BH klubovi u Evropi 24/25

ASD
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 24/25

Post Postao/la ASD » 01 avg 2024, 00:19

RedBlue je napisao/la:
01 avg 2024, 00:17
ASD je napisao/la:
01 avg 2024, 00:12
Fascinantno mi je kako u zadnjih 20 godina Borac skoro uvijek pogodi s golmanom, a Sarajevo uvijek promaši.
Ma nidje veze, ovaj nam je promasaj teski.
"Skoro". Pogledaj kakve ste golmane imali zadnjih 20 godina, od Avdukića pa nadalje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 avg 2024, 00:21

"Ja sam juče mogao registrirati Van Dajka ali nisam htio." :bow: :bow: :bow: Kakav je to car :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

TribuneEst
Kontakt:

Post Postao/la TribuneEst » 01 avg 2024, 00:25

Borac dostojan otpor pruzio Paoku. Pohvale za atmosferu u BL veceras, kop Lesinara bas brojan veceras...da li ovo znaci da su napokon okupili sve podgrupe?

LaHaineLaHaine
Kontakt:

Post Postao/la LaHaineLaHaine » 01 avg 2024, 00:28

Borac odigrao koliko je mogao i skladu sa igracima koje ima. Mislim da se nismo obrukali, jeebi ga, paok je paok, mozemo pricati sta hocemo.
Ove farane treba naderati i to je to. Ako njih ne mozemo, onda nismo ni za sta vise. U tom slucaju bi jedino bilo pozitivno sto bi u play off-u na gradski mogao doci jos jedan protivnik poput paoka.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 01 avg 2024, 00:36

lik kuca po forumu a zna da Sarajevo kao igra namjestene mečeve u Europi.. Pa sto nisi digao kredit 20.000 pa ulozio na Spartak... nego palamudis po forumu😂
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Deen
Kontakt:

Post Postao/la Deen » 01 avg 2024, 00:42

Lewy21 je napisao/la:
31 jul 2024, 23:10
Ma opustite se i zaboravite svi na ovo, ništa toliko bitno i neuobičajeno. Navijačima Sarajeva pišem, ali vrijedi vala za sve nas.

Što ovo pišem uopšte? Lana Pudar, kada god je bilo neko natjecanje čitali smo vijesti o izborenom finalu, o bar nekoj medalji, dođu te Olimpijske igre gdje ništa nikad nismo osvojili pa smo mislili zbog nje, koja nam je jedina tu za koju smo vjerovali da će nešto osvojiti. Ni u jedno se finale nije plasirala. Ništa protiv nje ne govorim, ne daj Bože. Svaka njoj čast na svemu. Ali ja mislim da mi na tim Olimpijskim igrama, kao i na svim ostalim bitnim takmičenjima u sportu nikad ništa nećemo napraviti.

Kad smo dobri, baksuzni smo, kad smo loši, loši smo. Taman kad pomislimo da možemo nešto napraviti, bilo ko, kroz koji dan nas pogodi realnost. Mi smo svi u teškom kurcu. Osuđeni na neuspjeh, to jednostavno kao da nam je zapisano negdje. Nije to samo u sportu, ma u svemu. Evo npr kinematografija, ako budete vidjeli da je grupa nekih naših ljudi iscenirala i režirala takav film da jednostavno izgleda da nema šanse da ne osvoji sve moguće nagrade, vidjet ćete da će to nekako ostati samo na nominacijama i to je taj plafon.

Prošle su davno godine kada je Željo bio taj koji je dominirao ligom. Sezona iz snova, rekordi, dupla kruna, 0:1 u Mariboru na poluvremenu. Guess what happened. Pa iduće godine 4:3 u Plzenu, puno Koševo, utakmica decenije reklo bi se. Ma odmah nekakva dva glupa gola, a ono je bila prava prilika da se uhvati bar neki play-off (reklo bi se tad). Pa onda slična priča protiv Standarda, u onom revanšu bi se čovjek zapitao po čemu su bolji od nas. Bolji su od nas po tome što će nas pobjediti, veoma jednostavno. Ljudi dragi, njima smo mi svi rutina. Mi se nešto napregnemo, toliko budemo uvjereni da je taman sve krenulo pravim putem, pa se igra ta "utakmica godine". Zagusti im malo i ljudi onda sa par golova kao na treningu riješe sve brige i prije zadnjeg sudijskog zvižduka se već bave nekim drugim stvarima.

