31 jul 2024, 23:48

Postaje degutantno citati komentare pojedinih likova koji ili sve pljuju ili idu iz krajnosti u krajnost od osvajanja svemira do potopa.

Sta ste vi ljudi gledali uopste?

U 180 min protiv Trnave, kad se sve oduzme i sabere, nasi momci su bili absolutno ravnopravan ako ne i bolji protivnik. Igrali su hrabro, trazili su igru, takmicili se… nismo se bunkerisali a daleko od toga da su nas obrukali ni u ovoj a posebno u onoj prvoj utakmici. Stvorili su ukupno vise gol sansi u dvije utakmice. Mi svoje nazalost nismo zabili a oni svoje jesu i tu zavrsava sva prica. Podrsku koji su imali absolutno su zasluzili.
Idemo dalje..

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], kanarinac i 54 gosta.