Da ne pomisli neko da mi je žao što je Sarajevo ispalo, ma **** mi se za sve vas. Kažem vam kako jest i ako ima nešto što nam je svima zajedničko, to su ove stvari koje sam napisao. Meni je teško riječima objasnit u kakvom je kurcu ova naša država, ma ljudi mi se moramo suočiti sa činjenicom da je mi odavno i nemamo. Ako se ovo može nazvati državom, ma **** ja takvu državu. Za sve kojima smeta prethodna rečenica, patriota sam veći nego što mislite. I opet kažem **** ja ovakvu državu. Nemojte me tjerati da se još i politike dohvatim i stvari koje se svakodnevno dešavaju ovdje.

Ima vas ovdje vjerovatno koji su pogledali fiktivno-dokumentarni film "Houston, we have a problem". E to smo mi, jugoslovenski narodi, jednostavno smo svi **** što nas ubija u pojam i mi želimo da vjerujemo da ipak nije baš tako ili da bar nekad nije bilo tako. A jednostavno smo ****, samo što smo mi očigledno u puno većem kurcu nego naše komšije nekako...
Ovaj danasnji rezultat u fudbalu kao i opcenito na Olimpijadi je super slika sporta u BiH svih godina. Uvijek je nesto blizu, uvjek fali nesto, ceka se kiks ili neka sreca, uvjek fali nesto. Uvijek se nadas u nesto na sta ne mozes da utices.
Sve ovo sta se desava ima svoj razlog i desi se po zasluzi + sve se vraca po zasluzi.

Gledam ovaj Dinamo Minsk pobijedio Ludogorets sa 1-0, nije bilo opet dovoljno ali eto igraju sada 3. kolo evropske lige. Izgubit samo 2-1 u 2 utakmice protiv Ludogorets, nije mala stvar. Prosle godine Zeljo ih izbacio. I sta se onda desava poslije toga.
Znaci trener Minska je Skripchenko od 23.11.2022, poslije poraza od Zelje, jeli dobio otkaz?
Kakvi, znaci isti taj trener sto je izgubio od Zelje, osvojio je titulu + pobijedio Ludogorets i igrat ce 3. kolo evropske lige. Kako ljudi napreduju poslije poraza od Zelje, to je za pohvalu.

A gdje se nalazi Zeljo poslije Minska?
Promijenili par puta trenera i tek na kraju slavili opstanak. Znaci samo ovaj primjer koji sam ti naveo je najbolji dokaz, kako jednostavno bh klubovi lose rade i to u svim sferama. Tako je godinama vec. Umjesto da napredujes poslije Minsk, Zeljo ide 100 koraka unazad, dok jedan Minsk ide 100 koraka naprijed.
To vazi za svaki bh klub. Ne radi se dobro, novac ide gdje ne treba ili se trosi na pogrijesnim mjestima. Pravi se konstantno iste greske.
To je ono sto sam bio prije napisao pred pocetak ove sezone u evropi:

Sva 4 bh kluba su poceli sa novim trenerom i sve je to opet od nule. Treba vrijeme da se uigravaju ekipe i sve ostalo, i nebi bio iznenaden da ispadaju rano sva 4 kluba. Eto samo su ostali Borac i Zrinjski.
Zrinjski vidit cemo sutra, a Borac protiv Klaksvik je 40:60. Lille se namucio tamo, kao i Bodo Glimt, Molde, Hacken, Ferencvaros, Sheriff, Olimpija i eto jucer Malmo 3 komada primio od Klaksvik.
Svi napreduju, nema vise to da je laksi protivnik.

Eto Slovenija ima veliku sansu da ima 4 ekipe u trecem kolu. 4 ekipe. A prije su uvjek pisalo kao losa je Slovenija, losa njihova liga. Rezultati su ti najbolji dokaz da danas svi igraju. Inter Escaldes je opet to potvrdio protiv Veleza. Nema vise amatera, pa cak je fc vaduz igrao grupe. To je ekipa iz Lihtenstajn i igraju drugu ligu Svicarske, jer njihova drzava nema Ligu. Fc vaduz, lincoln, balkani, klaksvik, breidablik, dudelange, imas dosta primjera kako ljudi napreduju.

Da ne zaboravimo, to je Klaksvik, tim koji dolazi sa Farski Otoka. Drzava sa oko 53.000 stanovnika, vise ima Tuzla, Zenica ili Banja Luka...
Forum pun izgovora da bi opravdali neuspijeh, nerad i kriminal.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 01 avg 2024, 00:54

Virtu4l je napisao/la:
31 jul 2024, 23:31
Veliki Vladan Bubanja, jedan od najboljih veznjaka HNL. :bih: Tražio ga Dinamo ali je ipak odabrao Kobilju Glavu.

slika
Čelikov gol, Bubanja je i istrčao na ovog da ga pusti u ofside, ali mali ostao gore

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 01 avg 2024, 02:10

Kako kreativna koreografija lesinara, nevidjeno.
Fk Željezničar.

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 01 avg 2024, 05:39

Tko visoko leti, nisko pada :guz:

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 01 avg 2024, 08:02

BHfanaticos04 je napisao/la:
01 avg 2024, 00:15
Kakvi protivnici Kosovara u 3. pretkoluu :ljepota: :ljepota:
Država koja je najviše profitirala ovim regionalnim podgrupama, Sjeverna Irska,Malta,Latvija itd.
Realnost je da je to uvijek bolja opcija od Kazana,Slovaka,Slovenaca i tako to , jednostavno pošteno bi bilo all around žrijeb vratiti i to je to.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

bagniadiluca
Kontakt:

Post Postao/la bagniadiluca » 01 avg 2024, 08:05

LaHaineLaHaine je napisao/la:
01 avg 2024, 00:28
Borac odigrao koliko je mogao i skladu sa igracima koje ima. Mislim da se nismo obrukali, jeebi ga, paok je paok, mozemo pricati sta hocemo.
Ove farane treba naderati i to je to. Ako njih ne mozemo, onda nismo ni za sta vise. U tom slucaju bi jedino bilo pozitivno sto bi u play off-u na gradski mogao doci jos jedan protivnik poput paoka.
Odigrali smo sasvim solidno protiv ekipe od 80 miliona, i za pohvalu je to što nas nije deklasirala ekipa daaaaaaaleko jača u svim segmentima, što je plod zalaganja na terenu i borbe za klub...Atmosfera evropska, Lešinari pokidali ! Sa Faranima će nam biti jako teško a pogotovo jer nam neće igrati 4 standardna igrača koja su sinoć kartonirana, mada ipak Borac je favorit sada i moramo ovo proći !
LETS GO FIGHTER

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 01 avg 2024, 08:11

bagniadiluca je napisao/la:
01 avg 2024, 08:05
Odigrali smo sasvim solidno protiv ekipe od 80 miliona, i za pohvalu je to što nas nije deklasirala ekipa daaaaaaaleko jača u svim segmentima, što je plod zalaganja na terenu i borbe za klub...Atmosfera evropska, Lešinari pokidali ! Sa Faranima će nam biti jako teško a pogotovo jer nam neće igrati 4 standardna igrača koja su sinoć kartonirana, mada ipak Borac je favorit sada i moramo ovo proći !
Nakon svakog 3 žutog ide suspenzija , a ne 2 , tako da bi trebali imati sve igrače na raspolaganju.
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

bagniadiluca
Kontakt:

Post Postao/la bagniadiluca » 01 avg 2024, 08:39

Suki46 je napisao/la:
01 avg 2024, 08:11
Nakon svakog 3 žutog ide suspenzija , a ne 2 , tako da bi trebali imati sve igrače na raspolaganju.
Uhh upravu si, sad baš gledam, svi igrači će nam igrati, mada su na granici sa po dva komada.....extra !
LETS GO FIGHTER

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 01 avg 2024, 08:44

01 avg 2024, 08:39
Suki46 je napisao/la:
01 avg 2024, 08:11

Uhh upravu si, sad baš gledam, svi igrači će nam igrati, mada su na granici sa po dva komada.....extra !
Imate dobru šansu i priliku koju treba iskoristiti.Maksimalno skoncentrisano i bez ikakvog podcjenjivanje te mislim da ćete ih i proći.
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 01 avg 2024, 09:22

Virtu4l je napisao/la:
31 jul 2024, 23:31
Veliki Vladan Bubanja, jedan od najboljih veznjaka HNL. :bih: Tražio ga Dinamo ali je ipak odabrao Kobilju Glavu.

slika
Nadam se da će se za ovakve stvari banovati. Nema smisla više čitati ovakve bljuvotine.

I prije nego što kreneš zajebavati, sjeti se da se tvoj klub nije plasirao u Europu.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 01 avg 2024, 09:35

Pristup nogometu i način vođenja klubova je amaterski. Mirvić, vjerovatno vrsni biznismen, ali nogometno nepismen, slobodno to mogu reći. Potezi koje taj lik vuče su smiješni i to je glavni razlog ovog rezultata. Ekipe koje nisu dugo na okupu, sa trenerima koji su tu svega nekoliko sedmica nemaju šta da traže u evropskim takmičenjima i to će uvijek biti tako.

A eto vam sada slobodno nastavite da brojite glave koje su bile na stadionu i dičite se brojkama koje su, opet se pokazalo, nebitne za rezultat.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 01 avg 2024, 09:48

denimen99 je napisao/la:
01 avg 2024, 09:35
Pristup nogometu i način vođenja klubova je amaterski. Mirvić, vjerovatno vrsni biznismen, ali nogometno nepismen, slobodno to mogu reći. Potezi koje taj lik vuče su smiješni i to je glavni razlog ovog rezultata. Ekipe koje nisu dugo na okupu, sa trenerima koji su tu svega nekoliko sedmica nemaju šta da traže u evropskim takmičenjima i to će uvijek biti tako.

A eto vam sada slobodno nastavite da brojite glave koje su bile na stadionu i dičite se brojkama koje su, opet se pokazalo, nebitne za rezultat.
Neozbiljan će biti ako ne pusti Zekića da radi i ako mu ne obezbjedi igrače koje bude traži (u domenu mogućeg).
Koševo Zapad

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 01 avg 2024, 10:04

Shategabri je napisao/la:
01 avg 2024, 09:48
denimen99 je napisao/la:

Neozbiljan će biti ako ne pusti Zekića da radi i ako mu ne obezbjedi igrače koje bude traži (u domenu mogućeg).
I koja je ovo već godina za redom da se ista ta priča ponavlja? Treba pustiti trenera i dovesti mu igrače, da to je logično. Evo ja ti prvu mogu reći da će u januaru se opet sve promjeniti. Ali ti su upućeniji u FKS nego ja, ti bi to trebao bolje znati.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 01 avg 2024, 10:07

denimen99 je napisao/la:

Ja ne mogu da vjerujem da covjek koji ima toliku volju za uspjeh a ocito mu i novac za nase uslove nije problem, toliko luta.
Jedino ako pozadina nije neka druga prica.
Care ako ne znas idi pitaj. Nije sramota jbt.
Doduse nije mi nimalo krivo, naprotiv.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, nedimmmm1337, worchester i 6 gostiju.